Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ova mala Jawica, prava lutkica  :)

Da podsetim, kome treba kutija filtera za vazduh sa filterom, za model 634, kod mene je Roberova,dodjite i uzmite!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Cime je najbolje da podmazem rucicu gasa, da se lakse zavrce/odvrce ?

Prvo je skini, i sve delove dobro operi benzinom. Potom pregledaj da nema mozda nekih mehanickih ostecenja ( mozda je neko pao na tu stranu, pa da je nesto pokrivljeno ), ako ima - sredi to .  Montiraj je na volan bez sajle i vidi kako radi ( i volan operi benzinom ). Proveri da nije previse nabijena na volan, pa da cese unutrasnjim delom o kraj volana. Takodje proveri i sajlu gasa da ne zapinje negde, i podmazi je uljem ( moze motorno, a moze i ono za sivacu masinu ) . Na kraju kad budes montirao kraj volana i rucku namazes tovat - mascu .  Moze i uljem, al ja sam uvek mazao mast.

naravno prvih nekoliko dana obratis malo paznju da ako ti je negde iscurelo od masti il ulja ( oce to od vrucine ) , da to obrises krpom, da se ne bi ti slucajno umazao il isflekao odecu !  ;D ;D ;D

Sve provereno i sredjeno jos ranije, nego jednostavno se istrosila plastika od upotrebe... Radi to dobro, samo mi smeta osecaj u ruci i smanjuje mi preciznost dodavanja/oduzimanja gasa.

Znaci, moze i obicna tovatna, ne mora grafitna i slicne perverzije. OK i hvala na brzom odgovoru!

• U prolazu, 9 postova

Najzad mi je jawa  u dvoristu...:) sutra cu nabaciti slike. i proveravao sam kick start u 10 pokusaja jednom uspem da kao pocnem da palim moped, da ne proklizavaju zupcanici. ako je to jako komplikovano pogledati srediti, onda mi nista drugo ne preostaje nego da ga odguram do nekog najblizeg mehanicara....sta vi kazete? pozz svima

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pa meni to nije komplikovano, mada kad sam kao klinac prvi put skidao - napatio sam se dok sam sve vratio nazad ( dopk mi stariji nisu pokazali fazon ) !  E sad , kakav si sa mehanikom - to ti najbolje znas ! 

Najzad mi je jawa  u dvoristu...:)

Cestitam  :), da sto pre gospodju dovedes u radno stanje :D pa da dimimo i prasimo po drumovima  ;D

Ajd' u zdravlje !

@SKY :

Cenjeni kolega, ne hvalis se da su ti stigli delovi iz CZ  ;D Samo si se zabio u garazu i srafis i podmazujes  ;D

Daj bre neke slike nove stare lepotice, tj. ako izvuces glavu iz dekli i procitas ovu poruku  ;)

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Najzad mi je jawa  u dvoristu...:)

Cestitam  :), da sto pre gospodju dovedes u radno stanje :D pa da dimimo i prasimo po drumovima  ;D

Ajd' u zdravlje !

@SKY :

Cenjeni kolega, ne hvalis se da su ti stigli delovi iz CZ  ;D Samo si se zabio u garazu i srafis i podmazujes  ;D

Daj bre neke slike nove stare lepotice, tj. ako izvuces glavu iz dekli i procitas ovu poruku  ;)

Сталкеру, придружујем се честиткам.  Све најбоље желим!

Поседујеш лепу госпођу, само... да ли јој нешто од делова фали...???

Е, а сад', драги мој Лорде...

Јесте, признајем, стигли су делови из Чешке...

То је, уједно, био и разлог да мање времена проводим за рачунаром  ::)  :)

Ево, које куде, 'турам, пар сликица насталих за време склапања.

Поздрав.

П.С. Само да напоменем, данас ми је у гостима био Лорд, па је наступио ''фото-сешн''.

Тако да ће још сликица, са две девојке, бити објављено накнадно.

post-4992-12879032734006_thumb.jpg

post-4992-12879032735426_thumb.jpg

post-4992-12879032736809_thumb.jpg

post-4992-12879032738355_thumb.jpg

@ STALKER : Fali tebi mnogo sto-sta na njoj sitnica, ali moze da se uradi k'o lutkica  :)

@ Paga : Mozes li da slikas agregat na toj maloj Jawici, malo poblize?

Sledi sesija sa danasnje utakmice Surcin-Vozdovac. Do samog kraja mec je bio neizvestan, rezultat ipak neresen. Revans sledi, u obliku takmicenja u ispijanju cudotvornog napitka - na kolicinu i ogranicenje u vremenu  ;)

Jawa klub Beograd (jos uvek funkcionise nezvanicno  ;D ) je dobio povratnicu, pravo sa tretmana !

Rezultati su zapanjujuci :

post-4255-12879032741954_thumb.jpg

SKY, ti ces dobiti full res slike, bez watermark-a, naravno.

Zajednicki zakljucak je da je ridjokosa poseduje lepse obline, bolje se cuje, bolje i brze ide...Da li je to zbog MZ-ovog cepa za rezervoar ili niklovanih amortizera, ostace zauvek misterija  ;D

Btw, prostom logikom smo uz dooosta zajednickih napora  :D dosli do zakljucka zasto moja mazgica nece da ide brze od 80-90Km/h

Odgovor se krije u cinjenici da moj brzinomer ne ume da broji vise od 90  :-\

Veceras sam se vracao autoputem, od S(TR)ava Centra do Autokomande, non-stop krajnjom levom trakom i da nisam morao da se iskljucim, mislim da bi istripovala da je neki mali R  ;)

• Marko, 227 postova
  • Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak

Evo i mog doprinosa....

Moja Jawa, sa kojom sam ove godine osvojio trece mesto na trci u Kuli...

U osnovi, beshe to Jawa 559, 1967. godishte...

post-207-12879032778233_thumb.jpg

post-207-12879032779016_thumb.jpg

@ Paga : Mozes li da slikas agregat na toj maloj Jawici, malo poblize?

Kolko sam ja gledao tu malu Jawu u robnoj kuci u Cacku pre desetak godina - agregat je kao Tomosov ( verovatno su radili po licenci, il su kupovali gotove agregate !

• U prolazu, 9 postova

Ma fali da, ali za cenu jednog apnca vredelo je (bar po meni) menjati se...:) Juce je pocelo rasklapanje, pa se najverovatnije i danas nastavlja, pa vam javljam rezultate a dobro ce mi doci pomoc od vas....:) pozz svima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Baš su lepe fotografije. Podsetile su me na vremena kada su se motori prodavali u robnim kućama. U Beograđanki ih je bilo bar 10, sve isti, poređani jedan do drugog. Nažalost, tada nisam imao pare da kupim nov motor, da ga odatle odmah oteram na ulicu.

I evo sad gledam te dve devojke pa mi se ponovo javi neispunjena želja: da uđem u radnju, kupim motor kao kilo hleba, sednem na njega i odem.

Danas je to drugačije i osećaj kupovine nemože da napravi to zadovoljtvo. Danas se motori prodaju izložbeno, izloženi su po jedan komad za svaki model. Ono je bre bila raskoš, platiš pa ti kažu ''izaberite koji ćete da bi u papire uneli brojeve''.

O kakva je to želja bila, mogao sam satima da gledam u motore...

Evo i sada sam gledao fotografije ko zna koliko, dva motora pa koji bi izabrao. Dilema ubija, ovaj ima jedno, drugi ima drugo, hm...

Neispunjene dečačke želje i nedosanjani snovi i dalje bole, nikada više neću moći da uđem u robnu kuću, izaberem ljubimca negde iz sredine te gomile i kažem TO JE TAJ!

Dirljiv i osecajan iskaz, hvala ti Vujo. A posebno sto su to izazvale nase dve lepotice  :)

@ markovisacki :

Mozes li nesto vise da navedes o toj tvojoj trkacici? Sta si radio na njoj, zasto, kakve si performanse postigao itd...

Daj jos neku slikicu poblize, agregata, vesanja, interesantne detalje...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja