Jump to content

Moto Zajednica

Motociklista udario u automobil

Recommended Posts

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Jedne sunčane subote (početkom dvehiljadite godine), na niškom buvljaku (autopijaci) izmilelo po lepom vremenu stotine ljudi da malo protegnu noge, sretnu se sa drugarima, popiju po neku (a možda čak i pazare nešto). U jednom momentu sirene, silna 'uka i buka i ulicom pored buvljaka naiđe kolona vozila "pod prtnjom". A narod sa buvljaka: "uaaaaa, uaaaa, .....". Zadnja dva vozila iz kolone usporiše, otvoriše se i prozori (inače zatamnjeni) i prisutni na pijaci dobiše od vozača (i ostalih iz auta) pozdrav u obliku srednjeg prsta! I onda odoše dalje. Inače tu ulicu od auto pijace deli metalna ograda visoka oko tri metra, pa nije postojala realna opasnost po one što su uručili okupljenima ovakav pozdrav.

Verujem da se od tada nije nešto mnogo promenilo ni kod onih koji su pod pratnjom, ni kod onih koji vrše pratnju, a boga mi ni kod onih koji sve to gledaju.

Međutim ima sad tu i druga strana medalje: Zakonom je predviđeno šta mora da uradi onaj koji se nađe na putu takve kolone, ili se sa istom susretne, ili nekako sustigne takvu kolonu. Lica koja vrše pratnju imaju razrađene postupke u slučaju da se neko ne ponaša u skladu sa onim što oni smatraju bezbednim i imaju prava da reaguju u takvom slučaju. Iz vesti o ovom incidentu ne može baš da se utvrdi šta se tačno dogodilo, ali mi se ipak čini da je kolega na skuteru hteo da požuri, pa je uleteo u zajebanu situaciju. I dobro je prošao (kako je mogao da prođe). Međutim vrlo je lako moguće da najebe kod sudije (zavisi šta mu budu nakalemili).

Prema tome, pamet u glavu! Kad vidim vozila pod pratnjom, vatrogasce, hitnu pomoć, policiju sa rotacijom, .... , gledam da se sklonim i omogućim im da odu što pre. Jednostavno takva vozila (posebno ova pod pratnjom) imaju prava koja mi "obični" učesnici nemamo i moramo da poštujemo to. A i ne moramo, ali onda prođemo kao ovaj kolega).

A ja smatram, da zbog desetak sekundi koje izgubimo čekajući da "povlašćeni" odu, neće svet da propadne!

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Pošto u NS-u na 500m od mene (ul. Braće Ribnikara) obitava zaštićeni svedok/krimos ,svačega sam se nagledao u tim pratnjama.Najbolje mi bilo jednom kada je cela pranja jurcala,rotacije na sve strane,opšte ludilo...staju ispred zgrade i iz kola izlazi nadrkana plavuša i još neki likovi a zatim odlaze u obližnji kafić....

Malo je reći da sam ogorčen na ovaj debilizam od zemlje....

Trebao si ime, prezime i broj zgrade da napises.

• Podržavam 2

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Pošto u NS-u na 500m od mene (ul. Braće Ribnikara) obitava zaštićeni svedok/krimos ,svačega sam se nagledao u tim pratnjama.Najbolje mi bilo jednom kada je cela pranja jurcala,rotacije na sve strane,opšte ludilo...staju ispred zgrade i iz kola izlazi nadrkana plavuša i još neki likovi a zatim odlaze u obližnji kafić....

CEO TEKST

U procesu koji se vodi pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu protiv organizovane grupe Darka Šarića, kojoj se sudi zbog rasturanja narkotika, važnu ulogu ima svedok saradnik Mile Jerković iz Zrenjanina.

Jake policijske snage celodnevno čuvaju gospodina Jerkovića dok se šeta po Vojvodini, do zuba naoružani policajaci stoje ispred njegovih stanova, a jedan je i u Novom Sadu, u ulici Braće Ribnikar 8.

Još jedan zanimljiv deo teksta.

Iza, i oko zaštićenih svedoka, gube se glave. Suludom vožnjom Čume je pre dve nedelje ubio pešaka - i nikom ništa. U vozilu koje je bilo u pratnji Mileta Jerkovića, u sudaru na putu Zrenjanin - Novi Sad, život je izgubio pripadnik policije iz Jerkovićevog obezbeđenja!

Zadovoljan?

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

CEO TEKST

U procesu koji se vodi pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu protiv organizovane grupe Darka Šarića, kojoj se sudi zbog rasturanja narkotika, važnu ulogu ima svedok saradnik Mile Jerković iz Zrenjanina.

Jake policijske snage celodnevno čuvaju gospodina Jerkovića dok se šeta po Vojvodini, do zuba naoružani policajaci stoje ispred njegovih stanova, a jedan je i u Novom Sadu, u ulici Braće Ribnikar 8.

Iza, i oko zaštićenih svedoka, gube se glave. Suludom vožnjom Čume je pre dve nedelje ubio pešaka - i nikom ništa. U vozilu koje je bilo u pratnji Mileta Jerkovića, u sudaru na putu Zrenjanin - Novi Sad, život je izgubio pripadnik policije iz Jerkovićevog obezbeđenja!

Zadovoljan?

Много добро заштићен тип кад се оволико зна о њему... :lol:

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Jok, daj broj stana :nanana:

Ne smem,ima da me vijaju ovi iz klana. :ph34r::lol:

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Jok, daj broj stana :nanana:

Ne smem,ima da me vijaju ovi iz klana. :ph34r::lol:

Немо' брате, ко бога те молим немож'те одбранимо после... :lol: :lol: :lol:

А и ти Микуланац, немо'палиш чо'ека!:P

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: Bice opet sledece godine :)

Novine ne citam i mnogo sam srecan zbog toga, a i nista pametno nema da se procita u njima...

Generalno mi zao decka, verovatno celu zimu juri na skuteru za 25000 hiljada i trpi konstantan pritisak da to mora brze i bolje, i eto ti ga sad... Jos ako mu se mafija nakaci na vrat morace i stetu da plati( cak i ako je nije bilo) 1hmm.gif

• ., 595 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere

cek ovo je pretpostavka da je decko kurir..?

ja sam kratko radio kao kurir na skuteru u global expressu i dobio otkaz, valjda jedini tamo ikad. ostao bez benzina na brankovom mostu i gurao skuter do pumpe kod starog merkatora, sipao manje od litra za sicu koju sam imao u dzepu (mislim 50din te godine) da kolega ujutru kome zapadne taj skuter ne bi gurao do te iste pumpe koja je inace usput. bilo je vec 5-6pm, dovezao skuter do 'firme', ispricao sta se desilo i rekao da idem kuci (nisam razneo sve sto sam imao, to sam mogao da precutim, iskren kreten). sutradan kad sam dosao na posao odmah sam pozvan na razgovor i dovidjence, nisu mi ni rekli zasto me otpustaju.

sto se plate tice, sistem je bio takav da ti je plata milijardu evra ali se od nje odbije servis i popravka skutera i gorivo koje potrosis pa ti ostane 200 ili koliko vec evra

vozila pod pratnjom i sklanjanje, ma obavezno, ne sklanjam se ja nigde (kolima), ne usporavam i ne ubrzavam, nek me obidju kako znaju j mi se, muka mi je od ljudi koji misle da vrede vise od drugih, 'uobrazili da su neka velicina zato ih ljudi prepoznaju na ulici'

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 374 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Kad vidis vozila pod pratnjom vazi ono - pametniji popusta,i budes pametniji,a retardi nek jurcaju.A najvise volim da vidim u saobracaju vozila tipa Koka kola,grand kafa,jelen pivo ili slicno kako su drski i prljavo voze,jer misle da su posebno vazni jer boze moj...

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R

CEO TEKST

Zadovoljan?

:D :D :D

Kad vidis vozila pod pratnjom vazi ono - pametniji popusta,i budes pametniji,a retardi nek jurcaju.A najvise volim da vidim u saobracaju vozila tipa Koka kola,grand kafa,jelen pivo ili slicno kako su drski i prljavo voze,jer misle da su posebno vazni jer boze moj...

Daleko od toga da su posebno vazni... vec ako voze normalno i samim tim zakasne na 3 odredista dnevno... sutra na poslu doceka topla dobrodoslica i uput na biro :ups:

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Daleko od toga da su posebno vazni... vec ako voze normalno i samim tim zakasne na 3 odredista dnevno. Zatim ih sutra na poslo ceka topla dobrodoslica i uput na biro :ups:

Odlican razlog da ubiju nekog.

• Podržavam 3

IH... daleko od toga. Vec ljudi rade ono na sta su primorani ako zele da prezive. Samo sam hteo da kazem da ne voze tako jer vole vec moraju. Ceo svet se vrti oko para, voleli mi to ili ne, tako je ... jbga :(

• Drug član, 388 postova

Novinari su cudo, kao i uvek zeljni senzacionalnih naslova jer se narod zestoko prima. Najobicnije cukanje skutera i kola preraste u filmove James Bonda. Napad na premijera, vozac Cak Noris u sekundi reagovao, poprecio auto i majstorski osujetio napad iskusnog atentatora na skutercetu.

Dalje ide kako je potencijalni ubica pripada nekoj stranci i kako bi trebalo da se ozbiljno ispita ovaj incident.

Ma jok uplašio se premijer da ga neprati ona novinarka sa nemoguće misije, iseko se živ poslednji put.

• Svrati ponekad, 312 postova

Kad vidim 3 ili više vozila u koloni pod pratnjom, sklonim se jer je verovatno ozbiljno organizovana pratnja sa ozbiljnim ljudima (ili barem ozbiljnim ovlascenjima).

Kad vidim jednog sa blinkerima, vozim kao i kada je u pitanju obicni auto, cak gledam malo da mu zasmetam ali da ne ugrozim nekog i da ne primeti nameru jer je verovatno u pitanju bahati vozac iz vlade, fals blinkeri sa Kupinda ili neki policijski nacelnik za koje me cisto zabole da li ce negde zakasniti.

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R

Ma uvek treba da se skloni covek kad nailaze jer njih zabole bas za obicne vozace a ne mozes im nista, cak i ako te ubiju nikom nista jer su bili pod rotacijom... e sad mozemo da pricamo da li se ponasaju kako treba, da li zloupotrebljavaju ovlascenja i sl. ali ako se pojave u praksi najbolje je skloniti se odmah jer je zivot vredniji, pa i maska na motoru od tih par sekundi...a posle na forum i pljuvacina po dilejama, al' motor i glava citavi ;)

Pozz

• ○○○○○○○○○○, 213 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 Ф

sto je najgore sve je vise "privatnika" kojima nije problem da plate policijsku pratnju pa vozaju zene do frizera uz sve rotacije i pratnju - takvi su (i oni u pratnji i oni koje prate) cini se za ostale ucesnike u saobracaju jos rizicniji?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja