MileM 139 Napisano Jul 9, 2013 YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 meseca sam menjao ulje u menjacu i u prodavnici sam trazio ulje za menjac za motore. Prodavac mi je dao flasu i na njoj pise Motul Gear mislim da pise 75w90 ne secam se tacno. U svakom slucaju nigde nije pisalo da li je za 2T ili 4T. Malopre sam gledao Ipone ulja i na njihovom sajtu ima posebna ulja za menjac kod dvotaktnih motora i kod cetvorotaktnih. Sad nije mi jasno u cemu se razlikuje ulje u menjacu i da li sam napravio gresku sto sam sipao gore pomenuto ulje? Hvala unapred Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ti je da vidis u manuelu sta fabrika preporucuje i neces biti u dilemi. Po mom misljenju to je mnogo gusto ulje, moze ti malo usporiti motor i praviti problem sa kvacilom. Procitaj sta sve pise na toj flasi, da nije to ulje za diferencijale(kardanski prenos). Sigurno neces pogresiti ako sipas ulje za 4T motore, jedino sto je malo skuplje. Razlike u materjalu izrade delova menjaca i lamela nema, tako da i ulje ne bi trebalo da se razlikuje, jedino sto za 2T menjace ne mora imati sve sto ima 4T jer ono podmazuje i motor, pa je 2T sigurno jeftinije. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 139 Napisano Jul 9, 2013 YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Da tako bi bilo najbolje samo da su kinezi izbacili na internet manual. Od coveka sto sam kupio nema manual dao mi je samo onu knjizicu gde ga je kupio i gde se zapisuje oni pocetni servisi. A preko interneta trazim od kad sam ga kupio i nista evo i danas sam trazio pre nego da postavim temu ali nista, naso sam sajt od fabrike ima njegove slike sve ali nigde manual. Iso sam do garaze da procitam na flasi pise ovako: Motul gear sae 75w90 API GL-4 / GL-5-MIL-L-2105D Mozda je bolje da ja istocim to i ubacim mu bas za njega ovo: http://www.motobikeshop.rs/product/ipone-box-2-synthesis-1l---ulje-za-menjace-2t-racing_IP00916.aspx i da budem mirne glave da nece nesto da ode? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5034 Napisano Jul 9, 2013 Drug član, 1888 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Druže, ulje za menjač u 2T motoru je samo u menjaču, dok je u većini 4T motora isto ulje i u motoru i u menjaču. Ima vrlo malo izuzetaka. Ako ti menjač radi kako treba, lepo ulazi u brzine onda ja ne bi ništa dirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...