Satelis 15966 Napisano Mart 30, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan da budem kratak.... cik cak, mislim da ne spadne opet sa nosaca Motorce samo i to bi bilo to 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bijeljina 1 Napisano April 8, 2019 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan sve lepo opisano detaljno samo ne razumjem motori stari po 10-15 godna na satu presli 17 do 20000 sa tolikim problemima dajte ljudi moj na satu 83000 prede redovan servis na 6000 ulje filter kais na 10000 i svjecica na satu 83000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Maj 2, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dodje i Ducatijev (Sale) na red Spisak zelja je poveci: prov. kocnice i podesiti polugu prednje, dotegnuti lezaj kormana, namestiti upravljac da bude u pravcu jer nije bas u vinkli, ugraditi Koso grejace ruku, proveriti opste stanje, namestiti pozadi signalizaciju, svetlo u "gepeku", brava ne zabravljuje, uticnica 12V ne radi, namestiti kuciste i svetlo osv. tablice, pretresti CVT, i tako blize i tako dalje. zna se sta je prva stanica gde odmah naleteh na karabudz dodatni osigurac od 30A za nesto, treba videti gde, sta, kako, zasto nema nista ugradjeno van fabrike pa se pitam koja je namena ovih zica idem na zadnju signalizaciju poz. svetlo levo stop svetlo vise ne radi nego sto radi sijalicke su sve dobre, ocistiti kontaktne povrsine isto tako i grla + pretegnuti masu dzek desne strane dzek leve strane proveriti i istretirati kont. sprejem svetlo gepeka srediti kontakte i zam. sijalicu ne bi li proradilo brava gepeka je toliko prljava od prskanja kojecega pa u kombinaciji sa prasinom je milina za zaglavljivanje + sajla ide malko otezano = ne da radi kako treba kuciste treba naci dzek je tu dzek uticnice 12V treba da ima stalno napajanje ili ti da radi bez kontakta ovde to nije slucaj, zapravo nema napajanje iz nekog razloga ima svoj osigurac od 5A koji je ispravan ali i dalje ne radi jer ne dolazi napajanje pracenjem instalacije na desnoj strani, dolazi se do glavnog dzeka svih el. dzidzabidza pozadi moguce da je tu problem al ne mora da znaci kontakti nisu losi, tretirati kont. sprejem na zici plave boje nam treba +12V da bi uticnica radila karabudz nije bezveze tu, treba ispratiti kud i gde ide od akua krece ka zadnjem delu i ide do reglera koji je inace Joskin Cim je zamenjen regler, znaci da je motor imao neku muku oko punjenja. Punjenje moze da ne radi kad pregori osigurac na automatu anlasera npr. Kad taj osigurac pregori, tad ni uticnica ne moze imati napajanje...... predpostavka se ispostavi kao tacna Sta se ovde desilo? Desilo se to da je u jednom momentu pregoreo osigurac na automatu anlasera (30A) pa iste sekunde regler prestaje da dobija napajanje te samim tim nema ni punjenja akumulatora sto je i logicno. Neki Majstor se domislio, izbacio (najverovatnije) ispravan regler, ugradio Joskin i izveo svoje napajanje za isti kako bi mogao puniti akumulator a za dalje vid'cete kako je to uradjeno. kada se zameni neispravan osigurac, plava zica momentalno dobija napajanje +12V putuje pozadi do same uticnice...super to je reseno idemo na instalaciju reglera Majstor je ostavio fabricki dzek da visi u vazduhu tj zice su odfikarene sta ce mu.... to visak, od viska glava ne boli ovde je dzek od namotaja koji je poceo da se topi, cim se topi znaci samo jedno a to jedno je da kontakt nije dobar negde Napajanje koje je izvedeno, uradjeno je sa keper trakom, keper traka nije pogodna za rad na motociklu jer u dodiru sa vodom oce istu da upije a to nikako ne valja, pogotovu ne tamo gde je spoj fabricki ili lem. Keper traka se koristi kod vozila u kabini gde je suvo tj gde nema vode. to je jedna stavr, druga stvar je ta da ne treba koristiti brze spojke (plavo na slici) brza spojka ne moze osigurati dobar, valjan kontakt sa drugim provodnikom ili ti zicom radio je moj najomiljeniji alat, zvuk secica bas volim....sve leti napolje karabudzu ovde nije mesto, za Majstora sta reci...... instalacija je vracena na fabricku kleme ociscene, izolovane zice i stegnuto kako treba, punjenje odlicno idemo na svecicu, kad zabice nema dobar je i sraf svecka malko crna kako i ne bi bila al ne zadugo na red dolazi CVT mnogo tragova vode, motor kao da je izvucen iz poplave il boravi gde je ogromna vlaga pogresno montiranje rolnica, dovelo je do pucanja bocnog zida variatora tako na jos 2 mesta tj ukupno 3 platna kvacila varena al opet zvecka lamele su gotove nema remonta, gornji deo kvacila mora da se zameni bas lose stanje kocnica lamele, cas je vidis cas je ne vidis tj ovde je nema uopste na zvonu trag da se nekad odvilo i stiglo deklo tj alu poklopac Kais je dobar, rolnice takodje, treba zameniti variator, klizace, roler kaisa, gornji deo kvacila, lezaj u dekli i obraditi zvono kvacila ne bi li CVT bio akko dolikuje. lezaj 6203 klik ostalo treba pripremiti debljina novih lamela ne biva ukrstiti sa izrisovanim zvonom Nastavice se...... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Maj 3, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan klizaci, variator, roler tu, zvono obradjeno riseva vise nema polovan variator u odlicnom stanju cvt sklopljen, pritisak u gumama proveren kao i nivo ulja u motoru treba zameniti O-ring gumicu na meracu i srafu gde se gleda reper pri zupcenju da ne bi bila masnjikava desna dekla agregata, ruzno za oko posmatraca sklopljene plastike, poklopac gepeka nije bio dobro nastelovan pa zbog toga ni srafovi sedista nisu se gadjali sa rupama navoja sad dupe-nosa poluga kocnice priblizena rucici (neki dugoprsti ga vozio ranije izgleda) pali, pustaj u rad, malko se cuju ventili, malko pali obrtaji malko ni skala nije na nuli To bi bilo to za sada, ima se poraditi jos ne bi li se doveo u red. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducati411973 0 Napisano Maj 5, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Malaguti Spider Max 500 RS ,Kawasaki zx 6 R ,Yamaha genessis Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno je doteran iam jos par intervencija na njemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shampion1989 0 Napisano Maj 9, 2019 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi pazar Motocikl: Gilera nexus 250 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite moze pomoc? Hitno. Kako da zamenim prednju sijalicu,far. Pregorela je. Mogu li to sam da uradim ako je lako pristupiti do nje? I jel obicna h4? Spidermax gt500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Maj 9, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, obicna je kao za automobil ili ti standardna. Zamineces sijalicu tako sto ces skinuti prednju masku izmedju farova, taman dobijas prostor da zavuces ruku i cackas tj radis na slepo..... nije tesko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sremac77 0 Napisano Jul 13, 2019 U prolazu, 1 post Lokacija: Cacak Motocikl: Piaggo x9 Prijavi odgovor kao problematičan Od pre neki dan sam vlasnik spidera RS ima mi lufta u zadnjem tocku u krivini kaci felna o klesta pa ako je neko imao iskustva dal su samo lezajevi il da se nadam jos necemu?Pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Jul 13, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak proveri centralnu maticu zadnjeg tocka, bice da ti se popustila. Ako se nije popustila ondak skidas auspuh, otkacis amortizer, traverznu i proveri bolcne da li su vracene kako treba, mozda neka fali, proveri lezaj...... svasta se tu nekad zna videti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmndjm 0 Napisano Maj 20, 2020 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je tema starija ali svakako da ne otvaram novu!Imam Malaguti Spidermax RS500 ,i po pisanju dosadasnjih problema imam taj problem da mi se ugasi u voznji i prilikom prebacivanja iz prve brzine u ler obrtaji spadnu ispod 1300 i on se ugasi,pa ako bih mogao dobiti neke smernice ili broj telefona od člana SATELIS ,vidim pa baš dosta poznaje pomenuti skuter.Veliki pozdrav za sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22293 Napisano Maj 20, 2020 Integrisan, 9596 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi "menjac" na opisani nacin... Elem, master 400/500 se gasi u naj vecem broju slucajeva zbog prljavog filtera vazduha i to kada trebas polako krenuti.... Ne odrzavana klapna gasa je sledeca na spisku krivaca. Javice se Satelis, sacekaj da temu vidi. Pozdrav... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 30, 2020 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Darko obožava ovu temu i još je blagonakloniji čitati ove postove kako je radio ovog zadnjeg Spidermax-a iz 2019. godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanm76 4 Napisano Maj 30, 2020 U prolazu, 48 postova Lokacija: kotor Motocikl: malaguti spidermax GT 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za prednje sijalice,ja sam bio stavio plave H4 i jesu dobro radile,medjutim drug mi kaze da vratim na fabricke jer ove puno griju pa moze doci do ostecenja sjenila iki instalacije jer je druga snaga na njima tj jace su,i onda sam vratio fabricke..sta mislis o tome..tvoj savjet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Maj 30, 2020 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si uradio. Ne biva sve i svašta trpati u far(ove). Halogene sijalice veće snage od 55W više greju te lako dođe do oštećenja ref. površine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanm76 4 Napisano Maj 30, 2020 U prolazu, 48 postova Lokacija: kotor Motocikl: malaguti spidermax GT 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio LED ubaciti,mada me i one bune jer neke imaju ventilatore a neke ne,pa ne znam sta da ili da uopste stavljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Maj 30, 2020 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Fabriku ili PIAA plavu od 55W ako hoces da izgleda lepo, slicno xenon efektu a da ne zaslepljujes ikog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VeljkoB 0 Napisano Jun 15, 2020 U prolazu, 3 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Za pocetak bih hteo svima da se zahvalim koji su ucestvovali u ovoj temi,citajuci ovih 12 strana dosta toga sam procitao i isto toliko i naucio! Posebne pozdrave saljem Satelis-u,kao sto ga je vec neko nazvao...Pokretna enciklopedija za motor! Samim tim sto pisem ovde verujem da vec znate o cemu je rec,odlucio sam se za ovaj motor(maksi skuter). Jedino sto je ostalo jeste da se kupi isti! Izmedju trenutno ponudjenih sam nasao i jedan iz istog grada kao ja,Cacak. Od samog pocetka momak koji prodaje motor je rekao da na njemu treba da se promene sledece stavke : Vodena pumpa,kais,rolnice,diskovi,verovatno i jos par stvari...Sa jedne od cedulja sam video da je ulje menjano poslednji put 2012 godine,na 19000 medjutim motor je sada na 24000 posle 8 godina! Interesuje me kakve jos probleme mogu da ocekujem od toliko dugog stajanja i vec prisutnih kvarova? Da li se isplati kupovati motor u koji sigurno treba uloziti samo 300e za te komponente. Ili mozda ipak potrositi nekih 300-400e vise za vec odrzavane motore. Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VeljkoB 0 Napisano Jun 15, 2020 U prolazu, 3 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, VeljkoB je napisao: Pozdrav svima! Za pocetak bih hteo svima da se zahvalim koji su ucestvovali u ovoj temi,citajuci ovih 12 strana dosta toga sam procitao i isto toliko i naucio! Posebne pozdrave saljem Satelis-u,kao sto ga je vec neko nazvao...Pokretna enciklopedija za motor! Samim tim sto pisem ovde verujem da vec znate o cemu je rec,odlucio sam se za ovaj motor(maksi skuter). Jedino sto je ostalo jeste da se kupi isti! Izmedju trenutno ponudjenih sam nasao i jedan iz istog grada kao ja,Cacak. Od samog pocetka momak koji prodaje motor je rekao da na njemu treba da se promene sledece stavke : Vodena pumpa,kais,rolnice,diskovi,verovatno i jos par stvari...Sa jedne od cedulja sam video da je ulje menjano poslednji put 2012 godine,na 19000 medjutim motor je sada na 24000 posle 8 godina! Interesuje me kakve jos probleme mogu da ocekujem od toliko dugog stajanja i vec prisutnih kvarova? Da li se isplati kupovati motor u koji sigurno treba uloziti samo 300e za te komponente. Ili mozda ipak potrositi nekih 300-400e vise za vec odrzavane motore. Hvala unapred! Motor u pitanju je 2004 godiste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Jun 15, 2020 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto bode oci je mala kilometraza... Moze biti,ali tesko da je ispravno. Sto se tice agregata i delova, master masina i tu je sve jasno,poznato i dostupno od delova. Sto se tice guma, tesko je naci org. zadnju pa se stavi nesto problizno orginalu. ( Srecko je imao ovaj slucaj pre 2 godine,mozda se sad nesto promenilo na trzistu) Sto se tice plastika, tu je veci problem i nije lako dostupno,jer je redak model kod nas. Ne znam odakle si,ali ja bez Satelisa se vise i ne zenim,a ne da kupujem motor bez njegovog pregleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VeljkoB 0 Napisano Jun 15, 2020 U prolazu, 3 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda NC700XA Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na brzom odgovoru! Sto se tice kilometraze,moze da bude,a i ne mora. To vise niko ne moze da garantuje. Plastike su mu perfektne,nema bas ni jednu ogrebotinu! Posledja recenica me dobro nasmejala! Ne znam odakle je Satelis, kako mogu doci do njega? Ili samo da cekam odgovor ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 211 Napisano Jun 15, 2020 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Satelis je iz Beograda, a mozes doci do njega tako sto me pozoves u kafanu na klopu i ja cu ga zvati da se pridruzi. P.S. a mozes i da mu posaljes PP 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxi085 0 Napisano Avgust 5, 2020 U prolazu, 5 postova Lokacija: Bar Motocikl: Malaguti Spidermax Rs500 Prijavi odgovor kao problematičan Potreban mi je Kontakt br Satelisa radi problema sa Spidermax 500? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2060 Napisano Avgust 5, 2020 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan +381 69 2251 885 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxi085 0 Napisano Avgust 8, 2020 U prolazu, 5 postova Lokacija: Bar Motocikl: Malaguti Spidermax Rs500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxi085 0 Napisano Avgust 8, 2020 U prolazu, 5 postova Lokacija: Bar Motocikl: Malaguti Spidermax Rs500 Prijavi odgovor kao problematičan Da vas ne smaram Znali ko koji su Lezajevi za Volan za spidermax rs500 2009? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...