Jump to content

Moto Zajednica

poklopac hladnjaka za F650GS 2005

Recommended Posts

• U prolazu, 34 postova

Moze li neko da pozajmi na pola sata poklopac hladnjaka za BMW F650gs ,Nisam siguran da treba da ga zamenim, pa da ne kupujem za dz (2.800din kod delte).

zasto bi da ga proverim ili menjam?, zato sto u leru posle voznje preko 130kmh od 10min, ukljuci i iskljuci ventilator jednom i posle par minuta ga upali i nece da ga iskljuci, stalno radi, ne pali lampicu, preventivno zamenjeno sve sto treba (termostat,termodavac,zupcanici pumpe,hladnjak ispran iznutra onim sredstvom, punjen kako treba, nema cep ili ti airlock).

forumi uglavnom sugerisu da ako ti stalno radi ventilator, a ne pali lampicu da je cep hladnjaka umoran i da opruge rano pustaju u rezervoarcic.sto god.

treba mi usluzno na pola sata, platicu i naravno ostaviti depozit. motor ima 54.000km ja ga vozim od 3.300km.

mislim da pasuje i od aprilia pegaso 650

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Bmw F650gs twin

Ne znam, da li si resio. Mada meni ovo izgleda normalno da ti se posle 130 km/h u gradu ukljuci ventilator, ako vozis od semafora do semafora a temperatura je preko 30 C... onda je to skroz ocekivano. Ako se dobro secam ventilator se pali preko 90C, a meni vrlo brzo bajk dostigne 80-90 C.

• U prolazu, 34 postova

Fala Dzoks, da znas da cu da uglavim malo salas i da probam, zovem te pa ako bude moglo svratim da pozajmim,

ako je mangulana izvedeno od mangulice nabavi rozea u cisterni i ne menjaj nista, pozz

Detektiv, jeste normalno da ga ukljuci ali nije normalno da nece da ga iskljuci ni posle 8 minuta, za 2-3 minuta mora da ga oladi i iskljuci ventilator, a ne pali lampicu, dakle, ako je termodavac tacan nesto ne valja, kazu da oce to od cepa, u svakom slucaju javim da li je cep ili nije. sigurno nisu vazdusni cepovi, termostat nov, ispran hladnjak, zupcanici i propeleri i dihtunzi pumpe zamenjeni, na oko se vidi da voda prolazi kroz hladnjak kad upalis motor bez cepa hladnjaka i gledas, znaci temperatura se krece izmedju: veca od gasenja ventilatora manja od paljenja idiotske lampice.u voznji ga pali i gasi dakle moze da ga ohladi uz pomoc vetra, ventilator jako duva, znaci i njegov elektromotorcic je ok, tako da ostaje samo jebeni cep kao osumnjiceni, videcemo sta je..

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Bmw F650gs twin

Ovo pise u Repair Manual-u:

Fan cut-in temperature °C (°F) 102 (225)

Cut-in temperature for coolant warning light °C (°F) 118 (245)

Kao sto vidis u manual-u lampica se pali tek kad se temperatura popne do "zabrinjavajuce", a pre toga se pali ventilator. Sto se tice hladjenja, motor se greje i kada se ne vozi, tako da je normalno da ventilator radi da bi odrzavao temperaturu, nije dovoljno da ohladi, vec mora konstantno da odvodi temperaturu, posto nema vetra da hladi masinu.

• U prolazu, 34 postova

hvala, citao sam to, motor je projektovan tako da sistem za hladjenje moze i treba da ga ohladi za 2-3 minuta najvise, stajao u mestu na +40 ili se vozio, to se prethodnih 6 godina nije desavalo koliko god bilo toplo i koliko god stajao u mestu i radio u leru, ne znam sta je, motor ide super, moracu da proverim to sa cepom u svakom slucaju javicu sta je

pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja