stankovich 54 Napisano Avgust 9, 2013 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Закон обавезује да се носи кацига (као и појас у колима) и због других учесника у саобраћају јер ако дође до незгоде и моториста подлегне повредама јер није имао кацигу онда овај други иде на робије у најбољем случају једну годину ако није крив за саобраћајку. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Avgust 9, 2013 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Primer: Normalan porodican covek vozi auto normalno, nailazi STRUCNJAK koji nema kacigu. Ulece mu u mrtav ugao ili vec vozi brzo(svi to radimo) i covek ga slucajno kaci. STRUCNJAK pada! Udara glavom i nedaj boze gine. Unistava zivot normalnom porodicnom coveku, tera ga na robiju i userava se u zivote nekoliko porodica. Da se ja pitam isao bih u ekstrem i uveo slovo zakona da se ne odgovara za smrt motoriste bez kacige! Pa bi razmislili malo(Mozda) 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Avgust 9, 2013 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan ja juce bio po gradu motorom, opetka zvezda ja jedini u kacigi, neka dvojica napucanih na Ru-u plove polako gradom smekerica, i 2 maxi skutera isto bez kacige, a ja kad bi se vozio bez kacige cika milicajac bi se stvorio odmah ispred mene, ne podrzavam voznju bez ali na +40 napolju ako idem da zavrsavam poslove i trebam da stanem na 10tak mesta onda me kaciga smara, skini stavi skini stavi skini stavi... a znoj samo bije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Avgust 9, 2013 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Jeste malo zeznuto po gradu. Ja konkretno motorom u grad ne idem. Meni je to za uzitak da iz njega pobegnem. Da vozim po gradu ja bih kupio flip up kacigu ili jet. Ali sta god da nosim od opreme po gradu na 40+ bih nosio kaciga kakva god i rukavice. Rukavice su mnogo bitne, instikt je kada padamo da stavimo ruke ispred da se zastitimo. A onda od prstiju ne ostaje nista. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Avgust 9, 2013 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan I nosim i ne nosim, kako kad. Zavisi od klimatskih uslova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Avgust 9, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan E ako "zavisi od klimatskih uslova" onda nemoj nikad ni da je nosiš: kiša - najlon kesa, hladno - vunena kapa, vruće - gologlav, ma sjajno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Avgust 9, 2013 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Па не бих баш рекао да је кацига ''вишак'' на +40 у 'ладу. Ја сам ових дана спуштао и визир, јер чим пређем 50-60 као да ми неко феном дува у лице. Данас сам превезао 100-ак км са кацигом, рукавицама и јакном. После тога 5-6км без јакне - веровали ил не, било ми је пријатније у летњој јакни са протекторима него после тога само у мајици. Врео је ваздух, исуши ме голишавог, у јакни изгледа малко чувам влагу... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Avgust 9, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Nosio sam kacigu jos dok sam vozio Tomos Torija , nosim i sad uvek ( cak i kada preparkiravam motor ) i nosicu uvek ma koliko stepeni bilo napolju . A pozeri sto po gradu voze bez kacige i misle da su smekeri , treba in kaznjavati samo tako. Juce tih smekera po gradu bilo milion , a pandur ( na motoru ) zaustavio i napisao kaznu kolegi na sportskom motoru sto ga zavrnuo malo na pravcu kod muzeja u KG-u ( imao kacigu , jaknu , rukavice ). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Avgust 9, 2013 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan sad bajsom idem kroz grad a oko mene se mota klinac na skuteru koji je izgleda odvaljen od neke droge , uredno ima papuce koje vuce po zemlji i one naocare sto pokrivaju pola face . Krene pa stane , pa pun gas pa koci zatim staje na raskrsnici ne zna gde ce , radi lalom medj ljude i kola i tako mi se mota oko prednjeg tocka dobrih 2 km .. Doslo mi da sidjem sa bajsa i ovlalim mu samarcinu koju ce pamtiti dok je ziv .. ali kontam ubio ga bog cim se drogira pa mu ja ne trebam ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Avgust 13, 2013 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je višak na primer na +40, u laganoj vožnji u manjem gradu kad je slab intenzitet saobraćaja, od bašte do bašte itd. itd. Izgleda da manje gledam RTS i Alvirovića, a više stare filmove... Mad Max... ne videh da tamo iko nosi kacigu. A ni Švarceneger :lol: :lol: Ako ćemo da se uozbiljimo, to jeste rizik. Ali štošta je rizik u životu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Avgust 13, 2013 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Rizik je i izaci peske na ulicu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Avgust 13, 2013 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je višak na primer na +40, u laganoj vožnji u manjem gradu kad je slab intenzitet saobraćaja, od bašte do bašte itd. itd. Izgleda da manje gledam RTS i Alvirovića, a više stare filmove... Mad Max... ne videh da tamo iko nosi kacigu. A ni Švarceneger :lol: :lol: Ako ćemo da se uozbiljimo, to jeste rizik. Ali štošta je rizik u životu Batice, nisi dobro gledao Mad Max, moraš na popravni - tamo SVI nose kacigu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sponja 330 Napisano Avgust 18, 2013 Zainteresovan, 517 postova Lokacija: Novi Sad - Zrenjanin Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Neznam za ostale, ali ne secam se kad sam zadnji put izasao iz kuce i seo na motor a da nisam imao jaknu, cizme i rukavice, a o kacigi da ne pricamo. Jednostavno ne osecam se sigurno niti prijatno ukoliko sednem na motor bez opreme. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...