Vuja 36 Napisano Januar 13, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Odem juče u Tempo kad ono poskupele Bosna svećice. 4 komada 450 dinara. Nisam ih uzeo zato što su F65P. Eto, mangupiram se, hoću stotku iako zadnje 3-4 godine vozim na 65 i ništa nije falilo. Uzeo sam kontakt adresu i telefone i počinjem sa poterom za stotku sa bakarnom elektrodom. Uzgred, promenili su specifikaciju na poleđini ambalaže i sada su navedeni motocikli za koje se taj model svećica koristi. Pomislim, to je dobro, nije ih bilo uopšte. Međutim kad sam video koje su motocikle naveli baš sam se razočarao, nigde ni MZ-a ni Jawe ni Rusa. A i te Yamahice i Hondice koje pišu em su stari modeli em ih verovatno nema 10 u Srbiji. Očigledno im nismo na pameti, probijaju se na zapadna tržišta. Skuteri su takođe navedeni ali koliko su aktuelni neznam, ne razumem se. Ja sam morao da se zadovoljim Trabantom među kolima, bar to postoji, nisu mu zatrli trag. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 13, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, moja preporuka za svecicu F65, imam jos 4 kom skinuo sam sa fice, (made in Yugoslavija) varnica ubija. Nikako nemoj f100 kod mene je riknula posle 20km, i jos jednu sam ugradio na nekom MZ-a isto riklula posle 20km(ali mesec dana) Bolje uzmi F95 mnogo su bolje!!! F95 vozio sam 5000km nikakvih problema, zamenio sam je zato sto sam je izgubio kad sam stelovao paljenje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Januar 13, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan hvala momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Januar 13, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nikakvu primedbu na F65 nego eto, čovek je proklet, uvek bi još. Sa 100 sam bio zadovoljan ali sam ih davno koristio, ne sećam se više... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 13, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nikakvu primedbu na F65 nego eto, čovek je proklet, uvek bi još. Sa 100 sam bio zadovoljan ali sam ih davno koristio, ne sećam se više... Samo kazem da nema vise dobrih kvalitetnih bosna f100 (ili je bar tako bilo kod mene) Koja je razlika izmedju f100 i f95(sem sto je kod mene 95 bolje pokazala) ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 13, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Vujo Evo jednog zanimljivog grafikona!!!!!!!! Za Bosna svecice!!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 13, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno sta veci broj na svecici to je svecica hladnija, a ne kako sam ja mislio toplija.. zato je kod mene f100 crkla, posle toga f75 pocela da zeza i na kraju f65 i dalje se vozi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Mart 7, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan evo me opet sa problemom, pre nekog vremena sam probao malo duze motor sa 250cm, pre nisam mogao bilo je hladno ali probo ja njega na 2 stepena, doduse smzo, vozio sam se oko 20km cudno vuce ovaj motor 1 ko zver druga takode vec treca malo sporije 4 nisam probo, nego sta je tu problem zvuk motora kao da lupa nesto unutra, i to samo veliki obrtaji na pola gasa ne preko da, pa se pitam dali nije stelovan karburator, koji sam pre toga dao na ciscenje promenio svaku diznu, nastelovao plovak , pitam se koji mu je, sta vi majstori mislite koje je tu resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Mart 7, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan ne napisah dimi kad je hladan ko sporet posle ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan juce ugledah kad sam skinuo ceradu da mi se sraf od karburatora odvrno sam i da sajla opustena ali i tako ja sam ono vece vozio motor, cudno radi ovaj MZ zato ga volem i bez motora ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 14, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan e dosao je kraj mog mz, poceo je da lupa ko dizelas jos uvek ga vozim pa da vidim sta ce da pukne, danas sam ga otvorio da vidim sve mi nekako izgleda uredu, medutim kad se ugreje on pocinje da se cuje onaj zvuk kao da dolazi iz klipnjace ali ne donje nego gornje pesnice koliko se secam taj lezaj sam nov kupio tako brzo da se cuje dok sam vozio na 175 kubika nije se cuo, 250 kubika je drugo, promenio sam zupcanik sa 21 na 18 i da znate ovaj motor leti jak je ufff ima jos uvek problem sa menjacem kad je ulje hladno radi ko singerica cim se zagreje ispada iz brzine pretezno kad se prebaci u drugu on ode izmedu druge i trece to je sve pitam dali nekom jos tako lupa dok radi u leru, ili dok menja brzine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Maj 15, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Cudno da si ga vozio a nisi prebacio u cetvrtu! To sto lupa sigurno nije karburator.Nesto nije uradjeno kako treba.Ima li ostecenja na klipu?Ima li opiljaka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Maj 16, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog da sve rasturis i sve da pregledas ponovo je ako ti pukne kavez iglicastog lezaja napravice ti stete na klipu i cilindru a kako kazes da sad imas namesten cilindar od 250 ccm na staru radilicu koja je nosila 175ccm najverovatnije da ta klipnjaca je nekako radila sa nekim povrsinskim opterecenjem kliznih povrsina a kad je doseo veci klip to nije mogla da izdrzi i sad ide samo o smeru da se zazori povecavaju dok nesto ne pukne i stane A sto se tice tog menjaca on ima konstrukciski problem duzeg hoda poluge menjaca pa kad neudje dovoljno duboko u brzinu on osteti kandze na zupcanicima (otpusti sraf na menjacu i ispusti ulje iz menjaca na cepu imas magnet pa vidi dali ima opiljaka na njemu) pa onda odluci sta ces dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 16, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan donekle ste u pravu, ali dok se to ne otvori sredicu ja rezervnu masinu, koju nemam pojma dali je ok, nju bih morao komplet da servisiram svaki deo da pregledam a normalno lezajeve nove, ovde u austriji mozes da stavis drugu masinu niko ne pita odakle ti samo ram to je najbitnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 18, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan dali zna neko zna? postoji li mogucnost da na moj es 175 /2 montiram napred amortizere od ts/etz koji su zadnji na tim modelima, ima da se kupi jeftino ali nisam jos uplatio dok ne vidim dali je neko sa tim imao iskustva od es orginal kostaju 320evra sva 4 kom preterano skupo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Maj 18, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam razumeo, stavio bi viljušku od TS-a ili ETZ-a kod tebe? Ako bi se mi razjurili i našli viljušku da li bi nekako mogli da ti pošaljemo? Nema ovo pitanje mnogo veze sa mehanikom ali je važno jer mislim da si i neke druge stvari plaćao skuplje nego što su ovde. Da je tamo jeftinije slao bi ti nama a ovako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 18, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao ES 150, i kod njega su prednji amortizeri bili duzi od zadnjih . Ali ES 150 ima tockove od 18 coli, a tvoj ima od 16 coli. Mislim da je sa tehnicke strane to moguce ( nacin kacenja amortizera ), ali proveri duzinu da li je ista. Takodje obrati paznju na donji deo amortizera, da kojim slucajem ovi od ETZ-a ne kace u nesto ( zato sto su dole siri od tvojih - cini mi se ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 21, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan kraci su za 2,5 cm ali sad se pitam dali pasuju u vilu, stigo mi je paket neznam dali da ga otvorim ili da posaljem nazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 21, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan stigo paketic nebudem lenj i znatizeljan otvorio sam ga. pogledao sve je isto samo sto su kraci za 2,5cm , montirao sam sve 4 kom i da znate lepo mu stoje a i lezi u krivine odlicno, malo je prednji deo nizi ali naviknucu se vec, sliku nemogu da ubacim jer je prevelika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 22, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan da probam sad da posaljem sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Maj 22, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Maj 22, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan danas sam ga malo gazio nece vise od 115km nesto tu ne valja zuji nesto iz motora neznam sta ali ide, gura vuce ko lud, polozaj sedenja se primecuje kao da su mi ruke nize, razlika je samo 2,5 cm u duzini amortizera ali isplati se nekako bolje sedim na motoru ubija krivine nenormalno, sledeci put kad idem na voznju slikacu kako izgledaju krivine , prava uzivancija vozati se tim putem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Maj 22, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pa normalno da je bolji pokrivinama.. sad ti je teziste nize.. Inace ovde da napisem etz 250 ima bolje teziste od 251.. Kako moj lepo vozi krivine, ali samo kad ga natovarim(pun rezeruar) ili skinem kofere pozadi.. a da imam pozadi amotrizere od es-a 250.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Jul 16, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan ludi zna li neko? koliko treba tolerancije kad kupujete nov klip, a treba cilindar da se prosiri koliko tu ima tolerancije, i jos nesto dali klip za ts250 pasira u es250/2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 17, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Peco, lepo ti skines cilindar i klip, pa to odneses u radionicu koja se bavi masinskom obradom motora. Das to tamo majstorima da pregledaju i oni ce ti reci da li treba nesto da se obradjuje i sta treba da se kupi ( klip - koja specijala ). Klip bi trebalo da pasuje od TS-a na ES-a , a mislim da od TS/1 - ne pasuje . Pazi pri kupovini da li je bolcna klipa istog precnika . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...