NSU pepsi 1 Napisano Decembar 9, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima !!! da ne nacinjem dve ili vise tema znaima me koje je adekvatna zamena za originalni karburator BING 2/22/27 i da li je moguce nabudziti eletronsko paljenje kao sto pisu za MZ da se resim svih svojih problema posle duzeg traganja sam uspro da nadjem koje su adekvatne svecice za njega zamena za original pa koga znaima evo Bosch W 240 T1 ( originalna ) zamena Bosch W4A2 BERU 14-5A (The old code for this plug was 240/14) Champion L81 NGK B7HS (14mm diameter, ½" reach) Bosch recoded their plugs at some stage, so the original code does no exist any more. Depending on your local Bosch agent, it will probably be easier to source Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 10, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan E pa hajdmo. Ja sam pre dvadeset i kusur godina nabudzio palje3nje od tomosa na pretis i tako ga prodao, tip ga je tako vozio par godina i on prodao i gubi mu se trag. Najjeftinija alternativa ti je bezkontaktno paljenje sa apn-6 ,pouzdano do bola (sipas kofu vode nanjega i i dalje radi) radi u oba smera, baca 4 varnice za jedan krug. Odabir svecica ti je dobar , beru mu pasuju. Kakvi su ti razvod ventila i bregasta jer bez toga nece da se vrti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan meni se desava da vrlo tesko upali a zamenio sam mu , platine, kondezator , bobinu , kablove sve najveci problem je to sto mi se ugasi usred voznje kada se ugreje pregori svecica i nema sanse vise da u pali slucano sam to otkrio jer sam na parkigu uzeo drugu od komsije i kresnuo odmah :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pitanje to paljene od apn-6 ima platine ili ne ? znas dosao sam u fazu da hocu da ga sredim iz inata i za sebe ne za prodaju tako da mi nije bitno da li je najjeftinija varijanta ili ne nego da radi ko sto rece neko na forumu da pali sa pola kurble Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja sam vozio nsu a sa tomosovim paljenjem 12volti sa platinama,palio na pola kurble,,,nego svecica oce da crkava ako ti trosi ulje,a inace mozes i da stavis bosnu100 provereno je dobra za nsu a,inace mislim da bi trebalo i bombinu da proveris,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 10, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Sto rece boklicc hoce da zeza ako trosi ulje. Ako ti trosi ulje , a najverovatnije da , najcesci razlog kod njih su gumice ventila. Vidi od prethodnog vlasnika da li zna nesto o tome, ne verujem da ih je menjao. Ako pak sumnjas na struju vidi prvo platine, Ako su izgorele verovatno je kondenzator a ako nisu zameni bobinu, Pasuje od Jave ili MZ-a 6 volti svakako.Ako hoces sa malo strpljenja mozes da mu ozivis paljenje kompletno jer sa njim ipak bolje radi nego sa obicnim magnetnim paljenjem. Sve je to vec dobraano izopservirano pa ako hoces dobices detaljna uputstva. Bas ako zelis dobro magnetno paljenje ugradis magnetni generator od 12 volti i 3 x 80 w. u kombinaciji sa pretisovim centrifugalnim bregom za platine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sa tomosovim magnetom od 12v 80w u kombinaciji sa NSU-ovim regulatorom za pretpaljenje ti je najbolja moguca kombinacija.Ja sam hteo da stavim Tomosovo elektronsko,ali ono nema regulaciju pretpaljenja,niti ja znam kako bi to moglo da se uradi. Ovih dana bi kod mene trebalo da radim ovu prvu kombinaciju,nego cekam da mi stigne paljenje. @bogdan Mogli bi neki saveti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice ulja trosi normalno kad skinem deklu sve lepo baca varnicu na platinama sve bude ok puni ok akumulator svecica ne bude masna , slazem se da je originalni originalno al kad neradi postoji teorija da zbog lose karburacije NGK hoce da crkne zato sami pitao da li neko zna adekvatnu zamenu za karburator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan koiiko te je kostalo to paljene jesi uzeo novo ili polovnao samo da ti kazem ja nisam majstor zato i trazim savet strucnjaka jer vidim da ovde ljudi znaju o cemu pricaju nusu samo teorije za to paljenje sam cuo od nekoliko ljudi da su bili bas zadovoljni mozda je i najbolje resenje elektronsko nema stelovanja platina nema nicega neznam nadam se i ja da cemo pronaci najboolje resenje i da te zamolim kad vec radis to paljeneje slikaj dok budes radio da imamo detalje ja imam neko objasnjenje al je malo nejasno iza 6v pa ako ti treba mogu ti dati a bogdan bi mogao da da to detaljno upustvo mislim da ipak to nije losa kobinacija evo i bokilic kaze da je to vec radio ima covek iskustva vise glava bolje misle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a kolka ti je to normalna potrosnja ulja????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzimam novo paljenje,magnet i sve sto ide uz njega (ploca,platine,kondenzator,namotaji) je 50 evra (ja sam preko ujaka nasao za 35 i evo dva meseca cekam da mi stigne.Onaj stabilizator napona ili kako se vec zove je 6-7 evra i bobina je oko 20,s' tim da bobinu mozes i od nekog automobila ili motora,lepo se pokazala od wartburga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan vidi na sta sam mislio kad sam rekao elektronsko http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=10814.20 ako je moguce to uraditi na jawi i mz zasto ne bi bilo uspesno i na nsu-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jel se racuna i i ono ulje sto se podliva u potrosnju sta ti smatras velikom potrosnjom a i neznam kako bi ti odgovori na to jer obicno posle 15-tak minuta voznje umre al evo posle 60-tak km voznje bio je isti nivo ulja jel to ok ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa potrosnja ulja se meri na 100km,,ali ok,,da ti nije jaka smesa za gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan moguce da je smesa jel hoce od nje da pregori svecica ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan naravno da hoce,,jel ti crn dim iz auspluha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne belicast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ???da nije slucajno plavkast po malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kazem ti sve bude ok u voznji i onda odjednom kao da mu neko prekine struju kolpetno samo se ugasi kako da ti bjasni kao da se ugusi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Pa za to paljenje ti prvo tfreba nesto sto ce da pravi 12 volti,pa onda sve to,a ovako prebrines sve odjednom,plus je ceo sklop prilicno prost i sa njim nema greske.Bitno je da se ostavi njegov breg i regulator za pretpaljenje.Platine i breg mozes da postavis sa spoljne strane magneta,tako da je stelovanje paljenja mnogo lakse. Poslao: NSU pepsi Umetnite citat kazem ti sve bude ok u voznji i onda odjednom kao da mu neko prekine struju kolpetno samo se ugasi kako da ti bjasni kao da se ugusi To se drugu desavalo na NSU-u i trajalo je godinama.Krene negde i motor se ugasi,stane ispusi cigaru i motor kresne iz prve.Niko nije uspeo da mu to resi a vozio ga je tako jedno pet godina.Pitaj boga sta je bilo,pretpostavljam neka trivijalna glupost koje se niko nije setio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan slazem se da je verovatno neka glupost al mnogi kida zivce narocito u gradu da niije taj zavrsio kod mene koliko sam shvatio ti si definitivno resio da uradis onako paljenje od apn-6 12v mislis da ona elektronija nije dobro resenje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan slazem se da je verovatno neka glupost al mnogi kida zivce narocito u gradu da niije taj zavrsio kod mene koliko sam shvatio ti si definitivno resio da uradis onako paljenje od apn-6 12v mislis da ona elektronija nije dobro resenje ? Izgleda da je taj :)Salim se,pitaj boga sta je bilo sa ovim. Resio sam da uradim to paljenje,s' tim sto nije od apn nego od CTX,ovo od apn je 50w a ovo 80w. Ma elektronika je bolja od platina u svakom slucaju,ali... Ja sam planirao da koristim Tomosovu elektroniku,ali ona nema regulaciju pretpaljenja.Ova koju je joska napravio moze da se uradi ali mora da se se programira,ili sta joj se vec radi,a pored nje treba ti i dinami ili alternator ili bilo sta sto ce da proizvodi stuju na 12v.nije problem da se uradi,ali dodatno komplikuje stvari i uvecava troskove.Treba ti kompletno paljenje od necega + akumulator + ona elektronika.Ovako ti teba samo paljenje i malo strugarskih radova.Prolazis jeftinije u svakom slucaju.Dobijes vise nego solidnu struju,NSu voli da se vrti,tako da neces da imas problema sa naponom,koristis njegov breg i regulator i nema sanse da se zeznes.Mozda ces morati malo da experimentises sa svecicama,ali i to ce da se sredi. A NSU i nije bas neki motor koji je zahvalan za merenje potrosnje ulja jer hoce da curi na onim crevima od rezervara za ulje i na onim gumicama gde creva ulaze u motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a sto se tice regulatora pred paljenja ,bez njega oce malo na leru da zeza ali posle ide ko lud,provereno na mojoj bivsoj 175ici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Pa regulator pretpaljenja ne sluzi za ler nego da pomera paljenje prema broju obrtaja i da kad naglo damo gas ne stuca ili detonira. Ma ide on i bez regulatora,nego cim je tu nije dzabe stavljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 10, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan koliko vidim vecina je za to resenje 12 volti i 3 x 80 w ( jel to od CTX ) i znaci proizvodice dovoljno struje svetla zmigavci sirena za svecicu je napisao bokilic bosnu100 kaze covek provreno radi a resenje za karburator koja zamena ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...