pospani 8 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Curka meni ulje na poklopcu glave motora i sliva se u supljinu gdje je svecica pa zatim niz cilindar. Odlucim ja da skinem poklopac i napravim dihtung. Odvijem 200 sarafa i oslobodim poklopac. ali ne mogu nikako da poklopac odlijepim !!! stari dihtung se prilijepio i ne da. . sta da radim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Куцни га мало гуменим чекићем, али гуменим!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan ispod poklopcica za stelovanje usirnih ventila postoji jedan jos sraf koji ti ne dozvoljava da skines komplet poklopac...a postoji i jos jedan skriveni,na vrhu(zavucen dole dublje) ispod mesta gde se poklopac pricvrscuje trouglom za ram...i ne pokusavaj praviti dihtung za poklopac ventila jer fabricki ne ide tu...samo dobro skini staru diht masu,odmasti nalegajuce povrsine i namazi tankim slojem diht masu(ne preterivati sa stavljanjem iste)...ovo sve sto sam napisao vazi ako je tvoj tt onaj model od 90tih pa na ovamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 7, 2013 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Vidim okacio si temu u dva pod foruma pa da ti napisem i ovde sto sam tamo Prvo proveri dali si sigurno osrafio svih 200 srafova obicno ih bude 201 do 202... a ako nema vise ni jedan tanak srafciger izmedju pa polako u krug popustice, pasi samo da ne ostetis aluminijum...samo pooolako, i najverovatnije ce popustiti u nekom od coskova i onda polako podizes, a mozes i skalperom da probas izmedju poklopca i glave... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 7, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Golube crni, jesi siguran za te srafcigere i skalpere izmedju? Zvuci kao vucha djavola za rogove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам исти проблем имао кад сам скидао главу мотора. Никако да је одлепим од цилиндара. Кад повучем на горе полази са све цилиндрима!? Пет пута сам гледао да нема још неки шраф или нека квака али ништа... Проблем сам решио гуменим чекићем. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ipak bio zaboravio jedan veoma dobro skriveni saraf. I podigao sam glavu motora. i sada novi problem ne mogu da je u potpunosti skinem sa motora. tj nema dovoljno prostora udara u ram i karburator i ne moze nikako da se izvuce. A sve ovo radim jer mi se pojavilo ulje . da li ima jos neki razlog sto se pojavilo osim los dihtung na glavi ? IMAJU LI NEKE VEZE SA OVIM GUMICE VENTILA ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedno pitanje (za mnoge mozda glupo) posto sam skinuo poklopac glave da li to znaci da cu morati da stelujem ventile ??? radi se o yamahi tt 600 1998 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 7, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poklopac je samo poklopac, ali kad si ga vec skinuo, zasto nebi provjerio zazor na ventilima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Sa gumicama ventila nema nikakve veze, ventile ne moras stelovati, ali mozes proveriti zazor. sprecavanje curenja ulja kod agregata ovog tipa je bas problem. Kad budes sve to vracao savetujem ti da kupis najkvalitetniji hermetik koji nadjes, ja koristim Wirt (800 din. kosta tubica) on je na nitro bazi tako da i ako ga naneses na na neodmascenu povrsinu on je ocisti i zalepi extra. Sto rece neko, ne mazi debeo sloj, jer ono sto se istisne unutra hoce da se nahvata na situ pumpe ulja, znaci samo malo i to je to. Poklooac mozes malo poravnati na staklu(smirgla 180 npr) Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 7, 2013 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Golube crni, jesi siguran za te srafcigere i skalpere izmedju? Zvuci kao vucha djavola za rogove. Koliko sam se puta mucio sa deklama koje su bile zalepljene hermetikom, a u sredini plutani dihtug (vecina na kolima). Ne treba zapinjati, a kada se pocne podizati dekla onda skalperom polako razdvajati (seci dihtung) cim se odlepi vise od 30% dekle ostalo ide lako, gumeni cekic tu ne pomaze...nikad nisam nista zajebao. Ne vidim nikakvu vucu djavola za rogove, nisam mislio da uzme cekic i srafciger ili sekac pa da tuce izmecu Ali ipak je kod Pospanog bio taj 201 sraf Nego Pospani sta ti druze radis tacno? Poceo si temu sa "Curka meni ulje na poklopcu glave motora i sliva se u supljinu gdje je svecica pa zatim niz cilindar. Odlucim ja da skinem poklopac i napravim dihtung" Par postova ispod pises " I podigao sam glavu motora." Znaci poklopac ili dekla ventila i podizanje glave su totalno 2 razlicite stvari. Mislim da ti mislis i da si samo oslobodio deklu. Dihtung nemoj praviti nego kupi nov. Kolega zuna89 je lepo napisao da ne ide dihtung nego dihtmasa. Kada stavis nov dihtung (ako kojim slucajem ide kod tvog modela) ako je plutani ili gumeni ne zatezi srafove do kraja, srafove dotezi po malo u cik cak a ne da stegnes jedan po jedan do kraja, mozes a ne moras da koristis dihtmasu i za dihtung, lepo ocisti podlogu gde dihtung naleze. Ako ne ide dihtung kao sto je napisao zuna89 isto ti vazi sto se tice zatezanja i za dihtmasu, cik-cak ali dotegnes na kraju vise nego dihtung i naravno podlogu isto lepo ocistis! Sto se tice vetila, ako nisu skoro stelovani, normalno je da ih prekontrolises i po potrebi nastelujes kad ti je vec dekla skinuta. Opet da te citiram "A sve ovo radim jer mi se pojavilo ulje . da li ima jos neki razlog sto se pojavilo osim los dihtung na glavi ? IMAJU LI NEKE VEZE SA OVIM GUMICE VENTILA ???" Ako se ulje sliva kao sto si napisao u 1 postu to ti je zbog dihtunga dekla ili ti poklopca vetila i nema veze sa sa "losim dihtungom glave" niti sa gumicama vetila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Maj 7, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Poklopac ventila nema nikakve veze to znam. Vradio sam deklo glave motora da se precizno izrazim. Nije bio dihtung vec samo diht masa i to poprilicno stara i skoro da je nije ni bilo . Stavio sam novu. A ulje mi je curilo sa prednje strane cilindra. Nije bas lako vidjeti odakle tacno ali m ise cini ispod ovog poklopca koji sam skidao zato sam tu i stavio diht masu. Vidjecu kako ce se sad ponasati i da li ce curiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 7, 2013 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ok, sad lepo obrisi i cilindar i prati sta se desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Maj 8, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sve uredno ocisceno i sipan MOTUL 20 50. Taj sam nasao u prodavnici mislim da je ok. PA DA VIDIMO KAKO CE SE PONASATI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...