Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Stize mi juce obavestenje od gospode u plavom da mi zabrana upravljanja motornim vozilima kategorija svih pocinje 11 ovog meseca i traje do 11.12 i to je to

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Stize mi juce obavestenje od gospode u plavom da mi zabrana upravljanja motornim vozilima kategorija svih pocinje 11 ovog meseca i traje do 11.12 i to je to

1hmm.gif

Da li je to sto si pri sebi imao maligani??? :zbunjen::zbunjen::zbunjen::zbunjen:

Pisao sam o tome to je bilo prosle godime u novembru.Sa posla dosao popio dva piva krenuo kuci i 0.57 promila pokazalo Rastezao sam zabranu celu godinu al vise nisam mogao

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

dobro je sad je hladno za motor pa ce ti lakse proci vreme

Da li je to sto si pri sebi imao maligani??? :zbunjen::zbunjen::zbunjen::zbunjen:

Pisao sam o tome to je bilo prosle godime u novembru.Sa posla dosao popio dva piva krenuo kuci i 0.57 promila pokazalo Rastezao sam zabranu celu godinu al vise nisam mogao

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

MZ-jasi ! Jos nije vreme za period hibernacije. Zavukli ste se u krpe i vezbate za zimski san.Znam da je besparica i tesko vreme ali malo aktivnosti na forumu nije neki problem zato, razmrdajte se ljudi.

Evo jednog priloga lepe voznje sa MZ-om da vam probudi emocije.Ajmo-ajde, zivlje malo !!!! :moto3:

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ove sezone ostao sam željan Crnca. Nemogu da se žalim, imam kilometara iza sebe ali nemam svog grada, vožnje tokom dana, "proboj" kroz Beogradsku gužvu, noćne vožnje.

Zapravo, put mi ne fali nego ono uobičajeno vozikanje gde god da ideš: po kraju, na pijac, do ortaka, u grad... To je onaj deo koji čini motor neodvojivim od čoveka, put je put, dođe i prođe ali svakodnevno vozikanje je ono što sjedinjuje čoveka i mašinu.

Ove godine nismo sjedinjeni zbog puta koji je jednom godišnje. Mnogo sam izgubio.

Crnac nije registrovan a prve pare koje dođu idu na to.

I prikolica mi se skurčila. Znam, deca će da vrište ali nemogu više, ostaviću je kod Bokilica da je kompletno sredi i tako sređenu odložiću je u neku garažu pa ako se poželim eto je.

Dosta je bilo, neće ići više ovako. Lepo je krstariti Evropom ali hoću svoj motor nazad, da skočim do Zvezdare i popijem pivo, izađem uveče, odem u firmu...

Ma da idem bre gde hoću i kad hoću!

Čim ga registrujem odmah ću da ga parkiram na Terazijama, kod česme. Ima motora i prekoputa samo nevolim Mek iz političkih i zdravstvenih razloga.

Zapostavio sam svoj motor. Okrenuo sam leđa prijatelju. Baš sam seronja.

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000 f

Zapostavio sam svoj motor. Okrenuo sam leđa prijatelju. Baš sam seronja.

Slazem se... 1lol.gif

Dodji na Jawa-MZ skup.. 0takoje.gif

Misliš na MZ-Jawa skup!1jee1.gif

• MZ Rider, 4141 postova

Slazem se... 1lol.gif

Dodji na Jawa-MZ skup.. 0takoje.gif

Misliš na MZ-Jawa skup!1jee1.gif

NE, Mislim kao sto sam napisao!.. 0takoje.gif Jer ima samo 2-3 MZ-jasa sigurnih da dodju...

• MZ Rider, 4141 postova

Neznam da li si računao i mene u ta 2-3 m MZ-jaša ali ja dolazim sigurno Bože zdravlja!1moto3.gif

Naravno! Shumi, Mihac, Scorpija, + ja, ti i on.. nas 6 dolazi.. 1lol.gif0takoje.gif

SKUP kao termin mi se ne dopada. Treba da se OKUPIMO ali SKUP je malo ozbiljnija stvar a još ako bi takva formulacija bila za nešto što radimo zajedno onda tim činom svi gubimo na identitetu.

Jawa treba da ima svoj SKUP i mi na isti treba da dođemo, kao gosti i kao prijatelji. Mi sledeće godine imamo jubilej 5. našeg SKUPA pa nema razloga da od gotovog pravimo veresiju.

Po meni, svako treba da drži do sebe a treba i da se viđamo i družimo ali bih to druženje za početak oslobodio zvanične terminologije.

Dovoljno je što se tako nešto uopšte dešava i velika je stvar što smo baš mi ta generacija koja je dovela do ovakvog susreta. Treba pustiti da se stvar spontano razvija, ne bih prejudicirao ništa.

Moje mišljenje.

• MZ Rider, 4141 postova

SKUP

Oces dodjes? Sve ce se dogovorimo uzivo na licu mesta.. :)

"SKUP" Vise je to kao izlet, rostiljanje.. 0namigivanje.gif nisu spremni za pravi SKUP, a nismo ni mi....

• Svrati ponekad, 371 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 251

Daj Vujo, molim te, čemu takva birokratska kategorizacija?

Opet mi sve miriše na nekakve podele ''Mi'', Oni'', ''Naši'', ''Njihovi'', ''Boje'' i slična, da prostiš, sranja.

I u ovom našem, ako mi dopustite soc-motociklizmu (jeftine mašine, jeftini delovi, krpiguz vožnje, al velika ljubav), vrlo često se stvore neke sasvim suvišne podele koje nas samo udaljavaju.

Sad, kako sam shvatio, treba biti oprezan od same definicije sastanka ljudi koji voze slične, stare mašine koje vole iz samo njma znanih razloga.

Bez ljutnje - ne znam ni da li ću doći (jer su novci u oseci), ali mi stvarno zasmeta kad vidim početak tvog posta: ''SKUP kao termin mi se ne dopada''...mislim, osećam se kao da sam pred službenikom vojnog odseka. Da ne tupim dalje, poenta mog posta je ono što Lija reče na početku ove teme: malo nas je, a slični smo i ove stare i od mnogih zaboravljene i prezrene motocikle volimo, pazimo i kad god možemo oštro i kvalitetno gonimo, pa što onda da se zajedno ne okupimo! Jebote, ispade poema :zvizduk:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kanda sam ja napravio pometnju . Jbg, da priznam, lose sam se izrazio, a kad mi je pala na pamet ideja o zajednickom okupljanju, bio sam vodjen mislima slicnim ovim koje je Milosenda napisao, + i cinjenica da smo poceli po malo da se osipamo ( malo malo, pa neki od MZ - a odavde osvane u oglasniku ) . Logicno mi je bilo da temu otvorim u delu gde pisemo o MZ skupovima, pa sam po automatizmu dao naslov temi MZ & Jawa skup.

Da ne bude da sad uzimam zvanicni naziv, nek bude : okupljanje, druzenje , izlet, kako god hocete. Al mislim da vredi da se sastanemo - onako neobavezno, upoznamo, druzimo ( klopa, cuga ) i da poradimo na tom,e da nas ima vise. Takodje sam primetio i na Jawa forumu da su neki forumasi postavili svoje motore na razne oglasnike da ih prodaju. Zato sam i napisao ono da " zbijemo redove ", il kako je krenulo ima da nam opuste forumi. Vreme je takvo kakvo je, novaca nema, a opet - trziste je preplavljeno jeftinim kineskim kotorima i jos jeftinijim japanskim polovnjacima. Za ove prve se zna da nisu neki, a za ove druge - svi su stari po 20 i vise godima, a prodaju se po sistemu - " vozila bakica samo subotom do crkve, pa zato ima samo 20.000 km predjenih . A da ne pominjem to da se za MZ-a klip ceo kupi za 10 - 20 evra, a da za japanca samo karike izadju nekoliko stotina.

• Podržavam 2

Podele nisam napravio ja nego one postoje daleko pre mene. Dakle, to je zatečeno stanje, stanje u kome sam rastao sa načinom i pristupom koji mi je ukazan kao pravilan.

Podele su oduvek postojale, bilo je ponekad i grubljih oblika ljihovog ispoljavanja o čemu ne bih pisao. Rezultati ovih podela su često bile sa tragičnim posledicama o čemu takođe ne bih pisao.

U svemu ostalom se slažemo. Treba da se sa podelama završi, to treba uraditi pametno kako bi loše strane starih vremena otišle u istoriju i tako se napravio prostor za budućnost.

Možda je to i stvar godina ali uopšte ne upadam u euforiju. Drago mi je što ćemo prekinuti jedan ružan odnos i stvoriti lep.I ako se vraćamo na početni tekst i ja kao i ti ne vidim ništa loše u njemu. Ali mi termin smeta a terminologija nije bitna samo za vojni odsek, setićeš se i sam, nema potrebe da ističem zašto je bitna.

Možda imam i veću ambiciju od pomenute. Lepo je da se ožderemo i iznapijamo ali je još lepše da se sve ružne stvari ostave daleko iza nas i da u narednom periodu dobar odnos bude standard, nešto uobičajeno, nešto sasvim normalno.

A i van teme, terminologija je bitna i za obične životne stvari. Često se dešava da se stvari završavaju sa "lako ćemo" pa na kraju bude drugačije.

Nego da mi definišemo detalje pa ćemo onda lako.

A tako istorijski posmatrano Lale je heroj. Neko je morao da pokrene stvar i baš mi je drago da je to on.

Oces dodjes?

Oću dođem! Za mene ovo je kraj jedne epohe i početak druge, istorijski trenutak koji se ne propušta pa koliko god nas se skupilo.

Nego da se ti raspitaš za onu rakiju što si mi doneo kao uzorak. Testirali smo je Vule i ja sa uživanjem i zaključili da nam fali koja litrica, da se ima u kući, za goste... :hej:

Ooo, ima zivuh na MZ podforumu ! :moto3:

Vujo, ja donosim testeru ako si resio da skines prikolicu ! :hej:

Ljudi, Vuja pravilno pokusava da napravi razliku izmedju termina koji oznacavaju okupljanja. Posto smo mi, kao narod poznati da koristimo nepravilno termine u svakodnevnom zivotu. Samo jedan glupi primer, ako ides da se vidis sa ortacima ne kazes: idem na skup sa prijateljima...

Na kraju krajeva, kome se ide na druzenje sa Jawa-dzijama, icice bez obzira kako se bude zvao.

Jos nesto:

VRLO VAZNO OBAVESTENJE !

upozorenje ,

Ukoliko dobijte e-mail sa naslovom "Dobili ste dve besplatne ulaznice za Jelenu Karleušu",

nemojte ga ni u kojem slučaju otvarati, jer ćete u protivnom dobiti

dve besplatne ulaznice za Jelenu Karleušu!

post-3484-0-77241500-1315779315_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 371 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 251

Možda je to i stvar godina ali uopšte ne upadam u euforiju. Drago mi je što ćemo prekinuti jedan ružan odnos i stvoriti lep.I ako se vraćamo na početni tekst i ja kao i ti ne vidim ništa loše u njemu. Ali mi termin smeta a terminologija nije bitna samo za vojni odsek, setićeš se i sam, nema potrebe da ističem zašto je bitna.

Možda imam i veću ambiciju od pomenute. Lepo je da se ožderemo i iznapijamo ali je još lepše da se sve ružne stvari ostave daleko iza nas i da u narednom periodu dobar odnos bude standard, nešto uobičajeno, nešto sasvim normalno.

Kako god...ne razumem (ili nisam obavešten) o postojanju ''nekakvog lošeg odnosa izmedju jawa i mz vozača'' ....što bi rekli: O tempora, o mores! (Čudnih li vremena, čudnih li običaja).

A ako je već tako, smatrajte i mene prvoborcem u mirovnoj misiji - moji jako dobri prijatelji, s kojima se sit navozah, su iz plemena ''jawaroša''

Štampar, samo ti lepo dođi na druženje a pitanje ličnog identiteta ćeš već rešiti. Ili nećeš, kako god, ionako je tvoja pripadnost samo tebi važna...

Računam da će svako ko je učestvovao u diskusiji doći tako da ne bi trebalo da imamo problema sa brojnim stanjem. I radujem se tome, evo ove godine četvrti Skup održasmo a da na njemu neke naše ljude nisam video. Izgleda da su Jawaroši trebali da se dese da bi se videli.

Ali i to nije važno, važno je da će sada doći.

ALI nesto moram da dodam

MZ skup se gradi vec 4 godine i postao je internacionalni.Dolaze ljudi iz stranih drzava.Nisam upucen da li momci koji voze JAWE rade nesto slicno.Zato razumem VUJU kada kaze da je bitno kako se zove ovo nase druzenje ija licno mislim da se to zove Okupljanje ljubitelja JAWE I MZ-a ili obrnuto a ne SKUP .Mozda to nekome smeta ali mnogo je truda i energije ulozeno u stvaranju imena MZ SKUPA preko granica ove zemlje DA bi se tako olako koristila rec skup.

A za krku i pice sam uvek oran makar dosao i vozom

• MZ Rider, 4141 postova

Nego da se ti raspitaš za onu rakiju što si mi doneo kao uzorak. Testirali smo je Vule i ja sa uživanjem i zaključili da nam fali koja litrica, da se ima u kući, za goste... :hej:

rasptitacu se... 1zvizduk.gif0takoje.gif

Baš zanimljiva tema...... :stabre: :stabre: ...ja imam i jawu i MZ-a,jawu doduše vozim više al'(sam) ću i MZ-a,nadam se...gde ja spadam??Kao pripadnik koje grupacije bih se ja pojavio na tom skupu,okupljanju,druženju...?

Posto je ovo pitanje za temu "Draga saveta", ja cu pokusati da odgovorim.

Iz prilozenog u vasem pismu, dragi Stamparu, moze se zakljuciti da ste vi rascepljena licnost.Da bi saznali da li ste vi Jawa-dzija ili MZ-dzija morate se podvrgnuti jednostavnom testu. Organizovati dolazak na sledece okupljanje sa oba vozila. Parkirati ih jedno pored drugoga i tako ih ostaviti. Zatim, pomesati se sa ostalim prisutnima i udarati po pivu koliko god se moze.Ne odbijati ture koje dolaze od ostalih posetilaca. Posto svest doteras do stanja da ti realnost oko tebe ne izgleda prepoznatljivo i osecas veliku mucninu i nagon za bljuvanje, naglo ustani i sto mozes ravnije kreni ka parkiranim ljubimcima. Za koji se prvo uhvatis bice resenje tvojih unutrasnjih sukoba i dilema.

Jednostavno, zar ne?

Nadam se da sam ti pomogao u resavanju tvoga problema.

Dr. Aga Saveta. :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja