Jovan021 3 Napisano Maj 27, 2013 U prolazu, 24 postova Lokacija: novi sad Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svi ma još jedanput. Naime posto je kod nas izbor motora slab, a i dobro su skupi, ja bih otisao u neku od okolnih zemalja da kupim motor i sa njim bih se vratio kuci.? Koliko je to isplativo i moguce ? Cuo sam da na izlazu iz zemlje dobijes probne tablice na 3 dana? posle carina itd. koliko to sve kosta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Maj 27, 2013 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan zavisi sta kupujes i gde ides.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Maj 27, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Prvo odma odpiši motore iz Grčke,juga Italije...i ostalih gde vreme dozvoljava da se voze cele godine,a i u većini slučajeva se ne održavaju bolje nego ovde.Cene su im primamljive ali...Neznam koliko si pratio cene npr u Sloveniji,Austriji,Ch,čak su skuplji nego ovde,a i kad dodaš troškove uvoza,prevoza,teško da su jeftiniji.Mada ako pare nisu problem to je možda najbolja opcija.Istina da ovde ima svega i svačega,ali ima ljudi koji ok održavaju svoje motore(bež´ od preprodavaca),u svakom slučaju bez žurbe i sretna potraga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan021 3 Napisano Maj 28, 2013 U prolazu, 24 postova Lokacija: novi sad Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Trazim jeftiniju jamahu mt za pocetak gledao sam u sloveniji to mi iz novog sada nije daleko ima par motora koji mi se dopadaju. E sad kako ih dovesti ja bih voleo sam da odem po njega i vratim se sa njime koliko je to realno kako sa nasom dozvolom voziti treba li neka medjunarodna? itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Maj 28, 2013 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan druze, medjunarodna dozvola se lako vadi u AMS-u. odes sa svojom dozvolom, poneses potrebne slike (informisi se telefonom) i dobijes vrlo brzo medjunarodnu koja ce vaziti koliko i obicna. to ti je najmanji problem. skoro sam uzeo motor i prvo sam razmisljao o uvozu, ali se ispostavilo da te dobar iz uvoza izadje vise nego dobar u Srbiji. mislim da treba da budes uporan i da pokusas da nadjes dobar motor kod nas. pozdrav, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan021 3 Napisano Maj 28, 2013 U prolazu, 24 postova Lokacija: novi sad Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan znaci da ne gledam izvan granica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Maj 28, 2013 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan pre donosenja odluke, gledaj i uporedi oglase, uporedi cene, raspitaj se u nekoj agenciji za uvoz oko troskova i sam ces lako doneti zakljucak. pozdrav, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Maj 29, 2013 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan ako si vičan popravkama i servisu od preko možeš naći blago havarisan motor sa dosta jeftinijom cenom...al' u tom slućčaju mora da se donese, ne doveze. u suprotnom ako je kompletan i u voznom stanju, a cena primamljiva, prešao je boga oca...opušteno motor od 2-3 godine u Italiji pređe 50.000-100.000km, a tebi ga prodaju sa 8500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Maj 29, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Havarisan da, u voznom stanju, teško. Na kraju te izađe skuplja dara nego mera. Problem su troškovi oko carinjenja, sa kojima nikad ne znaš koliko će izaći, jer se osnova za carinjenje motora procenjuje u zavisnosti od toga koliko dobro poznaješ dotičnu osobu, a onda idu troškovi špeditera, pa ležarina u carinskom magacinu, pa tek onda carina i PDV. Osim ako nećeš kupovati motor koji je polovan bar 10 K evritja ne isplati se to raditi. Ili, pogledati preko "bare" ponudu i ako imaš nekoga koji je tamo da glumi "izviđača" može dobro da se prođe. Mislim da Oni tamo održavaju motore besprekorno,a i voze po istim takvim putOvima. srećno..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan021 3 Napisano Maj 29, 2013 U prolazu, 24 postova Lokacija: novi sad Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan haha ovo je dobro zavisno koliko dobro poznajes carinika videcu jos pokusavam jeftinije da prodjem al kao i uvke prevaricu se koja je po vama prosecna cena za mt03 2006-2008 god oko 20000 km bar tako pisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 29, 2013 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre malo vise od 2 godine uvezao Varadera iz Slovenije, a evo kako je islo: Nasao motor koji sam hteo da kupim, otisao, pogledao, pazario. Prodavac mi je napravio fakturu (pravno lice) U blizini sam uradio tehnicki i tu dobio, saobracajnu sa vazenjem 15 dana, osiguranje sa vazenjem 15 dana, carinsku tablicu, sva dokumenta koja su potrebna za izvoz. sve to platio 105eur Na izlasku iz SLO sam trazio da mi naprave izlazni papir (30eur) ... ispostavilo se da je nepotrebno Na ulazu u SRB su uradjeni ulazni papiri na osnovu sve one dokumentacije koju sam dobio na tehnickom (30eur) Sutradan ujutro otisao kod speditera da mi uradi carinjenje. Posle 3 dana su me zvali da je sve gotovo, dali mi svu dokumentaciju, platio porez i carinu na posti. Uradio odmah nas tehnicki i otisao da registrujem E sad, ja se nisam raspitao na koliko da mi se napravi faktura, t.j. na koliku najnizu sumu ce proci za carinjenje pa su mi u SLO napravili fakturu na 2700eur. Mogao sam da trazim da mi naprave na 1800eur i carinjenje bi me izaslo 200eur manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan021 3 Napisano Maj 29, 2013 U prolazu, 24 postova Lokacija: novi sad Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan To je stvatrno puno para taman toliko koliko i motor kosta kod nas :)nije neka usteda al kazu da su motori u sloveniji bolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 29, 2013 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan To je stvatrno puno para taman toliko koliko i motor kosta kod nas :)nije neka usteda al kazu da su motori u sloveniji bolji Kada sam ja uvozio Varadera (sa sve 3 kofera, kompletom kocionih plocica u koferu, istoeijom servisa, skoro novim gumama, lancem i lancanicima) mene je sve kompletno sa registracijom izaslo 4200eur, a da sam bio pametniji moglo je 4000. Samo plocice mogu da racunam oko 100eur, koferi jos oko 200-250eur, a gume i ostalo da ni ne racunam... Pa da kazemo da sam te stvari morao kupovati... U isto vreme kod nas je moglo da se nadje lepih primeraka bez kofera, bez rezervnih plocica sa losijim gumama, za oko 4500eur. Sto ce reci da sam poprilicno dobro prosao. Sa druge strane, zbog malo strozijih zakona u vezi ispravnosti vozila, jacih kontrola, ozbiljnijih servisa i mnogo ozbiljnijih tehnickih pregleda u EU, bio sam daleko sigurniji u tehnicko stanje motora, nego da sam gledao ovde kod nas nesto sto je ovde vozeno i servisirano a kamoli neke uvoze i preprodaje, posto znam da jako mnogo tih motora srize osteceno i krpljeno pa se pre prodaje kod nas sredjuju. Kako god... od kada sam pazario motor, sve sto sam od servisiranja radio je zamena ulja i filtera i dolvanje goriva . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan021 3 Napisano Maj 29, 2013 U prolazu, 24 postova Lokacija: novi sad Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nisi jos jednog varadea poneo u nekom od tih kofera jeste al je dosta on skuplji od ovim motora sta ja hocu daa kupim, nema velike razlike u ceni ja bih isao po njega jer jje meni to uzivanje pod br 1 a i siguran sam da je motor dobar samo sto ima samo par preprodavaca koji ih u sloveniji prodaju a ostali su skupi jako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Byk 5 Napisano Jul 9, 2015 U prolazu, 15 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda VFR800 VTEC Prijavi odgovor kao problematičan Malo da osvežim temu Jel može neko da preporuči neki sajt polovnih motora u Sloveniji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Jul 9, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Evo pogledaj ovde http://www.avto.net/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...