sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 14, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Jozza je napisao: Ovako kako piše, može biti mineralno ulje sa sintetičkim ester komponentama. Dakle polusintetičko Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока to je i caka kod jeftinih ulja naročito polusintetike .Ćim ima imalo ful na 95 % minerala odma je polu.Zato ona skupa imaju po 85% ful a 15% mineral i to je takože polu ali zato 3 puta veča ena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3542 Napisano Octobar 14, 2023 Malinar u pokusaju, 1697 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan @sasa ns 1 Samo sam hteo da te pitam kako objašnjavaš činjenicu da sasvim korektno auto ulje plaćam oko 700 dinara, ranije je bilo 450 rsd, a moto ulje, koje je dokazano košta 3 puta toliko za litar. Šta motocikli se vrte na većim obrtajima, ili je upaljena mašina za šišanje ovaca? Ja bih pre rekao ovo drugo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano Octobar 14, 2023 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Motocikl je luksuz, auto nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3542 Napisano Octobar 14, 2023 Malinar u pokusaju, 1697 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Podrazumeva se da motociklista ima pare, jer da nema, ne bi vozio motocikl... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Octobar 14, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Какве тврде главе су моторциклисти и ово им је мало. Око Манола, прво пробати па онда ......, е сада, код овог уља нема бело, нема црно, све је нешто измеџу па "моторциклиста" не зна на чему је. У принципу ако добро ради није уопште битно дали је цело, полу или четврт синтетик, а дали ради добро ЈЕСТЕ ради. А то што мирно спавамо ако смо на "фул", то је друго 20. Ако Мр. Екпендабл чита ову ароганцију, нормално је да не куцне ни слово јер од вакве стручности не би могао да доџе до речи. Око филтра, нема филтер(осим неких уложака) који нема бајпас вентил. Уложак можда нема, али цевчица на којој се натакне има опругу и куглицу која је баш то. Истицање уља из делова агрегата не регулише филтер веч толеранције које могу бити вече због потрошености. Имам брдо слика оштечења разних агрегата која су била терана искључиво на 7100 и V300 али како то доказати јбг. Човеку силом не можеш да даш, само да узмеш и то је то.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Octobar 15, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan @sasa ns 1 Samo sam hteo da te pitam kako objašnjavaš činjenicu da sasvim korektno auto ulje plaćam oko 700 dinara, ranije je bilo 450 rsd, a moto ulje, koje je dokazano košta 3 puta toliko za litar. Šta motocikli se vrte na većim obrtajima, ili je upaljena mašina za šišanje ovaca? Ja bih pre rekao ovo drugo... Zato ja u ovo moje "biciklo" sipam isključivo auto ulje Mobil 1 5w-50. Doduše skuplje je od "običnog" 10w40 auto ulja, ali opet kvalitetnije od moto (tj skuter) ulja u istoj ceni. Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Octobar 15, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Даааа, али није "скутер експерт". Што каже један мој колега - нема адитива против згушчавања зими јер је ближе хладног асвалта. Кажем, ако ти опалим једну шамарчину има да те одма ресетујем и то мастер ресет. Код аута где стоји уље, ближе сунцу и да неко тера скутер зимиSent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Octobar 15, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Što se ovog SCT filtera tiče, ujutru hladan, gasi lampicu odmah, bez zadrške. Što se ulja tiče, zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Octobar 15, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Изаџе да смо сви ми овде стручњаци а у фабрици Манол раде људи са Дауновим синдромомSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Octobar 15, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Manol je super, idem sutra da kupim za auto ono OEM Opel 5/40 plus cu da mu roknem ester aditiv. Motorno ulje Mannol Extreme 5w40 5L Motorno ulje 5w40 5w-40 ulje za motor Mannol Extreme 5w40 5L AUTOBIZNIS.RS ISKAZANA CENA JE SA PDV-OM BEZ TROŠKOVA DOSTAVE!PROIZVOĐAČ: SCT... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2497 Napisano Novembar 17, 2023 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Na prošloj zameni sipao Motul 7100, nabavio iz Louis-a. Ostalo mi nešto preko litar, fale mi još 2 litra da odradim zamenu, a nisam u prilici da ga opet nabavim iz Louis-a. Gde da kupim kod nas Motul i da ne razmišljam dal će da uleti neki falš, to je razlog zbog kog sam i kupovao od preko? Jel Mass sigurica ili ima još neko da uvozi i prodaje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6161 Napisano Novembar 17, 2023 Drug član, 1775 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Zna li se nesto kakvo je ovo ulje Maxima. Na mom 800MT touring stoji nalepnica da cf preporucuje Motorex ulje za agregat. Kako je izasao 800MT eplorer zamenjena je nalepnica i sada cf preporucuje ovo maxima americko ulje. To su mi i sipali na prvom servisu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano Novembar 18, 2023 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Milanezi je napisao: Na prošloj zameni sipao Motul 7100, nabavio iz Louis-a. Ostalo mi nešto preko litar, fale mi još 2 litra da odradim zamenu, a nisam u prilici da ga opet nabavim iz Louis-a. Gde da kupim kod nas Motul i da ne razmišljam dal će da uleti neki falš, to je razlog zbog kog sam i kupovao od preko? Jel Mass sigurica ili ima još neko da uvozi i prodaje? Eve i ovde, dobra cena. !!! https://oilshop.rs/ulja-za-motore-i-skutere/4T-ulje-za-cetvorotaktne-motore/motul-7100-4t-10w40-1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano Novembar 18, 2023 (promenjeno) Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koje moto ulje koje nije falš je dobro. Jedino što smo svi mi mnogo pametni... Promenio Novembar 18, 2023 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Novembar 18, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li se nesto kakvo je ovo ulje Maxima. Na mom 800MT touring stoji nalepnica da cf preporucuje Motorex ulje za agregat. Kako je izasao 800MT eplorer zamenjena je nalepnica i sada cf preporucuje ovo maxima americko ulje. To su mi i sipali na prvom servisu. Ти си сречна коцка, врхунско Америчко уље, само продужи ако имаш могучности. Веома се радујем што је напокон стигло на БалкануSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 941 Napisano Novembar 18, 2023 Ol' dirty bastard, 607 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Ma da bre, do sad smo zejtin sipali, samo nam americko cudo falelo. Sto rece srbac, ulje ko ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6161 Napisano Novembar 18, 2023 Drug član, 1775 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan 1. Volim ovaj motor, jeste to gomila gvozdja, plastike i gume ali mi pricinjava zadovoljstvo 2. kupio sam ga novog i platio Voleo bi da potraje i da uzivam u njemu bez problema, a ako ga prodam da i kupac uziva na njemu, zato mi nije sve jedno da li je zejtin ili neko drugo ulje. Ne kazem da su druga ulja losa, nisam ni strucnjak za ulja, verujem da svako ulje ima “nesto svoje” Sto se ovog ulja tice, ovi iz CF-a su mi rekli da je ovo ulje vrhunsko ali ne verujem bas uvek prodavcima Hvala drugu Krokodilu, njegovo misljenje poštujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12533 Napisano Novembar 18, 2023 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Komplikovana je priča o uljima za nas laike. Samo laboratorijska analiza može da bude relevantna za diskusiju. Čak i da je imamo, ne bi znali da je tumačimo. Zato se najviše oslanjamo na reputaciju brenda i cenu (kad ne znaš šta je dobro kupi skupo). Interesantna je priča o FAM-u iz Kruševca. Njihovo 5W40 FAM Premium ulje se na lab. testu pokazalo bolje od nekih zvučnih imena ili bar rame uz rame. Zaključak je da se o radi o sasvim dobrom ulju koje je pri tom i jeftino. Ko će ga znati, osim jednog. Skratiti interval zamene i ne gasirati hladnu mašinu. To je recept. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Novembar 18, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan FAM ima vrhunska ulja po povoljnim cenama. Doduše, ne viđam ih na rafovima već dugo. Njihovo Fenix Gold 0w30 je izuzetno ulje. Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 19, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Samo laboratorijska analiza može da bude relevantna za diskusiju koko ja znam može rabljeno ulje da se da u NS rafineriju da ti ispitaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 19, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Jozza je napisao: FAM ima vrhunska ulja po povoljnim cenama. Doduše, ne viđam ih na rafovima već dugo. Njihovo Fenix Gold 0w30 je izuzetno ulje. Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока fam valda 5-30 je na tzv BEVO listi gde ima fabrička odobrenja od mercedesa.Znači ne ono šta piše na ulju a to garantuje proizvođač ali to niko nije potvrdi nego šalju jednom u 2 godine mercedesu da ga oni ispitaju i stave na intternu listu gde svaki njihov diler u svetu može da koristi Fam u garantnom roku.Baš bi voleo da vidim zelena lica naših vlasnika novih mercedesa kad bi im u garanciji sipali FAM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Novembar 19, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.revzilla.com/maxima-lubricants&ved=2ahUKEwjoqoDlvM-CAxUBVfEDHTF-DXgQFnoECDcQAQ&usg=AOvVaw0GW1W-9WCKuwi08tLo21xgSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3542 Napisano Novembar 19, 2023 Malinar u pokusaju, 1697 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Moje mišljenje je da, kupac novog motocikla, skupim uljem, uglavnom čini uslugu nekom od budućih kupaca. Danas, čvrsto verujem, na tržištu ne postoji toliko loše ulje, koje će, kratkoročno upropastiti agregat. Svakako da ima razlike u uljima i po kvalitetu i po ceni, ali čim su na tržištu, sigurno su makar jednom u svojoj istoriji imali kontrolu po odredjenim kategorijama. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11033 Napisano Novembar 19, 2023 Ne silazi, 2197 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Osim ako nije laznjak u ambalazi originala. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Novembar 19, 2023 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moje mišljenje je da, kupac novog motocikla, skupim uljem, uglavnom čini uslugu nekom od budućih kupaca. Danas, čvrsto verujem, na tržištu ne postoji toliko loše ulje, koje će, kratkoročno upropastiti agregat. Svakako da ima razlike u uljima i po kvalitetu i po ceni, ali čim su na tržištu, sigurno su makar jednom u svojoj istoriji imali kontrolu po odredjenim kategorijama.У том правцу иду и вечина мојих коментара, да нема потребе константно МОТУЛИСАТИ ствар и да се да могучност и другим брендовима. Ево ми који "ризикујемо" пробајучи безрезервно делимо информације али се често то погрешно конта. И око Максиме, нема ту политике Амери ово, оно, уље је одлично и небитно је ко га производи.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...