Jump to content

Moto Zajednica

mišljenje i pomoć oko kacige

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Dobar dan.

Evo ovako, do sada sam imao običnu MDS kacigu, ništa naročito, tako da nemam iskustva u kacigama, a odlučio sam da kupim novu kacigu za predstojeću sezonu. Čitao sam po forumima malo, ali bilo bi dobro kad bi neko predlozio neki model ili marku kacige, sa odgovarajućim obrazloženjem. Planiram da izdvojim otpilike oko 300e, a u opciji su samo integral kacige. Svideo mi se npr. model "Shoie Qwest", pa šta mislite o njoj? Polovne ne dolaze u obzir.

Hvala unapred :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 900 GT '20

Razmisli o ovome: http://www.maxmoment.rs/artikli/podkategorija/sr_latin/189/_/Scorpion-EXO-1000-Integralne

Ja sam jurio onu EXO 900 ali mi na kraju zafalilo para pa sam kupio Caberg Duke (flip-up).

Generalno, mislim da su ove EXO veoma dobre kacige a i lepe su.

Pozdrav druze, nadam se da sam bio od pomoci!1zdravo.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju.

Uzmi Marushina 999 ili jaci model. Kacige jebe keve japanske. 1100 grama su ekstra aerodinamika a na tom ajkula testu imaju 5 zvezdica.

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Mozda je covek trebalo da stavi naslov "Mišljenje i pomoć oko kacige SHOIE QWEST". Pa bi se verovatno javili samo oni koji znaju nesto o toj kacigi.

Mislim da su u toj prodavnici, gde prodaju Shoei u Beogradu(zaboravio sam ime), nabavili probne modele...

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Mislim da su u toj prodavnici, gde prodaju Shoei u Beogradu(zaboravio sam ime), nabavili probne modele...

Prodavnica se zove Motoland. :takoje:

E ovako, posto sam i ja bio u dilemi koju kacigu da uzmem pre par meseci znam kakav je to problem. Na kraju sam uzeo Shoei Qwest, model koji je i u tvom uzem izboru. Posle jedne sezone sa ovom kacigom potrudicu se da koliko toliko objektivno kazem kako stoje stvari.

Kaciga spada u red srednje tezih sa svojih oko 1400 grama (tacnije 1365 gr). Kvalitet izrade je vrhunski sto i dolikuje takvoj firmi i takvoj ceni. Ja sam je platio oko 40 000 din i uzeo sam belu bez ikakvih sara.

Kaciga je udobna i od svih kaciga mi je najbolje legla na glavudzu ( naravno i Arai mi je stajala kao da je za mene pravljena). :)

U voznji je tiha, vizir je sirok tako da je i vidno polje siroko. Ima dvostruku D ring kopcu i ako do sada nisi koristio kacigu sa ovakvim kopcanjem veoma brzo ces se navici. Kaciga dolazi sa providnim vizirom sa pinlockom. Kao sto ti je verovatno i poznato kaciga nema integrisane suncane naocare pa ces s toga, verovatno, morati kupiti i neki tamniji vizir (ja sam to uradio). Vizir se veoma lako i brzo menja.

Kaciga poseduje 4 luftera i to po jedan na bradi i celu (malo su siri-za ulaz vazduha) i 2 manja luftera pozadi koji omogucavaju izlaz vazduha a samim tim i cirkulaciju vazduha. Ono sto se meni nije svidelo je da ti lufteri ne rade posao onako kako bi trebali. Cini mi se da slabije vazduh cirkulise na 35+ stepeni. Moguce da je to i moj subjektivan osecaj jer ja volim da uvek imam svez vazduh i u stanu. Ja taj "problem" resavam tako sto vizir podignem na prvi zub. :D

Kad je hladnije vreme kaciga dihtuje za sve pare. Koriscena je i po kisi i nigde ne pusta vlagu. Vozena je i na temperaturi od 1-2 stepena i tad do izrazaja dolazi pinlock koji ne dozvoljava da se vidno polje zamagli. Primetio sam, posle duze voznje na toj temperaturi na podrucjima vizira gde pin lock nema ulogu jer ne pokriva vizir, da se stvara kondenzat. Vidim da taj problem imaju i druge kacige sto je i normalno cini mi se. :stabre: Uglavnom tamo gde je pinlock nece biti ni kondenzata ni magljenja.

Kaciga, inace, dolazi sa vrecicom za cuvanje iste i sa podbratkom, koji takodje sprecava da se vazduh uvuce u kacigu tokom hladnijeg vremena.

Sve u svemu moja neka subjektiva ocena ove kacige je 9/10.

Rezime:

+ kvalitet izrade, oblik i lezanje na glavi, D ring kopca, brza zamena vizira

- mozda malo slabija ventilacija, nepostojanje integrisanih naocara, veci trosak jer mora da se kupi dodatni tamniji vizir

To je uglavnom to. Ima verovatno jos toga sto bih mogao reci o ovoj kacigi ili mi sada ne pada nista na pamet. Potrudicu se u dogledno vreme da napisem svoje vidjenje ove kacige malo opsirnije nego ovde u cilju da buducem kupcu olaksam posao oko izbora.

Na OVOM LINKU imas moje dvoumljenje koju kacigu izabrati a OVDE sam je vec kupio. :aha:

Nadam se da sam pomogao. :zdravo:

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250

Imam Shoei Qwest dvije sezone, nosim je vec 35000km. Vrijedi sve pare. Ne znam sta bi drugo rekao a da kolega gore nije pomenuo. Nema sta da se razmisljas, kupuj i uzivaj u voznji. Neces se pokajati.

Zapamti da se kaciga ne kupuje samo prema licnom stavu nego i prema vrsti motora. Mozes kupiti i neku supersport kacigu od 800 eura. Ali se sigurno nece tako dobro pokazati na tvom motoru kao turing ili enduro kaciga koje su namjenjene tvom ili slicnom tipu motora.

• Podržavam 1

• Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova
  • Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk

Mozda ti znaci info, Maxmoment ima akciju mislim do 15.01.. Exo 1000 za oko 28.000-30.000 + gratis vizir. Super kaciga po vrlo povoljnoj ceni. Hiljadarku nemam, nosim exo500 i prezadovoljna sam, ali decko je danas kupio exo1000 i ono malo sto sam je probala ostavilo je fantastican utisak. "Opremu" ima slicnu kao moja kaciga i mogu ti reci da pinlock i integrisani suncani cvikeri mnogo znace.

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: honda cbf 600s

Posto i ja trazim kacigu ,ovaj model i meni je u opcii.Po internetu sto citam za Qwest ljudi se zale da nije tolko tiha kako sto se reklamira i da ventilacija joj nije bas dobro.

Ali sve u svemu izuzetna kaciga. Ja isto razmisljam i o X-lite X-702.Nije Shoei ali isto tako dobra kaciga.Pozitivne strane u odnosu na Qwest su joj da je laganija,da ima integrisane suncane naocare,da ima bolju ventilaciju(barem tako mislim),i mislim da je jeftinija.

Ali najbitnije je tebi koja se najvise dopada !Pozdrav.

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Hvala vam, dobri ljudi na pomoći :)

Uzeo sam od svakog razmišljanje u razmatranje, i još pregledao foruma. Ali naglasio sam da sam najzainteresovaniji za 'Qwest', i tako će i biti, ako sve bude odgovaralo. Sledeće nedelje idem da probam, tako da ako sve bude ok, to je to problem je rešen. Impresije ću napisati u budućnosti, tj. kad je počnem nositi kad otopli.

Hvala vam još jednom svima.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja