Jump to content

Moto Zajednica

TREBA MI HITNO POMOC OKO REGISTRACIJE!!!!!!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova

znaci, ovako stoje stvari, trebalo bi da registrujem moj ATV, ali doslo je do komplikacija. motor je uvezen iz amerike i placena je carina i porez, ali u carinskoj deklaraciji pise motocikli na 4 tocka. kad sam otisao da vidim sta mi je potrebno za registraciju, rekli su mi nemoze se registrovati! a ja sam vidjao po gradu neke manje ATVove koji se vozaju po gradu i imaju zelenu tablicu, kako poljo masina. znam da na forumu ima par clanova pa bih zamolio da iko ko zna kako je registrovao svoj ili ako neko ima neke klosrisne informacije neka mi kaze,jer stvarno mi je frka!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest gordanmg

znaci, ovako stoje stvari, trebalo bi da registrujem moj ATV, ali doslo je do komplikacija. motor je uvezen iz amerike i placena je carina i porez, ali u carinskoj deklaraciji pise motocikli na 4 tocka. kad sam otisao da vidim sta mi je potrebno za registraciju, rekli su mi nemoze se registrovati! a ja sam vidjao po gradu neke manje ATVove koji se vozaju po gradu i imaju zelenu tablicu, kako poljo masina. znam da na forumu ima par clanova pa bih zamolio da iko ko zna kako je registrovao svoj ili ako neko ima neke klosrisne informacije neka mi kaze,jer stvarno mi je frka!

Ej mladosti stvarno ti nemogu pomoci, jedino da se obratis nekoj pravoj agenciji za registraciju da ti objasne situaciju!!!!

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

u carinskoj deklaraciji pise motocikli na 4 tocka

Prvo idi na carinu da ti objasne kako su ti carinili nesto sto ne postoji kod nas ;D Koliko god cudno zvucalo oni su ti ocarinili nesto sto ne postoji, jer kod nas ne postoje u zakonu motori sa 4 tocka, ATV je kod nas polj. masina ??? Lepo idi i napadni ih da ne mozes da registrujes zbog njihove greske, a ako ne upali onda MITO ;D

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

a svega toga nebi bilo da si navreme otisao u policiju da se raspitas ko gde skim cim itd itd,,,al sad je kasno za pandurce,,

znam DIRRTY, ja sam tu temu postavio pre nego sto sam ga dobio, da se ipak pripremim da znam sta mi treba. al sad je kasno, zato cu prvo da vidim jel se moze ista uraditi na tenickom pregledu, kontam da im dam nesto para da mi napisu poljo masina, a sta mislite?  ili cu otici tamo gde sam carinio motor i da vidim da mi to tamo isprave, jer sto kazete nemoguce je motor na 4 tocka. a i zasto bi mi uzeli pare ako nemogu da ga registrujem, ako je tako onda ga nebi ni carinio, samo bi ga ostavio i vozao bi ga po sumi bez ikakve carine,....a ovako sam dao debele pare na carinu i jos da mi motor stoji u garazi, e pa nece moci!

Guest diRRty

znam DIRRTY, ja sam tu temu postavio pre nego sto sam ga dobio, da se ipak pripremim da znam sta mi treba. al sad je kasno, zato cu prvo da vidim jel se moze ista uraditi na tenickom pregledu, kontam da im dam nesto para da mi napisu poljo masina, a sta mislite?  ili cu otici tamo gde sam carinio motor i da vidim da mi to tamo isprave, jer sto kazete nemoguce je motor na 4 tocka. a i zasto bi mi uzeli pare ako nemogu da ga registrujem, ako je tako onda ga nebi ni carinio, samo bi ga ostavio i vozao bi ga po sumi bez ikakve carine,....a ovako sam dao debele pare na carinu i jos da mi motor stoji u garazi, e pa nece moci!

Sad moras da se snadjes kako god znas i umes.

zvao sam par agencija koje rade tehnicke preglede i sve to. i svi mi kazu da se nemoze nista uraditi, dok ne dodje zakon.

da li mi iko moze pomoci nekim savetom ili da mi kaze gde bi mogao da uradim na tehnickom da mi pise da je to radna masina!

• Drug član, 1414 postova

Jedino da odes i probas da ti u carini preprave i upisu da je pomocna radna masina, inace nema sanse da se registruje kao motor, jer nije motor ;) Nijedan tehnicki NE SME prihvatiti bilo kakvu prepravku, jer je ono sto pise u carinskoj deklaraciji i racunu ZAKON!

jel je moguce da mi niko nemoze pomoci, ni na bilo koji nacin,.......    :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: BMW R1100RS

Jbg.SRBINE,lepo sam ti objasnio da uvezes na neku firmu kao radnu masinu,a ne na privatno lice!

Sada je sve zesce srnj.

Pokusaj da ponovis tehnicki i da se uvede kao radna masina,posto si vec platio carinu,mora se praviti aneks ispravka(ako prodje)?

Mislim da tesko.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: V star 650 clasic 2006

lik mi je jedan rekao da je naqkacio prskalicu i da ga je registrovao kao radnu masinu dobio zelene tablice

az avisi i od opstine do opstine......

• U prolazu, 43 postova

Ako je tvoje vozilo kvadricikl ili ti vozilo opremljeno sa motorom na unutrasnje sagorevanje namenjeno za prevoz lica po nepristupacnim terenima koje ima cetiri tocka upravljac I komande za upravljanje kao na motociklu.

Svrstava se u jednu od dve kategorije L6 ili L7 vozila po izvodu UN klasifikacije TRANS/WP.29/78/Rev.1/Amend.4 od 26 April 2005

Posto me mrzi da prevodim procitaj dole detaljnije tumacenje na engleskom.

Sa stanovista carinske tarife vozilo se svrstava u tarifni broj 8703 kao motorna vozila konstruisana za prevoz lica prema kriterijumu koji podrazumeva vrstu motora i zapreminu cilindra. Kad smo vec kod tarifnog broja motocikli su u broju 8711. to bi bila moja slobodna interpretacija carinskog tumacenja svrstavaja, iako bih ja licno to svrstavao zajedno sa motociklima u 8711 jer su i u UN-u pridodali L6 i L7 vozilima u kategoriji L (sa manje od 4 tocka), ali ko mene pita

Ono sto je ovde jos vazno je i da se uredba vlade RS, SG 106/05 ne primenjuje na vozila iz kategorija L6 i L7.

Nedovljno podataka si napisao da bih mogao jasno da vidim sta je gde i kako ocarinjeno. Ukoliko smatras da carinjenje nije obavljeno dobro mozes da zahtevas izmenu deklaracije kod carine.

Kada si carinio to sto si uvezao tebe je u postupku zastupao carinski agent (u narodu poznat kao spediter). Njegova je obaveza da prijavi robu carinskom organu na ispravan nacin uz odgovarajuce svrstavanje. U najmanju ruku ukoliko spediter nije prijavio tvoj motor na pravilan nacin bilo bi red da o svom trosku zatrazi izmenu podataka kod carine (placanje taksi i sl.). Mislim da nema potrebe nekoga da psujes, krivis, a posebno ne podmicujes. Greske se dogadjaju i postupak carinjenja je vise nego slozen.

Kako se dalje vozilo registruje kod policije je druga stvar. Na zalost ne poznajem dovoljno te propise.

"1.6. Category L6

A vehicle with four wheels whose unladen mass is not more than 350 kg, not including the mass of the batteries in case of electric vehicles, whose maximum design speed is not more than 45 km/h, and whose engine cylinder capacity does not exceed 50 cm3 for spark (positive) ignition engines, or whose maximum net power output does not exceed 4 kW in the case of other internal combustion engines, or whose maximum continuous rated power does not exceed 4 kW in the case of electric engines.

1.7. Category L7

A vehicle with four wheels, other than that classified for the category L6, whose unladen mass is not more than 400 kg (550 kg for vehicles intended for carrying goods), not including the mass of batteries in the case of electric vehicles and whose maximum continuous rated power does not exceed 15 kW."

3 Terms and definitions

For the purposes of this document, the following terms and definitions apply.

3.1

vehicle category L

motor vehicles with fewer than four wheels

NOTE United Nations Economic Commission for Europe (UN ECE) document TRANS/WP.29/78/Rev.1/Amend.4

(26 April 2005) extended the L category to four-wheeled vehicles as defined by L6 and L7 in ISO 362-1:—, 3.4.1.5 and

3.4.1.6.

3.2

vehicle category M

power-driven vehicles having at least four wheels and used for the carriage of passengers

3.3

vehicle category N

power-driven vehicles having at least four wheels and used for the carriage of goods

3.4

rated engine speed

S

engine speed at which the engine develops its rated maximum net power as stated by the manufacturer

NOTE 1 If the rated maximum net power is reached at several engine speeds, the S used in this International Standard

is the highest engine speed at which the rated maximum net power is reached.

NOTE 2 ISO 80000-2 defines this term as “rated engine rotational frequency”. The term “rated engine speed” was

retained due to its common understanding by practitioners and use in government regulations.

"Službeni glasnik RS", br. 106/2005 uredba o uvozu motornih vozila

Član 2.

Ova uredba odnosi se na motorna vozila (u daljem tekstu: vozila) kategorije M - vozila i H - vozila, prema klasifikaciji Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UN/ECE), koja je odštampana uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Na zalost nasi u prilogu uredbe nisu prilozili celu klasifikaciju vec samo deo na koji se odnosi EUR ogranicenje.

• Drug član, 1414 postova

Ponovom zakonu koji ce stupiti na snagu oko  septembra moci ces da ga registrujes normalno, a do tada ces morati da se snadjes :)

Ponovom zakonu koji ce stupiti na snagu oko  septembra moci ces da ga registrujes normalno, a do tada ces morati da se snadjes :)

koliko je to tacno? imam neku mogucnost, neznam dal ce biti jos tako, al valjda cu moci da ga registrujem na A kategoriju. e sad da li da radim to, jer necu moci da cekam sigurno septembar da ga registrujem.

a ocu li onda moci ako to stupi na snagu da prebacim na tu odgovarajucu kategoriju recimo sa A na tu kategoriju...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja