Jump to content

Moto Zajednica

Koje ulje sipate u vas motor?

Recommended Posts

• Ne silazi, 4834 postova
Daleko sam ja od 6000,tek 2000km i za sada odlično(i nije skupo ulje,bilo oko 700rsd).Planiram da ga menjam na 4-5000km.Već kupljeno,neplanirano Silkolene pro4 10w40 (a imam i Mannol 10w50 u rezervi)
Манол је по мени поузданији од Елфа, па и бољи. Елф се као пуни у Маџарску и шта се тамо буџа, бог зна.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT
Pre 13 sati, Elmilorad je napisao:

Trenutno u motoru imam polusintetiku Elf moto 4 road 10w40 i prezadovoljan sam uljem.

Najbitnije je da ulje bude originalno.

Ima mnogo falševa na tržištu.

To ulje je za Puchove i apn4...🙃sigurno da cijena igra ulogu,al mislim da ti kad mjenjas brzinu,cujes dobro skrganje...

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT
On 21. 12. 2024. at 20:52, Motorcyclist je napisao:

Nisam jos odlucio da li taj otici cu pogledati jos jedan. 

Samo nije jos reseno skroz.

To nije razlog da ne kupim delove😁

ako slucajno se zaletis i kupis drugi motor...sta ces sa djelovima...🤔

Кад би неко фалцовао, сигурно не би фалцовао Манол, веч нешто што се плача у крви, а то је дефинитивно Мотул. Колега у сервису у ком радим више годину дана је из Шветске, и добија Мотул из Шведске. Тај Мотул и ово што се овде продаје је бог и шеширџија. Ко за овај регион производи Мотул не бих знао са сигурношчу речи али ништа чудно да је Турска. Наш Мотул и Кастрол заобилазим у широком луку(ко што ви кажете)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A

@Paf

Naravno da cena igra ulogu,nisam ovca da me šišaju i da plaćam nečije "ime" i troškove njihovog marketinga.Radije ću za razliku u ceni sipati gorivo ili deci kupiti čokolade.Ponavljam,Motul 7100 je odlično,ali 2x sa cenom precenjeno ulje.

Menjač sa Elfom radi kao sat,kao u puter!:)

Promenio član Elmilorad
  • Sviđa mi se 2

• Andragog, 4993 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Za R1200GS 2005. Comp4 ili Pro4 15W50 ? Šta veliš, blagodaram unapred 😁

Pitanje za Krokodila 😀

Promenio član srbac

• Andragog, 4993 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
pre 3 minuta, milomir22 je napisao:

Ljudi, gde u Srbiji nabavljate silkolene ulja, razmišljam da predjem na njihovu 10-40 full sintetiku, o tom ulju čujem samo reči hvale?

Delmax

Kada im kazes Silkolene prodavci uglavnom nemaju pojma da to Imaju 😂.

Kaži Fuks Silkolene

Promenio član srbac
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A
pre 25 minuta, milomir22 je napisao:

Ljudi, gde u Srbiji nabavljate silkolene ulja, razmišljam da predjem na njihovu 10-40 full sintetiku, o tom ulju čujem samo reči hvale?

Pre 3 sati, Paf je napisao:

Delmax,što reče kolega "Kaži Fuks Silkolene"njihova interna šifra ulja 255294 i nema nesporazuma... 

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
Upravo sada, Elmilorad je napisao:

Delmax,što reče kolega "Kaži Fuks Silkolene"njihova interna šifra ulja 255294 i nema nesporazuma... 

prodaju ga već 6 godina a i dalje moras da ih ubedjujes da imaju i da prodaju, svaki put ista priča izgleda u svim gradovima:lol3:

• Podržavam 2

• Integrisan, 9538 postova
  • Motocikl: ---Honda---
Imas Delmax u Dragobraci, bio par puta, muuuucna kupovina! Pisao sam o tome kroz godine... Spremi slike ulja (ambalaze) na telefonu da im pokazes.
Ako ga za naseg tigra kupujes znaj da doooosta vise voli castrol.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

• Malinar u pokusaju, 1707 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

@N.F.S.da, za tigra, sad je castrol power 1, 10-40 polusintetika u njemu, ne troši ulje uopšte između servisa, nego sam za silkolene čuo samo reči hvale, pa sam mislio da ga za iste pare počastim full sintetikom.

Nemam primedbi ni na menjač, ko je terao suzukijev stari menjač, trijumf mu dodje kao puter...

Bas sam zbog menjaca pro4 i sipao tu! U prvih 200 km sam se odusevio posle bas lose! Sa castrolom je od starta nesto "koscatiji" , oseca se ubacivcanje u brzinu pod stopalom ali kako je prvog dana, tako i do zamene bude.

Ima u temi, sipao sam i katanu bese! Ostao sam bez evidencije koju sam vodio, cisto sumnjam da sam PS sipao, bas verujem da je sintetika u pitanju, svuda nju koristim odavno (Ne drzi me za rec, ako nisu imali odmah da mi prodaju Power 1 ultimate moguce da sam uzeo Power 1...)

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7383 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nekad mi se čini da menjači kod nekih modela rade mekše sa PAO bazom u odnosu na estre. E sad... Da li je to trip ili šta pojma nemam. Bitno je da bez obzira na osećaj, sklopovi ne trpe ništa.

Mada generalno mislim da je PAO pogodniji za svakodnevnicu. Bolje trpi kontaminacije. Estri ne vole baš kondezacije i tako te kratke vožnje. Drugačije se i ponašaju prema zaptivkama. Sve u svemu, meni je bitno kad se digne poklopac ventila, da to bude čisto kao da je novo. 

Za R1200GS 2005. Comp4 ili Pro4 15W50 ? Šta veliš, blagodaram unapred 
Pitanje za Krokodila 
Веч сам ту негде писао да BMWеи после гаранције + Силколен = дечја радост код клиента. Разлика је превелика. Неколицине њих су чак и одустали од продаје.

• Sviđa mi se 1

Ја радим у Триумф сервису и на сваког Триумфа сипамо Силколен, мењач је мед а уље које се мења на 10 000 километара је у кондицији да проџе бар још 5. Није се десило да се неко жали на мењач или на потрошњу уља. Вечине њих користе "брзу шалталицу" и баш им прија. 10 - 50 код троцилиндраша и 15 - 50 код Бонвила. Пре Силколена смо много фурали ЕЛФ али на 6000 километара почело је да недостаје 900 грама уља на мотору коме је направљен тек други сервис, и то је био идентични случај код 9 мотора. Веровали или не у амбалажи Триумф уља се налази баш Силколен.

• Sviđa mi se 1

У Тигра и других агрегата овог типа 10 - 50, само у Спида 400 иде 10 - 40. Естер максимално смањи проклизавање ламела и зато мењач може бити "грубљи" што је евидентно док је агрегат хладан а то је случај ако возите по овом времену. Силколен покаже своју величину у летњем паклу.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

PRO 4 је мајка за спортску и агресивну вожњу без пардона. Ако желите туристичку вожњу сипате COMP 4. По мени је ово друго највечи изум Силколена, а замарање дали је фул или полусинтетика је "непотребна главобоља" за крајњег корисника.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Drug član, 801 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Kako li Kawa reaguje na taj Comp 4? Versys sa 1000 kubika, 4 cilindra i 120ks, nije masina za teranje u visoke obrtaje.

Licno, uvek se odlucujem za sintetiku... Sto se triumpha sa 1050 agregatom tice nista viskoznije od 10w40.

To malo vise otpora koje gusce ulje unese a kada je hladno pravi razliku hoce li agregat startovati ili ne.

Sve sam u temi objasnio, kada se odradi kabliranje sa adekvatnim presekom zice gustina ulja ne predstavlja (vise) problem.

• Zbunjen 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja