Jump to content

Moto Zajednica

Koje ulje sipate u vas motor?

Recommended Posts

• Ne silazi, 5082 postova
Ja sam sa mannolom prešao 4000km , ulje na maximumu ne fali ni malo , a žuto kao da je juče sipano. Providno skroz. Ipak zameniću ga uskoro.
Манол је закон, само мало више поверења. Као инфо у МК је поскупео за 80% по литар, зато уживајте јер че брзо да иде горе.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 414 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Ontopic: Presao nekih 2500 km skoro s cbf-om i 10w40 Mannolom (7812), menjac mekan ko dusa, sve super. Za sledecu zamenu turam 10w50 Mannol i probacu i ja one njihove SCT filtere ulja. A ko trazi i gejming stolicu, imaju i to sad u ponudi. Motul na aparatima 🥳

image.thumb.png.26ff91c6959e8f03806b6c73c951d9ae.png

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 446 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Kad je bal nek je Mannol

Prosli put sma u CBR-a sipao 7832 15w-50, sve super, prezadovoljan. Ovaj put sam uzeo 7814 10w-50.
Za auto sam takodje prezadovoljan, sad sam uzeo za jos neka vozila.
59247e02c3d482dc408d9cdf1556dec2.jpg

Sent from my Pixel 8a using Tapatalk

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Ok, vizuelno i pod ruku deluju kao i hiflo, man, champion... Koristio sam uljne sa kucistem za motor, samo one uloske za auto, za vazduh, kabinu... Nisam nasao nikakve mane

• Hvala 1

• Integrisan, 5740 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
6 hours ago, AndjeoPakla said:

Kad je bal nek je Mannol emoji41.pngemoji869.png

Prosli put sma u CBR-a sipao 7832 15w-50, sve super, prezadovoljan. Ovaj put sam uzeo 7814 10w-50.
Za auto sam takodje prezadovoljan, sad sam uzeo za jos neka vozila.
59247e02c3d482dc408d9cdf1556dec2.jpg

Javljaj utiske sa 10-50w. Ja trenutno furam 10-40w.

• Podržavam 1

Као абдејт, Манол Екстрим 5 - 40 може да се користи и у моторцикле јер подржава JASO MA2.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: SMC 300

Sta cemo s cinjenicom da je Manolovo ulje sa sifrom 7812 10w40 iz centra S doslo kod mene zelene boje, a da  Manol firma ne odgovara na poslani mail.

Iz centra S prodavac glumi pecurku.

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2600 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)
pre 34 minuta, slave74 je napisao:

Sta cemo s cinjenicom da je Manolovo ulje sa sifrom 7812 10w40 iz centra S doslo kod mene zelene boje, a da  Manol firma ne odgovara na poslani mail.

Dobio si greskom 300V 🤣

Не знам стварно, код нас се није десило такво нешто. Искрено ја уља препознајем њухом(чудно али истинито), ако је воњ тај, боја је небитна.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 7760 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, slave74 said:

Boja ulja je nebitna. Proizvođač ubaci boju čisto radi vizuelnog utiska i vizuelizacije ulja. Na primer, full sintetik je CRVENO a polu žuto kao med. To jest, boja nema veze sa sastavom ulja.

Već smo imali ovakav slučaj na forumu kad je jedna boca Silkolena imala drugačiju boju. Poslat je mejl sa brojem šarže i lota i iz Silkolene su odgovorili ovo što sam ti gore napisao. Imali su jednu šaržu gde su omašili boju ali da ona ne utiče na kvalitet ulja.

Има још неколико.d84aaf2447e31e844ccac63bfca04b1e.jpg029405f3995aa816c61c0391d6749ee6.jpg
Тако да овај керамик на 1000RR има да легне ко дупе на нокшир.

• Malinar u pokusaju, 1762 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Šta da sipam u Piaggio x9 182 ccm amalfi, leader mašina. Sipao bih mu automobilsko ulje, jer je jeftinije i možda podmazuje bolje od moto ulja koja su ograničena aditivima zbog lamela koje se kupaju u ulju?

Skuter je prešao oko 45 000 km.

Šta da sipam u Piaggio x9 182 ccm amalfi, leader mašina. Sipao bih mu automobilsko ulje, jer je jeftinije i možda podmazuje bolje od moto ulja koja su ograničena aditivima zbog lamela koje se kupaju u ulju?

Skuter je prešao oko 45 000 km.
5 - 40

• Podržavam 1

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: SMC 300
4 hours ago, Alekre said:

Boja ulja je nebitna. Proizvođač ubaci boju čisto radi vizuelnog utiska i vizuelizacije ulja. Na primer, full sintetik je CRVENO a polu žuto kao med. To jest, boja nema veze sa sastavom ulja.

Već smo imali ovakav slučaj na forumu kad je jedna boca Silkolena imala drugačiju boju. Poslat je mejl sa brojem šarže i lota i iz Silkolene su odgovorili ovo što sam ti gore napisao. Imali su jednu šaržu gde su omašili boju ali da ona ne utiče na kvalitet ulja.

Jesi li procitao moj post. Ne odgovaraju na zvanican email. Prodavac iz Centra S, koji je glavni za Mannol proizvode pravi se Tosa.

Na netu sam nasao samo nekoliko postova na tu temu. Ti postovi nisu dali odgovor.

Greskom su mogli i da sipaju njihov dvotaktol u 4t pakovanje. On im je zelene boje.

Velikaa je potencijalna steta, da bih verovao u forumske price.

Evo ja cu vam pokloniti dve litre tog ulja, al da sipate u svoju masinu. Il musterijinu.

• Sviđa mi se 1

Taj 7904 Diesel Turbo planiram u Alfu da sipam (1.9 jtd). Presao sam manje od 6k km za godinu dana, po kilometrazi nema potrebe da menjam jos, ali ajd jednom u godinu dana kao treba, bez obzira na predjenu km.

Raspitacu se i koji SCT filteri idu za moj auto pa cu i njih da stavim. 

5 litara selenije koju sam do sad koristio izadje oko 7500 din ovde u radnji i uvek razmisljam dal' nece fals neki da mi uleti. Ovako 2500 za 5 litara mannola i bole me dupe. Videcemo kako ce se u dizelu pokazati.

• Integrisan, 5740 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
3 hours ago, slave74 said:

Jesi li procitao moj post. Ne odgovaraju na zvanican email. Prodavac iz Centra S, koji je glavni za Mannol proizvode pravi se Tosa.

Na netu sam nasao samo nekoliko postova na tu temu. Ti postovi nisu dali odgovor.

Greskom su mogli i da sipaju njihov dvotaktol u 4t pakovanje. On im je zelene boje.

Velikaa je potencijalna steta, da bih verovao u forumske price.

Evo ja cu vam pokloniti dve litre tog ulja, al da sipate u svoju masinu. Il musterijinu.

Moj je crvene boje kao sto sam ti ranije odgovorio. Takodje svuda na netu je crvene.

• Sviđa mi se 1

Malo je bezveze odnos, nema sta. Nisu oni proizveli to ulje, ali bilo bi lepo kad bi bar odgovorili nesto, a ne samo da kuliraju.

Ima i nekoliko strana unazad, manji neki problemi oko porudzbina, kolega poruci kanticu od 4 litra, oni posalju 4 boce od po litar, po vecoj ceni naravno, ili neki sprej za nesto od pola litra, ono stigne 450 ml. 

Fino je to sto im proizvodi imaju ok cene, ali treba malo i na tom odnosu sa musterijama poraditi.

• Podržavam 1

• Integrisan, 10047 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Stariji tekst iz bloga g.Steve (koji gubitk za forum sto ga ovde vise nema @expendable ), linkujem ovo ali valja prelistati i edukovati se uopsteno o uljima i lubrikaciji.

MOTORNAULJA.BLOGSPOT.COM

Odmah da se na brzinu složimo i ne svađamo. Odmah ću priznati da su Bardahl i Ipone tri i četiri (po ma kome redosledu) ili da nekome mogu...

• Sviđa mi se 4

Pre 21 sati, N.F.S. je napisao:

Stariji tekst iz bloga g.Steve (koji gubitk za forum sto ga ovde vise nema @expendable ), linkujem ovo ali valja prelistati i edukovati se uopsteno o uljima i lubrikaciji.

MOTORNAULJA.BLOGSPOT.COM

Odmah da se na brzinu složimo i ne svađamo. Odmah ću priznati da su Bardahl i Ipone tri i četiri (po ma kome redosledu) ili da nekome mogu...

Legendarni g. Steva! 

Treba samo napomenuti da je ovaj tekst iz 2011. godine, mada suština je nepromenjena. Svakako je ovaj blog jedna izvanredna oilpedia :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja