Bigor 7643 Napisano Octobar 11, 2023 Drug član, 2921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li mi neko od vas drugari proveriti imaju li zamenske CST za Hiflo HF138? Hvala. Devojka preko telefona mi odmah da negativan odgovor (i za HF303 koji je inace kompatibilan i kod onih koji voze HF204, znaci vecina Hondi)Ne zna ni sta si je pitao Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 11, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bar su kulturne u komunikaciji, iskren da budem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Octobar 11, 2023 (promenjeno) Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, N.F.S. je napisao: Moze li mi neko od vas drugari proveriti imaju li zamenske CST za Hiflo HF138? Hvala. Devojka preko telefona mi odmah da negativan odgovor (i za HF303 koji je inace kompatibilan i kod onih koji voze HF204, znaci vecina Hondi) Centar S ima tri lokacije (sa različitim telefonima), preporučujem Boleč, ovi u Karađorđevoj se ne snalaze baš (a ako ponovo dobiješ istu damu pitaj za MW65, čini mi se da su im filteri pod MANN šiframa). EDIT - pogledao sam sad na sajtu proizvođača, ne nalazi ga pretraga, tako da se ne nadaš mnogo. Mada vredi pitati svakako. Ja nisam primetio da se lampica za ulje sporije gasi, ali obratiću pažnju na sledećem paljenju. Promenio Octobar 11, 2023 član Gordak985 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 753 Napisano Octobar 12, 2023 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan SCT filteri ljkhhh... Ako im je kvalitet na nivou onoga sto sam video (za mercedese 2000.-2010.) ja licno bi ih zaobisao. Konkretno nemam licnog ili bliskog iskustva sa SCT filterima u moto svetu, ali prenosim iskustva... @N.F.S.: konkretno ovaj filter bi trebao da ima i bajpas i antidrejn ventile makar sudeci po specifikaciji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Баш сам мало протарашкао по интернету и искрено мени ови SCT изгледају сасвим ок. И ово Хифло изаџе као Мотул - манија, ако није Хифло.......... Ипак сматрам да филтер за уље, мора да буде баш то, и да фабрика мора да гарантује квалитет истог, е сад дали је одговарајучи или не онај који је купљан зависи дали је продавац предходно радио у пицерију, маркету.......Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 13, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... hiflo je socijala (cenovno) medju filterima, kakvi motul=hiflo. Mann, mahle, bosch, k&n i tako ta zvucna imena su za po duplo skuplja. Hiflo je u cenovnoj kategoriji sa fradom, championom a jedini je siroko dostupan za motocikle, to je i razlog masovne upotrebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... hiflo je socijala (cenovno) medju filterima, kakvi motul=hiflo. Mann, mahle, bosch, k&n i tako ta zvucna imena su za po duplo skuplja. Hiflo je u cenovnoj kategoriji sa fradom, championom a jedini je siroko dostupan za motocikle, to je i razlog masovne upotrebe.Знам колега, али у мото свету Македонског а видим и ближе околине моторциклисти се крсте у ХифлоSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Octobar 13, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan HiFlo je i kod mene. Zato što mogu da ga kupim lokalno. Sad nema poštarine ispod 500 dinara pa i taj trošak treba uzeti u obzir. Vozim TDM već duže vreme, pa pamtim cene. Filter ulja je duplo poskupeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3529 Napisano Octobar 13, 2023 Malinar u pokusaju, 1693 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mann već deset godina unazad plaćam oko 800 rsd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 13, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan "Kim" Mala Vaga verovatno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3529 Napisano Octobar 13, 2023 Malinar u pokusaju, 1693 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Aha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Octobar 13, 2023 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz Da li ovo "marine" ulje ima nesto drugaciji sastav od ulja za motocikle? I dali moze da ga zameni neko koje nije marine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Octobar 13, 2023 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima Jaso Ma onda može. A i ako nema isto može. Ja sam na Dominatoru vozio auto ulja, sve je bilo ok. Ponekad ima tendenciju da malkice proklizava kvačilo ali to je skoro neprimetno i bezopasno..... E sad motoori sa više snage.... U service manuelima samo piše 10w30, 10w-40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16329 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ja zadnjih 5-6 zamena koristim HF (204) ali iskljucivo RC, na preporuku naravno. Pre toga godinama unazad samo KN i mozda jednom Mann. HF RC je manji, ima kljucic za odvijanje, ima brži protok ulja i ventil u sebi koji zatvara vracanje ulja u karter. Za razliku od drugih filtera, primetio sam da mi se motor brze hladi, pogotovo u gradskoj guzvi i kreni stani rezimu, dva gasa i odmah je temp.na pola tj drzi malo nizu radnu temperaturu i lampicu ulja gasi trenutno prilikom paljenja, vruc/hladan svejedno. Cak sam i prilikom zamene prestao da sipam ulje u njega jer gasi lampicu bukvalno posle jedne sekunde. Jeste 1200 din al vredi svaku paru Promenio Octobar 13, 2023 član BokyBoy 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, BokyBoy je napisao: Ja zadnjih 5-6 zamena koristim HF (204) ali iskljucivo RC, na preporuku naravno. Pre toga godinama unazad samo KN i mozda jedno Mann. HF RC je manji, ima kljucic za odvijanje, ima brži protok ulja i ventil u sebi koji zatvara vracanje ulja u karter. Za razliku od drugih filtera, primetio sam da mi se motor brze hladi tj drzi malo nizu radnu temperaturu i lampicu ulja gasi trenutno, cak sam prilikom zamene prestao i da sipam ulje u njega jer gasi lampicu bukvalno posle jedne sekunde. Jeste 1200 din al vredi svaku paru Koristila sam isti filter HF204RC na CBR-u, uzeh i CBF-u sad. U deliću sekunde kad sastavi rad već gasi lampicu. Jedino mi smeta što ne mogu da vratim fabričku zaštitu/poklopac filtera zbog tog dela koji štrči(za odvijanje). Promenio Octobar 13, 2023 član Alexandra995 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16329 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Alexandra995 je napisao: Koristila sam isti filter HF204RC na CBR-u, uzeh i CBF-u sad. U deliću sekunde kad sastavi rad već gasi lampicu. Jedino mi smeta što ne mogu da vratim fabričku zaštitu/poklopac filtera zbog tog dela koji štrči za odvijanje. Prepravi ga malo nekako. Filter je extra, ja ne menjam vise marku, eventualno da ga nema na stanju a da mi je hitno, uzeo bih opet KN. Promenio Octobar 13, 2023 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, BokyBoy je napisao: Prepravi ga malo nekako. Filter je extra, je ne menjam vise marku, eventualno da ga nema na stanju a da mi je hitno, uzeo bih opet KN. K&N ima kod nas u servisu, KN-204C 1400RSD. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 13, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovo je sct 134 i ja unutra ne vidim ventill ,ili loše vidim ,nevidim ni feder , hi-flo je jedini svetski filter sa tuv nemačkim standrdom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Octobar 13, 2023 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan https://www.vseinstrumenti.ru/product/filtr-maslyanyj-sct-sm134-2029208/ ovde imate slike unutrašnjosti filtera kad se uveća i ja nevidim bajpas ventil.Dimenija je kao 204 a ne 303 na slici koje je kolega postavio sam odma video da nije 303 jer prodajem filtere i mogu odma da prepoznam da je kraći za tih 8mm pogledajte ovo Высота 65 мм Внешний диаметр 66 мм Перепускной клапан да Противодренажный клапан нет kad se prevede ispada da ima bajpas koji ja ne vidim ali nema anti drain ventil Promenio Octobar 13, 2023 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 8. 2023. at 13:28, N.F.S. je napisao: Znaci, crna ambalaza, oznaka 7202 4-TAKT PLUS, viskoznosti 10w40 je polu sintetika. Crna ambalaza, oznaka 7812 4-TAKT MOTORBIKE, viskoznosti 10w40 je sintetika. Crna ambalaza, oznaka 7832 4-TAKT POWERBIKE, viskoznosti 15w50 je sintetika. Nadam se da sam od pomoci bio drugari 7832 na crnoj ili crvenoj plastičnoj ambalaži se ne spominje nigde ful a na metalnoj se spominje ful. na metalnoj sam našao na linku koji si pustio i da nema ful a index viskoznosti SAMO 122 što je totalna katastrofa u rangu sa crnom modričom iz 1972 godine. Te varijante istog ulja sa različitim sastavima mi nikako nisu jasne .Ili stalno menjaju ulje pod istim nazivom ili lažu.Za ovo što ne piđe ful a jeste 7832 sigurno da nije ful sintetika jer ona ne postoji sa tim indexom viskoznosti a ne postoji ni polusintetika.300V ima 160 a 7100 155 a motorex top sped koji je klasa 7100 ima 156 index viskoznosti. motul 5100 isto ima 154 a tih 122 je ko najgori mineral jer i motul 3000 koji je mineral ima odličan index viskoznosti od 155 što znači da dugo radi posao na vrhunskom nivou.Takože totalni bazni broj je srednje žalostan za ful sintetiku.To bi sve značilo da se ulje jako brzo razbije i zakiseli pa nagriza agregat-Takože tačka paljenja je mala samo 224 a 7100 ima odličnu 242 stepena što bi trebalo da znači da ulje lako dostiže maximalnu isparljivost koja se obeležava u procentima ali je ovde nema u karakteristikama. Neka ozbiljna nedoumica oko tog njihovog 122 IV-Po meni za obrtaje i snagu koju razvijaju motocikli to ulje je uvrh kape za 3000 km penzionerske vožnje sve pod uslovom da i ostale karakterisike koje se ni ne navode a može neko poput expendebla da nam rastumači budu korektne ali ni to ne verujem jer ulje sa tako malim IV je katastrofa. Promenio Octobar 14, 2023 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Octobar 13, 2023 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ili postoje 2 vrste 7832 neki katastrofični mineral i ful sintetika ali za nju nemogu nikako da nađem karakteristike Iako prodajem ulje taman sam se nameračio da probam ovo jer ova cena je manja od bilo koje meni druge poznate cene ful sintetike za motocikle koju dobijaju distributeri ili je baš cena odraz kvaliteta Promenio Octobar 14, 2023 član sasa ns 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Octobar 14, 2023 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ovako kako piše, može biti mineralno ulje sa sintetičkim ester komponentama. Dakle polusintetičko Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 753 Napisano Octobar 14, 2023 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, sasa ns 1 said: https://www.vseinstrumenti.ru/product/filtr-maslyanyj-sct-sm134-2029208/ ovde imate slike unutrašnjosti filtera kad se uveća i ja nevidim bajpas ventil.Dimenija je kao 204 a ne 303 na slici koje je kolega postavio sam odma video da nije 303 jer prodajem filtere i mogu odma da prepoznam da je kraći za tih 8mm pogledajte ovo Высота 65 мм Внешний диаметр 66 мм Перепускной клапан да Противодренажный клапан нет kad se prevede ispada da ima bajpas koji ja ne vidim ali nema anti drain ventil Pogledaj specifikaciju na sajtu proizvodjaca, ne na sajtu random prodavnice... Sam Mannol (SCT) kaze da ima baypass na 1.0 bar i anti-drain na 1.0 bar. To sto je neko od inzenjera odlucio da oba "sistema" slozi u jedan je posebna konzerva crva... Zato bez otvaranja filtera neces ni videti oprugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...