Jump to content

Moto Zajednica

oboren kolega BG 10-130

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750, Honda VFR 800 Fi

Jutros oko 07:15 sam naišao na oboren motor, motor je BMW registarskih oznaka BG 10-130, i kombi koji stoji na sred raskrsnice sa odvaljenim prednjim levim delom, motor je ležao 10-15 metara iza kombija tragovi krvi po asfaltu.

Udes se dogodio kod NIS- ove pumpe na uglu ulice Beogradskih bataljona i Požeške ulice , policija vrši uviđaj,ne znam tačno šta se desilo osim očiglednog da je kombi prevoz sekao put motorciklu.

Policija je naravno branila da se slika, sa motora je otpao kofer, retrovizor.

Nisam mogao da dobijem informaciju da li je kolega živ.

Ako nešto neko zna neka napiše.

cam00130t.jpg

cam00129.jpg

cam00128d.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6542 postova
  • Motocikl: đački pešački

Tipična, školska nesreća i mora da se predpostavi da se ovakav primer nesreće stalno ponavlja i shodno tome preupredi.

Preseko sam se inače al malo više pročitavši NS umesto NIS, pomislieći na sabrata iz Novog Sada koji treba danas put Beograda.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Koliko vidim, iz smera odakle je došao kombi nema posebnog semafora za skretanje ulevo, pa je najverovatnije kombi jednostavno "isekao" motociklistu! Opet, prema prema oštećenju na kombiju, motociklista je verovatno prošao bar sa težom povredom leve noge, a daće Bog da nema nešto ozbiljnije.

Ne znam šta je ovo? I ranije se često dešavalo da me neko "ne vidi", oduzme mi prednost, odgurne me dok ga pretičem, polukružno se okrene ispred mene, izađe u rikverc s parkinga, ...., ali je bilo podnošljivo jer je bilo par procenata takvih budala. A sad je takvo ponašanje postalo pravilo i jednostavno me gotovo niko ne "konstantuje". Čovek zastane, propusti auto, gleda u mene i jednostavno me ne jebava nego tera "kroz" (ili preko) mene!? Postao je čist izuzetak da mi neko "ispoštuje" ono što mi pripada po zakonu.

Ne mogu da verujem da ljudi ovo namerno rade, ali je očigledno da nam se zaista nešto opasno dešava u glavama.

Kolegi želim uspešan oporavak.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6542 postova
  • Motocikl: đački pešački

Žile, nemam vremena sad da previše raspredam. Ovo je na žalost tipska nesreća o kojoj se uči, nije po sredi isključivo nepoštovanje, bahatost i slično, već niz faktora koji utiču odnosno kreiraju. Formalno, motor nije kriv al to nije satuisfakcija za povredu i štetu.

Ako je Boksr BMW, velike su šanse da nema ozbiljniju povredu noge.

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: yamaha xj 600 diversion

pogotovo su u Beogradu bahati, malo što je gust saobraćaj,a malo što su svi nadobudni i misle samo na svoju g........ tj. ne misle ništa 1hmm.gif

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

+ dosta neiskusne dece koja voli brzu voznju (a i 'zure da obave posao') je zaposljeno kao vozac kombi prevoza i kurirskih sluzbi..

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 375 postova

Isti primer slucaja koji se meni desio pre mesec dana. Pun mi je K pikapova - kombista karavana i svih dostavnih nenormalnih vozaca svi voze kao da su jedini na putu. Kapiram ja da su male plate ali iskreno za to me boli ku*ac ni ja nisam milioner pa vozim na istom putu.

Pre udesa sam kulirao, sad ne vozim motor zbog takvog jednog koji nije ni pogledo u mom pravcu a imo sam prvenstvo prolaza, kad budem seo posto niko ih ne uci a kao neku komisiju su pokrenuli za bezbednost saobraca o kojoj nisam cuo nista osim teme na ovom forumu pocecu ja da ih ucim a tad ce nesto da bude polomljeno dal, retrovizor, soferka, ruka, noga njihova, moja al uglavnom, zapamtice da koriste oci!!

Ovo pisem iznerviran pa oprostite na pravopisu.

• Podržavam 7

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Meni je jutros rođaka ispričala za ovo. Ona stanuje u zgradi tu na samoj raskrisnici i kaže kad su se sudarili da je to puklo ko Sveti Ilija. Kaže da motorista izgleda nije zadobio ozbiljnije povrede jer ga je videla da sedi na zadnjem sedištu policijskog auta i daje izjavu, ali da ga je posle odvezla hitna a šlep služba odnela motor. Nadam se iskreno da je kolega prošao bez većih i ozbiljnijih povreda.

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Meni se cini da je ovde neko prosao na crveno. I ja se pitam da li ce ljudi poceti vec jednom da voze i glavom a ne samo rukama i nogama 0stabre.gif

• Ne silazi, 6553 postova
  • Motocikl: konzerviran

Jel crveno ili ne tesko je reci, ima ih tu na raznim mestima, ali posto sam iz kraja znam da je ovo mesto izuzetno rizicno.

Kako je otvoren most na Adi, prodje mnogo veca kolicina vozila po vec pretrpanoj Pozeskoj. Na tom se mestu skrece za pumpu i CUkaricki, a samo malo napred se ide levo za Vidikovac. Cesto se desi da "mangupi" koriste pumpu da bi zaobisli semafor, a posto se ispred zadesi bus preglednost je prilicno losa. Ma da sad ne teoretisem...reci cu samo da je strpljenje majka mudrosti. Ko vozi po gradu i smatra da mu je dovoljno to sto saobracajni propis dozvoljava prednost, u ozbiljnom je problemu.

• Podržavam 7

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Ne mora da znaci da je na crveno iko prosao, mozda je kombi imao uslovno zeleno.

Nadam se da je momak ok.

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :)

Bash sam se pitala shta se desilo, jer sam i ja jutros proshla tim putem neshto pre osam, motor je josh uvek bio na zemlji... nije bash prijatan prizor bio... nadam se da je kolega dobro, pishite ako neko zna vishe...

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Policija je naravno branila da se slika, sa motora je otpao kofer, retrovizor.

Na osnovu ceka oni mogu nekome da brane da slika mesto udesa?! >:( >:(>:(

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Na osnovu toga "Ovo je Srbija,mi smo zakon i moze nam se". Iako ne sme da ti zabrani ukoliko ne postoji znak zabranjeno slikanje.

Takodje obezbedjivanje mesta udesa se radi bas iz tog razloga da ljudi ne bi ometali policiju prilikom izvrsenja uvidjaja i samim tim obezbede da neka informacija uglavnom i netacna procuri do novina.

Ali kako to ovde nije uradjeno i ne postoji znak niko ne sme da ti bilo sta zabrani,ali kao sto rekoh Srbija zemlja banana i banana zakona gde se zakoni pisu u hodu i po potrebi.

• BJB Maxi Scooter Club, 2075 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

На тој раскрсници нема условног зеленог,и у исто време се пале зелена светла за оба правца.Што каже колега Пронто од кад су отворили мост у Пожешкој је благи хаос1hmm.gif.Ја често ту скрећем из оба правца и могу да кажем да сам имао пар блиских сусрета и на колима и на мотору.0ljut2.gif

Надам се да је колега ОК и желим му брз опоравак0takoje.gif

Koliko sam uspeo da saznam od očevidaca, motor se kretao normalnom brzinom , nisam siguran ali mislim da postoji strelica za levo na semaforu i da se pali malo kasnije od običnog semoafora za pravo , kombi je isekao put motoru pokušavši da skrene i naravno isekao mu put, tj oduzeo prvenstvo prolaza. kombi je udario motor koji je pokušavao da ga izbegne u bok ili zadnji deo motora pošto je prednji deo motora čitav , a slike krvi po trotoaru nisam hteo da slikam i objavljujem , neumesno je.

Na zadnjem sedištu policijskog automobila nalazio se vozač kombija, a vozač motora je odvezen hitnom pomoći dok sam uparkirao auto 25 metara dalje i vratio se.

Jedan deo razgovora sam čuo, da se čovek pravda onim standardnim da ga nije video, onda su me pomerili pošto je obična policija preuzela uviđaj kada je vojna policija završila. Ne znam iz kojih razloga, jedino sigurno je po priči očevidaca da motor nije išao brzo, jer niko nije čuo ništa do trenutka udarca.

Kolegi želim brz oporavak

• Drug član, 508 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Na istom ovom mestu,pre 38 godina, sam imao identican udes. Imao sam 16god. i Javu Rodster 90. Zeleno svetlo i meni i njemu,ja po gasu, imam prednost jer on skrece. Al jbg, malo je vise presao na moju stranu i . . . . NEKO MI JE UGASIO SVETLO! Epilog - fraktura lobanje (ceone kosti), tezi potres mozga,lom gornje vilice i jedan zubi ispao. Pa sam neko vreme imao osmeh sa rupom. Srecom ostadoh ziv , a dali i mentalno zdrav - e to ne znam! :nanana: Dragi drugari ZAPAMTITE po gradu se NE VOZE TRKE!!!!!! Sa 5-6 banke i mozes nesto da eskiviras, preko toga sve je u bozijim rukama. Po ostecenju na kombiju ne bih rekao da je kolega isao malom brzinom. Dzabe ko je kriv. Samo da je on OK, sto mu zelim od sveg srca! Razmisljam da za gradsku voznju nabavim nesto ovako!

post-26939-0-22947300-1370713693_thumb.jpg

• Podržavam 7

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six

Dokle vise to ne postovanje i ne ustupanje prvenstva prolaza........

Dok god se ne pomiriš da će uvek tako biti, makar kod nas u Srbiji/Balkanu. Potrebano je imati ovakav stav:

Jel crveno ili ne tesko je reci, ima ih tu na raznim mestima, ali posto sam iz kraja znam da je ovo mesto izuzetno rizicno.

Kako je otvoren most na Adi, prodje mnogo veca kolicina vozila po vec pretrpanoj Pozeskoj. Na tom se mestu skrece za pumpu i CUkaricki, a samo malo napred se ide levo za Vidikovac. Cesto se desi da "mangupi" koriste pumpu da bi zaobisli semafor, a posto se ispred zadesi bus preglednost je prilicno losa. Ma da sad ne teoretisem...reci cu samo da je strpljenje majka mudrosti. Ko vozi po gradu i smatra da mu je dovoljno to sto saobracajni propis dozvoljava prednost, u ozbiljnom je problemu.

ili

Na istom ovom mestu,pre 38 godina, sam imao identican udes. Imao sam 16god. i Javu Rodster 90. Zeleno svetlo i meni i njemu,ja po gasu, imam prednost jer on skrece. Al jbg, malo je vise presao na moju stranu i . . . . NEKO MI JE UGASIO SVETLO! Epilog - fraktura lobanje (ceone kosti), tezi potres mozga,lom gornje vilice i jedan zubi ispao. Pa sam neko vreme imao osmeh sa rupom. Srecom ostadoh ziv , a dali i mentalno zdrav - e to ne znam! :nanana: Dragi drugari ZAPAMTITE po gradu se NE VOZE TRKE!!!!!! Sa 5-6 banke i mozes nesto da eskiviras, preko toga sve je u bozijim rukama. Po ostecenju na kombiju ne bih rekao da je kolega isao malom brzinom. Dzabe ko je kriv. Samo da je on OK, sto mu zelim od sveg srca! Razmisljam da za gradsku voznju nabavim nesto ovako!

• Podržavam 1

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :)

Svako jutro prolazim tom raskrsnicom, i uvek usporim iako mi je semafor otvoren, bash zbog ovakvih budala koji su nestrpljivi da skrenu... a koliko mi se chini nema strelice za skretanje na tom semaforu, vec onom pre pumpe, za skretanje u blagoja parovica...

• Podržavam 1

Nisam znao da si očevidac, za brzinu garantuju očevici jer sam odmah pitao ljude šta se desilo čim sam stao.

To šta bi ti rekao je tvoj problem , bitno je šta se stavrno desilo i šta kažu očevidci sa mesta događaja.

Ovo ti govorim s obzirom da sam saobraćani tehničar za drumski saobraćaj,

a ako pogledaš post mislim da se zove: oborili kugicu, , videćeš da se sa 48 na sat koliko je bilo na cajgeru u trenutku udarca napravila tolika šteta da su ljudi mislili da sam išao preko 100 km/h. Što je potvrdilo i veštačenje i slika motora i cajgera sa lica mesta.

Tako da slažem se da smo najviše ugroženi, i da nas niko ne šljivi ni 2%, ali ovo je krajnji bezobrazluk.

Ja lično sam definitivno rešio da na bezobrazluk odogovorim bezobrazlukom do krajnjih granica , tu se slažem sa Ruske011, pa se igraj, to što si u automobilu ili kombiju ili nekoj drugoj konzervi na 4 ili više točkova ne znači da si jači.

Kolegi želim brz oporavak.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja