Jump to content

Moto Zajednica

lamele se cuju kao prekrupac?!

Recommended Posts

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc

Pozdrav,imam problem,za koji sam duze vreme mislio da se cuje jako zveckanje lanca bregaste,kad nadjem dozvoljenu duzinu istegnutog lanca i skontam da uopste nije los.. e sad,uzmem 17 kljuc i krenem da okrecem radilicu i osluskujem,kad ono zveckanje dolazi iz deklija gde su lamele.. da napomenem,u pitanju je Kawa z500,koji mi vec duze vreme jede dusu,ali kako sam ovan u horoskopu,ma ne odustajem od njega! Da li ko zna da mi kaze zasto se cuju,a i kad vozim motor,bez auspuha,ja opet cujem to zveckanje od nekih 2500 obrtaja pa do nekih 7000

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 374 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Mozda je i lanac bregastih osovina...Skines ventil deklu pa vidi u raznim polozajima cilindera da li je onako labav pa zategnut...Ovo navodim kao drugu opciju posle pregledanja korpe kvacila...

• U prolazu, 93 postova

Nije lanac,otvarao sam poklopac,zategnut je lepo,a hteo sam da odvrnem dekli za lamele,ali srafovi sto su za krstast srafciger nece ni da pisnu da se odvrnu

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R

uzmi onaj kljuc na udar-sto prilikom udara odvija sraf...ili sekac i cekic pa posle nove srafove kupi..bez cekica nista :moto3:

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

uzmi onaj kljuc na udar-sto prilikom udara odvija sraf...ili sekac i cekic pa posle nove srafove kupi..bez cekica nista :moto3:

udarni shrafciger tj impact screwdriver. ako imash za shta da uhvatish predlazhem i smrt kleshta. al pre ikakvog odvrtanja valja se kuckati po shrafu da popusti malo onaj lepak.

• U prolazu, 93 postova

Srafovi ko novi,nisam ih naceo,nego probam kao sivonja,a ono nece... mislio sam da kuckam sa cekicem,ali rekoh aluminijum,pa da ne napravim jos gore

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Srafovi ko novi,nisam ih naceo,nego probam kao sivonja,a ono nece... mislio sam da kuckam sa cekicem,ali rekoh aluminijum,pa da ne napravim jos gore

uhvati smrt kleshtima i kako polako odvrchesh tako kuckaj chekichem, dok ne krene :takoje:

• Drug član, 1899 postova

Udarni šrafciger nije toliko skup, treba to imati za ovakve stvari.

A ako osvrćeš običnim ključem bolje je da cimaš pi malo nego da uhvatiš i ne puštaš, pre će da popusti

• Drug član, 1715 postova

Imao sam slican slucaj dok mi jedan majstor nije pokazao, uzmes srafciger i stavis u sraf i udaris kao da kucas ekser pa probas da odvijas, provereno popusti a nekada mora solidno jako da se udari i ne uspe bas iz prve...

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Obrati se Bokilicu... on je ranije imao recept za repariranje.

Nije bas trajno resenje, ali sigurno moze da izgura par sezona. Verujem da je to dobro resenje, taman dok ne skupis pare, posto su nove korpe prilicno skupe :)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

skinuo sam dekli,onako po srpski :) e sad imam pitanje,da li korpa sme da seta u svojoj osi,ima luft za 2 cm levo-desno?

korpa kvacila mozda moze,mozda nemoze da se repaprra,treba videti koliko je pojela kuciste, :takoje:

• U prolazu, 93 postova

skinuo sam dekli,onako po srpski :) e sad imam pitanje,da li korpa sme da seta u svojoj osi,ima luft za 2 cm levo-desno?

korpa kvacila mozda moze,mozda nemoze da se repaprra,treba videti koliko je pojela kuciste, :takoje:

ne znam,mislim da su propale opruge unutar korpe,jer kada uhvatim korpu jednom,a zupcanik iza korpe drugom rukom i krenem u krug da okrecem,ne pruza nikakav otpor,okrece se u krug za 1,5 do 2 cm,pa ne znam da li moze da se izbije zupcanik sto je zanitovan za korpu pa da se stave druge opruge? 0stabre.gif

nego sad sam kuci u beogradu,a motor ostao na placu u selu,ne mogu nista da probam

Promenio član Djuntica

• U prolazu, 93 postova

post-22026-0-63728000-1364210153_thumb.jpga evo je ta famozna masina sto mi dzigericu pojela,gde i kako se sredjuje

nema se finansija i mogucnosti,al sto volim ove stare motore vazdusare sa cetiri cilindra uh 2Ljubav.gif,a i jutros sam video na vidikovcu jedan stari crni z 500 pored jedne zgrade pa sam zabalavio i prelazim ulicu,umalo me nije opicio jedan sa kolima,ali ljubav je ljubav 1oda.gifpost-22026-0-63728000-1364210153_thumb.jpg

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

svaka čas! istina, ljubav prema gvožđuriji stvarno nema cenu, nego sam teo da te pitam; šta ti je to u toj maloj flaši, levo od velike? :hej:

• Drug član, 1715 postova

Jel bez konzervansa? Ja sam kao klinac na prolece cistio svoju sobu, komp, muzika, tv, sve za motor. Jbg ni sad nije mnogo bolje kada sam sam svoj gazda, ljubav je jos tu a situacija nije mnogo bolja pa cutim i tandrljam po putevima, sta cu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja