Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Đušina br.5. Ulica je između 27. marta i Dalmatinske a iznad Rudarsko geološkog fakulteta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Da bi se prodao motor pored ozbiljnog kupca potreban je i ozbiljan prodavac. To se nekako podrazumeva ali je trgovina takva da ništa ne treba prepuštati slučaju jer problemi nastaju baš tamo gde se "sve podrazumeva".

Ukratko, ispao sam seronja, nema razloga da se lažemo kad je tako. 1hmm.gif

Motor nisam oglasio nigde, samo sam raširio priču. Da bih skratio muku nameravao sam da ga prodam zajedno sa prikolicom. Tražio sam 1.000 evra i nisam bio raspoložen za cenkanje: toliko košta sve zajedno a odvojeno može samo motor bez prikolice ali za to nemam cenu, nisam razmišljao.

Ponudi čovek odmah 850 a za Novu Godinu 900, do Nove Godine da ga vozim kao i do sada samo onda da zatvorimo posao.

Ok razmišljam se ja, teško je danas prodati bilo šta, nema para, sve su neke zamene... Mada je ovde motor sa prikolicom, 300ccm, elektronski regler, još jedan par točkova sa gumama, različiti lančanici, delovi za tekuće održavanje...

E, od posla nema ništa, ne daju klinci. :(

Argumenti:

- Raznih roditelja ima, obično su ozbiljni ljudi u pitanju ali ja nisam takav. Iako deca iz njihovog društva misle da sam nabolji tata oni znaju da nije tako jer sam ja neko ko je strašno sebičan i radi šta hoće ne uvažavajući mišljenje ostalih.

- Kupio sam motor na kome se vozim samo ja. Motor ne stoji kod kuće i retko kad može da se vidi a onda putujem sa njim opet samo ja. I tako, odem daleko, dugo me nema pa se javljam odande i kukam kako mi svi nedostaju a sledeće godine odem opet.

- Na tom motoru su se i jedan i drugi vozili samo par puta i to samo u kraju, po Karaburmi.

- Ako prodamo Crnca drugi motor nemamo jer taj drugi motor i nije ovde

- Koji god bi motor kupili najverovatnije bih se opet ja sam na njemu vozio kao što je slučaj sa Hondom. A tako bi najverovatnije bilo jer Honda ne može po rupama pa bi ja prodao Crnca i kupio motor za rupe.

- Crnac je sa nama "ceo moj život"

- Samo na Crnca možemo svi zajedno da sednemo i vozimo se

- Imamo i mi pravo "nešto da nasledimo" :stabre:

Hteo sam da crknem od sramote kad sam rekao čoveku da nemogu da prodam motor. Dobar je tip, smejao se, kaže da razume mada mu je krivo jer su se njegovi klinci radovali novom motoru...

Jebi ga, Crnac ostaje u kući a ja ću 250 da želim još dosta, dosta dugo. 1hmm.gif

Potrebno je nekad poslušati klince.. pa još svoje :jee:

Jedva čekam da upoznam te tvoje razvile spematozoide :D

Mada je i keva sigurno nešto zaslužna.. ali to sad nije bitno :zdravo:

I tako, opet Kličko odnosi pobedu. Vladar je sve ove godine ali nije moj favorit: voleo bih boljeg tehničara.

Večerašnji meč je bio pravo osveženje: borci a gospoda. Ni nalik onim govedarima Amerikancima i njihovom maloumnom smislu za šou biznis koji se realizuje preko prostakluka, uvreda, pretnji, omalovažavanja...

Ovo bre gospoda ljudi, uvažavaju protivnika, viteški se i pošteno se bore pa kako ko prođe...

I pošteno bi bilo da je sa trona Ukrainca skinuo Rus.

Ali jebi ga nije, ostade zver, ni umorio se nije...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Danas nađem u fioci među papirima saobraćajnu od mog MZ-a. Šest meseci se vozim misleći da mi je saobraćajna u dokumentima, a ona u stolu. Kad sam registrovao motor, došao kući i spustio na sto, mislio - kasnije ću da ubacim u dokumenta i zaboravio. Dopbro je da me policija nije zaustavljala ! :)

Vodi se rasprava da li je ovo golub ili nije?

Napala ga mačka, ostao je bez oka ali sam ga slikao sa zdravije strane.

I sam se tu popeo, neznam zašto je to mesto sigurno...

Ima mišljenja da golubovi nemaju toliki kljun.

Zna li neko koja je ovo tica?

post-1452-0-33577400-1381568628_thumb.jpg

Vratio sam prikolicu na Crnca mada nemam kada da se vozim kad sam na poslu po 14-15 sati. <_<

Ali sam rešio da se večeras vozikam po gradu, napunio sam ga, sve je spremno. :takoje:

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Zadnjih par nedelja sam primetio da je MZ počeo jako da mi dimi kad se malo zagreje. Mešavinu pravim uglavnom sa sintetikom, al mi se ponekad desi da sipam i običan dvotaktol - ako nemam sintetičkog. Takođe mi se i potrošnja malo povećala. Razmišljao sam šta bi moglo da bude, pomislio i na semeringe radilice, i možda da je ovaj sintetički dvotaktol - neki lažni . . . .

Onda sam malo razmislio, zbog situacije sa mojom majkom ( stara i bolesna ), zadnje dve godine nisam nigde putovao sa motorom - uglavnom se vozim po gradu ( pijac, nabavka . . . ) i došao do zaključka da mi se verovatno nataložilo ulje u auspuhu, pa sagoreva kad se motor zagreje.

Juče sam opet napravio vožnjicu po gradu, a kad se mašina zagrejala - krenuo van grada i to pun gas. Prvih nekoliko kilometara sam verovatno izgledao kao ekološka katastrofa - iza mene - dimna zavesa, a nakon nekih 5 - 6 kilometara - sve je nestalo. Vratim se kući, pogledam auspuh sa zadnje strane, a on suv. Problem rešen! Eto podelio sam ovo moje iskustvo sa vama, pa ako se još nekom slično dešava - možda mu bude od pomoći ! :)

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Meni se to desilo da kada sam izašao na Ibarsku, lonac izduva je se zapalio i iza sebe sam ostavio dimnu zavesu u kojoj su se jadnici iza mene borili ba pronadju put. Kada sam došao kući, izduv je bio siv kao kod 4T automobila sa najboljim sagorevanjem.

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Pozdrav ljudi, imam jednu dilemu odnosno pre bi se reklo trilemu pa mi je potrebna vaša pomoć.

Zapo čovek da mi proda radilicu (polovna u odličnom stanju), stublinu (standard) i karburator (ispravan)a sve za etz 250 ali meni ostavlja da ja kažem koliko to vredi.

I eto sad sam u trilemi :neznam: Pomooooć !

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Pozdrav ljudi, imam jednu dilemu odnosno pre bi se reklo trilemu pa mi je potrebna vaša pomoć.

Zapo čovek da mi proda radilicu (polovna u odličnom stanju), stublinu (standard) i karburator (ispravan)a sve za etz 250 ali meni ostavlja da ja kažem koliko to vredi.

ocu ja radilcu.. 1zvizduk.gif1zvizduk.gif

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Ti bi verovatno voleo da ti neko kaze sto manju cenu pa da opravdas kod ponudioca takvu neku ponudu .

Ali , zavisi da li je radilica Tajwanska ili Nemacka . ? ima li cilindar i klip , ako ima koji ? i karburator , koji , Tajwanski ili Nemacki !?

Pa, radilica za ETZ, nova je 89 evra, cilindar nov je 110, a karburator je 49 evra. Sve zajedno to izađe = 248 evra. Za karburator, možda je dobar, al dok se ne isproba - nezna se.

Pošto su delovi polovni, prepoloviš i cifru, pa je to sad 124 evra. A pošto sve to tebi trenutno nije potrebno, prepoloviš još jednom pa se nađeš na cifri od 62 evra. A pošto se za karburator nezna pouzdano dal radi - možeš komotno da ponudiš čoveku 50 evra, pa ako hoće - hoće .

Njemu ti delovi očigledno netrebaju, ali netrebaju ni tebi. Možeš da daš novac za njih i da ti stoje na polici godinama - znači zarobio si novac. Da ih preprodaš, pa da zaradiš na njima - možda ako budeš imao sreće ( ali sve manje se voze MZ-i). Na dobitku si jedino ako tebi nešto od tog zafali pa da imaš spremno . To je neko moje viđenje stvari, možda i nisam u pravu , alč ja na to tako gledam .

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Ti bi verovatno voleo da ti neko kaze sto manju cenu pa da opravdas kod ponudioca takvu neku ponudu .

Ali , zavisi da li je radilica Tajwanska ili Nemacka . ? ima li cilindar i klip , ako ima koji ? i karburator , koji , Tajwanski ili Nemacki !?

Odgovor na tvoje pitanje je: Svi delovi su originalni, cilindar nema klip, nisam ga nigde ni spomenuo.

Moram da ti odgovorim i na tvoju konstataciju : Upravo obrnuto, pitam jer ne želim ni da prevarim niti da budem prevaren.A tvoja konstatacija da bi verovatno voleo da mi neko kaže što manju cenu kako bi mi to poslužilo kao neko opravdanje me vredja. Ipak, donekle te razumem jer ti ipak nastupaš sa pozicije prodavca istih .

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 469 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125

Vujo, IZVINI za juce, nije ispalo kako smo planirali...

Oj Rakijo ja te volim jako, a ti mene rako, u jarak polako...

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Pa, radilica za ETZ, nova je 89 evra, cilindar nov je 110, a karburator je 49 evra. Sve zajedno to izađe = 248 evra. Za karburator, možda je dobar, al dok se ne isproba - nezna se.

Pošto su delovi polovni, prepoloviš i cifru, pa je to sad 124 evra. A pošto sve to tebi trenutno nije potrebno, prepoloviš još jednom pa se nađeš na cifri od 62 evra. A pošto se za karburator nezna pouzdano dal radi - možeš komotno da ponudiš čoveku 50 evra, pa ako hoće - hoće .

Njemu ti delovi očigledno netrebaju, ali netrebaju ni tebi. Možeš da daš novac za njih i da ti stoje na polici godinama - znači zarobio si novac. Da ih preprodaš, pa da zaradiš na njima - možda ako budeš imao sreće ( ali sve manje se voze MZ-i). Na dobitku si jedino ako tebi nešto od tog zafali pa da imaš spremno . To je neko moje viđenje stvari, možda i nisam u pravu , alč ja na to tako gledam .

To je PRAVI odgovor , a "ne" kao moj . !

Jedino : nova radilica za 89 e je Tajwanska , 110 je Tajwanski cilindar , 49 e je Tajwanski karburator :)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja