Miloš_014 1 Napisano Maj 23, 2013 U prolazu, 16 postova Lokacija: Mionica Motocikl: Yamaha Virago 535, Vespa T5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pazario sam virago 535 pre par meseci, 96 godiste. Cak i sa predjenih 14.500km (oko 500km u zadnjih 2 godine) prvi utisak pri probi je bio kao da je motor slab, trom, ima "knedlu" pri visim obrtajima, ne vuce ravnomerno...pogodim se sa covekom, skinem malo cenu i oteram kuci motor. I naravno usledio je servis karb., zamenjene svecice, filteri, ulja, sve redno....Ispostavi se da je neki gremlini cackali karburator i poremetili jednu membranu. Probam posle motor, on radi primetno bolje, ravnomernije, nema "knedle"...kazu ljudi pametniji od mene, kao svajcarac Ali ja i dalje nisam zadovoljan snagom i vucom... poredim Virago sa Shadow koju sam vozio pre par godina (600ccm, 4 brzine, oko 2000 god, 40 i kusur konja) i razlika u ostrini i snazi je oko 30-40% po mojoj proceni i secanju. Cak i ako je Shadow imala direktno ubrizgavanje, razlika ne bi trebalo da bude tolika. Oguglam ja Virago 535, na svim specifikacijama pise da ima 44-46 ks. Razmisljam ja kako je to nemoguce, slabo ide za 46 konja. Nekako sam zavrsio na Louis-ovom sajtu i pretrazujuci opremu za moju makinu naletim na sledece. Postoje 3 verzije Viraga 535 po godistu i serijskim brojevima: '88-'95 god 3BR - 27 i 34 konja '88-'95 god 2YL - 46 konja '96-'03 god 3BR - 34 konja 2YL - 44 konja Naravno, u saobracajnoj pise 25KW (34 konja), sto se podudara sa ovim podacima i utiskom prilikom voznje motora. E sad glavno pitanje: Koja je razlika izmedju ovih agregata? Nije mi logicno da su "ludi" Japanci pravili razlicite agregate i delove za istu kubikazu tako da pretpostavljam da su stubline, klipovi i ostale komponente iste, sto ostavlja potencijalnu razliku: karburator ili dizne ili ko zna sta vec... mozda glave sa po tri ventila? E sad, koga nije mrzelo da ovo cita, verujem da ga nece mrzeti ni da odgovori (ako ima sta pametno reci ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Maj 24, 2013 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Meni u saobracajnoj pise 28kw. A istina,ljudi koji su vozili Virago i Shadow kazu da virago ima malo vise snage. Koliko sam upucen u problematiku,stavljaju druge bregaste i prirubnice karburatora sa manjim precnikom Manja i veca Edit: Ima i jos jedna sirina precnika izmedju,ali nisam trazio,stavio sam cisto da se vidi o cemu je rec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš_014 1 Napisano Maj 24, 2013 U prolazu, 16 postova Lokacija: Mionica Motocikl: Yamaha Virago 535, Vespa T5 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, sad ima malo vise logike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Maj 25, 2013 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Masina je ista na svim modelima tu nema price. Postoji nekoliko ogranicenja : -filter vazduha (tj precnik usisnika filtera vazduha) -auspuh (izmedju masine i auspuha postoje reduciri koji su zavareni) -na usisnoj grani (koju je gore Nikola535 vec pokazao). -elektronika (Virago CDI) Ali Milose moras imati jednu stvar na umu a to je KARDAN! Gubici na kardanu su oko 20% pa ti napravi racunicu. Na primer kada sam se vozio sa drugarom (moja shadowka 600 i njegov Dragstar 650) i kada smo zamenili motore, nekako mi Dragstar zbog kardana delovao tromo prilikom ubrzanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Maj 25, 2013 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da je sve to lako zameniti i da tu jedino CDI predstavlja veci trosak i eto ti jaceg viraga. Ova tema mi je skroz promenila misljenje o viragu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš_014 1 Napisano Maj 25, 2013 U prolazu, 16 postova Lokacija: Mionica Motocikl: Yamaha Virago 535, Vespa T5 Prijavi odgovor kao problematičan Ali ovo cudo ako ima karburatore onda nema CDI, zar ne? A i ja mu tu nista ne bi' dir'o, grehota da cackam motor koji je presao 15.000km zbog kog konja vise. A i ovako ce duze da sluzi, valjda Druga je prica sto imam par ideja (ali samo ideja) o budzevini BMW R60 (kog nemam) u copera, pa da mu menjam komplet stubline, klipove, karburatore i stavim od hiljadarke.....sve pasuje, registruje se kao 600ccm a tesko je primetiti o kojoj se kubikazi radi. Tada cemo se igrati i izivljavati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Maj 26, 2013 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan -elektronika (Virago CDI) Jesi li siguran za CDI? Poprilicno sam ubedjen da su sve blokade na 535 mehanickog tipa,bez i jedne na elektronici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 314 Napisano Jun 2, 2013 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Ali ovo cudo ako ima karburatore onda nema CDI, zar ne? A i ja mu tu nista ne bi' dir'o, grehota da cackam motor koji je presao 15.000km zbog kog konja vise. A i ovako ce duze da sluzi, valjda CDI ima veze sa paljenjem svecice u potrebnom momentu, a smesu za paljenje pravi karburator. Ukratko CDI zamenjuje platinsku dugmad Inace CDI je patent od nikole tesle, mada ne verujem da je njegov koriscen za motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Mart 3, 2014 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto citam ovo pa bacih pogled da proverim konjazu kod mene prema ovim oznakama ali ni jednu od ovih oznaka ne nadjoh. Jel ima to veze sto je moj za Americko trziste pa je uvezen, da nisu mozda te oznake kod njih drugacije? I ajde kad sam vec tu da malo vrdnem sa teme ali je i povezano. Koliko bi KN poboljsao snagu, da probam to ili ne? Hvala u napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 3, 2014 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Meni u saobracajnoj pise 28kw. A istina,ljudi koji su vozili Virago i Shadow kazu da virago ima malo vise snage. Koliko sam upucen u problematiku,stavljaju druge bregaste i prirubnice karburatora sa manjim precnikom Manja i veca Edit: Ima i jos jedna sirina precnika izmedju,ali nisam trazio,stavio sam cisto da se vidi o cemu je rec pozdrav vozio sam tri sedovke jedna 91 god druga 98 a najnovija bila 2003 600-600- pa 750 silom prilika morao sam da prodam ovu zadnju koja je bila najbolja ..uzeo sam viraga 535 iz 97 moj zakljucak da je ova 535- najbrza i naokretnija i jako dobra za voznju sedowke su bile teske na upravljanju i manevrisanju na mestu sto kod viraga nihe slucaj vozim ga jako malo tako da neznam jos sve mane i vrline zasada veliki plus pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Mart 4, 2014 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan To si u pravu, Virago jeste najmanji po gabaritima i za grad tj."okretaje" je najbolji ali ne znam bas dal je i najbrzi, planiram bas da maznem ovih dana drugu krug sa Shadow-om 600... P.S. Svakako su tu negde, Virago je jako startan jer ima kratke brzine no ipak mislim da je Hondi malo veca putna brzina. (preporucena) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 7, 2014 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pazario sam virago 535 pre par meseci, 96 godiste. Cak i sa predjenih 14.500km (oko 500km u zadnjih 2 godine) prvi utisak pri probi je bio kao da je motor slab, trom, ima "knedlu" pri visim obrtajima, ne vuce ravnomerno...pogodim se sa covekom, skinem malo cenu i oteram kuci motor. I naravno usledio je servis karb., zamenjene svecice, filteri, ulja, sve redno....Ispostavi se da je neki gremlini cackali karburator i poremetili jednu membranu. Probam posle motor, on radi primetno bolje, ravnomernije, nema "knedle"...kazu ljudi pametniji od mene, kao svajcarac Ali ja i dalje nisam zadovoljan snagom i vucom... poredim Virago sa Shadow koju sam vozio pre par godina (600ccm, 4 brzine, oko 2000 god, 40 i kusur konja) i razlika u ostrini i snazi je oko 30-40% po mojoj proceni i secanju. Cak i ako je Shadow imala direktno ubrizgavanje, razlika ne bi trebalo da bude tolika. Oguglam ja Virago 535, na svim specifikacijama pise da ima 44-46 ks. Razmisljam ja kako je to nemoguce, slabo ide za 46 konja. Nekako sam zavrsio na Louis-ovom sajtu i pretrazujuci opremu za moju makinu naletim na sledece. Postoje 3 verzije Viraga 535 po godistu i serijskim brojevima: '88-'95 god 3BR - 27 i 34 konja '88-'95 god 2YL - 46 konja '96-'03 god 3BR - 34 konja 2YL - 44 konja Naravno, u saobracajnoj pise 25KW (34 konja), sto se podudara sa ovim podacima i utiskom prilikom voznje motora. E sad glavno pitanje: Koja je razlika izmedju ovih agregata? Nije mi logicno da su "ludi" Japanci pravili razlicite agregate i delove za istu kubikazu tako da pretpostavljam da su stubline, klipovi i ostale komponente iste, sto ostavlja potencijalnu razliku: karburator ili dizne ili ko zna sta vec... mozda glave sa po tri ventila? E sad, koga nije mrzelo da ovo cita, verujem da ga nece mrzeti ni da odgovori (ako ima sta pametno reci ) pozdrav silom prilika i ja sam kupio virago 535 iz 97 god sa 28000 km //pre sam imo tri sedovke od 600 i 750 cini mi se da je virago mnogo startniji i brzi i lakse se upravlja nego sedowkama e sad je nesto pocelo da lupa kazu ventil neznam ...mozda me gazda zajebo ...videcu sta ce reci servis pozrav janko kisac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Mart 7, 2014 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan To si u pravu, Virago jeste najmanji po gabaritima i za grad tj."okretaje" je najbolji ali ne znam bas dal je i najbrzi, planiram bas da maznem ovih dana drugu krug sa Shadow-om 600... P.S. Svakako su tu negde, Virago je jako startan jer ima kratke brzine no ipak mislim da je Hondi malo veca putna brzina. (preporucena) pozd.jeste sedovke suvece za vozaca su udobne al suvozac trpi sediste jako uzano kod ove trece koja je imala oznaku a c e za amricko trziste malo je bilo udobnije i suvozacevo al ne puno jeste da je honda ispred nema diskusije al ni yamaha se na da mozda od ocena do deset sedovka za mene ima 9 a virago 7 izvinte ako gresim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Mart 7, 2014 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nista nista... svako ima svoje misljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...