Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko kupovine motora

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Derbi Senda Xtreme SM 50ccm

Zdravo

Imam nekoliko pitanja za iskusnije vozace. Odmah da se zahvalim svima koji mi pomognu. Dakle, planiram skorije da uzmem motorce od 125cc za pocetak da se priviknem malo, zelja mi je da uzmem neki cross ali posto sam citao i kako sam ja to shvatio on po zakonu ne sme u saobracaj a posto mi treba nesto sto bih mogao da vozim po gradu razmislijam o kupovini endura ili supermoto, ako moze neko da podeli svoje iskustvo samnom sto se tice kineskih enduro ili supermoto motora. Nemam preveliki(oko 1000-1200e) budzet planiram da se zaposlim preko letnjeg raspusta da zaradim neke parice pa da uzmem od njih.

Pitanja:

1) Posto me mnogo zanimaju cross motori sigurno cu probati da vozim malo po sumi, pa me zanima kako se supermoto ponasa po sumi a kako se enduro sa onim gumama za blato ponasa po putu

2) Vidim po sajtovima za prodaju polovnih motora kineze kao sto su Quinqui, Sprint pulser i tako pa me zanima kakvi su jel mogu da izdrze oni to?

3) Koji motor po vama treba da uzmem da nije mnogo skup

Hvala jos jednom svima koji komentarisu, svaka pomoc je dobro dosla!

evo neki motori koje sam nasao:

http://www.kupujemprodajem.com/Sprint-pulser-125cmm-2008g-4646550-oglas.htm?filter_id=22128445

evo na primer pvaj mi je privukao najvise paznje:

http://www.kupujemprodajem.com/qinqgi-125-6092276-oglas.htm?filter_id=22130519

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Nisam ih imao ali sam dosta citao o njima, pa cak razmisaljao i da kupim neki, i neko generalno zapazanje je da su se quinqi i sprint pulser(maltene isti motori) dosta dobro pokazali. Apolo, iako mi se najvise svidja, bih zaobisao na tvom mestu.

Gume koje si pomenuo se indenticno ponasaju u stranom okruzenju, tj i jedna i druga proklizavaju ko sasave, mada po suvom obe mogu da se voze, i supermoto po nekim utabanim suvim sumskim putevima i cepovi po asfaltu(iako ce proklizavati u krivini i trosice se ko sasavi), mada je najveca sansa da ces umesto cepova dobiti neku kombinovanu gumu.

Moja preporuka bi ti bila da uzmes motor koji ti se najvise svidi, a pritom bude u dobrom stanju, jer ako je u startu los jednom kad pocne da se kvari to su igre bez granica i rupa bez dna i imaces vise druzenja sa majstorom nego voznji.

• U prolazu, 11 postova

sadane nazalost moram da uzmem kineza zato sto para nemam a nesto bolje tek da cekam sledece godine(ko toliko da ceka)

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

Zasto ne bi uzeo nekog GS500, Er5? Jeste da nisu supermoto ali bio bi miran 2 god min sa njima. Meni je GS500 prvi motor (uopste) i super mi je. Mada opet zavisi koliko godina imas, da li imas uslova za A2

Ja u sub (tj sutra) dolazim do Kg-a pa ako hoces da vidis GS500 uzivo javi se 1zdravo.gif

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N

Kazes dati je budzet 1000-1200 onda lepo kucas na neki od sajtova u pretragu tu cenu i videces da ima dosta toga dase nadje a da nije kinez,osim ako nisi ogranicem mislim na tvoje godine odnosno kategorijom za upravljanje motocikla0staa2.gif0staa2.gif0staa2.gif

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Ja ti predlazem neku cvaju koja moze da se registruje poput

yamahe dt125

suzuki ts125

to moze i da ore po sumi a mozes i da se vozikas po gradu.

Ja imam jednog kineza enduro 125 i mogu ti odmah reci da to i nije za sumu, osim ako nazad stavis neki lancanik sa 60 zubaca. Tad bi i moglo da se iskoristi za tako nesto ali onda ce ti maksimalna brzina biti 60-70

Mada suma je sirok pojam, kroz sumu prolaze i asfaltirani putevi i oni lepo utabani zemljani a i oni koje ja volim, stvoreni nogom coveka - razrovani snagom motora :moto3:

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Pulser je sasvim solidan motorić, imao sam ga 3 godine, (verzija 125ccm, supermoto) prešao sa njim samo 14.000km, bez nekih većih problema, bolje da kažem - nije me ostavio na putu. Nema neku snagu ali zato nije ni preterano težak pa je sasvim pristojan za gradske gužve a i šumu (ako nije baš neko blatište). Fabričke gume su blagi očaj.

Za budžet koji pominješ bi mogao i novog da pazariš, mada preporučujem kupovinu polovnog kome su neke "dečije bolesti", svojstvene kineskim motorima, verovatno otklonjene.

Nećeš pogrešiti niti puno izgubiti pri kasnijoj prodaji, ako je to tvoj izbor.

Aj' pa javi šta si uradio, ali javi se "razglednicom".

:Mina:

• U prolazu, 11 postova

Hvala svima koji su nesto napisali i pomogli mi ovako sto se tice godina punim 18 u petak ali opet necu da zurim sa uzimanjem jakog motora pa ako padnem i cale bude saznao zavrsio sam svoju karijeru sa motorima kao mlad 1neznam.gif. Za Sachs stvarno prvi put cujem a i nema ga po polovnim motorima. Mladene ja jos nisam spreman za 500 cc posto vozim samo skuter to ce biti velika promena kod mene. Po svemu sudeci zakljucak koji mogu da izvedem od svih komentara je bolje da uzmem kineza supermoto pa malo da se strpim i kad sakupim pare da uzmem lepo ko covek full cross i zavrsim sa tim posto enduro a da je kinez i da je dobar po vasoj prici veoma tesko :) hvala svima

• Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Kinez je odlican za gradsku voznju samo nije za ozbiljnije voznje po planinama

I to definitivno, ja moj prodajem s vremena na vreme jos od 2009 :D

a ako kupis polovan onda i nije neka frka

• Svrati ponekad, 96 postova
  • Motocikl: NC750X 2022

Druze,ja sam pre 10 dana kupio novog Tomosa se 125 za 2000 eur.Ima Yamahin motor od 125 ccm,isti onaj sto se stavlja u YBR I XT.Bukvalno je samo ram Tomosov.U ovom momentu nemas da nadjes nov enduro motor od 125 kubika,jos Yamaha,za te pare.Moja topla preporuka...

• U prolazu, 11 postova

Samo jos jedno pitanje...ima li ko da je kupio Sprint- RX 250 kakva su vasa iskustva koliko trosi i da li je moguce da decko prodaje za samo 850e motor?

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Imas u kineskom odeljku bas dosta o tom motoru.

Link ka temi.

Ukratko: gotovo svaki je imao problema sa zadnjim amortizerom(procuri jako brzo), hladnjakom(suvise nezan i takodje brzo procuri), imao je neko malo odstupanje u merenju kilometraze, i nisam siguran ali mislim da je imao neki problem i sa karburatorima ili necim slicnom.

Meni je taj motor jedno vreme bio izuzetno zanimljiv, pogotovo zbog visine, ali sam zbog njegovih mana odustao od kupovine. Potrosnja je ljudima bila uglavnom oko 3,5 do 4l. Inace nov je jako dugo bio oko 1100e(mozda je jos uvek) tako da je cena od 850e za polovni itekako moguca. Ako nisi bas visok na tvom mestu bih od kineza isao ipak na varijantu Quingqi/Sprint Pulser 200 iako mi se Apolo ili RX daleko vise svidja.

• U prolazu, 11 postova

Hvala svima.. ali ipak sam se odlucio da uzmem Apriliu RS 50 ccm da prvo malo uvezbam menjanje brzina pa cu uzeti nesto jace (ima vremena) sada uzimam za neki dan pa cu okaciti par slicica 1moto3.gif

• U prolazu, 11 postova

Pa drugari izgleda da ce to ipak biti Derbi Senda 50cc, 2003 godiste, presao 19000, malo da se priviknem na manuelni menjac pa kasnije cu uzeti nesto jace ima vremena...

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 2KF

Sta god da uzmes za pocetak bice ti ok za ucenje, samo tog kineza kad ga poteras po sumi okreni se da ne izgubis neku plastiku jer dosta lupaju, meni je to mnogo smetalo kad sam jedan probao, i rekao sam da mi to ne treba i skupljaj kintu jovane sine za japanca :neznam: . I jer si uzeo motor?

• U prolazu, 11 postova

Pa Derbi je spanac,,,evo posle mesec dana voznje mogu reci da je sasvim ok motor ali decko koji mi je prodao motor je uzeo mnogo para za njega posto je bio prvi koji sam uzeo nisam iskusan i nisam znao sta da gledam nego ono seo na njega..on ide i caletu rekao '' Uzimamo ga'' posle se ispostavilo da moram bas mnogo da ulozim u njega: 1) zadnja guma, 2)regler. 3)namotaji, 4) pa tek onda migavce i stop svetlo, 5)Takodje je polomio tablicu i nisam to video pa sada vozim sa pola tablice dok ne smislim nesto 6)akomulator 7) kocnice....Moja greska u potpunosti (zato sto sam debil i napao hocu motor sto pre i sada ispastam) ali mogao je da ispadne fer da kaze makar kako stoje stvari a ne 700e i fixna cena jos tu postoji i izgled plasika je potpuno unistena (pukla) farba je ocajna skida se jos je genije stavljao kuler od racunara na hladnjak i neki aparat koji pokazuje sat temp i tako i stavljao diode ali je tako potpuno zeznuo elektroniku na motoru sada najverovatnije moram da menjam sve kablove na njemu..... Ali sve u svemu sam zadovoljan ispunio sam zivotni san da vozim motor tako da cu ovaj da cuvam pa posle nesto jace.... 1moto3.gif1moto3.gif1moto3.gif

• U prolazu, 11 postova

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja