Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc problem sa karburatorom Yamaha xtz 660 tenere

Recommended Posts

• U prolazu, 31 postova

Pozdrav svima imam problem sa karburatorom od yamahe xtz 660 tenere motor mi je radio fino ali preko 4000 obrtaja nije primao gas ja sam ga tako vozio kasnije ja i drug rastavimo karb. bila je probijena membrana zamijenio sam membranu sad brljavi na leru nema lijep rad gas kad dam ona puca i gasi se a kad primi preko 4000 obrtaja onda prima.Molim pomoc.Hvala unaprijed.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

sve ti je rečeno... čim je lepo radio na pocepanu membranu do 4000 obrtaja znači da mora da se očisti i prešteluje... ako voliš "uradi sam" varijantu skini servis manual (ne user) i probaj po "fabrici" da našteluješ pa ako ne odgovara onda ga podešavaj... punjanje na davanju i oduzimanju gasa je neadekvatan odnos gorivo - vazduh...

• U prolazu, 31 postova

ocistio karburator nije nesto ni bio prljav produvao sastavio neradi nikako nakon par minuta tece iz njega skinem odnesem majstoru on ponovo ocisti presteluje sastavi on curi preliva neznam vise sta radit majstor kaze iglica ne zatvara a ispravna i gumica na njoj je dobra pokusat cemo ponovo moze li mi neko skinut manual nemogu pronac od karburatora

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Kupi skotch sivi i ocisti dobro sic gde naleze gumica igle tako sto ces skotch namotati na neki tanki srafciger ili slicno.Ali pazi dane ostetis sic !Kod mene sam tako resio curenje

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3

I ja imam isti problem :D,proverim nivo goriva sa providnim crevima dok je karburator skinut sa motora,sve ok,iglice zatvaraju,nivo dobar,nema nigde prljavstine...namontiram na motor,nekad zatvori iglica,nekad ostane zaglavljena pa preliva iako nema prljavstine,rezervoar odradjen elektrolizom,karbovi cisti...sad sta ga zeza,ebem li ga,kao da iglica cese negde pa ponekad zaglavi

• U prolazu, 31 postova

m.mitar hvala na savetu uspio sam napravit da ne preliva ali opet neradi kako treba sad moze da radi na leru ali kad dam gas prvo proguta pa onda primi kao luda probao sam smjesu podesavat ali nevidim neki rezultat jednostavno nesto prekida

• U prolazu, 31 postova

dobar je filter i produvao sam ga ali veceras probam ponovo smjesu podesavati motor radi na leru a u karburatoru kao da puca kad drug sto je stajao kaze pogledaj grane od izduva auspuha usijale se a temparatura motora normalna neznam sta vise radit u mom kraju mi nemamo nigdje majstora koji radi vece motore i da skinem lonac opet usijale se grane znaci nije zatvoren karb sad dali do karburatora moze da se auspuh usijava

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Ako pre zamene membrane nisi imao takav problem, mislim na usijavanje grana onda nemas drugog kvara sem karburatora. Sraf za smesu nemoj odvijati vise od tri kruga. Skini novu membranu i pazljivo je uporedi sa starom pogotovo iglu. Duzinu, debljinu,probaj stavi staru iglu. Ukoliko se steluje visina, podigni je skroz do kraja, proveri da nije neko istezao oprugu. Stavi novu membranu bez icega i probaj prstom da ne glavi negde. . . Cinjenica je da tvom motoru fali gorivo, a to psle lera regulise membrana. Pozz

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

meni se usijavale grane na motoru kad sam pokusao da napravim auspuh sa komorama(kao fabricki)ali sam stavio veci promer cevi unutar komora.Kasnije sam napravio protocni i resen je bio problem sa usijavanjem grana.Proveri osim onog sto su ti rekli za stelovanje karburatora i u kakvomm ti je stanju auspuh,da nije negde zacepljen!Reko sam ti ja za skotch ali sam promasio za 1 % :zdravo:,znaci 100% :zdravo:

E da,proveri i da li ti se vraca saugh,a koliko se secam,ako puca na karburatoru,onda je ranije paljenje! :stabre:

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

usijavanje grane je visak vazduha,,.... koji moras da resis,kod nekih je i normalno da se grane usijavaju.....nego lepo daj tom tvom majstoru moj br +38163697094 ili ako ti lakse 063697094..da mu pojasnim sta treba da radi....

• U prolazu, 31 postova

mikamoto nisam imao problema nikakvih pre mjenjanja membrane motor samo zimi je trebao cok a inace palio sam ga ljeti bez coka radio ko sat samo preko 4000 obr nije vukao kako treba bio lijen ja skinem membranu ona pocepana zalijepim silikonom za sajbe crnim 7 dana motor leti opet pusti skinem benzin pojeo silikon cujem od druga za majstora djuru u BG posaljem covjek napravi drugu membranu ja sastavim ali zima nisam palio nakon nekog vremena vidim gorivo curi iz karburatora odnesem jednom majstoru koji radi samo skutere covjek napravi to e sad novi problem.Bokilic hvala ti unapred reci cu mu pozvat cemo te e da si nam malo blize.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005

Imam pitanje u vezi sistema podmazivanja ove Yamahe XTZ 660....nije mi jasno kako to funkcionise s obzirom da se ulje sipa u RAM i na samom cepu se nalazi i mjerac za ulje koji je cak i iznad glave motora i daaaleko iznad kartera :stabre::stabre::stabre::stabre: ? :neznam::neznam: ?

Da ne mislite da je off radi se o Nedjinoj Yamahi....jer je u jednom momentu nivo ulja bio da ga mjerac nije ni dohvacao...a poslije par palenja ulja ima gotovo preko maksimuma......?? :neznam::neznam:

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Imam pitanje u vezi sistema podmazivanja ove Yamahe XTZ 660....nije mi jasno kako to funkcionise s obzirom da se ulje sipa u RAM i na samom cepu se nalazi i mjerac za ulje koji je cak i iznad glave motora i daaaleko iznad kartera :stabre::stabre::stabre::stabre: ? :neznam::neznam: ?

Da ne mislite da je off radi se o Nedjinoj Yamahi....jer je u jednom momentu nivo ulja bio da ga mjerac nije ni dohvacao...a poslije par palenja ulja ima gotovo preko maksimuma......?? :neznam::neznam:

Ima dosta motora koji imaju takav rezervoar ulja. toje zbog vece emisije toplote t.j. hladjenja ulja bez hladnjaka i vece kolicine ulja u sistemu. Kod provere nivoa upalis motor, dobro ga izturiras, ili provezes neki krug malo ostrije. Ugasis motor, sacekas oko pola minuta i proveris nivo. Mnogi motori sa ovim sistemom imaju 2 mesta za ispustanje ulja, proveri u servis manuelu. Pozz

• U prolazu, 1 post

Pozdrav drugovi. Imam jedan problem. Vozim yamahu yzf 600 ovo je treca godina kako je kod mene..poceo sam sa njom tj ranije nikada nisam vozio brzinca vec samo skuter. Do sada sam bio i jos uvek sam prezadovoljan motorom. E sad problem koji imam..motor nece da primi gas kad je hladna masina, cim zagreje do nekih 3-4000 obrtaja lepo primi i onda pocne da trokira kao kad ga nesto gusi i nije mi gasio u voznji. Oteram kod majstora sta da kazem jos gora situacija sada skoro i da ne prima gas moram pod saughom da podjem u voznji vratim, vozim jos nekih 500m i pocne da gubi gas i ugasi mi. Pokusam da upalim, bez saugha nikako, i jedva nekako podjem znaci motor nema uopste snage. Pokvarila se pumpa goriva to sam zamenio nisam mogao da nadjem od 600 ali sam stavio od 1000 thunderace citao sam na forumima da su iste sto i jeste tako bar po izgledu, zamenio svecice, filter goriva, filter vazduha i opet nece. To mi se desilo prosle sezone negde pri kraju i dan danas mucim muku. Samo da napomenem da kada sam skinuo stari filter goriva iz njega je izasla bukvalno boja rdje. Sumnjam da je negde zapusilo oko karburatora ali ipak ne znam i ne bih sam da diram jer imam 18 godina i nisam iskusan sa popravkama. Hvala na pomoci. Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja