Jump to content

Moto Zajednica

MOJ PRVI

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 293 postova
  • Motocikl: 450 EXC

da 450 exc 2008 legal tj imam tablicu prvi put :takoje:

WR otišao

Hvala svima ;)

PS

Molim nadležne da prebace temu u Enduro jer nemam pojma kako se ovo desilo,tj moguće da sam pre toga gledao snajke u domaći but&sis :neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Juče sam ga uzeo ,evo oblačim se i odo gore pa ću pisati al već dok sam ga doterivao sam osetio razliku u čitanju podloge bankine stepenice ... a još nije ni set up po meni jer lik koji ga je vozio je 20kg teži i 15cm višlji .

E vako da ne bude da se samo hvalim ;)

70km lepe naše Kaljave Gore.

1. Upravljanje bolje jer te nekako stalno tera da stojiš i totalno je prirodan položaj .

2. Penjanje na breg

Imamo neko koje peglamo svaki put,nije naivno jer se brzo ide gore , strmo je do J a to je kao neki šumski slivnik i stalno se menja podloga jer spira se kamenje + granje i truli panjići( ovo mi je 5ti motor s kojim tuda prolazim)i bukvalno moraš po bentu da peglaš da bi promašio te prepreke a motor stalno hoće da sklizne nazad u slivnik i onda borba sa gore navedenim.WR je tu išao ok ,snaga puca ali imao sam osećaj na svakom proklizavanju kad je hteo da sklizne da mi je korman u stomaku i onda teže je bilo da ga održim po bentu .KTM na 3/4 penjanja osmeh na licu i toplo oko srca ,hirurški precizno se držao ivice do kraja .

3. Skretanje

Preciznije i nekako je udobnnije jer se možeš lepše namestiti na vrh motora

4. Spuštanje niz

Opušteno mada i WR se tu lepo pokazao i čini mi se da ima bolje motorno kočenje WR.

5. Čitanje podloge

VELIKA razlika ,čak najprimetnija WP je keva :care:

6. Odaziv na gas primetno bolji i nema one male rupe kao kod Yamahe isporuka snage je linearana što isto važi i za WR.

7 Kočenje

Baš velika razlika u korist KTM jer gde sam zamislio stao sam malo pre toga.

8. Menjač

Hidraulika tako da je glupo da poredim.

Sve opšti utisak je da je WR više komercijalni enduro a KTM hard enduro.

E sad još je ostalo da naučim da vozim :aha:

• Podržavam 8

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Koje je WR bio godiste ?

Poredjenje ti je ekstra,posebno sto si oba terao po istom terenu,ali mislim da je yamaha napredovala malo tokom godina,iako ima ovolike 'nedostatke' :)

Moram malo da je branim,yamaha mi u srcu :moto3:

• Podržavam 1

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

a sto ne objasnis ljudima i kako je skoro ne moguce ugasiti ktm-a. Zabodes prednju skoro u mestu bez kvacila i on se ne ugasi. Treba bas bas da se potrudis da bi ga ugasio :)

Vidi Bishke ,favorizovanje određenog brenda(nebitno o čemu se radi) po meni ima samo smisla samo iz jednog razloga a to su sledeća dva:

1. Ako ti taj proizvođač daje lovu za to.

2. Ako je taj isti među najboljima u polju na kom se pojavljuje(kada ćeš videti ili koji je procenat japanaca na Erzbergu,Romaniacsu...tj ovo sad što sam uzeo KTM ne znači da ga ja favr nego da isti daje dobre rezultate pa vođen time imao sam želju da ga posedujem.

WR je bio 2004god i bio je u ok stanju a šta su promenili sem rama(samo su zakomplikovali pristup oderđenim delovima),sata,maske,kutije za vazduh(kod koje prilikom pada može da ti spadne cev do karba a ti da ne primetiš a on diše nečistoće koje direkt ulaze u stublinu pa :'( ( a desilo se gariju koji vozi s nama)) ne znam a i nisam bio nešto zainteresovan jer sam hteo EXC.

Gavro nisam probao još da ga zakucavam ali vremena ima :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja