misa-pei 6468 Napisano Maj 27, 2013 Drug član, 3042 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na lepim rečima. Dabogda ti se isto desilo Sad deluje sve kako treba. Čini mi se da će ovaj lanac da te navoza bar još 50 000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 27, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Молим! Одмах ми је било сумљиво да је ланац истегљен за 28000км. На оном другом мотору на сату стоји 58000км а ланац сам мерио и тачан је у стоту, као нов. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Maj 27, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa resio si da naucis zanat,preuzeces posle sve musterije Bokilicu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 27, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Pa resio si da naucis zanat,preuzeces posle sve musterije Bokilicu! Е јадан ја, шта све подстарос' нећу научити... С'обзиром да све ово радим први пут у животу и није тако лоше... ЕДИТ: Бокилић је недостижан, класа за себе... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Таман сам подесио шпанер да ради како треба (на моју велику радост) већ га морам скидати. Фиксирам покретни део шпанера: и одвијам шрафове шпанера: Ево га напољу и фиксиран је како теба: Извадио сам прокретни део. Има трагова рада али ништа трагично. Опруга је мало јача: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Кад се "точкић" одвије скроз видљива је осовиница прилично влажна од уља: Ту постоји семеринг: Мало бољом анализом претходно снимљених слика утврдио сам да уље ипак капље на семеринг: Погледајте где је кап уља а где је дихтунг. Уз то, дихтунг нема трагова да је пустио уље: Са доње стране шпанера нема трагова уља којих би морало да буде: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Да ли је могуће заменити семеринг или се тај део купује цео не знам, морам проверити. Радим према Клајмеровом упутству. Ево како се саветује растављање ради чишћења: Лепо се види (у кругу) да тај сео где је семеринг није растављен иако има шраф. Ако бих га раставио како да га поново саставим правилно, тј. како да знам колико је опруга била натегнута? Да ли је од неко вас раније растављао ово? Неки савет? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6468 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 3042 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sve što je jedan čovek sastavio, drugi može da rastavi. Semering ćeš znati da li može da se nabavi, tek kad ga izvadiš, tj da li je standardan. A i stvarno preteruješ u pedantnosti. Ta kap, dve ulja neće baš toliko da ti zaprljaju motor. Kad budeš odšrafio onu maticu što drži okruglu pločicu, polako odbroj koliko se krugova odvila. Mada, u suštini, nema nikakve veze, važno je da ima dovoljnu silu da izbaci/ubaci, tj, da se odvrti. Otprilike probaj, zapamti sad silu kojom vraća i tako otprilike vrati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan A i stvarno preteruješ u pedantnosti. Јес', јес', болес', и ја кажем али неизлечива!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Скидам усисну брегасту осовину. Постепено и подједнако одвијам шрафове унакрсно: али мало озбиљнијим кључем успевам: Скинут држач брегасте "Д": Све је лепо подмазано. Трагови хабања: који су више видљиви оком него што се могу опипати. На додир су једва осетљиви под ноктом. На шрафовима је видљив плави Locktite. Истоветни трагови и на "Ц" држачу: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Полако подижем брегасту која је као нова: и без икаквих трагова коришћења на бреговима: Оргинални шрафови: Лежишта и глави као нова, без икаквих трагова. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ово ме подсећа на трагове воде!? Напомињем да је уље као ново... Плочице за штеловање вентила као нове а не као на GS 500 к'о да су преживеле два светска рата: Овде је, чини ми се, све у реду: Издувна брегаста. Све је исто као и на усисној: Такође без трагова на бреговима али на лево страни има видљивих трагова и 3 тачке као да је убодена скалпелом!? Све у свему, брегасте су као нове и прилично сам задовољан! Уље извађено код "А" лагера: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ослобађам сајлу обртометра: Помолио сам се Богу и почео да одвијам ауспухе: Поучен претходним искуством кидања навоја (што је вероватно била последица прегревања мотора) пре два дана сам их добро напрскао одвијачем и оставио. Одвили су се тако лако да сам се запрепастио а били су стегнути јер сам пре прскања пробао. Мало стрпљења чини чуда... Да не би пали доле при одвијању: Ипак ћу морати да покушам их раздвојим на саставу: Како је то било немогуће, морао сам да их скинем у комаду што је за последицу имало гуљење рама али није се могло другачије: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Наставак сутра а то ће бити баш занимљиво... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
colnago 35 Napisano Maj 31, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd=Rakovica Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, izvini, rece da si kupio preko e-byja, reci gde,, tj. odakle je motorcikl? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 31, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan E-Bay, у Аустрији, 120 км од Беча. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
colnago 35 Napisano Maj 31, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd=Rakovica Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Вођица ланца извађена: Мора се провући кроз рам, што је мало компликовано због недостатка простора: Шраф који спаја главу и цилиндре: Није био нешто претерано стегнут. Дође време да се одвија глава. Дакле, обрнутим редом 8 => 1. Сви су имали бакарне платне што код GS 500 није био случај: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Скидам полако главу али ми је накако необичан осећај испод руку!? Као да не што гребе, као да има песка? Ма не то је немогуће!!! А онда шок!!! Одакле ово!? Песак и прљавштина и на скинутој глави: Уууууу људи, кад тад' нисам црк'о никад нећу!!!! Попадали су ми сви аутоматски осигурачи са све ЕФИ склопком... ААААААААААААААААААААаааааааа!!!!! Курцшлус у глави а недостатак ваздуха у грудима, прединфарктно стање... А толико сам га прао пре растурања. Имам негде и слике али их сад не могу наћи... Морао сам да одем... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Кад сам се мало прибрао, вратио сам се да видим шта и као даље. Настављајући са скидањем цилиндара било ми је јасно све: Пљавштина и песак дубоко у рупама око болцнија тако да је ово можда било и неизбежно: мада ми се ово чини као старо али како је доспело у тај канал? Покушаћу да усишем... Све што се видело: и још доста што нисам сликао усисао сам овим гаџетом: али је вероватно неки камичак упао и у уље. Ја размишљам да испустим уље, одвијем картер и да га тако отвореног исперем добро бензином. Шта кажете? Имате ли ви неки паметан савет за ову моју свињарију? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Прави разлог свог овог срања је моје неискуство и незнање: Црно блато, црн мотор а изгледао је тако чист... Каже миша-пеи да сам превише педантан, ма кретен сам ја али обогаћен за једно велико искуство!!! Било би добро да сви који возе ваздушаре провере да ли су отвори између цилиндара слободни и без блата јер можете предпоставити како ово "супер" делије на хлађење унутрашњих цилиндара... Не заваравате се, као ја, да је мотор чист кад га гледате са стране. Битни је да су ови отвори слободни због доброг и функционалног хлађења а остало је само естетика. Али ето, човек се учи док је жив. Преносим вам ово моје немило искуство јер ће оно може спречити неке од вас да направе моју грешку. Зато сам морам да радим мало више... Скинута глава: Овако треба да изгледа шољица вентила без промене боје а не као на ГС 500 да буду лилаве: Све су лако изашле осим на издувном вентилу десног цилиндра. Њу сам једва клештима извадио. Као да није од тог мотора, као да је 0,3мм већа... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Одлучио сам се за старинску проверу затварања вентила: оставио сам тако 2,5 сата и није било никаквог трага да је неки вентил попустио. То значи да добро дихтују. Да ли је потебно да ипак шлајфујем лежишта са пастом и штапом? На цилиндрима нема нешто претерано видљивих трагова хабања, скоро су као нови: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jun 2, 2013 (promenjeno) Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Mozda su ga sklapali negde na plazi , ha ha Ne mogu da verujem, e Srele, bas znas da odaberes primerak, treba te voditi u kupovinu ha ha. Salu na stranu ali za ovo ne postoji logicno objasnjenje, ovo je s namerom uradjeno nekome. Koliko vidim pesak se nalazio izmedju dihtunga i glave i rasuo se svida okolo. Znaci da nije ubacen kroz otvor svecice nego je koriscen kao dihtung masa . Prosto neverovatno. Edit: Tek sad videh da je popadalo spolja sa cilindara. Pozz Promenio Jun 2, 2013 član dfast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Edit: Tek sad videh da je popadalo spolja sa cilindara. И ја мислим да је пало споља и кроз отворе око болцнија па је зато на површини између главе и духтунга. Али то је чиста моја грешка из неискуства где да гледам пре растурања. Сва та прљавштина је преживела око 3 сата прања са гелом и пумпом за прање под високим притиском?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Очистио сам клипове: Као и коморе за сагоревање: После прања бензином трагови месингане четке су нестали: Сад ми је јасно зашто се главе продају грубо очишћене: Ове тачке никако не могу бити добре... Има ли неко некакво сувисло објашњење како су могла настати ова тачкаста оштећења? Обратите пажњу на ознаке ха вентилима... Mitsubichi!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...