Jump to content

Moto Zajednica

Muzika za motor

Recommended Posts

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

već neko vreme, nemam pametnijeg posla, zanosim se idejom da skarabudžim neku muziku za motor. jel se neko bavio time, zanima ju me idejna rešenja. ja bih da to bude sistem 2.1 , jedan wuferčič i dva satelita. gledao sam šta obično tera te zvučnikčiće, i kanda nije loše za probu, sa TDA7377. kupih juče dva komada. vidim po guglu da ih koriste za slične stvari. dakle ideja je da to bude na baš 12V, dakle ništa pretvarači pa klasična pojačala, mislim sa simmetričnim napajanjem. nemam ni neku predstavu kako bi to trebalo da izgleda. mislio sam jedna kutija sa dve pregrade, pa u svaku odgovarajući zvučnik, pa kačenje na nosač kofera. ili nekako u plastike od motora. videh skoro neki "originalni" "woofer" za motor, i osim što se dere ko lud, nema ni traga od basova, što nije ni čudo kolicni mu je zvučnikčić. mislim da može bolje da se napravi.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Da ne kvarim užitak, a još nisi ni počeo: zašto bi to radio? Nikad to ne bi bio ni približno kvalitetan zvuk, da ne spominjem i mešanje svih ostalih spoljih zvukova...

Zbog fore, da te čuju ili šta? Ako je zbog slušanja za svoju dušu, svakako je bolje rešenje koje ti predlaže s_dakic.

• Podržavam 1

zbog fore, kao onaj Hasanov suzuki, a volim i da se igram sa žicama. i volim da trešti metalika kad odem na njivu.

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Da si rekao da ti treba za Jasara ili Sinana, pa da pomognem. Za Metallicu stvarno nisam strucan, izvini :D ... Salu na stranu, interesuje me na koji motor zelis da ugradis muziku, nije valjda na SV650N? Uglavnom, znam da ovi skuterasi prave kombinaciju 2 trosistemske elipse ( ili 2 "kruga" ), auto pojacalo ( 2 kanala, recimo 2x25w ili sl. ) i na ulaz kace mp3 plejer, iPod, mobilni telefon... To je po meni ujedno i najbolje resenje, iako su neki kacili i auto cd plejer, ipak to vuce vise struje i komplikovanije je za ugradnju, a i lakse se pokvari/polomi/ukrade... E sad, oni pod sedistem imaju dosta mesta, pogotovu maxi skuteri, a ja stvarno nemam ideju gde bi sve to mogao da upakujes na naked ( ako se uopste radi o gorepomenutom motoru ). Mozda da kupis jedan manji top case pa da sve ubudzis u njega, a na plocu stavis konektore za aux i struju ( nesto kao za dodatno stop svetlo )?

pa na moj motor, na SV-a. puštanje sa mobilnog., nije loša ideja za kofer. ne bih da kačim auto pojačalo. imam već takvu muziku, malo je teža za poneti. mislim da bi mi za motor bila dovoljna snaga jednog, običnog auto radija, zato i mislim da skarabudžim nešto sa TDA7377. (to bi čak moglo da se spakuje i u kofer a ne zauzima previše prostora) i mislim da kod mene u plastici ispod sedišta, sa leve strane može da stane zvučnik, moram da vidim baš koliko prostora ima. rešenje koje mi se najviše sviđja, je da smislim nešto što bi se kačilo na nosač kofera. neki medijapan, presvučen nečim.

Jeb'o bi ga ja da menjam zvuk motora za muziku...to je k'o da 'ebeš nemu devojku xD

motor mi se skoro i ne čuje, pa ne bih ništa izgubio, mada ovo što si naveo, je do sada jedini ispravan komentar u smeru odvraćanja od ove rabote :takoje:

• Svrati ponekad, 125 postova

Не мора да значи да је лоше имати музику на мотору, али, опет, не на сваком. Ја сам се возио пар пута на k1200lt са фабричком музиком и оно је стварно посебан доживљај.

• Svrati ponekad, 285 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GSA

Kupi 2-3 kapsulr,one imaju opciju umrezavanja,a gruvaju kao lude,punjive baterije,jos kad ih odvrnes i das prostor wuferu.... Hocu rec najjednostavnije resenje

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Kupi 2-3 kapsulr,one imaju opciju umrezavanja,a gruvaju kao lude,punjive baterije,jos kad ih odvrnes i das prostor wuferu.... Hocu rec najjednostavnije resenje

Sta je to?

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Ako to radis zbog svog uzitka u muzici, batali celu pricu i nabavi kvalitetne slusalice.

Kada ti se pomesaju spoljni zvuci, otvoren prostor, rad motora i na kraju vetar, mozes odmah da zaboravis na basove, a visokotonci ce toliko pistati(u suprotnom ih neces cuti od svega navedenog) da ti to vise nece prestavljati zadovoljstvo.

Opet sa druge strane da ga negde parkiras i pustis da radi samo muzika, koliko ce ti izdrzati akumulator?

Da sam na tvom mestu pare bih ulozio u dobre slusalice ili jos bolje batalio celu pricu i predvidjeni budzet pretocio u rezervoar i nestao negde nekog vikenda.

• Podržavam 1

ne idu sluške uz ranac piva

Ne ide ni ranac piva uz motor.

to samo kad pobegnem u prirordu sa namerom da zanoćim, mislim ranac sa pivom. a ovaj mi još daje i ideju za rešo :hej:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja