Guliver 830 Napisano Februar 19, 2013 Zainteresovan, 787 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jurio sam po Sloveniji da kupim BMW R1150RS. Ni jedan koji sam našao nema Euro3 motor. Motocikli koje sam gledao su 2002.god. i imaju Euro2. Dalje sam gledao R1150R, takođe 2002. god. oni imaju Euro1 motor. Dakle isto godište i tip agregata a različite Euro norme. Rekoše mi da postoje stariji R1100 modeli koji imaju Euro3. Ima li neko predstavu ili neko objašnjenje u vezi BMW boksera i Euro norme? P.S. Euro3 je uslov da se motor može uvesti u BiH. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1856 Napisano Februar 19, 2013 Drug član, 1695 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Druže, koji je tip motora na kojem bmw-ju ti mogu reči samo na ovlaštenom bmw servisu ili mu piše u homologacijskom kartonu. Ali definitivno nijedan od nabrojanih tipova motora nema euro1 motor. Naime euro 1 motor su ti još karburatori...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Februar 19, 2013 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koliko znam, svi BMW-i r 1150, su euro 1 ili 2.Euro 3 je od 2006-te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 830 Napisano Februar 19, 2013 Zainteresovan, 787 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Druže, koji je tip motora na kojem bmw-ju ti mogu reči samo na ovlaštenom bmw servisu ili mu piše u homologacijskom kartonu. Ali definitivno nijedan od nabrojanih tipova motora nema euro1 motor. Naime euro 1 motor su ti još karburatori...... U Krškom sam u kući 'Avto-Hit' pitao i za BMW R1150R koji imaju u ponudi i čovjek mi u njegovim papirima pročita da je Euro1 . U pravu si da se mora provjeravati za svaki motor pojedinačno vjerovatmo do 2006. a da posle imaju svi tu normu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Februar 19, 2013 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Po brojevima iz knjizice, kod uvoznika mozes da proveris, koja je euro norma i da dobijes potvrdu,za carinjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čančar 41 Napisano Februar 20, 2013 U prolazu, 93 postova Lokacija: Šamac, Republika Srpska, BiH Motocikl: Yamaha XJR 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Druže, sa brojem šasije pred sobom zoveš Tomić Mostar (oni jedini daju potvrdu ispunjavanja Euro 3 standarda za BiH za BMW vozila) i dobiješ usmenu informaciju odmah i besplatno. Prijatelj je prošle godine carinio R1150GS 2001. uvezenog iz Švajcarske i koliko se sjećam rekli su mu da svi BMW motocikli proivedeni 2002. sigurno prolaze a za mlađe je potrebno provjeriti, ali sama provjera je jednostavna i obavlja se za par minuta. A što se tiče Euro 1 norme mislim da niste u pravu, toga nema već dugo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 830 Napisano Februar 21, 2013 Zainteresovan, 787 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Druže, sa brojem šasije pred sobom zoveš Tomić Mostar (oni jedini daju potvrdu ispunjavanja Euro 3 standarda za BiH za BMW vozila) i dobiješ usmenu informaciju odmah i besplatno. Prijatelj je prošle godine carinio R1150GS 2001. uvezenog iz Švajcarske i koliko se sjećam rekli su mu da svi BMW motocikli proivedeni 2002. sigurno prolaze a za mlađe je potrebno provjeriti, ali sama provjera je jednostavna i obavlja se za par minuta. A što se tiče Euro 1 norme mislim da niste u pravu, toga nema već dugo... Upravo u Tomić doo Mostar su mi i rekli da uglavnom svi posle 2000. imaju Euro3, ali i da za svaki pojedinačno ipak treba provjeriti (Niko me je i uputio da ih zovem), dakle nije pravilo. A za ovaj R1150R sam i ja ostao bez teksta kad mi je rekao da je Euro1 a 2002. god. To me je i navelo da otvorim ovu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čančar 41 Napisano Februar 21, 2013 U prolazu, 93 postova Lokacija: Šamac, Republika Srpska, BiH Motocikl: Yamaha XJR 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo se upoznali u Bijeljini na moto skupu? Vožnja do etno sela, pretpostavljam da si to bio ti, Nikin istomišljenik po motorima nekad a kako vidim i sad. Za Euro 1 normu sam baš iznenađen, koliko mi je poznato moguće su razlike u tim "kritičnim godištima" namjenjenim različitim tržištima, ali takva šarolikost me baš iznenadila. Ja sam bacao oko na R1100R ali nisam se uspio uklopit u cijenu tako da sam odustao. Srećno sa potragom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Februar 21, 2013 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Proizvodjaci motorcikala su bili obavezni, da od juna 1999 g ,prodaju motore, koji odgovaraju, euro 1 normi. Od juna 2002 g ,koji odgovaraju euro 2.A od 2006 euro 3. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 830 Napisano Februar 21, 2013 Zainteresovan, 787 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Proizvodjaci motorcikala su bili obavezni, da od juna 1999 g ,prodaju motore, koji odgovaraju, euro 1 normi. Od juna 2002 g ,koji odgovaraju euro 2.A od 2006 euro 3. Sve ti vjerujem, ali na ovu slovenačku epizodu ću dodati činjenicu da je tip dobio homologaciju za BMW R850R '98. god. kupljen od austrijske policije. Dakle prvilo je da nema pravila . http://www.pik.ba/artikal/1255459/bmw-r-850-r/ Čančar: I ja sam počeo potragu sa R1100R ali sam skontao da su uglavnom skuplji od R1100RS pa čak i od R1150R/RS. Definitivno nema dobrih sa povoljnom cijenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...