drumskalisica 8741 Napisano Jun 9, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vozim se ja danas po gradu, obavim poslove koje sam imao da obavim, usput sretnem Nikolu Simića i njegovog druga koji sdu se provozali do N. Sada i na kraju svratim na kafu kod prijateljice. Krenem od nje kući, na nekih 200 metara od njene kuće, prestade moj MZ da vuče na sred raskrsnice. Pogledam, a sajla gasa visi pored motora. OK, odguram motor u hladovinu na trotoar, izvadim rezervne sajle ( gasa i kvačila ) i zamenim sajlu za gas. Pukla je gore u ručici gasa, a i dole u šiberu je već počela da puca : Od alata mi je trebao samo šrafciger i mali imbus ( on i nije neophodan ). Ostalo mi je još samo da novu sajlu podmažem . Nego sad sam u dilemi - dal da nabavljam odmah novu sajlu ( da imam u rezervi ), jer je ova što je pukla bila fabrička i izdržala je 24 godine ? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 9, 2013 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad podmazes tu postavljenu odma kupuj rezervnu, jer ce ti trebati 2037. godine, pa da te ne iznenadi . 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 125 Napisano Jun 9, 2013 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan pre će biti do 20:37 (narednog dana) - ako se radi o sajlama iz male privrede... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 319 Napisano Jun 9, 2013 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan pre će biti do 20:37 (narednog dana) - ako se radi o sajlama iz male privrede... potvrdjujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 9, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije mala privreda - samo originali ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 9, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Браво! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 9, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kupuj rezervu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Jun 9, 2013 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan " izvadim rezervne sajle ( gasa i kvačila )" Све своје носим са собом Стара школа Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 9, 2013 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre mnogo godina,moj drugar je rezevne sajle smotane držao u faru od MZ-a.Dobar štos a naročito praktičan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 9, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan " izvadim rezervne sajle ( gasa i kvačila )" Све своје носим са собом Стара школа Naravno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 10, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Pre mnogo godina,moj drugar je rezevne sajle smotane držao u faru od MZ-a.Dobar štos a naročito praktičan. А имаш и ону фору, да резервне сајле провучеш паралелно са оном која је "на дужности", фиксираш је уз њу са две-три пластичне шелне, узице, какогод да их зовеш. Кад се покида нека сајла која је "на дужности", ова резервна је ту, провучена где треба и треба само да спојиш крајеве где треба. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 10, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Isto tako dobra je fora da se crevo za pretakanje (ko ga nosi/o) može provući kroz cev guvernala. Na putu oko sveta 'na budžet', deo para može da se ušteka u cevi rama ili u rezervoar. To sam pročitao da su radili neki englezi svojevremeno, njih 4-5 išli na minimalac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 10, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Na putu oko sveta 'na budžet', deo para može da se ušteka u cevi rama ili u rezervoar. Ниси ти као мали иш'о у Румунију, па учествовао у сакривању пара којегде по ауту, да их не нађу цариници. Него, је л' ко вук'о са собом на пут и оне спрејеве за крпљење гума? Ради ли то на мотору са унутрашњим гумама и колико добро? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 10, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi bog zna kako ni na tubelesu, a bas me zanima da li je neko sprejao unutrasnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 10, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre nekih 20 godina sam kupio u grčkoj taj " fast sprej " za krpljenje gume. Imao je i svoj nosač predviđen da se zakači na cev od rama motora. Nosio sam ga par godina sa sobom, i kad mi se konačno probušila guma ( sa unutrašnjom ) - nisam uspeo da je napumpam sa sprejom jer mu je istekao rok trajanja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 10, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo već kod krpljenja gume na terenu, meni sprej nije pomogao na TL gumi ali mi je pomogao holšraf za drvo i superlepak. Od tada je jedna tubica i 4-5 holšrafa u standardnom paketiću koji nosim uvek i svuda van grada, pored kompleta sa crvićima iz luisa (onaj jeftiniji, bez ampula). I kineska nožna pumpa za gume.Ova nožna jeste malo kabasta ali naduva za tren i bez muke i ne može da se potroši kao ampule. E sad nju gledam da zamenim nekom biciklističkom ručnom pumpicom ali ne mogu da nađem takvu a da može i za auto-ventile i da ne košta lihvarski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 10, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo već kod krpljenja gume na terenu, meni sprej nije pomogao na TL gumi ali mi je pomogao holšraf za drvo i superlepak. Od tada je jedna tubica i 4-5 holšrafa u standardnom paketiću koji nosim uvek i svuda van grada, pored kompleta sa crvićima iz luisa (onaj jeftiniji, bez ampula). I kineska nožna pumpa za gume.Ova nožna jeste malo kabasta ali naduva za tren i bez muke i ne može da se potroši kao ampule. E sad nju gledam da zamenim nekom biciklističkom ručnom pumpicom ali ne mogu da nađem takvu a da može i za auto-ventile i da ne košta lihvarski Kineski mali kompresor na 12V. Kad razvalis plastiku okolo, nemas ga sta vidjet (ja slucajno otkrio da mi se prosulo sve iz kofera po putu pa se raspao ) A i sa kucistem okolo je opet manji od te pumpe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 10, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kompresor radi na struju, pumpica ne A i može se spakuje uz cev rama, praktično ne zauzima ništa prostora. Na primer : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6157 Napisano Jun 11, 2013 Drug član, 3024 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja :D Daću ti je, naravno. Od MZ, pumpa normalne gume, samo treba da se namučiš, naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 11, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ponesi je kad budemo išli tamo, podsetiću te Imaš pivo za ovo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 11, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ah da... Mile, kompresor zlata vredi ovim Kepinim akcijašima, što svaki čas buše gume po pripizdinama. Zamisli njih da pumpaju ručno svaku gumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Jun 11, 2013 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam mini kompresor na struju, na srecu jos mi nije zatrebao (pu pu). Sad smo bili na Kepijadi i Kepi se probusila guma, trojica smo je pumpali malom pumpom za bicikle, pocrkali smo (ja nisam poneo kompresor). Moze da se napumpa i pumpom za bicikle, ali je opasan trening za ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki_989 0 Napisano Jun 15, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Uzdin Prijavi odgovor kao problematičan Meni se jedno vreme drustvo smejalo, kad izadjemo u neku diskoteku ili kafic, ja iz jakne povadim gomilu srafcigera, kljuceva, rezervnih svecica dok nadjem novcanik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...