Jump to content

Moto Zajednica

Novi kinez ili stari japanac...?

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova

Pozdrav,

Planiram na proleće da kupim motor pa me zanima i vaše mišljenje. Dvoumim se izmedju novog supermoto-a Sprint pulsera od dvesta kubika ili nekog veceg endura do 35kw. Za sada sam gledao kawasaki tengai-a 650 koji je star oko 20 godina koji košta isto kao novi pulser. I da li bi možda bio previsok za pulsera pošto sam visok 197cm?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Ja sam 195 i Pulser je mali motor svakako da bi mi neki KTM bolje stajao ali bih morao da produbim novcanik, no je svakako bolji od skutera, automatika, 6000km sam presao sa njim za skoro dve sezone..

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Pozdrav,

Planiram na proleće da kupim motor pa me zanima i vaše mišljenje. Dvoumim se izmedju novog supermoto-a Sprint pulsera od dvesta kubika ili nekog veceg endura do 35kw. Za sada sam gledao kawasaki tengai-a 650 koji je star oko 20 godina koji košta isto kao novi pulser. I da li bi možda bio previsok za pulsera pošto sam visok 197cm?

Za golema čoveka ide i golem motor..inače ima da izgledaš ko da si detetu oteo biciklo :jee:

Moj glas ide za starijeg Japanca.. pokazalo se da su tehnolgije devedesetih prilićno trajne i izdržljive.. zato i vozim to što vozim..

auto takođe mazda 626 :care:

• U prolazu, 16 postova

Recimo da mi odgovara visina pulsera, da li je bolje kupiti njega ili npr. klea, transalpa, freewinda...? Inače ovo mi je prvi motor koji kupujem, do sada sam vozio samo skutere i yamahu ybr 125 u auto školi koja mi se činila dosta slaba, skoro kao i skuteri od 125cc.

edit: nisam video prethodni post.

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

ako ti je 125ccm slabo, 200ccm ce ti vrlo brzo dosaditi,

nemam bas neko preterano pozitivno misljenje o kinezima, ali taj Sprint pulser 125-200 se dosta dobro pokazao, mozda je i najprodavaniji od svih, njega najcesce vidjam na ulicama,

ALI

raspasce se mnogo pre nego Japanac od 20 godina, nekad davno sam i ja bio u istoj dilemi i uzeo sam japanca i nisam zazalio, naravno tu se podrazumeva da uzmes ocuvanog Japanca u solidnom stanju a ne nekog razjebanog, ima i takvih, jer nekim vlasnicima odrzavanje motora nije jaca strana...

Znači malo više para ti treba.. gledaj TA, kle,xt, a najpre ST I afrike.. onda si miran sa motorom malo duži period..

Naravno gledaš da bude što očuvaniji.. godište nije tolkio bitno koliko stanje.. oteraš najbolje kod majstora na pregled pre kupovine.. samo spremi bar soma-dva..

ali onda možeš sa takvim motorom i na more da ideš, sa sve suvozačicom i opremom.. a možeš i svako dan da se probijaš kroz grad sa njime.. bez problema..:moto3:

• U prolazu, 16 postova

Afrika je prejaka pošto imam ograničenje na 35kw. U svakom slučaju ubedili ste me da kupim japanca.

Hvala svima na odgovorima pa se nadam da ćemo se videti na nekoj endurijadi uskoro .1jee1.gif

Ako se ne varam u mojoj saobraćajnoj je pisalo dal 25 ili 35kw Super tenera 750cc..

jedino ako nemaš godine starosti..ili kako već sad idu ta ograničenja..

• Prošao, 184 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 250R

Vidis da covjek poredi svasta pa vrv tu spada i Afrika i Tenera, imao sam i ja tu dilemu ali kad sam vidio sta su kinezi definitivno je Japanac dosao u dvoriste... 1zdravo.gif

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Pozdrav,

Posto sam imao oba motora, evo da ti odgovorim.

Sprint Pulser 200

* Mislim da ne postoji bolji motor za grad ako pogledamo odnos sta se dobija i cene. Malo trosi, lagan je, uparkiras ga gde hoces i izvuces u nazad "na ruke" (sto je malo teze sa ovim motorima od 200+ kila). Jeste nezniji motor i nije tako robustan, ali sam sa njim vozio po Gravelu i to je podneo sasvim ok. Lagano sam ga vozio i po Deliblatskoj Pescari (sa suvozacicom), i to je podneo sasvim ok. Zgodna stvar je sto odlicno podnosi sahtove i ivicnjake.

* Sa njim sam isao do Novog Sada takodje u dvoje, i ono.. moze, ali nije bas neki dozivljaj, neudoban je za duzi put i nema sta da trazi opterecen, dupe otpada nakon sat vremena, motor nema snage da ubrza kako bih voleo, i optimalna brzina mu je 80-90kmh, preko toga se motor cuje previse mucno za moje usi. Van grada sa njim - samo ako bas moras. Ali zato kad treba da sipas benzin shvatis da si se navozao za 500 dinara jer trosi vrlo malo.

Yamaha Super Tenere 750

* Totalno drugi par cipela. Vozio sam ga po Srbiji i Rumuniji, ni jedna ni druga zemlja nisu poznate po dobrim putevima. Zbog velikog prednjeg tocka (21 inc) bukvalno ne oseca rupe. Jednostavno te ne zanima kakav je asfalt i ne moras da izbegavas svaku rupu, jer se to ne oseca i voznja je udobna bez obzira na kvalitet podloge. Na tom motoru sam vozio po 3-4 sata bez pauze, sto na Pulseru ne bi bilo moguce ni u snu. Ukratko, Tenera je odlican izbor za voznju po Srbiji i zemljama sa slicnim kvalitetom puteva. Ne moras mnogo da joj dajes gas jer dobro vuce na niskim obrtajima i to je vrlo zgodno za putovanja posto ne mora svaki cas da se salta, a kad treba da preteknes neki auto, samo das gas i on odmah potegne.

* Medjutim, to nije najsrecnije resenje za grad. Secam se kad sam je tek uzeo, naviknut da isparkiravam Pulsera "na ruke", umalo se nisam zaglavio - jer nisam imao snage da izvucem Teneru u nazad i uzbrdo. Pored toga, Tenera ima manji radijus zaokreta (kao i svaki motor sa velikim prednjim tockom) i teze se provlaci izmedju kolona automobila na semaforu. Pored toga, meni je malo previsoka (visok sam 180cm), ali mislim da je moj primerak malo podignut.

Sto se tice cene posedovanja i odrzavanja:

- Dosta Tenera koje se ovde voze su registrovane na 25kW (tako su uvezene), pa razlika u registaciji nije nesto narocito velika.

- Delovi se relativno lako nalaze za oba modela, mada nisam mnogo stvari menjao na Teneri, vise sam na Pulseru (imao sam sudar pa sam svasta zamenio od spoljasnjih delova).

- Razlika u ceni redovnih servisa postoji, ali je nije dovoljno velika da bi mi bila bitna.

- Razlika u potrosnji naravno da postoji ali to se i ne moze tako jednostavno porediti zbog razlike u kubikazi.

Idealna varijanta bi bila imati oba motora ako finansijiska situacija to dozvoljava.

Ta ST je 89 godište.. :jee:

Samo to za grad grešiš.. da si više vozio offa..vožnja po gradu bi ti bila pesma.. da ne pominjem preskakanje trotara i stepenika..

tačno je da za st treba dobro da se doručkuje..a bogami i ruča..:moto3:

Kakva to afrika moze da se kupi za dva soma?Tu moze da se uklopi za KLE-a.

RD03 i za manje.. a to je po meni odličan motor..samo ružan u pm :lol:

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: sve o nozevima

Imao u posedu nov Qingi 200 ono sto mogu reci za njega da je motor prvenstveno za urbanu voznju mada moze i dalje ali nije kao sa japancem ali zato trosi kao upaljac1moto3.gif kad krenes van grada uvidis da mu fali snage pogotovo kad treba da preteknes nekog, pa ces ga brzo prerasti. Od japanaca imao klr 600, Teneru 660, Afriku 750, xl 600lm i rm koju i sad vozim. Vozao dr-a 650 xt-a 600. Afrika je makina koja se ne isplati paliti ako neces preci bar 100km u cugu1zdravo.gifprosto te mami da ne silazis. Sto se tice ostalih iz ergele neces pogresiti da uzmes bilo koji,svi se voze lako i zahvalni su za odrzavanje. Najbolje je da ako imas mogucnost da probas sve nabrojane i sam kazes to je taj. Moja odluka Japanac 0takoje.gif

• U prolazu, 16 postova

Afrika i tenera su mi prevelike i preteške za prvi motor. Sviđa mi se nova tenera ali ona je za mene preskupa.

Pratim oglase pa ću videti do proleća a i pare treba da se skupe 1oda.gif.

• Akvarista u pokusaju, 142 postova
  • Motocikl: Suzi nudista SV650 '09

Ja imam Qingqi 200 sm aka Sprint Pulser i zadovoljan sam sa njim.Jeste da mu fali malo snage i nije bas naj udobniji ali za te pare bolji bajk ne mozes naci.E sad,ovaj ce ti brzo dosaditi posto nema veliku max.brzinu,jos kad budes hteo da provozas devojcicu...Da ne bude da favorizujem gore pomenuti motor,prelistaj oglase pa ces videti sta se nudi i da se uklopis u cenu naravno.

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Japan rules!!!

日本のルール

Sve ti je jasno ako novi kinez košta koliko i Afrika stara 20godina.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja