Jump to content

Moto Zajednica

Pegaso 650 pomoć! - gasi se? grije? nivo ulja?

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650

Pozdrav svim bajkerima. Vozim apriliu pegaso 650 iz 1999g... Evo probat ću ukratko, iznijeti probleme koje imam sa pomenutim motorom, pa bih vas molio za savjete kako to da naj bezbolnije riješim. Naime...kad pokušam da upalim hladan motor, treba mu dva tri alnasovanja(nekad i više) uz čok povučen,naravno. Posle 5 - 6 minuta rada u leru motor postigne radnu temperaturu i onda obrtaji naglo pučnu da padaju, kao da se guši i ugasi se. Posle toga alnasujem, i neće da upali dok neskinem svijećicu i dobro je ne očistim. Kad vratim svijećicu, pali na pola ključa i opet radi izvjesno vrijeme, obrtaji mu opadnu i ugasi se...znači tako u krug..Drugi problem je to (dok sam ga uspjevao voziti) da se brzo ugrije i upali ventilator, napominjem da sam ga testirao i noću dok je vanjska temperatura niža. Znači, ne prelazi maksimum ali ventilator se stalno pali...da napomenem i to da je obična voda u rashladnom sistemu. Treće stvar, u posljednje vrijeme,kako ne vozim motor, ulja uopšte nema u mjernoj pusudi gdje se nalazi čep. Kada sam ispustio ulje, večina ga je bilo u karteru a malo u ramu(sve skupa malo jače od 2 litra)..nekako me to ulje najviše zabrinulo pa sam obustavio pokušaje paljenja i daljnjeg štelovanja karburatora..Eto, ako je ko imao sličnih problema, pa uspješno riješio pomozite.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

karbovi te u svakom slucaju,,zezaju,svecicu baci i stavi novu,od ciscenja nema nista..

nivo ulja se gleda tako sto motor radi kad se zagreje ugasis sacekas pola minuta minut i vidis gde je nivo,kad odstoji nema ulja,spusti se u karter,

za pegaza tu i tamo normalno da mu temp bude na pola i da malo malo pali ventilator..naravno proveri dali ti ne nadima creva i dali nemas vode u ulju..

• U prolazu, 6 postova

zaboravio sam,samo da dodam, da sad kad ga alnasujem izbacuje malo ulja iz donjeg hiberlaufa po zaštitnoj plastici ispod kartera..

• U prolazu, 6 postova

na tu količinu od 2,2 litra koja je bila u motoru, dodao sam možda, pola litra...neznam jel to previše...mada mi se činilo,bar pod prstima da ima i benzina u ulju..jel to moguće??

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: hibrid, pegaso cube 650

naravno da je moguce, prelivaju ti karburatori. skidanje , ciscenje, stelovanje karburatora.to sa uljem i vodom i nije neka frka, ali za karburatore ,preporuka, majstor.

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Jes' bolan Bokilic, samo od Sarajva ima malo podugačko ... :) Šalu na stranu, za karbove kod Pegasa mora da se ide do majstora, vidi da nemaš nekog u blizini, šteta da nisi bliže, čika Bokilić bi očas posla rešio

• U prolazu, 6 postova
:takoje: hvala vam ljudi, malo me razgovoriste...a mislio sam propast teška..čak sam razmišljao i o kupovini nove mašine, ali eto izgleda da se možda isplati poraditi na ovoj mojoj. nebi da vas smaram ali na kakve sam sve probleme nailazio sa ovdašnjim majstorima pa to je bruka jedna, a o dijelovima da ne govorim..motor mi tako stoji u garaži mjesecima jer pravog majsora u okolini nema...vidim da je bokilic bog za aprilije :care: ali šteta daleko je...znači, dobri ljudi svaki savjet mi je zlata vrijedan..hvala

• Ponosni BJB Redar, 1217 postova
  • Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš)

E pa dobro dosao u klub onih koji su kupili Pegasa koga prethodni vlasnik nije odrzavao! Elem, karbovi se ciste u SA a u Lukavici i Palama mogu samo da ti ih upropaste... Ulje ti je objasnjeno kako da meris i proveravas a ovi simptomi koje spominjes me podsecaju na moj prob sa dihtungom glave. Bokilic je vec predlozio da proveri da li nabija pritisak u crevima ali mislim da ti ne gine otvaranje agregata. Kad to sredis ostace ti jos stelovanje smese, a to bar nije prob uraditi samo je obavezno jer je po defultu karb podesen za bolje gorivo od naseg pa ako ne promenis opet ces imati problem nakon par K km. ziv bio!

• TT Monter, 118 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 cube

zaboravio sam,samo da dodam, da sad kad ga alnasujem izbacuje malo ulja iz donjeg hiberlaufa po zaštitnoj plastici ispod kartera..

Šta bi jesi rešio problem?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja