zverinjak 403 Napisano Januar 25, 2015 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Vazduh trepti kao da nebo gori: http://www.news-bar.hr/vijesti/zanimljivosti/quentin-tarantino-snima-svoj-prvi-film-o-partizanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Februar 10, 2015 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Gde ste narode !!! Kad nikoga nema po ovom snegu tek letos nema da nas ima ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Februar 16, 2015 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Imam jedno pitanje, treba mi regler od 6 V pa me zanima dal mz ima dinamu ili alternator. Treba mi za jawu CZ 175. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 16, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Imam jedno pitanje, treba mi regler od 6 V pa me zanima dal mz ima dinamu ili alternator. Treba mi za jawu CZ 175. Stariji modeli MZ - a koji imaju instalaciju od 6 volti imaju dinamu. Noviji MZ - i, ETZ modeli imaju 12 volti instalaciju i imaju trofazni alternator. Jawa ČZ 175 fabrički ima dinamu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Februar 16, 2015 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. Fali mi to i jos par sitnica da sredim pa da je vozim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Februar 24, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jurim da kupim MZ. U nedostatku TS gledam i ETZ. Sutra idem da pokledam ovaj 251. http://www.olx.ba/artikal/16016470/mz-etz-251/ Kako vam se čini ovako sa jedne slike. Svaki komentar ili primjedba su dobro došle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 24, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Tih 1299 KM bi trebalo da je oko 650 evra. Motoru fali bakelit - štitnik zadnjeg lančanika, pinjon km sata i sajla za isti. Auspuh je od ČZ 350, gume deluju da su za zamenu. Prednji žmigavci su menjani, sedište je tapacirano. Neke žice mu vire tu iz bočne kasete pored karburatora. Malo mi motor deluje neuredno. Ako su mu radili generalku ovako kao što motor izgleda ( malo fali delova, malo ima od drugih motora + one žice ) - mislim da je to puno para za taj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 24, 2015 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da je 2T motor veoma osetljiv na izduvni sistem , malo mi smeta taj JAWIN auspuh . Ali dobro to se resi relativno finansijski lako . Takodje pod obavezno bih preporucio i postavljanje zastite lanca/lancanika . Verovatno mu neradi ni km sat ! Pohvalno je sto ima 2 diska , ma da se ne vidi naj bolje da li je onaj drugi u funkciji . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Februar 24, 2015 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem',u 15 km voznje dva puta izbegnut direktan sudar drugi put bas ostro kocenje i bezanje sa puta.Tacno moram da napravim bisagu za kamenje i da se branim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Februar 24, 2015 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Recept moga kuma: Veći komad magneta, lepo se drži na volanu i pri ruci je. Akcija ne utiće na bezbednost u upravljanju motociklom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Februar 24, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drumskalisica i jigoro hvala vam za komentare. Sutra idem da ga gledam uživo a u glavi mi se vrti cifra do 300 evra, ali prvo da ga vidim u živo pa ću o tome. Inače, kakav god MZ da kupim biće me u NS što za dijelove što za savjete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Februar 25, 2015 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Gulivere sluđen sam potpuno pa sam zaboravio, da li ti tražiš motor isključivo sa teritorije BiH? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Februar 26, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gulivere sluđen sam potpuno pa sam zaboravio, da li ti tražiš motor isključivo sa teritorije BiH? Treba mi motor koji ima BiH saobraćajnu. Želja mi je TS 250/1 ali dok to ne naleti uzeo bih i ETZ. Ideja mi je da ga sredim i vozim pa su BiH papiri uslov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Februar 26, 2015 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Hmm... Nemam poima šta se tamo dešava, da li MZ-a ima u ponudi? Bio nam je ovde čovek koji je kupio Kanuni, sjajna mašina, nov... Da li neko nudi samo papire? To ne mora da znači da je kriminal u pitanju, obično se motor raspao ali su papiri validni pa ko voli da sklapa i da se zeza ima i tu mogućnost. Od osnivanja MZ Sveta najmanje smo informacija imali iz BiH a velika je nesreća što neko iz RS mora da ima BiH papire i sad mi tu ništa ne možemo da pomognemo. A hteli bi samo eto, neznam kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Februar 27, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, kad si pomenuo Kanuni, ima ih ovde u BiH da se prodaju na oglasima. Ima onih što bi trebalo da budu ETZ 251 ili onih ETZ 301. Na prvi pogled različiti su sjedište, satovi i felne, kod njih su neke livene. Po slikama koje vidim na oglasima ne djeluju mi pretjerano kvalitetno. Kod mene je kupovina MZ-a pvenstveno emocionalna stvar pa mi mnogo mlađi Kanuni nema vrijednost kao originalni Mz. Još jedna stvar, MZ danas uglavnom nalazim po selima gdje ih klinci akaju neregistrovane i po sistemu dok ide ide. Možeš zamisliti u kakvom su onda stanju. Lijepo je ali rijetko naletjeti na nekoga ko ih poznaje, održava i vozi. To su baš izuzetci. Trenutno sam u mogućnosti da odvojim nešto vremena i novca da neki MZ kupim i vratim u život pa ćemo se svakako još sretati ovde u MZ svijetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Februar 27, 2015 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo toga novog si nam rekao. Čovek od koga smo čuli da se Kanuni prodavao u Sarajevu je ovde bio u prolazu. Mi jesmo MZ mesto ali nismo orijentisani toliko na motore koliko na ljude i druženje. Zato su sa nama i oni koji trenutno nemaju MZ ali su na njemu iznikli a kako je to većina onda su i ta većina naši ljudi. Otvoreni smo, nismo sekta. Taj čovek se pojavio sa nekim problemom, rešio ga uz našu pomoć i otišao. Ništa strašno, druženje sa nama nije obavezno, ko hoće može pa neka bira. Ali mi sada nemamo izvor informacija. Koliko se sećam rekao je cenu novog Kanunija ali sam je zaboravio jer je bila izražena u KM. Izgled znamo odlično kao i karakteristike ali ne odavde nego sa Turskih sajtova. Ali to za kvalitet, to nam već nije poznato, da ima neki Kanuni u Srbiji odavno bi nam se javio... Da li možeš da nam kažeš okvirne cene za Kanuni? Da li su slične ovima kod nas za MZ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Februar 27, 2015 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo nam se pojavio progres. Šta mislite o novom Forumu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Februar 28, 2015 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Firma Omega iz Živinica je generalni distributer brenda Kanuni. Nemaju u ponudi modele koji su licenca MZ. Moguće da dvotaktni motori više ne mogu dobiti homologaciju za uvoz. Motori koji se prodaju kod nas su okvirno 1996-1999.god. Evo par linkova motora koji se prodaju: http://www.olx.ba/artikal/16063539/mz-301/ http://www.olx.ba/artikal/15820607/mz-251/ http://www.olx.ba/artikal/10398613/motor-mz-301/ Vjerovatno zanate, 1evro=1,95 KM. Što se kvaliteta tiče, vjerujem da nije loš ali ću ponoviti da je ovdje velika većina vlasnika MZ motora vrlo nemarna po pitanju održavanja. Sa tim se često srećem mada ima časnih izuzetaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Februar 28, 2015 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo nam se pojavio progres. Šta mislite o novom Forumu? Kao i svaka promena u životu, zbunjuje.Tvrdokorne dovodi do besa a ostatak istražuje.Ako nema opciju da možeš ispraviti post,onda i nije neka promena. Izgleda sam polako krenuo ka ovima, tvrdokornim. *PS. Eeeee, ima ispravka teksta...sad` sam vid`o. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 28, 2015 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Meni je malo ne pregledan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Februar 28, 2015 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo nam se pojavio progres. Šta mislite o novom Forumu? Kao i svaka promena u životu, zbunjuje.Tvrdokorne dovodi do besa a ostatak istražuje.Ako nema opciju da možeš ispraviti post,onda i nije neka promena. Izgleda sam polako krenuo ka ovima, tvrdokornim. *PS. Eeeee, ima ispravka teksta...sad` sam vid`o. Sunjam da će tako ostati, bile su zloupotrebe sa teškim posledicama. Isti je slučaj sa negativnim komentarima, napravli su od Foruma mesto za obračun a ne za druženje. Kako sam skapirao to je tek instalirano ali nije podešeno, cilj je bio da se ne pogube teme, postovi ili fotografije kao što se prošli put desilo, na ove detalje još niko ne obraća pažnju. I ja se teško privikavam. Prošlu promenu sam jedva preživeo, sada ide lakše. Zorane imaš u gornjem meniju "Moj sadržaj" i tako izlistaš svoje teme za kraće vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 28, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo nam se pojavio progres. Šta mislite o novom Forumu? Malo nervira to što sad na koju god temu da kliknem - prebaci me na prvu stranicu te teme, pa onda moram da idem da tražim poslednju. Takođe mi fali ono dugmence " vrati se na vrh strane ) . Navići ću se ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 28, 2015 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da klikćeš na naziv teme, nego na ikonicu ispred (levo od naslova teme). Odmah ideš na poslednju nepročitanu poruku u temama koje si otvarao u novoj verziji sajta. Kod onih otvaranih pre promene meni uvek otvara 14.mart 2014, a pri narednom otvaranju je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 4, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Eto, da se malo pohvalim, od danas sam postao vlasnik jedne Honde NX 650 Dominator. Pala i vožmjica od nekih 60 - setak kilometara, poprilično zabavan motor ! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 4, 2015 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Znaci pazario si ovo od Bokilica.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...