Jump to content

Moto Zajednica

Rezervoar u obliku Suze

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 289 postova
  • Motocikl: TT600R
Rolly

Gore je navedeno ako nisi video da rezervoar stoji suv vec 4-5 godina tako da nema straha samo pri secenju treba napraviti cirkulaciju vazduha unutar njega sa kompresorom i to je to.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 874 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

I ja vec neko vreme razmisljam o takvom rezervoaru posto mi sadasnji prima samo 5,5 litara i do sada sam provalio dva nacina: Jedan je da odes na ebay i tamo za pretragu kucas "gas tank", a onda gledaj (i placi) - nema sta nema, a za 50 do 100 dolara (plus postarina) mozes da dobijes ekstra rezervoar. Sto se placanja tice ne bi trebalo da ima problema, sad u svakoj banci mozes da izvadis karticu za placanje preko interneta. Jedino ne znam da li salju robu u Srbiju, jer i kad su ponudjene posiljke u Evropu sve nase komsije su tu, ali SCG nigde nema! Ako se odlucis za ovu varijantu obavezno proveri pre nego im das lovu.

Drugu (znatno laksu) varijantu sam provalio na Sajmu pre neki dan. Na Keeway standu mi se svideo rezervoar od Supershadow - a (savrsena suza, nesto malo oslikan, cak ima i neku metalnu zajebanciju (grb) sa strane, prima 9 litara). Tu ih ja onako naivno pitam da li mogu kod njih posto su uvoznici da uzmem samo rezervoar kao rezervni deo i oni me prijatno iznenade - nema problema, samo nisu do sad imali takvih zahteva tako da je ostalo da se o detaljima zbog opste guzve cujemo posle Sajma. Danas sam ih zvao i lik koji je glavni za rezervne delove nije bio tu, ali provericu opet ovih dana i cim saznam uslove obavesticu te.

E da, postoji jos jedna varijanta, a to je kao sto neko rece rezervoar od starog BMW - a. Ja sam konkretno nasao dva komada - jedan je sredjen i kosta 100 E, dok je drugi za sredjivanje i on je 50 E. Oba su po 13 litara mislim, jedino sto moze da bude nedostatak je sto se ne suzava po horizontali vec samo po vertikali (strane mu se ne skupljaju u tacku nego u liniju).

Uh, zavrsih i ja moj esej. :roll: Ako se pokazes kao dobar (i ziv) limar, eto i cetvrte varijante! :) U svakom slucaju javi sta si uradio.

taj od keeway-a nije los ali mislim varaijanta od starog bmw mij e bolja

Gile a taj sto si nasao za 50e u kakvom je stanju rdjav iznutra ugruvan spolja ili sta napisi moznda ga i uzmem

c_supershadow.jpg

• Drug član, 1465 postova

POzdrav,

Keeway nudi tri vrste custom motora, 50, 125/150 i 250ccm i nema greske za bilo koji od ta tri rezervoara ali nesto pogoditi za kupovinu od takvih stvari ovde kod nas, po mom iskustvu je cista sreca bila do sada. Nazalost, Keeway centar za Evropu je u Madjarskoj a tamo je i prosle godine bila veoma slicna situacija. Ne znam kako ce biti ove godine, videcemo, nesto je obimnije zaista stiglo i treba iduceg meseca jos da stigne, poznajem oba vlasnika (jedan u B.Topoli i jedan u Bgd-u) pa cu i ja videti sta se realno moze dobiti ili realno naruciti, da ne visite na praznim obecanjima. Po jedan rezervoar zasigurno imaju u rezervi od svakog modela, mislim da od Knight modela imaju barem tri ustvari a on takodje nije nimalo lose resenje.

• Drug član, 874 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83
taj od keeway-a nije los ali mislim varaijanta od starog bmw mij e bolja

Gile a taj sto si nasao za 50e u kakvom je stanju rdjav iznutra ugruvan spolja ili sta napisi moznda ga i uzmem

Sta mozes da ocekujes od rezervoara starog 50 godina? :) Kupis njega i pola kila matica pa muljas dok ne padnes u nesvest, i tri puta tako. :) A sto se tice spoljasnjeg izgleda nisam siguran jer ga nisam video, ali iz price je u korektnom stanju. Samo kao sto sam vec rekao nije klasicna suza, tj. jeste iz profila ali odozgo gledano je vise pravougaonog oblika Ako te i dalje interesuje mogu da ti posaljem telefon coveka koji ga prodaje.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ja mislim da sam na TV video u nekoj emisiji da je neko cistio unutrasnjost starog rezervoara tako sto je ubacio lanac unutra... Slazem se da je to posao koji zahteva dosta znoja, ali se isplati. Jel vredi da ja okacim neke slike o "izgradnji" mog motora? Mozda neko nauci nesto i iz mog iskustva, a mozda neko ispravi greske...Izgleda da ima jos dosta zaljubjenika i u starije masine...

Gile ondak nista ja sam kislio da je skroz ko suza i odozgo.

Stari rezervoar se jako lako cisti prvo se siba antirost i tako se ostavi 1 dan

zatim isprazni pa ponovo jos jedno, pa posle toga se ubazi tecnost koja je kisele sredine tj. pH vrednost je manja od 7 oko 3 i tako stoji oko nedelju dana i mislim da treba jos jednom tako. Jer kisela sedina nagriza sva ta sranja iznutra i to je to. E sad cuo sam da ima fore i za zastitu iznutra da nerdja vise ali nemogu da se setim kako i s cim se radi. To se uglavnom koristi kod velikih rezervoara za gorivo tj. cisterne i tako tih stvari kad saznam javljam

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ja sam vec video nek od Tvojih slika, mislim da bi bilo korisno da ih okacis, u svakom slucaju ja sam ih doziveo kao pravo osvezenje jer prate, ako se dobro secam, sve, od donosenja one gomile do konacnog choppera.

Inace, ja sam nekada davno cistio par rezervoara ubacivanjem lanca u njih, to su prastari metodi i veoma su se cesto koristili za skidanje unutrasnje korozije i detekciju realnih rupa.

ima oko sto tinak slika do sad od najsitnijih delova pa do kraja sve sam slikao kako smo sklapali i u kakvoj=m je stanju bilo pre sklapanja.

Nije problem nadravicu novu temu i potrudicu se bar neke od vaznijih slika da okacim.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja