cicko_ru 237 Napisano Mart 13, 2013 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan Oko 15:45 dogodio se udes na raskrnici Zeleznicke i JNA. Decko je odvezen u hitnu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 13, 2013 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Mart 13, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan po stanju motora vidis odma kakav je vozac u pitanju. gledaj zadnju gumu, celava. a daje gas u martu mesecu kad su najprljavije i jos hladne ulice.nadam se da ce se decko oporaviti ali po meni iskreno napravio je katastrofalnu gresku sto je uopste seo na motor da ga vozi s takvom gumom po ovakvom vremenu i trenutnom stanju puteva. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Mart 13, 2013 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Тај лик већ данима јурца по Руми... Није ни чудо што се ово десило. Мада постоји могућност и да је југић прошао на црвено светло. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4260 Napisano Mart 13, 2013 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan U 16:05 sam prosao tuda. Hitna je vec odnela povredjene. Motor je stvarno tuzno izgledao tako skrljan na pesackom. Nisam bas skontao sta se desilo. Od skoro je tu semafor,pa ne bih bas znao ko je kome oduzeo prednost... Nadam se samo da povrede nisu ozbiljne... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Mart 13, 2013 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se od pocetka ove godine ne osecam bezbedno ni u autu, narod je sludjen, istraumiran, niko ne gleda kud vozi i sta radi. Sve vise ce na zalost biti ovakvih prizora. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
begec 96 Napisano Mart 14, 2013 U prolazu, 94 postova Lokacija: begeč Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja se od pocetka ove godine ne osecam bezbedno ni u autu, narod je sludjen, istraumiran, niko ne gleda kud vozi i sta radi. Sve vise ce na zalost biti ovakvih prizora. nisi jedini koji se tako oseca.duze vreme mi je voznja profesija i svasta sam video.ova godina zabrinjava... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Mart 14, 2013 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo više o ovome: http://www.dnevnik.rs/hronika/povredjen-motoras-0 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 995 Napisano Mart 14, 2013 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja se od pocetka ove godine ne osecam bezbedno ni u autu, narod je sludjen, istraumiran, niko ne gleda kud vozi i sta radi. Sve vise ce na zalost biti ovakvih prizora. Katarakta! Opsta! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Mart 15, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad pre stiže da omasti asfalt? Hebala vas vožnja kad joj vreme nije. Gde se bre žuri? Ako se ne navozamo za lepog vremena, 2 nedelje gore dole neće ništa značiti. Polako bre, ulice pune rizli, udarnih rupa, hladan asfalt, vozači još nisu svesni motora oko sebe......A i motor se nije vozio neko vreme, malo percepcija i osećaj da se vrate. Biće vremena, polako 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17016 Napisano Mart 15, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad pre stiže da omasti asfalt? Hebala vas vožnja kad joj vreme nije. Gde se bre žuri? Ako se ne navozamo za lepog vremena, 2 nedelje gore dole neće ništa značiti. Polako bre, ulice pune rizli, udarnih rupa, hladan asfalt, vozači još nisu svesni motora oko sebe......A i motor se nije vozio neko vreme, malo percepcija i osećaj da se vrate. Biće vremena, polako Koliko vidim udes nije nastao zbog loših vremenskih prilika, nego zato što je neko od učesnika grdno pogrešio! I uopšte mi nije poznato da je neko od motociklista stradao iskjučivo zbog vožnje po lošem vremenu, (kiša, sneg, magla, .... ). Naprotiv, motociklisti uglavnom stradaju po idealnim vremenskim uslovima. Onaj ko vozi bez pauza tokom cele sezone (i u svim uslovima) nema gubitka "percepcije" i osećaja za vožnju, odnosno nema sezonskih promena "u formi". A takođe nema ni potrebe za "iživljavanjem" na početku sezone. Sa druge strane, onaj ko na motor sedne samo povremeno (kad su vremenski uslovi dobri) prvo mora da obuzda sebe (zbog naleta adrenalina), a i da se ponovo navikne na okruženje. Kako stvari stoje mnogima to ne uspeva. Uostalom statistika pokazuje da većina motociklista strada u kratkim vožnjama u blizini mesta stanovanja, odnosno kad je svrha vožnje samo da se čovek malo "izduva". Veoma retko stradaju oni koji motocikl svakodnevno koriste kao prevozno sredstvo i oni koji motorom krenu na neko putovanje. 11 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 15, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad pre stiže da omasti asfalt? Hebala vas vožnja kad joj vreme nije. Gde se bre žuri? Ako se ne navozamo za lepog vremena, 2 nedelje gore dole neće ništa značiti. Polako bre, ulice pune rizli, udarnih rupa, hladan asfalt, vozači još nisu svesni motora oko sebe......A i motor se nije vozio neko vreme, malo percepcija i osećaj da se vrate. Biće vremena, polako Jesi ti pogledao slike nesreće kad ovako pišeš ? Nema ni rizle ni rupa, sunce sija, vreme toplo ( Ljudi u jaknama i to raskopčanim ). Al zato postoji semafor i očgledno da neko nije gledao u njega il je mislio da će proći. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Mart 15, 2013 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim udes nije nastao zbog loših vremenskih prilika, nego zato što je neko od učesnika grdno pogrešio!I uopšte mi nije poznato da je neko od motociklista stradao iskjučivo zbog vožnje po lošem vremenu, (kiša, sneg, magla, .... ). Naprotiv, motociklisti uglavnom stradaju po idealnim vremenskim uslovima. Onaj ko vozi bez pauza tokom cele sezone (i u svim uslovima) nema gubitka "percepcije" i osećaja za vožnju, odnosno nema sezonskih promena "u formi". A takođe nema ni potrebe za "iživljavanjem" na početku sezone. Sa druge strane, onaj ko na motor sedne samo povremeno (kad su vremenski uslovi dobri) prvo mora da obuzda sebe (zbog naleta adrenalina), a i da se ponovo navikne na okruženje. Kako stvari stoje mnogima to ne uspeva. Uostalom statistika pokazuje da većina motociklista strada u kratkim vožnjama u blizini mesta stanovanja, odnosno kad je svrha vožnje samo da se čovek malo "izduva". Veoma retko stradaju oni koji motocikl svakodnevno koriste kao prevozno sredstvo i oni koji motorom krenu na neko putovanje Ziko svaka ti je na mestu! Nadam se da je dečko dobro, želim mu brz oporavak. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cicko_ru 237 Napisano Mart 15, 2013 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to. Mislio je da ce proci. Posto stanujem 50m od mesta udesa, ono sto sam ja cuo je zatezanje i posle sekundu-dve TRAS i tisina. Nije bilo jako crveno, neko se zaj... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 564 Napisano Mart 15, 2013 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Jel se zna kako je taj decko? Neki nauce na laksi, a neki na tezi nacin da se ne treba izivljavati u naseljenom mestu. On je naucio na tezi, jbg Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Mart 15, 2013 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Jel se zna kako je taj decko? Neki nauce na laksi, a neki na tezi nacin da se ne treba izivljavati u naseljenom mestu. On je naucio na tezi, jbg Чуо сам од његовог друга да је поломио обе руке у удесу.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Mart 15, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad pre stiže da omasti asfalt? Hebala vas vožnja kad joj vreme nije. Gde se bre žuri? Ako se ne navozamo za lepog vremena, 2 nedelje gore dole neće ništa značiti. Polako bre, ulice pune rizli, udarnih rupa, hladan asfalt, vozači još nisu svesni motora oko sebe......A i motor se nije vozio neko vreme, malo percepcija i osećaj da se vrate. Biće vremena, polako Jesi ti pogledao slike nesreće kad ovako pišeš ? Nema ni rizle ni rupa, sunce sija, vreme toplo ( Ljudi u jaknama i to raskopčanim ). Al zato postoji semafor i očgledno da neko nije gledao u njega il je mislio da će proći. Generalizujem. Uslovi za vožnju su trenutno daleko od idealnih. Može li nešto da se pročita između redova. Inače, Beograd je pun rupa od soli i leda, a kamo li varošica u Sremu. Neću se prepucavati, svako ima svoje viđenje situacije. Isključujem se iz svake dalje priče na ovu temu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Mart 15, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, polako ali sigurno postajes jedan ugledni statisticar 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17016 Napisano Mart 15, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, polako ali sigurno postajes jedan ugledni statisticar Ma jok brate, samo umem da čitam, a da bi se do ovakvog zaključka došlo dovoljno je pročitati "crnu hroniku". Ne pročitah da se neko zakucao u snežne smetove, da ga je odnela bujica koja je poplavila put, ili da se otkliznuo na ledu ili u blatu. A ima onih koji voze i u takvim uslovima. Uglavnom stradali po povoljnim vremenskim uslovima i u blizini mesta gde su živeli. Možemo da zatvaramo oči pred istinomn koliko god hoćemo, ali to neće da popravi situaciju niti da vrati one koji su stradali. Uostalom prošle godine je (po sličnom scenariju) poginulo i petoro ljudi iz mog neposrednog okruženja (od kojih sam trojicu poznavao). Mikulanac, ako imaš drugačije podatke iznesi slobodno. Ja sam uvek za to da se argumenti uporede, pa ukoliko nisam u pravu ja ću lepo da se izvinim. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gola 104 Napisano Mart 15, 2013 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: H Novi Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, polako ali sigurno postajes jedan ugledni statisticar Ma jok brate, samo umem da čitam, a da bi se do ovakvog zaključka došlo dovoljno je pročitati "crnu hroniku". Ne pročitah da se neko zakucao u snežne smetove, da ga je odnela bujica koja je poplavila put, ili da se otkliznuo na ledu ili u blatu. A ima onih koji voze i u takvim uslovima. Uglavnom stradali po povoljnim vremenskim uslovima i u blizini mesta gde su živeli. Možemo da zatvaramo oči pred istinomn koliko god hoćemo, ali to neće da popravi situaciju niti da vrati one koji su stradali. Uostalom prošle godine je (po sličnom scenariju) poginulo i petoro ljudi iz mog neposrednog okruženja (od kojih sam trojicu poznavao). Mikulanac, ako imaš drugačije podatke iznesi slobodno. Ja sam uvek za to da se argumenti uporede, pa ukoliko nisam u pravu ja ću lepo da se izvinim. Žiko,svaka ti je ka Njegoševa! A momku želim brz oporavak i hladniju glavu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Mart 15, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno receno nemam nikakve podatke ali se jednostavno ne mogu sloziti sa tobom. To sto pricas ne moze biti statistika a vec smo to pricali kod ucestalosti starijih ljudi u nesrecama. Hiljadu ljudi ce za koji dan kada otopli izaci na ulice da se izduva u kratkim voznjama a na njih hiljadu ce mozda desetak krenuti na put negde dalje, s'toga su ove dve grupe neuporedive. Znaci ne postoji ni teoretska sansa da dugoprugasi nastradaju brojacano vise makar i svaki od njih ne daj Boze padne. Gde u Crnoj hronici mozes procitati da li je nastradali vozio motor preko citave godine ili samo kada izadje sunce? To sto ti pises su pausalne procene a statistika je savim nesto drugo. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 15, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Najvise mrzim kretene koji divljaju po gradu.U ovom slucaju je moglo umesto juga biti neko dete,zar ne?I sad treba ovde da sazaljevamo nekog kretena koji razvlaci motor po gradu jer je kao lepo vreme? 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Mart 15, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Zika je u pravu-delimicno.Mikulanac je blizi istini. Mnogo konja a malo mozga,najcesci je scenario.Naravno ima izuzetaka,ali vecinom stradaju mladi,glupi,na jakim motorima.Sad da li su i kakvi uslovi,nije mnogo vazno za te grupe korisnika motocikala. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17016 Napisano Mart 15, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno receno nemam nikakve podatke ali se jednostavno ne mogu sloziti sa tobom. To sto pricas ne moze biti statistika a vec smo to pricali kod ucestalosti starijih ljudi u nesrecama. Hiljadu ljudi ce za koji dan kada otopli izaci na ulice da se izduva u kratkim voznjama a na njih hiljadu ce mozda desetak krenuti na put negde dalje, s'toga su ove dve grupe neuporedive. Znaci ne postoji ni teoretska sansa da dugoprugasi nastradaju brojacano vise makar i svaki od njih ne daj Boze padne. Gde u Crnoj hronici mozes procitati da li je nastradali vozio motor preko citave godine ili samo kada izadje sunce? To sto ti pises su pausalne procene a statistika je savim nesto drugo. Uvek se trudim da u svojim komentarima sve bude jasno rečeno i da ne bude bilo kakve "pozadine" koju treba objašnjavati ili tumačiti. Iz tog razloga iznosim podatke i rezultate onakvi kakvi jesu (u apsolutnom obliku i iznosu) i trudim se da ne dajem komentare zbog čega su ti podaci i rezultati takvi kakvi jesu. Ja sam u svom odgovoru na komentar farmaceut_bg napisao sledeće: 1. Da motociklisti uglavnom stradaju u povoljnim vremenskim uslovima i u blizini mesta gde su živeli. 2. Da su motociklisti koji motor koriste tokom cele sezone i u lošijim uslovima manje stradali. Pošto tvrdiš da ovo nije tačno napiši ti koliko je motociklista stradalo po sunčanom danu i na suvom putu i u blizini mesta stanovanja, a koliko po kiši, snegu, ledu ili na nekom putovanju, pa tada konkretno kaži šta u toj mojoj tvrdnji nije tačno (odnosno sa čime se ti ne slažeš)? To što ti imaš (ili misliš da imaš) logično objašnjenje zašto je to tako (a sa kojim se i ja uglavnom slažem), uopšte ne negira podatke koje sam ja naveo u komentaru već ih samo objašnjava i dopunjuje. Ti imaš osobinu da olako kritikuješ (i podjebavaš) tuđe komentare i navode, a da pri tome ne iznosiš bilo kakve argumente (osim svog ubeđenja). Meni zaista jeste simpatično da čitam tvoje komentare (uglavnom ispravne i duhovite) ali se ipak treba povremeno zadržati na činjenicama a ne od svega praviti sprdačinu. A ja sam ti već ranije rekao da je statistika vrlo "rastegljiva" nauka i da možeš komotno da dobiješ različite rezultate (i da svi budu tačni), a sve u zavisnosti šta želiš da dokažeš. 21 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 15, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Momku brz oporavak želim! Nego ja sam vozio cele zime (samo ne po snegu) i početkom februara sam ljosnuo na Divčibarama, 200+ kilometara od kuće, tako da se dešava i dugoprugašima da padnu. Bilo je tu više faktora u pitanju, ali poenta je da nikad nisi 100% bezbedan... Uglavnom, odlično sam prošao (povreda skočnog zgloba i kolena, koji su buknuli kroz dva sata), mada evo prošlo je mesec i po dana, ali i dalje se osećaju tegobe prilikom hodanja. A vama gosn. Žiko svaka čast! S obzirom da vam u potpisu stoji da ste 56-o, odlično barate tastaurom, pritom i gramatički ispravno pišete. Moj ćale je samo tri godine strariji od vas, a ne zna ni kompjuter da upali... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...