slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drustvo... Da li je neko voljan da mi objasni kako se uzubljuje yamaha fzr 1000 genesis i kako da merim plocice, kako da ih korigujem, koji je zazor na ventilima i ostaloo??.... Ako bi mogla i neka slicica...hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 6, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drustvo... Da li je neko voljan da mi objasni kako se uzubljuje yamaha fzr 1000 genesis i kako da merim plocice, kako da ih korigujem, koji je zazor na ventilima i ostaloo??.... Ako bi mogla i neka slicica...hvala unapred prika ako mislish neshto sam raditi na motoru, uvek morash imati manual pri ruci. UVEK. znachi lepo skini manual i tamo sve pishe. a zupchenje motora nije za igranje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis na ovo http://www.manualedereparatie.info/download/yamaha-fzr-1000-1989-manual-de-reparatie.html , skinuo sam ga ali sam slab sa tudjim jezicima, tako da mi nista posebno ne znace slike... Koliko ja znam u zubljjenju mora da se gadja mrtva tacka radilice koja se gleda kad se odvije onaj sraf sa strane.... i da bregaste moram da gadjam sa rupom na konzoli.. Ali su mi ventili poblem, one caure i one mere sam poskidao jer sam morao da zamenim nekolliko ventila i sve sam to pomesao, ne znam gde koja ide.. Sad moram sve iz pocetka da stavljam i da merim, ali ne znam koje su mere usisnih a koje izduvnih... :) to je problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Carli samo pametuje a nista nije rekao pametno...ne zamaraj se sa citanjem sto on napise.. Fzra zubis tako sto dvrnes cep tj sraf sa leve strane na bloku i radilicu vrtis dok utisnito T ne dodje na otvor,na bregastim i glavi imas utisnute tacke i crtice i one treba da se poklope,ali kad ubacis spaner opet proveri,jer kad se lanac zategne moze da ti pomeri zubljenje za zub dva... I meni se desila gotovo ista situacija sa soljama i plocicama ventila....ja sve spakovao po redu gde sta ide al uadose macke i sve uspreturase i pomesase,tad kad nisam sve izlupao i bacio oci mi pobelele dok sam sve izpremeravao i napakovao.. Zazor ventila nadji na netu to se bar lako nadje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 6, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan mohiganc josh nisi odrastao? treba ti dati medalju za trud svega mi. nisu svi samozvani majstori za freze kao ti, ne znaju svi da farbaju dihtunge znash..postoje ljudi koji se nisu naucheni rodili, kao recimo ja, pa im zupchenje nije igrarija, al ti si toliko pametan da su chak machke pored tebe nauchile, pa te sad zajedbavaju ja i dalje ne znam nishta na motoru da uradim bez manuala, zato kad porastem bichu mohiganc! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan hahahahahahaa...bas ste zanimljivi likovi.. Na zalost meni su kokoske poobarale... :) ... mohikanac samo ako bi mogao da mi nadjes te mere, jer sam ja sve pretrazio i nema ih nigde... Nasao sam nesto da je usis 0.15 a izduv 0.25, ali ne znam koliko je to tacnoo.. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan mohiganc josh nisi odrastao? treba ti dati medalju za trud svega mi. nisu svi samozvani majstori za freze kao ti, ne znaju svi da farbaju dihtunge znash..postoje ljudi koji se nisu naucheni rodili, kao recimo ja, pa im zupchenje nije igrarija, al ti si toliko pametan da su chak machke pored tebe nauchile, pa te sad zajedbavaju ja i dalje ne znam nishta na motoru da uradim bez manuala, zato kad porastem bichu mohiganc! Sta da ti radim kad si ogranicen...pametnom coveku je dovoljno da nesto pogleda i shvti sta i kako funkcionise... Ja sto vidim ocima mogu da zaislim,napravim,opravim,prepravim,ofarbam,zavarim a ti da zivis 9 zivota neces to znati i sta da ti radim..... a posto to nista ne znas ostalo ti je samo da pametujes,al dobro neko mora i to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan E da ti i pored manuala slabo sta znas,ja cu fzra da uzubim zatvorenih ociju A ovaj moj motorin i bez diKtunga se da pojede tvoju katanu kad hoces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Februar 6, 2013 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan hahahahahahaa...bas ste zanimljivi likovi.. Na zalost meni su kokoske poobarale... :) ... mohikanac samo ako bi mogao da mi nadjes te mere, jer sam ja sve pretrazio i nema ih nigde... Nasao sam nesto da je usis 0.15 a izduv 0.25, ali ne znam koliko je to tacnoo.. pozz Druze dobar savet od mene....vidim iz tvojih postova da nemas pojma o mehanici,zazorima,merama itd. ....bolje to nekom oteraj ko ce da uradi kako treba. Slazem se da treba uciti i probati ali odma na zubcenje i podesavanja zazora ventila?!? 0,25 mm ili dveipo desete ...ali ti to nista neznaci kad apsolutno ne poznajes materiju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Februar 6, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan To lepo da spakujes i odneses kod nekog ko to stvarno zna.Vidi kako to on radi pa nauci i ti.To sto ti hoces da radis nije za igranje,jer ako nesto zajebes oko uzubljivanja moze da te kosta mnogo!Cicija placa dva puta,zapamti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa rade volje bi to uradio, to mi je najlakse... Ali nece bas svako da pokaze u tome je problem, a ja bas hocu da naucim da uradim sam... Date su mi skoro sve instrukcije, imam strpljenja pa cu da probam sam, ako ne iovako sam imao u planu da uzmem ceo agregat drugi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Februar 6, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Nista onda,srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan E odlicno,a meni prodaj taj tvoj da se malo ja zanimam sa njim...ozbiljan sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, pa cekaj d vidim sta cu da uradim.. Lako je tebi kad si se izucio zanata pa ti je sad svaki za zanimanje... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Odakle si ti ako si blize meni da se nadjemo da ti pomognem da spakujemo azdahu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta sam ja radio sa mojim agregatom prosle godine http://imageshack.us/photo/my-images/202/23032012183.jpg/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auu daleko smo, ja sam iz okoline Smedereva... Ma spakovacu ja to sam, imam malo iskustva sa ovim manjim motorcicima... Ceo agregat mi je u delovima, da sredim glavu jos i krecem sa pakovanjem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Sto si ga rasturao...sta mu je bilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma prolupala je jedna klipnjaca, skrsila hilznu, pokrivila ventile i malo ostetila blok.. Ali sve sam to sredio, nasao sam celu radilicu, druge cilindre, druge ventile, cele blokove ako ne uspem da sredim ovaj moj.. Jos siceve na glavi da uradim i da pocnem da je sklapam ako moze da bude uopste nesto od nje, jer mi se ne isplati da je prodam u ovakvom stanju, ne mogu da uzmem neke pare a i zao mi je da je prodam jer nisam ni seo na nju da je vozim, skovala je na 2 minuta rada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta si uradio sa ovolikim delovima..?? http://imageshack.us/photo/my-images/202/23032012183.jpg/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 6, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa imas gomilu majstora u smederevu, odnesi kod nekog od njih,veruj mi sigurnije je tako, moze i prst u oko,ali boli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave93 2 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa znam i ja da ima .. Nije mi cilj da odnesem, da mi covek zavrsi i ja samo da vozim. :).. Cilj mi je da ja sam nesto naucim, jer obozavam da radim mehaniku, do sad sam radio sve nesto manje, a ovo mi je prilika da naucim nesto oko vecih masina.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...