Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• U prolazu, 21 postova

Eto da se i ja jawim posto. Bas je posecenost opala. A voleo bih da saznam gomilu informacija i iskustava. posto se to ne uci iz knjiga u nasem slucaju...

Evo i slike moje babe(jawe). Pa ko zna mozda se vidimo negde. zasad radi, ali ima jos dosta stvari koje treba da sredim... Vila me zeza, mozda i trouglovi, mada sam nabavio neku od gucija pa cemo da vidimo, i hocu da probam da stavim nazad 16-ticu da vidim da li ce to malo da mi promeni ugao jel pri kocenju malo klizam napred i dize mi se zadnji kraj a to mi se ne svidja...

post-3327-128790027966_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 21 postova

Da li nekom mozda poseduje semu za pravljenje elektronskog paljenja, koje bi mogao sam da napravim za jawu 350 cz 6v? Video sam na netu da posloje neki extra elektronci ali kostaju djavo ipo. treba mi nesto da je sto jeftinije po mogucstvu sema i pomoc oko spravljanja. Ovo platinsko me sluzi ali dosta cesto moram da ga sredjujem. Takodje imam problem sa farom 6v jako je slab tako da nocu nemogu da putujem, da li i za to postoji neka sema pretvaraca 6 na 12 volti dovoljne snage da gura sijalicu od 60-100w 12V. To me bas smara. I kako da resim pitanje tegljenja lanca, ram je modifikovan, lanac i lancanici su novi. Putujem ja i ovako ali ne bi da mi sjebe lancanike to tegljenje.

post-3327-1287900279695_thumb.jpg

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Upravo radim na besplatinskom tranzistorskom paljenju sa regulacijom pretpaljenja za 6V.Sve je gotovo,treba da se spoje kablovi,itd,ali nema se vremena.Sve to ide na istu masinu kao sto je tvoja.Javicu rezultate.A za pretvarac bas i nisam siguran.

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Eto da se i ja jawim posto. Bas je posecenost opala. A voleo bih da saznam gomilu informacija i iskustava. posto se to ne uci iz knjiga u nasem slucaju...

Evo i slike moje babe(jawe). Pa ko zna mozda se vidimo negde. zasad radi, ali ima jos dosta stvari koje treba da sredim... Vila me zeza, mozda i trouglovi, mada sam nabavio neku od gucija pa cemo da vidimo, i hocu da probam da stavim nazad 16-ticu da vidim da li ce to malo da mi promeni ugao jel pri kocenju malo klizam napred i dize mi se zadnji kraj a to mi se ne svidja...

Zanimljiva Jawa...:)

Od cega je rezervoar, zadnje krilo, korman??

Upravo radim na besplatinskom tranzistorskom paljenju sa regulacijom pretpaljenja za 6V.Sve je gotovo,treba da se spoje kablovi,itd,ali nema se vremena.Sve to ide na istu masinu kao sto je tvoja.Javicu rezultate.A za pretvarac bas i nisam siguran.

Joska CAREEEE!! ;)

• ,, 1032 postova

2 vpetrov21

A sta te zeza kod vila? Da li propadaju ili mozda seta prednji tocak?

Lanac zategnes da bude nekih 3 cm lufta i to je to. A sto se kocenja tice ja vise koristim prednju, a manje zadnju kocnicu. Zadnji tocak ume opasno da proklizava.  >:( 

• U prolazu, 21 postova

Ma nemoj da mi pricas, ja samo kocim zadnjom, zamisli kako mi je. Kad kocim prednjom kao da imam abs trza i vuce udesno. Pa me plasi da ne blokira... A lanac sam tako podesio ali kad nas dvoje sa prtljagom se vozi i posle ja sam lanac se skroz olabavi kad skinem teret i devojka sidje. ...Probacu ovu od gucija da stavim cekam da mi se strugar vrati sa odmora da mi uradi produzetke a i trouglovi su mi boga pitaj kakvi, najsrecniji bi bio kad bi nasao dobar komplet trouglova original pa da stavim na njih stapove od gucija pa da vidimo da li je to to. moram i prednju felnu da uspicujem posto je gucijev dobos duplo veci... A da ne pominjem da zivim u stanu :(

• U prolazu, 21 postova

Da, nego tu je nesto budzeno, ram je secen, menjana zadnja klackalica i nesto tu nije dobro uklopljeno pa sam ja mislio da su lancanici i lanac, ali nisu to sam zamenio. verovatno treba da smanjim zadnje amortizere i da stavim zadnji tocak nazad da bi dobio liniju osovine lancanika i osovina klackalice u ravni. jer kad ustanem sa motora lanac je opusten a kad sednem zategne se. medjutim kad se dvoje voze on se rastegli tako da posle moja tezina nije dovoljno velika da zategne lanac i onda moram opet da se drndram....

• U prolazu, 33 postova

a dali jos uvek imas zadnje amortizere od tomosa? to sa lancem se desava i kod mene zato sto sto je sediste povuceno nazat pa vise lega zadnji kraj . mislim ako pozadi stavis 16'' promenices ugao ali neces moci da je skupis po putu ali ima da tockari ko luda  :D;)

• U prolazu, 21 postova

Gde si bre ti gile, nigde te nema! Pa ne znam za to probacu, pa cemo da vidimo. Sto te bre nema po skupovima? Jel vozikas djuntu, ja sam ove godine bio smederevo, sabac, obrenovac, muzlja, mozda sad stignem i za kikindu, ali videcemo. Sto mislis da necu moci da je skupim po putu? Neko iskustvo?

• U prolazu, 21 postova

Matori, bas je extra! Kako se snalazis sa rucnim menjacem, i kakav ti je to filter za vazduh? Gde si ga nabavio i koliko para. ja sam cuo da ih ima ali moram da potrazim neki adekvatan...

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Hehe, Gile  kupio "malo" veci Difuzor filter, ima i manjih, ali sa njime je veca potrosnja, mada bolje vuce i ima lepsi zvuk!!

Gile tebra pozz!!

• U prolazu, 33 postova

sa menjacem se lako snalazim kvacilo mi sluzi samo da krenem, a filter sam dobio od komsije doneo ga je iz trstsa kosta oko 25e ali je bio na snizenju pa nije hteo da mi kaze cenu. kad smo vec kod filtera jeste da se cuje i to jace od masine ali ne vuce dobro cak ga gusi ali ne trosi. e sad ovako KAKO BRE DA NASTELUJEM SMESU VAZDUH GORIVO? ;D

• U prolazu, 21 postova

gile, moj karburator je stariji, a taj od twin sporta nikad nisam ni video, tako da stvarno oko njega ne mogu nista da ti kazem. kod mene ima tri vijka a ni ja nisam siguran za sta je koji, mada nadji na netu servisno uputstvo pa probaj da tamo vidis, ja sam po tome nastelovao i radi mi. mada maksimalna brzina mi je 100-105 i preko toga ne ide ni nizbrdo. Ne mogu da provalim sta je. Koliko ti maksimalno ides? Treba sad da probam da izvedem komande napred, isto kao ti rucicu samo cu prenos da izvedem napred a pedalu kocnice cu da stavim levo. levi cilindar mi malo mrljavi izgleda da mi je otisla karika ili dihtung, filter za vazduh moram da resim, i da zamenim ulje u menjacu. pa polako cu da krenem da ga radim. nemam garazu jbg-a....

• U prolazu, 33 postova

ma imam ja onu njenu knjizicu sta i kako ali drugi filter i kada sam skidao prigusivace pola onih pregrada sam pogubio a i nemogu da ih provalim kako da ih spakujem tako da nije isti protok gasova. mada planiram da je malo prekaricim na zimu pa videcemo sta ce onda da se desi.

• ,, 1032 postova

Tesko je nastelovati karburator ako je ista izmenjeno na motoru. Ja probao  ;D.

Na karburatoru kod TS Jawe imas dva srafa. Onaj sto stoji manje vise uspravno ti sluzi za stelovanje lera (stelujes polozaj sibera). Onaj drugi sto stoji vodoravno ti sluzi za namestanje smese - odnosa gorivo-vazduh, ali samo u leru i pri nizim obrtajima. Vise odvrnut sraf - vise vazduha.

Fabricka shema namestanja karburatora:

1. Sraf za vazduh odvrnes 3/4 kruga, a iglica u siberu ti je spustena skroz dole (prvi ili treci polozaj, kako ti se vise svidja)

2. Sraf za vazduh odvrnes 1,5 do 2 kruga, a iglica u siberu je u drugom, srednjem polozaju.

Kod mene je namesteno po ovom pod br. 1, ali je fabricki filter.

A evo i dijagnostike prema boji svecica pa uzivaj.  ;)

Svecica.doc

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Evo jedne jawe :)

Jeste da je prvi maj jos daleko,ali treba se pripremiti na vreme :)

Od instalacije ima samo ono sto je stvarno neophodno:Kontakt prekidac iz nekog starog pentium keca,kontrolna sijalica punjenja,elektronsko bezplatinsko paljenje na 6V!!(testiram prototip),i regler.

A od mehanike,-slika sve govori.Jos uvek mi zuji u usima od auspuha  ;D

post-305-12879003296786_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja