Jump to content

Moto Zajednica

SRBIJA-BUGARSKA-TURSKA-SIRIJA-JORDAN (PUTEVIMA LORENSA OD ARABIJE)

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Anatkabir, svetiliste u koje Turci cesto odlaze, Ataturkov mauzolej, predivno mesto podignuto u cast velikog vizionara, borca i prosvetitelja...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Uhhh jedva cekam one slike iz pustinje :) Garantujem da ce ovo biti najcitanija tema na forumu, zato postavljaj slikeeeeeeeeeeeeee :)

• Svrati ponekad, 124 postova

Dobro došao kući Sci.

Svaka ti čast!

Jedva čekam da nam sve ispričaš "u sitna crevca". ... i daš fotke.

Kad se Loki vraća? Hteo bih da upoznam i da rešimo ono oko karata.

Odmori se, pa lagano...

Pozdrav, ja sam se jucer vratio u Zagreb, mi smo isli u Makedoniju na moto tour Mariovo na povratku pa preko Albanije do Crne gore, malo videti Gashu i prespavali kod Ivana u Podgorici te jucer iz Podgorice do Zagreba....

Za karte ne brini samo ih trebas preuzeti ko Sci-a  ;)

2 Sci drago mi je da si se uspijesno vratio, nadam se da nisi imao nikakvih problema na putu....Pozdrav...

Dobro, dobro, evo novih slika , avantura se nastavlja..... ;D Polazim ka Kapadokiji, slikam pejsaze, kad fatamorgana :o. Po prvi put od starta nalecem na avanturiste-bajkere koji se vracaju ko zna odakle u Cesku, koliko vidim po zastavi ;D Sipam gorivo na pumpi  po ceni od....buaaaaaaa :'(. Put je fantastican, samo izuzetno hrapav sto negativno utice na vek trajanja guma...prolazim pored velikog slanog jezera. Na kraju, kao kruna svega, na horizontu se pojavljuje velicanstveni Erdzijas.

Nastavljam po mraku do Nevsehira, glavnog grada Kapadokije, pa do Urgupa, kad tamo, ispred jednog hotela, u polumraku vidim siluetu motora.  Da li je to lokijev, jeste ;D. Obradovah se sto cu konacno moci da popricam sa nekim na razumljivom nam jeziku, pa zvao se on srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski, ili mozda sumadijski :D. Po prvi put od starta hotelski krevet, a ujutru i dorucak ;D :D;). Malo sam se opustio i pokazao svoju pravu narav ;D :D. Koliko smo mi mali, a koliko jezika i podela, ubise nas politicari i "Titici". SSad razumem zasto smo crna rupa u Evropi, zaostajemo po svemu, ceo svet na s obilazi velikom brzinom, jer nigde nema ovolike pljacke kao kod nas!!! A borba za vlast ne jenjava, glasajte za mene, ne glasajte za nas, mi smo najbolji, hahaha, kako banda drzi raju u neznanju i bedi. I znajte da u Turskoj svaki auto put ima tri trake i zaustavnu, nema rupa i brazdi, a putarina je par evara za par stotina kilometara vrhunskog puta. Visestruko niza nego u dragoj nam zemlji Srbiji. Ali, da nastavim sa lepsim temama...Ujutru oni nastavise dalje, a ja ostadoh da uzivam u velicanstvenim prizorima Kapadokije...

Kapadokija, velicanstveno delo Bozanskih i ljudskih ruku, univerzalni spoj misticnog i nadrealnog stvaralastva,  beskompromisna vera u vecnost...mir poremecen grajom turista, koji svojom nesvescu narusavaju ovaj rajski mir i spokoj...ne znaju ni gde su dosli...

Prastaro selo od stenovitih kucica...dolazim na brezuljak odakle se pruza velicanstveni pogled....kakva vera, koliko su muke ti ljudi pretrpeli i opstali u veri prema Gospodu, bezali su pred silnom rimskom armadom, ali se nisu predavali ni poklekli...osecam snazno njihovu energiju ovde i sada, pomalo se i stidim "modernih" generacija ljudi...suze same naviru, postovanje, klanjam se pred ovim velicanstvenim prizorom, pred duhovnom snagom ovih ljudi koji nam mogu u svemu biti primer...sramota me je od nemackih i japanskih turista koji u svemu vide samo kamen, valjda im je srce okamenjeno, od silnih dolara pretvoreno u nista ,smeju se, kikocu i slikaju, totalno nesvesni, misle da je Bog stvorio svet radi njih samih, tako gordih i osionih :-[ :'(

Neko bi rekao :"oprosti im Gospode, ne znaju sta rade"!

U Urgupu mozete iznajmiti motore, radne masine (cetvorotockase) ;D, ali i dzipove za lutanje po bespucima. Ovde se oseca istocnjacki duh, bezbroj prodavnica sa tradicionalnim tepisima i cilimima. Nasao sam izuzetno brzu net konekciju odakle vam se javljam...

Krecem iz Kapadokije izmenjenom rutom, produzicu put ka istoku Turske za par stotina km, idem Preko Kayserija, pa na jugoistok ka Gaziantepu preko planincina i kroz predivnu prirodu...nailazim na slet, deca vezbaju za drzavni praznik. U Turskoj su veoma ceste drzavne proslave, tako se narod "patriotizuje", a zastave su im na svakom cosku. Kako pada noc, tako kisa pojacava...i tako celu noc...jopet :-\ :-\ Ali zato u Gaziantepu uzivancija, idem u skolu gde deci drzim predavcanje iz Engleskog, a potom i fudbalski trening. Deca, kao i svi Turci prosto obozavaju fudbal i Kezman je tamo idol (igra u Fenerbahceu). Klinci su izveli specijalnu folklornu numeru za mene, pa su me na kraju ispratili pravim ovacijama. Nisam mogao da prodjem kroz skolski hodnik, jer je oko mene bilo na stotine klinaca, neverovatno je kako mi je taj dan bio divan, kao neki san. Ja sam decu ucinio srecnima, oni su meni uzvratili na klinacki iskren nacin, pa smo svi bili srecni i zadovoljni.

Ovo su kurdska siromasna deca, pa mi je tim draze sto sam ih bar na dan usrecio i prikazao Srbiju u lepom svetlu. Cak sam dobio crvenu ruzu od devojcice koja se "zaljubila" u mene. Kasnije sam isao na domacu (Tursku) klopu sa nastavnicima. Ceo dan je bio fantastican i bio sam fenomenalno prihvacen od svih ljudi u skoli.

• Svrati ponekad, 145 postova

Mnogo lepe slike,uzivancija za gledati.

Svaka cast,ovo sa klincima je prelepo.Pravi ambasador Srbije.

A i Yamaha je zakon. ;D ;D ;D

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

prelepe su slike sa uzivanjem i mastanjem sam ih odgledao ,svaka cast nemam reci bas mi je drago sto neko takvo putovanje moze da priusti sebi i nama prenese delic te fantasticne atnosfere koja mu se tamo desavala

Cak sam uspeo da ubedim nadobudnog direktora da ses slika sa skolskim odlicjima, a skolski policajac me zavoleo toliko da sam mu "preoteo" pendrek  ;D i stalno me nudio cajem ;D :D. Mahanjem deca pozdravljaju Srbiju i sve u Srbiji :D!

Naleteh na pandurski BMW i to GS :D. Naravno, privedoh pandura na slikovanje ;D. Pandur mi dade original kapu, prisivke i nalepnice policije. Kasnije prosetah po gradu punom zlatara ( e ovo je tozla :D).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja