Scapolo 117 Napisano Maj 19, 2010 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari...nadam se da ce da sredi svog oldtajmera...ni bmw nemoze bez jave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakrca 10 Napisano Maj 21, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Štampar druze, jel znas sta je bilo? Jedno vreme me nije zafrkavao, ono kad sam mrdao zicice i tako ali se u jednom trenutku opet isprazni i samo sam vozio u gravitacionon podrucju dvorista, 200 metara od kuce u precniku, nisam smeo da idem dalje. Jutros mi je palo na pamet da udarim zaglavku i zaglavim pipak na regleru, da bude non - stop spojen i da uvek puni akumulator. Navozio sam se slatko danas. Posle jutrosnje DOOBRE probe oko kuce odvazio sam se da ruralnim putem krenem prema Moravi, gde nema policije (nije registrovan), u jednom pravcu ima oko 8 - 9 km. I tako 2 puta plus voznja po selu, ma nije mrdnuo. Ali sa zaglavkom, da nije nje, sto puta bio se ugasio. Znaci oko 35 km sam ubio sa zadovoljstvom danas bez problema a voltaza akumulatora kad je motor ugasen je 6,5 volti. Prakticno je ista i kad motor radi, negde oko 6,2V pri malom do nekih 6,5V pri vecem gasu, naravno sa zaglavkom na ragleru. Ovo je naravno privremeno resenje ali eto ga kvar. Jel bi se ti slozio sa mnom? Inace, pre nego sto ugasim motor, prvo izvucem zaglavku sa reglera pa tek onda gasim masinu u suprotnom se prazni akumulator brzo. Vrednosti sam merio digitalnim, nisam nasao analogni merac. U svakom slucaju, motor odlicno radi, lepo vuce ali da bih dobio jacu struju punjenja, ocisticu malo kolektore na rotoru, to jos nisam uradio a mozda pomogne. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakrca 10 Napisano Maj 21, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Znas kako, ako u mojoj blizini ne nadjem odgovarajuci ragler, mozemo da iskombinujemo da mi odradis elektronski i da mi nekako posaljes a ja da ti platim koliko treba. Uostalom videcu da se malo raspitam ovde kod mene da li ima pa ako ne dogovoricemo se. Uzgred, verovatno znas, koja je gradacija za motorno ulje i koja kolicina istog ide u masinu odnosno u menjac, jel tako. Hvala, pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Maj 23, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dragi clanovi ovog veoma korisnog foruma,koristim priliku da se zahvalim svima koji su mi pomogli da iz jedne kofe pune delova sastavim motorcikl... Narocito hvala Aci iz Novog Sada (mislim da mu je nick Alex) koji mi je detaljno objasnio kako da nastelujem paljenje i motor radi perfektno. Postavio sam i sliku. P.S.Imam samo jedan manji problem pa ako iko zna molio bih da mi odgovori: - alternator puni odlicno ali imam utisak da kad dodam gas da se struja na sijalicama pojacava(izgorele su mi dve sijalice),sta bi to moglo biti? Sijalica koja pokazuje punjenje radi odlicno (svetli kad se da kontakt a ugasi se kad upalim motor) a i proveravao sam tako sto sam skinuo klemu dok motor radi,znaci alternator puni ali imam utisak da "prepunjuje". Hvala svima unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1395 Napisano Maj 23, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Lutkica Jawa, prava lepotica ! Sredi regler i uzivaj u voznji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Maj 23, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala...mada niko ne moze da stekne utisak o tome koliko je u stvari taj motor sredjen osim onog ko ga je video pre sredjivanja Sve sto se okrece i pomera u masini sam mu zamenio,kosta me "kao petra kajgana" ali vazno da sam ga sredio.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iwke 0 Napisano Maj 23, 2010 U prolazu, 15 postova Lokacija: Smed. Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Kolege jawarosi, trenutno sam u nekoj dilemi, pa da vam se obratim za pomoc... Imam mogucnost da stavim magnetno paljenje na jawu, e sada sta dobijam ili gubim sa tim. I vasa preporuka da li da uradim to ili ne???? hvala, i da u pitanju je 250CZ 6V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 158 Napisano Maj 23, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan A koje magnetno paljenje , jer ako se lose odradi ( pjuni pa zalepi ) imaces glavobolje , prednosti magnetnog su jednostavnija instalacija , nemas akumulator i regler , mana ( ako je dobro odradjeno ) samo slabije svetlo u leru i malim obrtajima. Koja je jawa , jedno ili dvocilindricna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iwke 0 Napisano Maj 23, 2010 U prolazu, 15 postova Lokacija: Smed. Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Sto se paljenja tice platine su od apn i kondenzator takodje,a magnet od pony expresa (usput ako ima neko na prodaju nek mi javi)... to bi mi sve radio jedan stariji prijatelj koji je to imao kod sebe na jawi. jawa je dvocilindricna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gorancha 49 Napisano Maj 24, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: KN13DN Prijavi odgovor kao problematičan Licni stav:sredi original,bolji rezultati no bilo koje budzenje...To je uslovno,zavisi koliko hoces da kooosta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 158 Napisano Maj 24, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije greska sto si naveo da je dvocilindricna 250-ica , na nju ne moze paljenje od pony-expresa , jeste desnohodno ali pasuje samo na jednocilindricne jawe. Na dvocilindricne ( 250 i 350-ice ) se moze napakovati paljenje od apn-6 , bezplatinsko koje radi u oba smera , sa udvojenim pobudnim namotajima i dve bobine i namotajem za svetlo od 80 w , to dobro radi ali nije bas jeftino , nabavna cena kompleta je 80-ak evra , jedno kompletno paljenje plus jos jedna bobina i pobudni namotaj. Mislim da je bolja solucija da ti neko iskusan prepakuje to tvoje paljenje i instalaciju za tri puta manje para . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1395 Napisano Maj 25, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=32460.msg837105#msg837105 Mislim da je potpuno uspelo Videcu sutra kad zavrsim ceo postupak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 26, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na fotodokumentovanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Maj 27, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan gde kupiti lanac za Jawu u Beogradu i okolini . Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iwke 0 Napisano Maj 27, 2010 U prolazu, 15 postova Lokacija: Smed. Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na odgovorima,posle ovoga cu verovatno ostaviti moje paljenje... jos nesto.. koju bi najsiru gumu mogao da stavim pozadi na jawu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1395 Napisano Maj 27, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Dutch - naruci od Zokija iz NS ili od Mikija Jawe. Ako ti trebaju telefoni, poslacu ti na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Maj 28, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan hvala dobio tel od Miki Jawe al nisam mogao da chekam ponedeljak pa mi chovek reko da probam na Buvljaku 12ti red i 1300dinara lanac 428 sa 130 karika skratio montirao hvala svima u svakom sluchaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Maj 28, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je odgovor malo off topic ali rekoh da cujem vase misljenje... Radio sam generalnu na Jawi i kada sam menjao lagere u SKF prodavnici(u stvari neki ovlasceni distributer) u Nisu su mi preporucili da kupim C3 lagere.Kupio sam dva srednja na radilici,levi(6305) i desni - dupli(3205).Ovaj zadnji u C3 klasi kosta ravno 40 Eura.Nisam zalio novac jer sam resio da ga lepo uradim pa sam kupio,medjutim,kupio sam zatvoreni lager(ZZ) pa sam ga ja otvorio od obe strane.E sada,strah me da nisam tu pogresio,iako znam da bi trebalo da bude otvoren da mu dolazi mesavina ali strah me da ne ispadne onaj lim sto drzi kuglice(i napravi stetu) jer nije isti kao kod starog lagera nego je neka EXPLORER varijanta sa drugacijim kavezom koji je nekako meksi. Motor radi lepo,hvala bogu,nemam nikakvih problema ali rekoh da vidim sta vi mislite o tome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1395 Napisano Maj 29, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan stampar - nikad nije kasno Evo malo o prenosu itd. http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/upravy/37.htm http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=cs&tl=sr&u=http%3A%2F%2Fjenikovo.misto.cz%2F_MAIL_%2Fupravy%2F37.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Maj 29, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postavio sam slike Jawe u fazama sastavljanja na svoj server zapakovane u .rar da posaljem prijatelju,pa rekoh da i sa vama podelim - mozda nekom mogu biti od koristi. Mozete ih skinuti sa ove adrese: http://server.sicevo.com/jawa/JAWA.rar Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Maj 30, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...uvek zaboravim da napisem sve sto treba u jednoj poruci,izvinite zbog toga Hteo sam jos nesto da vas pitam....Treba da kupim zadnju unutrasnju gumu i prednje obe(spoljnu i unutrasnju),jel se to prodaje kao i ostali delovi za Jawu (mora da se naruci i sl.) ili tih guma ima u prodavnicama u kojima se prodaju sve ostale gume? Takodje,postoji li neka oznaka tih guma i koje je najbolje staviti? Hvala svima.Pozdravljam inicijativu za otvaranje ovakve teme jer je zaista korisna - kad vec mi sa Jawa-ma nemamo svoj podforum ;( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 30, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo,al sto bar ne opra te delove lepo pre sklapanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slow_13 0 Napisano Maj 31, 2010 U prolazu, 10 postova Lokacija: Pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan Zdravoi ljudi...jasam ovde nov, vozim jawu 350 ts i imam jedan problem nece da primi lepo gas tj. gusi se. U cemu je problem? Pomagajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1297 Napisano Maj 31, 2010 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan paljenje(pre kasno paljene), previse vazduha u smesi... : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1395 Napisano Maj 31, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Paljenje pomereno a verovatnije previse goriva, prljav filter za vazduh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...