Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition
jer na rad kvačila ima uticaja i temperatura ulja...(kad se pregreje oće da ''zalepi kvačilo'')...

Mozes li da detaljnije objasnis ovo? Kako moze da se pregreje ulje posle nepun sat voznje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Kawasaki VN800A

Taj roll-bar si ti pravio?

Koje je godiste, izgleda kao da je presla milion..?

Ma jok, mozda otac, to je njegova...ja od kad znam za sebe znam je takvu

Nemam pojma koje je god...mora to da vidim u saobracajnu...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Koje je godiste, izgleda kao da je presla milion..?

Ja bi reko da je 77 - 78 god .

• Svrati ponekad, 415 postova
  • Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559,

juce sam studirao javin motor. zakljucio sam da mi fale osiguraci koji zatvaraju poklopac lamel. ima ih tri. i nema federa koji vraca sajlu gasa.nalazi se u karburatoru. ako neko ima te delove kupio bih... :'(

toliko sam uspeo da primetim. bice tu jos delova koji nedostaju. A da, moracu da kupim i regler od 6v. imam dva ali neradi ni jedan.

• U prolazu, 30 postova

Pozdrav! Da li šteti motoru ako se vozi bez prigušivača,danas sam malo probao i zvuk mi se izuzetno dopada,pa može li mi ko odgovoriti,da li to ostavlja neke posljedice na motor? :-\

• U prolazu, 74 postova

Pozdrav! Da li šteti motoru ako se vozi bez prigušivača,danas sam malo probao i zvuk mi se izuzetno dopada,pa može li mi ko odgovoriti,da li to ostavlja neke posljedice na motor? :-\

Ja bih reko da ostavlja posledice na novcanik a ne na motor ;) Salu na stranu,cuo sam da ga je naje..o sa potrosnjom svako ko je skidao te prigusivace.Takodje,ne bih ti savetovao da cackas oko ovoga iz prostog razloga sto na rad dvotaktnih masina(kolko ja znam) mnogo uticaja ima otpor na usisu i izduvu pa ti se moze uciniti da bolje ide na manjim obrtajima ali nisam siguran da je u svim "rezimima" takva situacija(recimo voznja na auto putu)...

Ja teram na bezolovni i za sad je sve OK. Na zimu cu skinem glave da proverim klipove i karike.

A imas i olovne aditive, pa pravis alhemiju na benzinskoj pumpi  ;)

Molim za misljenja :

Sad u nedelju sam imao izuzetno naglo kocenje prednjom, uz blokiranje tocka. Brzina je bila 60-70 i motor poprilicno natovaren.

Kasnije, na onom novom delu asvalta na autoputu (konkretno, kod Arene, BG) prilikom jako blagog kocenja sam primetio da se trese guvernal  :(

Medjutim, cim pustim kocnicu, ne oseca se nista, kotrlja se kako treba.

Takodje se obe cizme cimaju napred-nazad u ritmu tih vibracija, kod semeringa (koji su u raspadu  ;D ). Nisam siguran za same stapove, morao sam da gledam kud vozim.

Posavetovan sam da proverim srafove koji drze stapove u donjem trouglu, felnu, osovinu, lezajeve i paknove.

Lezajevi volana u ramu? Od svega, ta varijanta me najvise plasi !

Iz nekog vaseg iskustva, sta moze biti uzrok tresenja volana posle zabadanja prednjom?

• U prolazu, 30 postova

Ja bih reko da ostavlja posledice na novcanik a ne na motor ;) Salu na stranu,cuo sam da ga je naje..o sa potrosnjom svako ko je skidao te prigusivace.Takodje,ne bih ti savetovao da cackas oko ovoga iz prostog razloga sto na rad dvotaktnih masina(kolko ja znam) mnogo uticaja ima otpor na usisu i izduvu pa ti se moze uciniti da bolje ide na manjim obrtajima ali nisam siguran da je u svim "rezimima" takva situacija(recimo voznja na auto putu)...

Sicko87 hvala na odgovoru. Što se tiče bezolovnog  nisam ni znao da jawi ide na super,dvije godine posjedujem jawu i vozim uvijek na bezolovni i nikakvih problema nemam,ako je bolji super od sutra prelazim na njega

• U prolazu, 74 postova

Sicko87 hvala na odgovoru. Što se tiče bezolovnog  nisam ni znao da jawi ide na super,dvije godine posjedujem jawu i vozim uvijek na bezolovni i nikakvih problema nemam,ako je bolji super od sutra prelazim na njega

U principu nebi smelo da se desi nesto odmah,npr. da sipas bezolovni i da se nesto pokvari(kao sto i kazes da vozis dve godine),ali cuo sam da ima los uticaj na dvotaktne masine jer hoce da "pojede" onaj granicnik na klipu koji drzi karike da ne mrdaju levo-desno.Ako se to desi,karika se okrene u svom zlebu pa kraj karike naleti na prorez tj. kanal u stublini(koji samo dvotaktni imaju) i onda se sve izlomi...Meni se to desilo na APN,doduse nisam siguran koji smo mu benzin sipali ali kad sam rasturio video sam da na klipu skoro uopste nema onaj granicnik sto drzi karike.

• Zainteresovan, 763 postova

Sicko@

jeste , izgaranje nekog dela klipa , najcesce bolcnica karika ili oko bolcnice , je posledica detonatnog sagorevanja , tzv kliktanja , cuje se kao lupanje rastelovanih ventila , i pravi veliku stetu ako se ne obrati paznja na to. Razlog je niza oktanska vrednost od predvidjene , lose gorivo , mnooogo rano pretpaljenje......

lord..

lezaj upravljaca , treba dotegnuri a ako se cuje neko krckanje ili oseca neravnomerni otpor  obavezno otvaraj , mozda pikla neka kuglica.

@ Bogdan - u lezaju upravljaca se nista ne cuje, nista ne oseca. Zavrteo sam prednji tocak na prazno (na stenderu) i cuje se kako neravnomerno struze o dobos.

Ostalo proveravam za dan-dva...

• Zainteresovan, 763 postova

Obavezno nadji razlog tresenja jer ako se samo nesto olabavilo , manje vise , ali ako je nesto napuklo..... mozda je i lezaj prednjeg tocka pa popustio bas kod tog jakog kocenja ???

Jos jedno pitanje, prilicno je hitno takodje - zadnja guma je za zamenu, hocu neku obliju od ove Tigar sto imam sad, za vece obaranje a za 18" felnu.

Znaci sirina 4+ iliti 100 - 120, felna 18  :)

Moze dobra polovna, moze sa staze, za novu nemam para  :(

Preporuke, koja guma i gde da trazim, po mogucnosti broj telefona...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja