Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Evo gorivo poskupljuje zbog cene nafte na svetskom trzistu :P a krajem meseca jos jedno poskupljenje zbog mera nase vlade u cilju popunjavanja budzeta :o

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ,, 1032 postova

Pored automobila, na udaru izmenjenog zakona su i motociklisti, jer su svi dvotočkaši čiji motor prelazi zapreminu od 1,150 litara označeni kao luksuzni. Tako će za motocikle od 500 do 750 kubika registracija koštati 44.995 dinara, do 1.100 kubika 12.495 dinara i preko 1.100 kubika 31.230 dinara.

Nadam se da je ova cifra od 44.995 dinara lapsus tastaturae!  ???    >:(

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Ma ne brinite vi nista! Dokle god mi vozimo motore 20 godina stare nema sta da brinemo,a za MZ-a i da ne pricam...uzivanje!!!  :)

Dok svi kukaju ja se sa osmehom vozim! A para nikad nije bilo pa nece ni sad biti,a s' obzirom da smo proslo leto vozili kad je benzin bio 112 din,sve ispod toga je jos i dobro!

Mozda bi zeznuli drzavu kad bi odjednom svi parkirali svoja vozila i svuda isli peske! Sta bi onda oni radili pitam se...niko ne kupuje gorivo,ne placa registraciju..pukli bi!  :D

Vujo, drago mi je sto sam bila jer je akcija stvarno protekla baz i jedne zamerke,za primer! Bilo je prelepo! Cak nam se na kraju i sunce osmehnulo.

Dosta ljudi tamo nisam znala,ali sam bez i malo stida prilazila vecini prva i pruzala ruku sa zeljom da ih sto vise upoznam i zapamtim. Zao mi je sto sam otisla ali zvali su me i na drugo mesto pa sam zurila svuda da stignem..dan mi je uvek kratak.. Nadam se da se niko nije uvredio sto sam otisla!? Ali u svakom slucaju mi je drago sto sam tako lepo prihvacena(tako sam ja shvatila),mada nisam znala da su bas svi primetili da sam ja otisla jer me vecina i ne zna.A za popularnost o kojoj Vuja prica nista ne znam,greska verovatno  :).

Pored Vuje sa kojim nikad dosta price,videla sam i na kratko TurboPedju a upoznala sam i "SKY-a",decka koji vozi Javu ali je zbog sredjivanja motora dosao sa drugovim coperom. I verujte mi na rec,Vuji naocare i kaciga stoje kao da se rodio sa njima! Kazem ja "zivi bili pa videli" za 20 dana  :).

A motor je sad tek dobio svoj pravi izgled! Zalepila sam nalepnice i na rezervoar,vratila mrezicu i sad je spreman za izlozbu! Mda imam jos neke stvarcice da uradim (  ;) ) ali videcete! Drago mi je kad Vuja ovo rece,sad mi je lakse jer ste ipak vi kompetentni...svi volimo MZ-a i samo takvi ljudi mogu stvarno da ga ocene. Naravno,ukusi su razliciti!

Ma bice vreme super za nas skup ja ne brinem!!!! Jupiiii!

Raspisala se ja,kasno je a treba sutra rano ustati ali ne mogu da docekam a da vam ne pokazem kako je na kraju sve ispalo  :)

vjpDY_image011e.jpg

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Leo, bas lepo izgleda.

E, a sada nesto drugo. Radim ja tako nocnu smenu, nema posla pa se dam u razmisljanje ??? ! MZ250 VS Japanski motor preko 250ccm. I po mo nekom razmisljanju pobedi MZ. Kako?? Evo prosti cinjenica koji idu u prilog :

-Godisnje odrzavanje MZ-a kosta 1l uulja i po nahodjenju 1 svecica.

-gume se voze vise sezona i jeftinije sunego kod Japanaca,

-Lanac i lancanici takodje duze traju i jeftiniji su nego kod Japanaca,

-MZ nema unutrasnje lancanike i lanac,

-Potrosnja goriva upola manja,

-MZ stigne  svugde gde stigne i neka hiljadarka, ako se postuju ogranicenja brzine stizu istovremeno!

- Sve ukupni delovi jeftiniji

- Nema filtera za ulje, samo filter za vazduh a i to se menja posle 100god  ja moj samo izduvao na kompresoru)

-Laksi  za voznju u gradskom saobracaju,

- Jeftina registracija.

- Crna hronika  pokazuje da MZ retko ucestvuju u nesrecama ( mozda sto ih ima malo), razlog je verovatno u nemogucnosti da voze preko 200km?h ????

Mozda ima jos nesto nisam se setio.

JEDINA  mana : sto mu je potrebno a to je Ulje za mesavinu pa je cena goriva nesto skuplja, zavisi koliko kosta ulje!!

E ako ima kontra argumenata iznesite!! ;D

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

... s' obzirom da smo proslo leto vozili kad je benzin bio 112 din,sve ispod toga je jos i dobro!

Vala svaka ti je na mestu!!

Ако некога интересује, неко продаје ЕС-а на Лимунду.

http://www.limundo.com/aukcija-Mz-es150-Tropi-288373

Ala mu je nabio cenu...600 evrova !!

2 Makica:

Video sam neke slike MZ-ejaca koje si slikala na skupu u Smederevu, postavi i ovde sve sto imas od MZ-a interesuje me jedan narandzasti ako si ga slikala samog!!?

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Koliko vidim ono je uglavnom original,osim zadnjeg blatobrana ,di mu je sedalo ?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Koliko vidim ono je uglavnom original,osim zadnjeg blatobrana ,di mu je sedalo ?

A fale mu i satovi .

Zutom MZ-u fale satovi, ima samo bravu i kontrolnu sijalicicu za kontakt, seceni , odnosno skraceni zadnji amortizeri, zmigavci od traktora, mislim da je i stopaljka od traktora. Vlasnik je Oliver. Crni MZ je neka 150-ica, sa leve strane fali dekli za akumulator, vlasnik Darko "Zigec" iz Arandjelovca.

Evo imam sliku ovog MZ-a i sa druge strane...sve sam ja zabelezila  ;)

aUdkD_11640879.jpg

Inace upoznala sam se sa vlasnikom i dosli smo do toga da oboje znamo naseg MZ-a i njegovo magarence! MZ mu je pricao o nasem skupu i tako...

A evo jos jednog MZ-a kog sam uslikala takodje sad u Smederevu na skupu:

fX5Xq_96415273.jpg

Pazi kad ne mogu da verujem da u Smederevu ima 2 MZ?? Koji se voxe. Tako mi rece Oliver, vlasnik MZ- bez sedala. ::) ???

• Zainteresovan, 503 postova

JEDINA  mana : sto mu je potrebno a to je Ulje za mesavinu pa je cena goriva nesto skuplja, zavisi koliko kosta ulje!!

E ako ima kontra argumenata iznesite!! ;D

Mogu potvrditi tvoju teoriju iz prve ruke. Prije 9 mjeseci zamjenio sam MZ-a za japanca. MZ je bio po mnogim stvarima u prednosti, jednostavniji je za održavanje pa sam sve radove na mašini mogao raditi sam, japanca ipak za složenije stvari moram odvesti majstoru :(

Jedino te moram ispraviti vezano za trošenje mješavine - velika je to zabluda, naime, MZ mi je jednu litru 2T ulja na 1000km. 1L ulja košta 5€.

Japanac traži svakih 6000km 3 litre novog ulja + što u tom razdoblju popije još makar jednu litru. Znači svakih 6000km 4L ulja koje košta 12€, ukupno 48€. Na to treba nadodati i filter ulja koji košta 5€.

Sum:

Japanac na 6000km potroši 53€ ulja

MZ na 6000km potroši 30€ ulja

Jedino što s MZ-om uvijek moraš imati flašu lja sasobom i na benzinkoj moraš dobro znati koliko ti goriva može stati u rezervar, pa da znaš koliko ulja moraš nasuti.

I sad kad smo sve ovo ispričali zapitam se ja - zašto sam prodao MZ-a? Nije bio napravljen za brdo i blato, a u zadnje vrijeme makar 50% kilometara napravim po brdima:

0F8W4284.jpg

IMGP0912.JPG

• Zainteresovan, 599 postova

i ja za koju god kupujem xt ejku pa ce mo zajedno po brdima  :D a emzo ce u penziju al niked nece ici na prodaju za ti 500e necu propasti a ostat ce mi velika uspomena

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

E sad moram i ja da dodam nesto: Moj MZ ima na satu 22000 ( pravih ) km predjenih, a lanac se jos nije isteglio ni do pola i u super je stanju jer je potpuno zasticen.  Cisto sumnjam da ce ovaj na Svakakovoj Yamahi da izdrzi i pola od tog - narocito ako je cesto ovako ukopava  ( ore njivu ) !  ;D  ;D  ;D

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Uh, lep je to osećaj kada ima snage i po takvim terenima.

• Zainteresovan, 503 postova

Uh, lep je to osećaj kada ima snage i po takvim terenima.

Šta je je! Da nije vratio bih se ja na MZ-a :) Ovako šutim i plaćam, sad na naplatu dolazi lanac - 150€, trajao je oko 15000km. Na MZ-u sam za 36000km na lanac potrošio oko 40€ :D

Ali MZ ne ide na ovakve lokacije:

0F8W4286.jpg

Tj ovakve: http://picasaweb.google.com/jlazic4/EnduroDjiranja

Ali MZ ne ide na ovakve lokacije:

Tj ovakve: http://picasaweb.google.com/jlazic4/EnduroDjiranja

Ide i na takve, evo bas ovaj model, a ima i zasticen lanac !

;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

post-3891-12879031803935_thumb.jpg

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Sve to mora detaljno da se razmotri u Ovčar Banji uz pečenje i rakijicu. Treba i nama i gorivo i mazivo.  ;D

Za takve terene služio je i Crnac samo dok nisam napravio ove prepravke. Zapravo, prepravke pre ovih poslednjih. ::)

Sa originalnim zadnjim točkom i prenosom vukao je nesrećnik Vuleta od 100 kg i mene od 105 kg po Zvezdarskoj šumi kao ništa.

Bez kvačila se sa dvojcom na točak se propinjao uz lakoću i na nizbrdici. A nije prepravljan 251, samo su gume bile kramponke.

Ma nema stepenica u gradu uz koje se nisam popeo sa njim. A onda sam promenio interesovanja, smučilo mi se pentranje.

Gile, prijatelj iz kluba što pravi pice stanuje u Zvezdarskoj šumi. Po takvom terenu ničim nemogu da ga stignem jer zna sve puteve a bezdušno tera 150-icu tuda ceo život. Starija ćerka vozi njega i mlađu iako nemože da dohvati menjač pa joj on pomaže u vožnji dok ne izraste dovoljno. (ovo se ne kosi sa pravilima Foruma jer se troje voze na motoru van puteva, saobraćaj nije ugrožen ::) ).

Opet, snaga znači mada mislim da više znači baš po takvim terenima nego po gradu. Probao sam Hondu kako ide (;D) ali se brzo zasitim. Od kako je kod mene prešao sam 200 km. Vozim je do 5.000 obrtaja iako može da se nasvira i na 10. Nisam prešao 120 km/h.

Ko zna, možda sam se i ja deformisao godinama uz MZ. Ali eto, i Zverinjak ima istu Hondu pa mu spava u garaži, nisam jedini.

Videćemo Jamahu na skupu, dolazi iz ravnice a ide u brdovit kraj, biće interesantna promena i za motor i za tebe.

Da, uz gorivo i mazivo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja