Jump to content

Moto Zajednica

NSU maxi 175 pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 56 postova

Pozdrav  svima !!!

da ne nacinjem  dve ili vise tema

znaima me koje je  adekvatna  zamena  za originalni karburator  BING 2/22/27

i  da li je  moguce nabudziti  eletronsko paljenje kao  sto  pisu  za MZ  da se   resim  svih  svojih  problema

posle duzeg  traganja sam uspro da nadjem koje su  adekvatne  svecice  za njega zamena za original pa koga znaima evo

Bosch W 240 T1  ( originalna )

zamena

Bosch W4A2

BERU 14-5A (The old code for this plug was 240/14)

Champion L81

NGK B7HS

(14mm diameter, ½" reach)

Bosch recoded their plugs at some stage, so

the original code does no exist any more.

Depending on your local Bosch agent, it

will probably be easier to source

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 763 postova

E pa hajdmo.  Ja sam pre dvadeset i kusur godina nabudzio palje3nje od tomosa na pretis i tako ga prodao, tip ga je tako vozio par godina i on prodao i gubi mu se trag. Najjeftinija alternativa ti je bezkontaktno paljenje sa apn-6 ,pouzdano do bola (sipas kofu vode nanjega i i dalje radi) radi u oba smera, baca 4 varnice za jedan krug. Odabir svecica ti je dobar , beru mu pasuju. Kakvi su ti razvod ventila i bregasta  jer bez toga nece da se vrti?

• U prolazu, 56 postova

meni  se desava da  vrlo  tesko upali  a zamenio  sam  mu , platine,   kondezator , bobinu , kablove  sve 

najveci problem   je to  sto mi se ugasi  usred  voznje kada  se ugreje pregori  svecica

i nema  sanse  vise da u pali  slucano sam   to   otkrio  jer sam na parkigu uzeo  drugu od komsije i  kresnuo odmah  :o

• U prolazu, 56 postova

pitanje to paljene od  apn-6 ima platine ili ne ? znas  dosao sam u fazu da hocu  da ga sredim iz inata i za sebe  ne za prodaju  tako  da mi nije  bitno  da li   je najjeftinija  varijanta ili  ne  nego  da radi  ko  sto  rece neko na  forumu  da pali  sa pola  kurble :)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ja sam vozio nsu a sa tomosovim paljenjem 12volti sa platinama,palio na pola kurble,,,nego svecica oce da crkava ako ti trosi ulje,a inace mozes i da stavis bosnu100 provereno je dobra za nsu a,inace mislim da bi trebalo i bombinu da proveris,,,,

• Zainteresovan, 763 postova

Sto rece  boklicc hoce da zeza ako trosi ulje. Ako ti trosi ulje , a najverovatnije da ,  najcesci razlog kod njih su gumice ventila. Vidi od prethodnog vlasnika da li zna nesto o tome, ne verujem da ih je menjao. Ako pak sumnjas na struju vidi prvo platine, Ako su izgorele verovatno je kondenzator a ako nisu zameni bobinu, Pasuje od Jave ili MZ-a  6 volti svakako.Ako hoces  sa malo strpljenja mozes da mu ozivis paljenje kompletno  jer sa njim ipak bolje radi nego sa obicnim magnetnim paljenjem. Sve je to vec dobraano izopservirano pa ako hoces dobices detaljna uputstva. Bas ako zelis  dobro magnetno paljenje ugradis magnetni generator od 12 volti i 3 x 80 w. u kombinaciji sa pretisovim centrifugalnim bregom za platine.

• Svrati ponekad, 198 postova

Ovo sa tomosovim magnetom od 12v 80w u kombinaciji sa NSU-ovim regulatorom za pretpaljenje ti je najbolja moguca kombinacija.Ja sam hteo da stavim Tomosovo elektronsko,ali ono nema regulaciju pretpaljenja,niti ja znam kako bi to moglo da se uradi.

Ovih dana bi kod mene trebalo da radim ovu prvu kombinaciju,nego cekam da mi stigne paljenje.

@bogdan

Mogli bi neki saveti

• U prolazu, 56 postova

sto  se tice  ulja  trosi normalno  kad  skinem  deklu  sve lepo  baca  varnicu na platinama  sve  bude ok  puni  ok

akumulator svecica ne bude masna ,  slazem se  da je originalni originalno  al kad neradi

postoji  teorija  da zbog  lose karburacije NGK hoce da crkne  zato  sami pitao da li neko zna  adekvatnu  zamenu  za karburator

• U prolazu, 56 postova

koiiko te je kostalo to  paljene jesi uzeo novo ili polovnao

samo da ti kazem ja nisam  majstor  zato  i trazim savet  strucnjaka jer vidim  da ovde

ljudi   znaju  o  cemu pricaju nusu samo  teorije  za  to  paljenje  sam cuo  od   nekoliko  ljudi  da su  bili bas  zadovoljni

mozda je  i najbolje   resenje   elektronsko  nema   stelovanja  platina  nema  nicega  neznam 

nadam se i ja  da  cemo pronaci  najboolje resenje  i da te  zamolim  kad  vec  radis to paljeneje  slikaj  dok  budes   radio  da  imamo  detalje

ja  imam  neko  objasnjenje al  je  malo  nejasno iza  6v  pa  ako  ti  treba  mogu  ti  dati 

a  bogdan  bi mogao  da  da to detaljno  upustvo  mislim  da ipak  to nije losa kobinacija evo i  bokilic kaze  da je to  vec  radio ima  covek iskustva

vise  glava bolje misle

Ma uzimam novo paljenje,magnet i sve sto ide uz njega (ploca,platine,kondenzator,namotaji) je 50 evra (ja sam preko ujaka nasao za 35 i evo dva meseca cekam da mi stigne.Onaj stabilizator napona ili kako se vec zove je 6-7 evra i bobina je oko 20,s' tim da bobinu mozes i od nekog automobila ili motora,lepo se pokazala od wartburga.

• U prolazu, 56 postova

jel  se racuna i  i ono  ulje  sto  se  podliva u potrosnju  :)  sta  ti  smatras velikom potrosnjom

a i neznam kako  bi  ti odgovori  na  to  jer  obicno posle  15-tak minuta  voznje umre  al  evo

posle 60-tak  km  voznje  bio je isti nivo ulja jel to  ok ?

Pa za to paljenje ti prvo tfreba nesto sto ce da pravi 12 volti,pa onda sve to,a ovako prebrines sve odjednom,plus je ceo sklop prilicno prost i sa njim nema greske.Bitno je da se ostavi njegov breg i regulator za pretpaljenje.Platine i breg mozes da postavis sa spoljne strane magneta,tako da je stelovanje paljenja mnogo lakse.

Poslao: NSU pepsi 

Umetnite citat

kazem  ti  sve  bude  ok u  voznji i onda odjednom kao da mu neko prekine struju kolpetno samo  se  ugasi

kako da ti  bjasni kao da se  ugusi 

To se drugu desavalo na NSU-u i trajalo je godinama.Krene negde i motor se ugasi,stane ispusi cigaru i motor kresne iz prve.Niko nije uspeo da mu to resi a vozio ga je tako jedno pet godina.Pitaj boga sta je bilo,pretpostavljam neka trivijalna glupost koje se niko nije setio.

• U prolazu, 56 postova

slazem se  da  je  verovatno neka  glupost  al  mnogi  kida  zivce narocito  u  gradu 

da  niije  taj  zavrsio kod  mene  :)

koliko sam shvatio  ti  si definitivno resio da uradis  onako  paljenje od  apn-6 12v

mislis da ona elektronija nije dobro  resenje ?

slazem se  da  je  verovatno neka  glupost   al  mnogi  kida  zivce narocito  u  gradu 

da  niije  taj  zavrsio kod  mene  :)

koliko sam shvatio  ti  si definitivno resio da uradis  onako  paljenje od   apn-6 12v

mislis da ona elektronija nije dobro  resenje ?

Izgleda da je taj :)Salim se,pitaj boga sta je bilo sa ovim.

Resio sam da uradim to paljenje,s' tim sto nije od apn nego od CTX,ovo od apn je 50w a ovo 80w.

Ma elektronika je bolja od platina u svakom slucaju,ali...

Ja sam planirao da koristim Tomosovu elektroniku,ali ona nema regulaciju pretpaljenja.Ova koju je joska napravio moze da se uradi ali mora da se se programira,ili sta joj se vec radi,a pored nje treba ti i dinami ili alternator ili bilo sta sto ce da proizvodi stuju na 12v.nije problem da se uradi,ali dodatno komplikuje stvari i uvecava troskove.Treba ti kompletno paljenje od necega + akumulator + ona elektronika.Ovako ti teba samo paljenje i malo strugarskih radova.Prolazis jeftinije u svakom slucaju.Dobijes vise nego solidnu struju,NSu voli da se vrti,tako da neces da imas problema sa naponom,koristis njegov breg i regulator i nema sanse da se zeznes.Mozda ces morati malo da experimentises sa svecicama,ali i to ce da se sredi.

A NSU i nije bas neki motor koji je zahvalan za merenje potrosnje ulja jer hoce da curi na onim crevima od rezervara za ulje i na onim gumicama gde creva ulaze u motor.

Pa regulator pretpaljenja ne sluzi za ler nego da pomera paljenje prema broju obrtaja i da kad naglo damo gas ne stuca ili detonira.

Ma ide on i bez regulatora,nego cim je tu nije dzabe stavljen.

• U prolazu, 56 postova

koliko  vidim vecina je  za to resenje 12 volti i 3 x 80 w ( jel  to od CTX ) i  znaci  proizvodice dovoljno  struje

svetla  zmigavci sirena  za  svecicu  je  napisao bokilic  bosnu100 kaze covek provreno radi

a    resenje  za karburator koja zamena  ?  

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja