lord_oblivion 1396 Napisano Jun 2, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kutiju ce izgleda biti lakse naci nego gumu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 2, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gumu imam ja. Nije skupa. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1396 Napisano Jun 2, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pare nisu problem, para nema ;D Moze pivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 2, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze, ali sa a na kraju. Javi kako da je dostavim ili jos bolje, dodji po nju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1396 Napisano Jun 3, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Javljam kad dolazim/o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Jun 3, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan zdravo! eh nakon sto sam opro slavinicu i rezervoar za gorivo,napravio smjesu cca 2,5 % probao sam hoćel opet tusit motor.Nakon sto se malo zagrijao krenem prvom uzbrdo nabija obrtaje,ali ni makac počinje mjenjat zvuk,grijat se i sama se ugasi.Ponovo upalim nista,sacekam oko 15 minuta radi kao da nista nije bilo.Pređem nekih 40-ak km(bez uzbrdice 80 km/h) i na ravnom dijelu ceste ponovo ista stvar(mijenja zvuk),samo sto se ovaj put nije ugasila nego počela trzat 3-4 puta i opet sve normalno.Stvarno ne znam šta bi moglo biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Jun 3, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ....Nakon sto se malo zagrijao krenem prvom uzbrdo nabija obrtaje,ali ni makac počinje mjenjat zvuk,grijat se i sama se ugasi..... i na ravnom dijelu ceste ponovo ista stvar(mijenja zvuk),samo sto se ovaj put nije ugasila nego počela trzat 3-4 puta.... Kako rece Stampar najbolje bi bilo da pogleda neki dobar majstor. Medjutim, eto cisto par nekih ideja. Nisam siguran dali sam dobro razumeo - kada krenes prvom uzbrdo motor nabija obrtaje i menja zvuk a ne ide? Znaci turira a ne ide ? Ako je tako, dali ti valjaju lamele? Ako sam u pravu onda mozda imas potrosene lamele i/ili lose podeseno (pretegnuto) kvacilo koje proklizava pod opterecenjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1297 Napisano Jun 3, 2010 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan slaba ti je mesavina nevalja to tako moze da ti se pregreje i da ne pominjem ostalo bolje ti sipaj 4% pa ponekad i 5%.!! Treba ti majstor.... ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gorancha 49 Napisano Jun 3, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: KN13DN Prijavi odgovor kao problematičan slaba ti je mesavina nevalja to tako moze da ti se pregreje i da ne pominjem ostalo bolje ti sipaj 4% pa ponekad i 5%.!! Treba ti majstor.... ! A sta je sa "onim" uljima za mesavinu u cijim deklaracijama pise da se mesavina za cvaje treba praviti u razmeri 1:50,tj 2%? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1297 Napisano Jun 3, 2010 MZ Rider, 4149 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ipak je to maloooo... ;D ;D ;D (pise i na bukvi... pa... :D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gorancha 49 Napisano Jun 3, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: KN13DN Prijavi odgovor kao problematičan ipak je to maloooo... ;D ;D ;D (pise i na bukvi... pa... :D) I na tarabi... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Jun 3, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovorima,probo sam zamjenit svjećice stavio bosh i malo doštelovo kvačilo sad guzva asfalt (a dokle vidjet ćemo)i od sutra sipam sthil ulje pa ću vidjet hoćel se grijat.POZDRAV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slow_13 0 Napisano Jun 3, 2010 U prolazu, 10 postova Lokacija: Pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovorima,probo sam zamjenit svjećice stavio bosh i malo doštelovo kvačilo sad guzva asfalt (a dokle vidjet ćemo)i od sutra sipam sthil ulje pa ću vidjet hoćel se grijat.POZDRAV Ja imam Bosh Platinum na mojoj Jawi i mogu ti reci da su odlicne, a Super Bosna predjem sa njima desetak kilometra i probiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1396 Napisano Jun 4, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Su te Bosne sa zutom kapicom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan Su te Bosne sa zutom kapicom? Bosnine svjećice koje se kod nas mogu kupiti nemaju žutu kapicu,već srebrnu,da nije to kakav falš Od loših bobina crkavaju svećice...kod mene Bosna drugu sezonu! A gde ima ulje koga bi smeo da naspem 2 %??Neki Castrol TTS ili slično??Stihl-ovo ulje za motorke koje stiže ovde u kantama pa se ''farba'' u crveno i presipa u male bočice ne bih ni kupovao-skupo a ne znam šta je!Liči mi na neki teški falš!! Odustao sam od sthila nakon vaseg odgovora,jer i kod nas je ista stvar,tako da se okrećem dvotaktolu Modriča maxima i Ina (barem se ovdje proizvodi) i pravit ću gušću smjesu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slow_13 0 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 10 postova Lokacija: Pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan Su te Bosne sa zutom kapicom? Nisu zute, bele su. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1396 Napisano Jun 4, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Bele bi trebalo da su or'ginal a zute fals... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1655 Napisano Jun 4, 2010 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Drugari odlucio sam da prodam Jaworku pa evo ovde http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=56007.0. Bilo bi mi drago da ostane u porodici ... :( . Hvala svima na savetima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Jun 4, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Od loših bobina crkavaju svećice...kod mene Bosna drugu sezonu! A gde ima ulje koga bi smeo da naspem 2 %??Neki Castrol TTS ili slično??Stihl-ovo ulje za motorke koje stiže ovde u kantama pa se ''farba'' u crveno i presipa u male bočice ne bih ni kupovao-skupo a ne znam šta je!Liči mi na neki teški falš!! Ima sintetickih ulja gde na flasi pise sipati 2%, licno sam ih gledao (iz reda onih sa vocnim mirisima, jagoda, malina i slicno, ne salim se) cak ih je bilo i gde kaze sipati 1% :o ali po meni je to vrlo rizicno raditi. OK da kvalitetnije ulje bolje podmazuje pa ga treba manje, ali opet se ja ne bih igrao sa tim, pogotovo na starim motorima tipa Jawe. Inace i na Jawinom rezervoaru pise (na mnogima) 1:40, ali razlog tome je, koliko sam ja saznao, propis koji je tada vazio u Ceshoslovackoj i/ili u zemljama izvoza, u pogledu sastava izduvnih gasova i slicno, pa su morali da se uklope u to svesno radeci protiv motora, ista je prica i sa onim restrikcijama koje sam pominjao. Medjutim uvek je medju iskusnijim vozacima Jawe vladalo nepisano pravilo da se sipa 4% ulja i da se ne brine. Inace (sa manje ulja) uglavnom brzo odu lezajevi i pojedu se klipovi i karike, dok sa 4% zna da predje i stotinak 000 bez poblema. Ja sam licno koristio "Esso 2T 100% Synthetic" koji je kostao oko 10 evra litar i sipao uvek 4%. To je vec bilo preterivanje (ne u pogledu kolicine nego kvaliteta ulja), tim pre sto ga novi gazda verovatno ni Modricom ne zaliva dovoljno a kamoli da sipa Esso. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam danas napravio 4% Ina dvotaktol i više mi jawa ne pravi probleme čak sam je vozio makadamom i uzbrdicom.Radi ko sat.Danas me trgovac ubjeđuje da uzmem neko tursko ulje 2T (samo to pise na flasi i slika motora) cijena kod nas 2 eura po litru,dok je ovo Ina 8 eura litar.Znam da cijena sve govori,radi nje ga nisam ni uzeo, jel neko imao iskustva(nevolja) sa njim. Evo i slika s današnje probe[/img] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Aha,potok...a ja kad kažem da je jawa dobra i za off-road niko mi ne veruje ;D Ja se ne slazem sa tim, mislim da uopste nije pogodna za neke vece uzbrdice jer dosta je teska i kratka i odmah prokliza, za blato ne daj boze ako neko ne zna bas najbolje da vozi. Ali je poprilicno udoban motor za ne asvaltirane puteva, samo da nema mnogo blata i velikih uzbrdica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, evo da podelim sa vama jednu ideju za izradu gepeka koju sam danas realizovao... Uzeo sam ram od pumpe za navodnjavajne (mislim da je DMB) i samo iseko,malo "stucao" krajeve,izbusio rupe i zasrafio i mislim da izgleda extra.Doduse,nemam aparat za varenje da mu navarim dva drzaca ali to cu za neki dan kad odem u selo. Evo slika: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan ....zaboravio sam da kazem da je potrebno pola sata da se ovo napravi - 15. min da se stari ram isece i izbuse 3 rupe i 15 min. da se prefarba i gotova stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 4, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno resenje! Jos da ga ojacas i bice skroz ok! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan Ideja za gepek je izvrsna,bit će nam svima od koristi. Aha,potok...a ja kad kažem da je jawa dobra i za off-road niko mi ne veruje ;D Ja se ne slazem sa tim, mislim da uopste nije pogodna za neke vece uzbrdice jer dosta je teska i kratka i odmah prokliza, za blato ne daj boze ako neko ne zna bas najbolje da vozi. Ali je poprilicno udoban motor za ne asvaltirane puteva, samo da nema mnogo blata i velikih uzbrdica Ja jawu stalno "tjeram" šumskim i blatnjavim putevima,jer više uživam u toj vožnji nego asfaltiranom cestom dvije sezone sam koristio cros gume (i podearo ih) i nigdje nisam imao problema,a zadnji kraj rama sam malo isjekao i podigao što se vidi na prethodnoj slici. Ove godine nisam mogao nabavit cros gume,pa se tjesim makadamom i laksim brdskim putevima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...