Dzoni83 0 Napisano Januar 2, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan SRECNA SVIMA NOVA GODINA!!! ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 2, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Nista lepse nego voznja MZ-a 1. Januara na 20Co Volim tople zime..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 2, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Tekst je iz Politike: :D ----------------------------------- До зуба наоружани сватови Желимо да се у 2010. не нађете ни у једној од „драмских улога”, односно да не будете на погрешном месту у погрешно време – на топ листи моторолиста Свађе, туче, пљачке, удеси, лудорије, пожари, преваранти, „откачене” животиње и понеки „проналазак” обележили су годину за нама на „трагикомичној сцени” под београдским небом, а забележила их је наша рубрика „Моторола”. Желимо вам да се у 2010. не нађете ни у једној од њених „драмских улога”, односно да не будете на погрешном месту у погрешно време. За свађу су били орни многи.Између осталих, две комшинице су се „дохватиле” због контејнера, две даме рашчупале због паркинг места, а две због мачака. На пијаци је избила вербална масовка у „изведби” сељака и накупаца око пијачне тезге, а на свадбеном весељу споречкала се до зуба наоружана младожењина и младина родбина. Супруг је секиром претио укућанима, син полупао прозоре и намештај тражећи ближњима паре, а новац је потраживала, али од касирке, муштерија „опремљена” сатарицом. „Узнемирени” чова гађао је комшије чекићима и „отворио сезону” туча. Син је претукао оца, а иначе фина суграђанка супругу бившег мужа. Службеник органима реда није могао да објасни зашто је потегао кубуру баш на шефа, ал’ су се зато возач и сувозач шакама „објаснили” с пешаком који им је засметао – на „зебри”. Заинтересоване групе у судском процесу намеравале да се „на ферку” обрачунају испред Палате правде, али обезбеђење их је спречило позвавши „92”. Телефонског позива није било па је по глави поклопцем од шахта добио несрећник који се затекао на тротоару. Отац ударио ћерку флашом у главу, муж жени сломио руку, а у рвању тате и маме повређена је шестомесечна беба. Јуришајући са секиром у руци станодавац је покушао да се пробије кроз замандаљена врата до подстанара, а газдарица, мада није индијанска скво, истоимену алатку хитнула је ка „свом” студенту и – промашила. Док је чова бајонетом витлао по блоку, власник пса „обрадио” је суграђанина у парку, у борби за торбу разбојник je старици поломио кук, а колико је тежак уметнички живот уверио се стваралац кога је насилник угризао за палац. Пљачкаши су били веома инспирисани. Претећи ножем отео лаптоп, истргао бурму незнанцу у продавници, претио запакованом циглом у мењачници... Обијен је фрижидер за сладолед, уприличена велика крађа чоколада, а и младенци су затекли празнусобу: њихови дарови „добили су ноге”. Викендаш је остао без ћебади и 20 литара ракије, камионџији мазнули уређај за навигацију, а да што се имовине тиче није сигурно ни на оном свету уверио се покојник шест ашова под земљом: „посетиоци” су га опељешили у рођеном гробу. Изазвао удес, па побегао – то више није новост, већ сурова свакодневица. Пешака ударио знак после судара возила, старицу ауто док је бацала смеће, а саобраћајца кола „очешала” насред раскрснице. И незгоде су биле више него незгодне. Са првог спрата пао у септичку јаму, девојчица са зида тврђаве, а наставник физичког – са школе. У лудоријама се истакли: лик који је покушао да се попне на билборд, средњошколац који је због лоших оцена побегао са другарицом од куће, шофер што је поломио рампу и прошао пре воза, весељак који је „регулисао” саобраћај на Карађорђевом тргу, као и „урбаниста” који је џипом спречио асфалтирање улице. „Најмоторолисти” су закључали и мајстора у купатилу, заробили поштара, трулим поморанџама гађали аутомобиле, јајима пролазнике, а изнервирана домаћица фрљнула је ђубре са 12. спрата. Замало да погоди даму која је скакала по хауби четвороточкаша јер јој је све дозлогрдило. Осим неколико већих пожара, било је и сијасет мањих, упозоравајућих. Углавном су жене занесене омиљеном серијом заборављале ручак на рингли. Мада није гледао ТВ, талентованом кувару запалила се шерпа, а он се онесвестио. Животиње су стварно поживотињиле: срна се шетала коловозом, вучјак уплашио нудисте, а мотоциклиста због мачке одлетео са двоточкаша. Ништа мање нису били „занимљиви” ни „проналасци”. Полиција је пронашла Авганистанце у жбуњу, у грму не зеца, већ кашикаре, у близини вртића радници су ископали гранату, а испод шина – људски скелет. Комшија открио пет метака пред вратима, а други исто толико змија у подруму. И преваранти су били креативни. Лажни полицајац размењивало је евре, а тобожњи хуманитарци звонили станарима на интерфон. Најзад, времешном госту у хотелској соби десила се животна непријатност. Лешкарио је и размишљао где би те ноћи могао да се проведе у светској престоници забаве. Узбуђен понудом, осмехнуо се и... умро, природно, „од смрта”. Није ни слутио да ће баш у Београду „изаћи” на рајско место, а камоли да ће постати – „моторолиста”. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 3, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Nista lepse nego voznja MZ-a 1. Januara na 20Co Volim tople zime..... Moracu sam sebe da demantujem... pre 5 minuta sam stigao kuci...sledio sam se kao (cenzurisano)... A po ovom hladnom vremenu i ts jedva upali na deseto-dvadeseto kurblanje, a dok se ne zagreje jedva iz mesta polazi. Moracu da mu nadjem neku zimsku masku za cilindar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Januar 3, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Janko se konacno registrovao kao demro.st,mozete da mu pozelite dobrodoslicu. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=46656.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 3, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nista lepse nego voznja MZ-a 1. Januara na 20Co Volim tople zime..... Moracu sam sebe da demantujem... pre 5 minuta sam stigao kuci...sledio sam se kao (cenzurisano)... A po ovom hladnom vremenu i ts jedva upali na deseto-dvadeseto kurblanje, a dok se ne zagreje jedva iz mesta polazi. Moracu da mu nadjem neku zimsku masku za cilindar. Meni lepo pali i po hladnoci ( tri - cetiri kurble sa saugom bez kontakta, pa onda kontakt, bez sauga i upali ) . E posle toga bar pet minuta rad u mestu da se zagreje i razbije ulje i " no problemo " ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 3, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ili ti ne radi sauh ili su ti dizne "manje" ili rastelovan karb.Mora da upali.Samo je pitanje kolicine goriva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 3, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ili ti ne radi sauh ili su ti dizne "manje" ili rastelovan karb.Mora da upali.Samo je pitanje kolicine goriva.. Karburator mi nije originalan, tako da sve gore pomenuto za mene ne vazi. U pitanju je to sto je saug sa leptirom na usisu i vraca ja opruga, pa ne mogu da kurblam i drzim saug u isto vreme ;D ;D ;D , Inace kada je temperatura preko 6-7 stepeni inzad nule, pali bez problema. E i jos jedna stvar, sa originalnim filterom vazduha je dosta lakse palio i brze postizao radnu temperatutu, a sa ovim pravljenim mu treba dosta vremena da se zagreje. Ala je sinoc bilo proklizavanje zadnjeg tocka na svakom skretanju ;D ;D ;D ... kad je hladan ima tu rupu u gasu, pa se gusi do odredjenih obrtaja a onda kao lud povuce... e sada zasto ga ne zagrejem dovoljno...??? pa zbog toga sto u tesnoj mirnoj ulicici u 1h nocu brundanje motora godje kao bombardovanje, pa cim ga upalim gledam da se izvucem iz te ulicice, da ne izlete komsije i ne pocnu da me gadjaju raznim tupim predmetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Januar 3, 2010 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene nema zime,motor je u garazi,ima i grejalicu pa pali kao mina! Inace zimske provere nikad nisu na odmet-pa sam tako i ja rutinskom proverom ustanovila da mi je akumulator bio skroz prazan i da mi sauh nije vracao do kraja-sajla je uvek bila malo nategnuta...ali sve je sredjeno tako da sad pali kao mina! MZ ne voli hladnocu,mnogo je zimogrozljiv! Ja sam moju pticu palila na svako 10to kurblanje. Vozila sam se 31 decembra i bilo je bas toplo a nadam se maloj voznji i krajem nedelje,kazu 13C !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 3, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kod cvaja najcesci problem sa paljenjem pogotovo ako motorcikl stoji neko vreme i ne pali se, je do ulja u mesavini koje se polako talozi i tako pravi problem. Kad god mi je MZ prestajao zimu, na prolece sam , prvo ocistio karburator i slavinu i tek onda novo gorivo i palio je veoma lako. Bez ove akcije, sledilo je beskrajno skakanje po kurbli.... TS-Chopper@ Tvoj MZ nema problem sa paljenjem vec si ti problem ;D..ne adekvatno kuciste filtera, poluga sauha koja se vraca, kmsiluk.....eeee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 4, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ima pravo Zverinjak...Ja kada sam "proveseljavao" mog bobber-a pre neki dan sam primetio da mi je otisao dihtung na solji karburatora pa sam ga juce skinuo da napravim nov i ujedno da lepo ocistim karburator...Sta sam u njemu nasao necete verovati!! Pored karburatora u planu su jos neke sitnice koje ce bobber-u jos malko popraviti look ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Januar 4, 2010 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan MZ ne voli hladnocu,mnogo je zimogrozljiv! Ja sam moju pticu palila na svako 10to kurblanje. Stvar je kako je naštelan. Moj je volio zimu, uspio je, bez većih problema, upaliti na -21 stupanj. Sve do -10 stupnjeva je palio kao od šale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 4, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je stvar stelovanja ali ovako mi najbolje ide uz korektnu potrosnju... mada sam primetio da je sada zimi poceo manje da trosi... mozda bih trebao da mu dam malo bogatiju smesu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 4, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je stvar stelovanja ali ovako mi najbolje ide uz korektnu potrosnju... mada sam primetio da je sada zimi poceo manje da trosi... mozda bih trebao da mu dam malo bogatiju smesu E pa zbog te ''korektne potrošnje'' ja guram čim je ispod 15 stepeni a to znači stalno. I ne mislim da je korektno to što guram iako Crnac sarađuje pa troši 3 litre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 4, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Cvaji vise prija "visak" goriva negoli "manjak". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 4, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ma cvaji prija bas onoliko koliko mu treba, ni manje ni vise, e sad u zimskim mesecima mu treba malo vise hrane, leti malo manje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Januar 4, 2010 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moju pticu palila na svako 10to kurblanje. Ovo nije bilo u oglasu ;D ;D ;D ;D Na slavinici pustim gorivo a onda namestam kacigu,rukavice (znači 15ak sekundi pušteno gorivo),3 kurblanja pod sauhom bez dodavanja gasa,dajem kontakt,sauh i kurbla,u momentu kurblanja dodam malo gas i kad upali,gasiram ga (lažem ga) ali na malim obrtajima,samo ne dozvoljavam da se ugasi.Ume da me izvara kad nisam dovoljno strpljiv da čekam da se zagreje pa hoće i da se ugasi,a onda ceo postupak ponovo. Makice,pitanjce za tebe,da li mozda znas koliko je akomulator na Plavoj Ptici star,ja spremio pare za drugi ali ovaj odlično drži struju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Januar 5, 2010 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan @Vuja Jao Vujo pa to se uopste ne isplati-ti guras a on trosi!!! ;D @Sale019 Sale nisam ja imala tu tehniku paljenja kao ti Zato sledeci motor kupuj zimi na najvecem minusu da budes siguran kako pali,to je resenje A akumulator je otprilike star 4 godine,koliko se ja secam! Nov je uzet kod Madjara i stvarno nikad nikakve probleme nisam imala,a trajace jos toliko sigurno! Tako da ti lepo stavi te pare sto si odvojio u dzep ili u kasicu prasicu da imas za MZ skup! To ne smes propustiti! Jesi li imao neke ponude da ga prodas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Januar 5, 2010 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan A jednom me toliko iznervirao sto nesto nije hteo da upali,bilo je leto i znam da pali kao mina...Ja se obukla i da ga upalim on nece,ja kurblam i vec se znojim a vala i nerviram,ali nista. Pa kad tako krenem negde a on nece da upali ( a u vek je palio kad nigde nisam isla ) dodje mi da ga polupam (kao... ). Ja se lepo raskomotim,izvrsim svu kontrolu i kad sam ustanovila da je sve ok ja krenem onako besna da skacem po kurbli i naravno odlomim feder-e onda sam se smirila! To je posao gde ga nema,sama ga napravila,a problem je bila svecica! Ali nije na odmet rasturati i stalno nesto cackati,bolje upoznas motor i sve njegove vrline i mane pa na putu ne moze da te iznenadi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Januar 5, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sada palio Goluba. Upalio je iz 3-eg puta. Golub nije u garazi, vec pod tremom,pokriven jorganom, ne kisne, ne zavejava ga sneg ali kada je hladno-hladno je. Desavalo mi se da kada je gorivo krsteno, zaledi u slavinici ili karburatoru ali jako retko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Januar 5, 2010 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan A jednom sam tako polomila i ............. Salim se Sale-drugaru moj! Sad si ga ti pretresao i nema sta da te iznenadi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 5, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan moj emzo pali na trecu kurblu pod sauhom(palio sam ga i na -20 uvek isto...) ;D ;D ali nikako nemogu da mu nastelujem ler gas... kad se zagreje ili je ler premali ili previlik nikako da nadjem sredinu... : (ja sam mog proucio do naj sitnijih detalja posto sam imao problema sa menjacem, slomio mu prehodni vlasnik I brzinu... :-\ :-\ a posle 1,500km kod mene usledila je i generalna, a da pre neki dan sam mu uradio kompletnu struju)zato nema vise problema sa paljenjem ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Januar 5, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Makice. Svecicu je uvek dobro proveriti. Ja sam gurao(uzbrdo), dok nisam nasao gde da kupim svecicu. Od tada nosim 3-4 nove NGK i nema zime. Letos u KS, odvezem se nekih 20-tak km od grada, njive mirisu, jezero se blista. Zastao sam da se nadisem lepote, gledao to nekih pola sata a kada sam hteo da se vratim-cvrc. Da nije bilo rezervne svecice... Uvek imaj rezervnu, bar jednu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 5, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan koliki je prosecan vek trajanja jedne svecice na emz,,??? kod mene je jos uvek super bosna 90 a presao sam sa njom oko 2,5oo km... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 5, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan koliki je prosecan vek trajanja jedne svecice na emz,,??? ... To niko ne zna...moz' da traje kilometrima a moz' da "crkne" i na drugo kurblanje!!Sve zavisi od svecice! P.S. Bosna je zakon ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...