Jump to content

Moto Zajednica

Enduro od 200 - 350 ccm, četvorotaktni

Recommended Posts

• Drug član, 756 postova
  • Motocikl: nekad

Nije mi bitno da li je mlađani kinez ili vremešni japanac. Mora da ima uredne papire. Ne mora da bude registrovan. Prenos je obavezan. Ne mora da bude kao iz salona, ali mora da bude potpuno ispravan. Meni mehanika nije jača strana, zato vodim majstora sa sobom. Majstor je jako zauzet, kaže da ne može dugo da izbiva iz banjsko, te prednost imaju motori koji su u krugu od stotinak kilometara od mene. Ja sam u Sokobanji. Ne volim da se cenjkam, ali volim svoje parice, zato molim da budete realni sa ponudama...

:Mina:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3698 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Teško ćeš kod nas da nađeš neki enduro ispod 500 kubika. A i ako ga nađeš, cena bude nerealna (u odnosu na veće kubikaže).

• Drug član, 756 postova

Znam. Ne samo kod nas, i preko su precenjeni. Ovaj KLR sa gornjeg linka je otprilikeono što bi mi najviše odgovaralo. Čak je i cena realna. Otići ću da ga pogledam uskoro, ako dotle ne ode... nego reko' možda je neko već išao, pa da uštedim sebi vreme i živce ako je neki leš.

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Ne bih da davim al' hajde da ti pomognem malo :)

Zašto 200-350ccm? Trošiće MALO manje nego 600, registracija će biti malo manja nego za 600, delovi su malo jeftiniji (manji kočioni disk, manje ulja u mašini) i to je to. Sa šestoticom dobijaš mnogo više ako gledamo uloženo-dobijeno.

Takođe ti je vrlo bitna dostupnost delova, raspitaj se za koje modele je lakše naći delove, koji su problematični... Koji god da uzmeš, nećeš pogrešiti, samo da je u trenutku kupovine u dobrom stanju :) To su jako jednostavne i istrajne mašine tako da nema problema. Srećno!

• Drug član, 756 postova

Otišo KLR sa gornjeg oglasa.

balkanlover70 , čitao sam malo sinoć o tom KLRu ... možda bi i on upasovao. Pusti neku sliku na PP ili daj neki linak ako je na oglasima.

Ma ne daviš Andreja, taman posla. Zašto gledam manju kubaturu ? Pa jbm li ga, voziću ga po lokalu, pretežno van asfalta ... po okolnim brdima. Turice po 50ak km ,uglavnom pođi-stani... više volim da fotografišem nego da vozim ;) Računam da za tako nešto ne treba više od 200-300 ccm. E sad, znam da 600tke ne troše puno više, i da je registracija približna, ali su i dosta teže i glomaznije... zgodnije je po stazama voziti 50 kg lakši motor... pogotovo ako jedva prebacuješ 70kg :stabre:

• Drug član, 756 postova

Retko ja razmišljam ... misliš ne računam dobro ? :D Gde grešim, što tražim manji i lakši motor za po stazama, ili što cenim da je lakše podići 130 od 180kg ?

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

Prosecan hard enduro od 6oo ccm ima oko 13o kg, ovi noviji su jos laksi, kupovinom manje kubature samo sebi kasnije pravis problem sa prodajom jer su retki oni koji traze ispod 6oo ccm. Snaga motora za koju sada mislis da ti nije potrebna posle nekog vremena mozda i zatreba. Tvojih 7o kg je odlicno za voznju enduro motora, veruj da stomak samo smeta, osim ako nisi 15o cm i 7o kg onda kupi copera pa lagano putem :)

• Drug član, 756 postova

Nemam dovoljno vremena za te novije koji su još lakši ... Od ovih starijih 600ccm endurača do kojih mogu da dobacim ni jedna nije suva manje od 150 i kusur kila ... i to u glavnom pozamašan kusur ... uh,izgleda da mi ipak ne gine neka kršaba od po litre ...

Inače, ne krasi me neka preterana visina, ali imam za enduro tih poželjnih 180+ cm, a i krakat sam :D Što se težine tiče, tu sam oko 75, a stomak ? Paaa ... ni s od stomaka ... do duše zimi stignem do st... i taman kad dođem do o, obično dođe proleće pa se to istopi na biciklu ... :moto3:

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Kupi sta ti je volja i sta mislis da ti treba

a za ostale

ako modeli od 600cc imaju 130kg onda ovi 200-300 imaju 100kg... i eto opet su laksi za voznju

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

svi ti soft enduro motori o kojima razmisljas su izmedju 135 i 160kg.... krenuvsi od tt600,ttr600,klx,xt,itd... od manjih kubikaza u toj klasi pominje se samo dr350 kao pristojan motor, sve ostalo su kinezi i bokali. 110kg imaju ozbiljni takmicarski hard enduro motori ali to svakako tebi ne treba. A ako vise volis da slikas onda ti je svejedno da li ima 300 ili 600ccm i da li ima 135kg ili 160kg

• Drug član, 756 postova

Foreste, jednom sam već kupio ono šta mi je bilo volja, i šta sam mislio da mi treba. 2009. hondu xl 125 '89, i nisam se baš navozao. Više je bila kod majstora nego kod mene, da ne kažem baš da sam je više gurao nego jahao :D

Ni tada nisam bio u nekom cvetu mladosti, a sad sam još manje, tako da ne bih više tim sportom da se bavim ... Treba mi neko prevozno sredstvo koje se ne kvari svaki drugi dan, i ima dugme za paljenje ...

Gavro, taj suzuki mi je bio jedna od opcija, ali svaki iole u pristojnom stanju u oglasima košta ko da je od suvoga zlata. Možda honda xr400r nije loša varijanta ? Ona ima valjda 120 kila. Samo i one su paprene ... a što kažeš, meni je do slikanja a ne do jurcanja, za takvu neku laganicu i nije bitno koliko kubika i kila motor ima ...

jigoro cano, može, dva komada ;) ne verujem da mogu da se toliko protegnem... pp

• Drug član, 756 postova

Kako se najverovatnije bliži dan kada ću se rastati od KLXa, rešio sam da reaktiviram ovu staru temu, da ne bih otvarao novu ...

Sve što sam do sada u njoj napisao i dalje važi, pa ako imate nešto što odgovara opisu, ili ste smislili nešto pametno da kažete, izvolite ... bolje da se nadmudrujemo ovde nego da spamujemo oglas sa kawom ...

Hvala ! 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja