woolfika 2 Napisano Decembar 7, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Istekla mi je registracija i vozio sam letos tu po kraju i uhvatila me policija i napisala mi kaznu za neregistrovan motocikl. Sad mi je stigao poziv da idem kod sudije za prekrsaje. Molim ako neko moze da mi kaze da li postoji mogucnost da dobijem zabranu upravljanja vozilom zbog ovog prekrsaja ili samo placam novcanu kaznu? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 174 Napisano Decembar 7, 2007 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u pitanju samo novčana kazna. Kukaj kod sudije kako je teška situacija i odrediće ti nižu tarifu... najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano Decembar 7, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u pitanju samo novčana kazna. Kukaj kod sudije kako je teška situacija i odrediće ti nižu tarifu... najzli hvala najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac85 38 Napisano Decembar 7, 2007 U prolazu, 62 postova Lokacija: Pecinci Motocikl: Aprilia atlantic 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes dobiti samo kaznu zbog neregistrovanog vozila da platis pod uslovom da si imao vozacku za upravljanje A kategorije i kacigu, kaznice te za isteklu registraciju i mozda sto nisi odjavio vozilo kao je proslo 3 meseca od isteka za ostalo nemoze, ako bude hteo da te osuri za kaznu kukaj da ti da da platis na rate pocnes kao nisam zaposlen a moram da skupljam od dzeparca i sigurno ce ti dati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano Decembar 7, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mozes dobiti samo kaznu zbog neregistrovanog vozila da platis pod uslovom da si imao vozacku za upravljanje A kategorije i kacigu, kaznice te za isteklu registraciju i mozda sto nisi odjavio vozilo kao je proslo 3 meseca od isteka za ostalo nemoze, ako bude hteo da te osuri za kaznu kukaj da ti da da platis na rate pocnes kao nisam zaposlen a moram da skupljam od dzeparca i sigurno ce ti dati.... Imao sam kacigu i A kategoriju. Proslo je mesec dana i onda sam uhvacen, pandur je hteo da mi skine tablice ali je onda iskulirao. Kukacu kod sudije za manju kaznu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 7, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Samo kesh, nepostoji zabrana upravljanjem. Postoji zabrana samo ako si uhvacen pijan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano Decembar 7, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo kash, nepostoji zabrana upravljanjem. Postoji zabrana samo ako si uhvacen pijan! zabrana upravljanjem moze da se dobije i zbog prekoracenja brzine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bludni_sin 2 Napisano Decembar 7, 2007 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo. Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo kukaj kad odes kod sudije. Ne brijes se 4 dana pre toga, kosa obavezno rascupana, i uvezbaj tuzni-molecivi pogled, kao kuche! Ako hoces pozajmicu ti ja moju majicu "sirotanku" za tu priliku. ;D Ja sam je uvek nosio kada sam isao kod sudije.. izbledela, mnogo ofucana i malo pocepana, a opet relativno pristojna! I sve ovo u kombinaciji zavrsava posao. Sto da placas 25000 ako vec mozes 6000. I obavezno trazi i moli da ti to daju na rate.. Eto. btw. pricam iz licnog iskustva. a ono je pre sticanja A kategorije bilo bogato..... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1453 Napisano Decembar 7, 2007 Drug član, 1388 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Haos....a ja nikako da registrujem moj motor a ovi lepi dani me "naterali" da se provozam vise puta. Sreca pa su me saobracajci samo lepo pogledom pratili (ipak nosim full opremu). Ma samo da skupim nesto para jer sam sve spucao za motor i opremu i odma ga registrujem, mrzim sto ga uopste neregistrovanog vozam Necu ni da zamislim kako mi kazna izbija pare namenjene registraciji iz dzepa :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Decembar 8, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim druze da ti je bolje da smislis neku pricu gde ti odose pare (tipa, trebalo ti za nesto, pa nisi imao za registraciju), nego prica o teskoj situaciji, a vozi se yamaha R6, nisu ni oni bas toliki mentoli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Decembar 8, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je bolje otici sredjen i pristojnih manira braniti obraz bajkera nego izigravati vanzemaljca. Bolje je reci da se u datom momentu nije imalo para i da si ga ubrzo posle toga registrovao, uz molbu da ti odredi neku manju kaznu, pogotovo ako nisi u skorije vreme kaznjevan. Mada je moje iskustvo da nivo kazne iskljucivo zavisi od opsine kojoj sud pripada a manje od price. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano Decembar 8, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim druze da ti je bolje da smislis neku pricu gde ti odose pare (tipa, trebalo ti za nesto, pa nisi imao za registraciju), nego prica o teskoj situaciji, a vozi se yamaha R6, nisu ni oni bas toliki mentoli. ne vodi se motor na mene, tako da mogu da kazem da mi je drugar ostavio da se sluzim a da je on zapalio u inostranstvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TRIKES-M-D 1 Napisano Decembar 8, 2007 U prolazu, 24 postova Lokacija: ITALIJA(Dragovac-Pozarevac) Motocikl: VN 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti padne dobar sudija nije strasno,ako ti padne kao meni zena pa jos mrzi motore i bajkere tu si ugasio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatar 3 Napisano Decembar 10, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Borova glava-Barski most Prijavi odgovor kao problematičan da ti ja to malo strucnije objasnim. valjda sam znas sta ti je pisao na onom zapisniku. s obzirom da ti nije skinuo tablice nadam se da ti onda i nije pisao prijavu zato sto nisi vratio tablice nakon 30 dana od dana isteka registracije (a ne 3 meseca kao sto neko napisa) vec ti je najverovatnije pisao prijavu za istek vaznosti saobracajne dozvole. za to ti je kazna kod sudije od 5.000 do 25.000 dinara. posto se ne radi o teskom prekrsaju moja neka procena je da od 10.000 din. ne bi trebalo da bude vise. ako imas zapisnik evo neki clanovi pa uporedi clan 226 stav 1 tacka 33 - nije registrovan *preko 30 dana* clan 226 stav 1 tacka 35 -istekla vaznost saobracajne dozvole *do 30 dana* clan 226 stav 1 tacka 34 -ko nakon 30 dana ne odjavi vozilo ili ne vrati nadleznom organu reg. tablice ili ne promeni podatke u saobracajnoj dozvoli ti sad na zapisniku nadji koji ti je clan pisao pa nas obavesti da ti pomognemo za sve prekrsaje u clanu 226 stav 1 kazna je od 5.000- 25.000 sto se tice zabrane ne izrice se u ovom slucaju vec samo u slucajevima kada izazivas opasnost *preticanje, alkohol, prvenstvo prolaza, droga, odbijanje alkotesta i dr* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Decembar 10, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan zlatar, da li mozhesh da mi kazhesh koja je kazna za prekorachenje brzine? drugara u uzhicu snimili 94km/h a ogranichenje je 60 i to mu je prva prijava... da li mozhe nekako da se vadi? hvala pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Decembar 10, 2007 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan kupio sam motor ove godine pa bih hteo sad da ga registrujem,kakva je procedura? zadnja registracija na mom motoru je od '95 godine. vozio sam ga tako ali nikad me niko nije zaustavio i pisao kaznu...pitanje sam postavio ovde da ne bih otvarao novu temu... nadam se da ne smeta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatar 3 Napisano Decembar 10, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Borova glava-Barski most Prijavi odgovor kao problematičan za bokija i ostale prekoracenje brzine u naselju do 10 km/h kazna 2.000 dinara od 10 do 30 kazna 3.000 dinara preko 30 prijava kod sudije za prek. i kazna od 5.000 do 25.000 dinara a uz to se izrice i zabrana ali u ovom slucaju moze uslovna kada se radi o brzini van naselja ili kako narod kaze naseljenog mesta kazne su sledece do 10 km/h kazna je 1.000 din od 10-30 kazna je 2.000 din od 30-50 kazna je 3.000 din preko 50 prijava kod sudije za prek. i kazna od 5.000 do 25.000 dinara a uz to se izrice i zabrana ali u ovom slucaju moze uslovna za nash-a ako je motor bio registrovan kod nas nemas nikakvih problema jer je verovatno odjavljen vazno je samo da znas gde je zadnji put registrovan jer mi tamo stoji dosije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan znaci pamet u glavu,,kacigu na glavu i sporija voznja,,,ko ima da plati nek vozi brze,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Decembar 10, 2007 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan zlatar hvala motor nije odjavljen sigurno (tablica sa petokrakom jos stoji na motoru), znam gde je registrovan zadnji put nadam se da nece biti vecih komplikacija hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Placas kaznu u svakom slucaju, samo probaj da izmolis za sto manju da bi mogao za ostatak do 25000 da konacno registrujes motor i kupis nesto od opreme pride I od sad samo regularno, mnogo je jeftinije ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bludni_sin 2 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo. Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je bolje otici sredjen i pristojnih manira braniti obraz bajkera nego izigravati vanzemaljca. Bolje je reci da se u datom momentu nije imalo para i da si ga ubrzo posle toga registrovao, uz molbu da ti odredi neku manju kaznu, pogotovo ako nisi u skorije vreme kaznjevan. Mada je moje iskustvo da nivo kazne iskljucivo zavisi od opsine kojoj sud pripada a manje od price. Gresis, zavisi iskljucivo od sudije i njegove procene koliko si kriv i koliko mozes da platis. Ovo sa kukumakanjem i glumljenjem sirotinje radi posao, samo treba znati to odraditi smekerski. Sigurno ne otici tamo neokupani smrdljiv sa krmeljima u ocima. A meni je sva 3 puta poslo za rukom, da na istu zvaku dobijem najmanju kaznu. I svaki put sam "hvatan" na novom motoru od 5000+ evra, pa je sudija izdiktirala da u zapisnik udje da zivim tesko! Poenta je samo snaci se i odraditi to na pravi nacin! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Decembar 12, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Pa normalno da zivis tesko, nije lako voziti nove azdaje od preko 5000e, a da ne prekoracis brzinu i kad prekoracis da te ne uhvate panduri ;D U svakom slucaju, sudija je taj koji ima svu moc i ovlascenja u pogledu odredjivanja kazne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa bg 0 Napisano Decembar 12, 2007 U prolazu, 90 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam bas juce isao za isto, samo je auto bio u pitanju, i nije imao tablice. Pitali su me da li je bio kazni u poslednje 2 godine, pa ako si nezaposlen. Objasnio sam da sam bas posao da registrujem, prilozio sam im dokumente od auta (faktura, ocarinjen auto..). Pitao sam, kada sam zavrsio sa izjavom, koliko mogu da ocekujem, a rekao sam da ide i Nova Godina, pa ako moze manje, rekla mi je sudija 5.000, 6.000 dinara, da ne moze manje. Nadam se da je tako, jer je dalek put do 25.000 dinara. Letos, kada sam popio tu prijavu, par dana kasnije odem da registrujem motor, koji je bio neregistrovan 4 dana. Na povratku sa tehnickog, na putu ka Policiji zaustavi me saobracajac na motoru. Los niz, sto bi rekao Del Boj. Pokazem coveku kompletnu dokumentaciju, sve sa uplatnicama, za registraciju, pocastim coveka i bezi. Najbolje je, kada se moze, sve resiti na licu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 184 Napisano Decembar 13, 2007 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno najgori savet koji možete da date čoveku je da kuka kod sudije za prekršaje... Pa sudija se nagledao i naslušao milion kuknjava i životu, i zar stvarno mislite da mu je stalo do još kuknjave? Pa nemerljivo više efekta će imati ako dođe i pristojno se ponaša, prizna da je napravio prekršaj, normalno objasni sve, pokaže da kapira šta je uradio i da to nije ispravno, i sudija će isgurno biti blagonaklon... A od kukumavki nema leba, oguglali su oni na to... A i malo je pederski, ako već kukumavčiš, što si onda šmeker pa pravio prekršaj na prvom mestu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Decembar 13, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno najgori savet koji možete da date čoveku je da kuka kod sudije za prekršaje... Pa sudija se nagledao i naslušao milion kuknjava i životu, i zar stvarno mislite da mu je stalo do još kuknjave? Pa nemerljivo više efekta će imati ako dođe i pristojno se ponaša, prizna da je napravio prekršaj, normalno objasni sve, pokaže da kapira šta je uradio i da to nije ispravno, i sudija će isgurno biti blagonaklon... A od kukumavki nema leba, oguglali su oni na to... A i malo je pederski, ako već kukumavčiš, što si onda šmeker pa pravio prekršaj na prvom mestu... Upravo tako! Ali tako ja radim, a ako je neko probao drugacije, pa jos vise puta, i to mu je upalilo, onda nemam sta da dodam, neka proba, moglo bi da mu se isplati. Mislim, da to neko moze, a neko ne moze da uradi, u zavisnosti od karaktera, kao sto neko moze da radi kao prodavac, a nekom to ne lezi. Neko ima zvaku, neko nema. Mislim da ne moze da se generalizuje i da sigurno nije pametno bas u svakom slucaju (tj. kod svakog sudije) nastupati sa kukumavcenjem (osim sto je nelogicno zaliti se sudiji na tezak zivot u konkretnom slucaju), ali verujem da ljudi koji su to probali i prosli dobro, ne lazu i da je to njihovo iskustvo. Jednostavno, zavisi od mnogo faktora, a posto su sudije zivi ljudi, zavisi i od toga u kakvom ce raspolozenju biti tog dana, tako da... nikad se ne zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...