Krokodilo 2721 Napisano Ponedeljak u 08:09 Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan Daleko sam ja od 6000,tek 2000km i za sada odlično(i nije skupo ulje,bilo oko 700rsd).Planiram da ga menjam na 4-5000km.Već kupljeno,neplanirano Silkolene pro4 10w40 (a imam i Mannol 10w50 u rezervi)Манол је по мени поузданији од Елфа, па и бољи. Елф се као пуни у Маџарску и шта се тамо буџа, бог зна. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paf 219 Napisano Ponedeljak u 10:56 U prolazu, 42 postova Lokacija: Zadar Motocikl: V-Strom 1000 XT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Elmilorad je napisao: Trenutno u motoru imam polusintetiku Elf moto 4 road 10w40 i prezadovoljan sam uljem. Najbitnije je da ulje bude originalno. Ima mnogo falševa na tržištu. To ulje je za Puchove i apn4...sigurno da cijena igra ulogu,al mislim da ti kad mjenjas brzinu,cujes dobro skrganje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paf 219 Napisano Ponedeljak u 11:00 U prolazu, 42 postova Lokacija: Zadar Motocikl: V-Strom 1000 XT Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 12. 2024. at 20:52, Motorcyclist je napisao: Nisam jos odlucio da li taj otici cu pogledati jos jedan. Samo nije jos reseno skroz. To nije razlog da ne kupim delove ako slucajno se zaletis i kupis drugi motor...sta ces sa djelovima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16922 Napisano Ponedeljak u 11:02 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Paf said: ako slucajno se zaletis i kupis drugi motor...sta ces sa djelovima... Prodati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2721 Napisano Ponedeljak u 11:32 Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan Кад би неко фалцовао, сигурно не би фалцовао Манол, веч нешто што се плача у крви, а то је дефинитивно Мотул. Колега у сервису у ком радим више годину дана је из Шветске, и добија Мотул из Шведске. Тај Мотул и ово што се овде продаје је бог и шеширџија. Ко за овај регион производи Мотул не бих знао са сигурношчу речи али ништа чудно да је Турска. Наш Мотул и Кастрол заобилазим у широком луку(ко што ви кажете) Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 125 Napisano Ponedeljak u 11:43 (promenjeno) Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan @Paf Naravno da cena igra ulogu,nisam ovca da me šišaju i da plaćam nečije "ime" i troškove njihovog marketinga.Radije ću za razliku u ceni sipati gorivo ili deci kupiti čokolade.Ponavljam,Motul 7100 je odlično,ali 2x sa cenom precenjeno ulje. Menjač sa Elfom radi kao sat,kao u puter! Promenio Ponedeljak u 11:48 član Elmilorad 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16922 Napisano Ponedeljak u 11:47 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam sa Elfom bio zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2721 Napisano Ponedeljak u 11:51 Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan Могу пореџати најмање 15 уља каја сам знао пре Мотула. Иначе сам 1965то годиште.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Ponedeljak u 13:58 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, gde u Srbiji nabavljate silkolene ulja, razmišljam da predjem na njihovu 10-40 full sintetiku, o tom ulju čujem samo reči hvale? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2426 Napisano Ponedeljak u 14:01 (promenjeno) Andragog, 4993 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Za R1200GS 2005. Comp4 ili Pro4 15W50 ? Šta veliš, blagodaram unapred Pitanje za Krokodila Promenio Ponedeljak u 15:22 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2426 Napisano Ponedeljak u 14:02 (promenjeno) Andragog, 4993 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, milomir22 je napisao: Ljudi, gde u Srbiji nabavljate silkolene ulja, razmišljam da predjem na njihovu 10-40 full sintetiku, o tom ulju čujem samo reči hvale? Delmax Kada im kazes Silkolene prodavci uglavnom nemaju pojma da to Imaju . Kaži Fuks Silkolene Promenio Ponedeljak u 14:03 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 125 Napisano Ponedeljak u 14:26 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, milomir22 je napisao: Ljudi, gde u Srbiji nabavljate silkolene ulja, razmišljam da predjem na njihovu 10-40 full sintetiku, o tom ulju čujem samo reči hvale? Pre 3 sati, Paf je napisao: Delmax,što reče kolega "Kaži Fuks Silkolene"njihova interna šifra ulja 255294 i nema nesporazuma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11625 Napisano Ponedeljak u 14:28 Drug član, 1292 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Elmilorad je napisao: Delmax,što reče kolega "Kaži Fuks Silkolene"njihova interna šifra ulja 255294 i nema nesporazuma... prodaju ga već 6 godina a i dalje moras da ih ubedjujes da imaju i da prodaju, svaki put ista priča izgleda u svim gradovima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22135 Napisano Ponedeljak u 14:57 Integrisan, 9538 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, gde u Srbiji nabavljate silkolene ulja, razmišljam da predjem na njihovu 10-40 full sintetiku, o tom ulju čujem samo reči hvale?Imas Delmax u Dragobraci, bio par puta, muuuucna kupovina! Pisao sam o tome kroz godine... Spremi slike ulja (ambalaze) na telefonu da im pokazes.Ako ga za naseg tigra kupujes znaj da doooosta vise voli castrol. Sent from my EML-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Ponedeljak u 15:20 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S.da, za tigra, sad je castrol power 1, 10-40 polusintetika u njemu, ne troši ulje uopšte između servisa, nego sam za silkolene čuo samo reči hvale, pa sam mislio da ga za iste pare počastim full sintetikom. Nemam primedbi ni na menjač, ko je terao suzukijev stari menjač, trijumf mu dodje kao puter... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22135 Napisano Ponedeljak u 15:40 Integrisan, 9538 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam zbog menjaca pro4 i sipao tu! U prvih 200 km sam se odusevio posle bas lose! Sa castrolom je od starta nesto "koscatiji" , oseca se ubacivcanje u brzinu pod stopalom ali kako je prvog dana, tako i do zamene bude. Ima u temi, sipao sam i katanu bese! Ostao sam bez evidencije koju sam vodio, cisto sumnjam da sam PS sipao, bas verujem da je sintetika u pitanju, svuda nju koristim odavno (Ne drzi me za rec, ako nisu imali odmah da mi prodaju Power 1 ultimate moguce da sam uzeo Power 1...) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12783 Napisano Ponedeljak u 17:17 Ne silazi, 7383 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nekad mi se čini da menjači kod nekih modela rade mekše sa PAO bazom u odnosu na estre. E sad... Da li je to trip ili šta pojma nemam. Bitno je da bez obzira na osećaj, sklopovi ne trpe ništa. Mada generalno mislim da je PAO pogodniji za svakodnevnicu. Bolje trpi kontaminacije. Estri ne vole baš kondezacije i tako te kratke vožnje. Drugačije se i ponašaju prema zaptivkama. Sve u svemu, meni je bitno kad se digne poklopac ventila, da to bude čisto kao da je novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2721 Napisano Ponedeljak u 17:35 Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za R1200GS 2005. Comp4 ili Pro4 15W50 ? Šta veliš, blagodaram unapred Pitanje za Krokodila Веч сам ту негде писао да BMWеи после гаранције + Силколен = дечја радост код клиента. Разлика је превелика. Неколицине њих су чак и одустали од продаје.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2721 Napisano Ponedeljak u 17:54 Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја радим у Триумф сервису и на сваког Триумфа сипамо Силколен, мењач је мед а уље које се мења на 10 000 километара је у кондицији да проџе бар још 5. Није се десило да се неко жали на мењач или на потрошњу уља. Вечине њих користе "брзу шалталицу" и баш им прија. 10 - 50 код троцилиндраша и 15 - 50 код Бонвила. Пре Силколена смо много фурали ЕЛФ али на 6000 километара почело је да недостаје 900 грама уља на мотору коме је направљен тек други сервис, и то је био идентични случај код 9 мотора. Веровали или не у амбалажи Триумф уља се налази баш Силколен.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2721 Napisano Ponedeljak u 18:11 Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan У Тигра и других агрегата овог типа 10 - 50, само у Спида 400 иде 10 - 40. Естер максимално смањи проклизавање ламела и зато мењач може бити "грубљи" што је евидентно док је агрегат хладан а то је случај ако возите по овом времену. Силколен покаже своју величину у летњем паклу. Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2721 Napisano Ponedeljak u 18:32 Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan PRO 4 је мајка за спортску и агресивну вожњу без пардона. Ако желите туристичку вожњу сипате COMP 4. По мени је ово друго највечи изум Силколена, а замарање дали је фул или полусинтетика је "непотребна главобоља" за крајњег корисника.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3238 Napisano pre 19 sati Drug član, 801 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Kako li Kawa reaguje na taj Comp 4? Versys sa 1000 kubika, 4 cilindra i 120ks, nije masina za teranje u visoke obrtaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7300 Napisano pre 19 sati Drug član, 3040 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ja se razmišljam ondak da probam u versysa 650, ali uvek full sint, i sad bi teo 10w50... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22135 Napisano pre 18 sati Integrisan, 9538 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Licno, uvek se odlucujem za sintetiku... Sto se triumpha sa 1050 agregatom tice nista viskoznije od 10w40. To malo vise otpora koje gusce ulje unese a kada je hladno pravi razliku hoce li agregat startovati ili ne. Sve sam u temi objasnio, kada se odradi kabliranje sa adekvatnim presekom zice gustina ulja ne predstavlja (vise) problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2721 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 4834 postova Prijavi odgovor kao problematičan Фабричка препорука је 10 - 50.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...