Jump to content

Moto Zajednica

MZ Mehanika

Recommended Posts

• Zainteresovan, 599 postova

evo opet mao iz garaze odluci da malo podignem prednji masku pa kako ce to izgledati

208cppg.jpg

2vwwdc8.jpg

zasto to radim :

zato sto mi vjetar ravno pici u vizir a sad kad ga dignem mal ce iznad mene heheh

a i sad ima vise mjesta u prednjoj maski pa bi uglavio neki zvucnik tj da si uglavim neki auto radio u kofer pa da slusam muziku doi vozim emzu heheheh

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Moze, al posto je manjeg precnika treba napraviti neki prsten izmedju njega i usisne grane

post-3891-12879049295597_thumb.jpg

post-3891-12879049296286_thumb.jpg

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Mada  mislim da je kontra bolje resenje (od mz-a na jawu). Jawa 350 je twin tj. dva cilindra po 175ccm (naizmenicno), sto znaci da u taktu uvlaci 175, a ne 250ccm. Moslim da bi jawa isla daleko bolje sa mz-ovim karbom nego mz sa javinim.... Mozda gresim ali to je neko moje razmisljanje. :-\

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

E meni drugari iz Lapova pricali da na MZ stavili karb od Jawe i imali manju potrosnju.

• Drug član, 1702 postova

To inace ozzy (drugar koji je bio samnom u ovcar banji)  oce da kupi nekog mz-a,pa gleda nekog bez karburatora  ::)  a ja imam od jawe viska. Mada nadam se da mu nece trebati taj karburator nego da ce uskoro da dobije platu koju mu duguju,pa se dogovori sa Giletom

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

E meni drugari iz Lapova pricali da na MZ stavili karb od Jawe i imali manju potrosnju.

...što znači manje smeše ulazi u mašinu-šta ono podmazuje 2T motor??

To je ključ, baš je tako!

Crnac ima 300 ccm, troši 4 litre sa sve natovarenom prikolicom ali ide na čistu sintetiku od 3%. Gurao bih ja i više ali preko 3,5% neće da proguta, guši se i teško pali, ovo je nekako maksimum koji mu omogućava normalan rad.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Mada  mislim da je kontra bolje resenje (od mz-a na jawu). Jawa 350 je twin tj. dva cilindra po 175ccm (naizmenicno), sto znaci da u taktu uvlaci 175, a ne 250ccm. Moslim da bi jawa isla daleko bolje sa mz-ovim karbom nego mz sa javinim.... Mozda gresim ali to je neko moje razmisljanje. :-\

brzo prolupa,provereno....

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ovog plavog TS-a sam slikao na moto skupu u Temerinu.  Motor je presao preko 70.000 km , vlasnik kaze da masina jos nije otvarana, a da je sa ovim karburatorom od Jawe presao oko 20.000, i da lepo ide, a manje trosi .

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ne vidim potrebu za stavljanjem drugog karburatora na MZ...

Manje trosi?? Pa koliko moze manje da potrosi a da se pri tom ustedi neka "vidljiva" kinta...

Prosecan MZ trosi 3-4l, koliko bi trebalo da se ustedi da bi se "videla" ta usteda...?

Stvarno ne razumem...!?

...što znači manje smeše ulazi u mašinu-šta ono podmazuje 2T motor??

Jawin karb puni dva cilindra, znaci ne moze biti manje smese.

Oni koji su ogovorili da je u pitanju fotografija udara meteorita o povrsinu Zemlje su pogresili.... :-[

Na zalost ovo je trenutni izlged mog klipa... i osiguraca bolcne (zegera) koji je potpuno protivzakonito i samovoljno napustio svoje leziste i pri tom napravio ozbiljnu stetu.

Ishod ....

1. Ostecen klip

2. Ostecen cilindar

3. Zeger je svuda po kapi cilinda i celu klipa, ukucan kao ekser u chamovu dasku

4. Karike ostecene....

Cuo sam da je poceo cudno da lupa, ali sam mislio da je stradao iglicasti, pa sam tako stigao do kuce. Stvarno mi nije jasno odakle mu tolika snaga sa ovakvim ostecenjima ali mi je sinoc imao snagu kao da imam jos 5ks vise.... :-\

Evo jos par slicica:

post-1795-12879050864333_thumb.jpg

Pa glava je ok ,malo me boli na promenu vremena  ;D

Salu na stranu, izvadio par parcica i iz glave, poravnao je smirglom i to je to.

Evo novosti, zbog nedostatka vremena a pogotovu finansija pao sam u depresiju potkovanu nervozom i  uciniio sam nesto za sta nisam verovao da cu u zivotu raditi. :'(

Ovaj moj klip, sam ocistio, izravnao smirglom , uzeo stare karike od skode(fi 72) skratio ih na fi70 i vratio u narisani cilindar.

Sta je ishod? MZ pali, radi ide. Ima nesto slabiju kompresiju ali navlaci do 110km/h. Tako cu ga vozati do zime a onda generalka masine, farbanje rama i poliranje aluminijuma. Sta se moze ne mogu sebi dozvoliti luksuz da ostanem bez motora. :'(

E ovo se bas zove Grunfovanje!! :D 'Ladno mozes kod Alana Forda u TNT da se udruzis sa Grunfom!! :D :D :D

"Kralj budzevina" opet jase  ;D

Za divno cudo pali iz prve, nije mi jasno otkud mu snage da uopste radi.... mz je definitivno neunistiva masina i molim boga da tako ostane... gde sada da ga radim... u sred ispitnog roka i SEKE (svetske ekonomske krize).

Ono sto sada mogu je razmisljanje o eventualnom busenju na 75 ali to tek za nekoliko meseci....

Jedina dobra svar je sto karike od skode imaju onaj povrsinski sloj koji je kao niklovan i mnogo se manje trose...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja