Jump to content

Moto Zajednica

Удес на крају сезоне

Recommended Posts

• ○○○○○○○○○○, 213 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 Ф

... i ne izvodi puno kerefeke sa nogom i tom sipokom u nozi nije ispostuj savete oko mirovanja nije sipka svemoguca! A cikin pogled ces pamtiti dugo, slican pogled me prati vec vise od deset godina kada je jedan vozac Skode razgoracenih ociju sa nogom na kocnici nizbrdo klizao prema meni, ali srecom ima vise lepih trenutaka u voznji motorom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

i ja sam imao pad kojije zavrsio u bolnici. Pokupio sam pesaka kod buvljaka i zaglavio urgentni sa laksom frakturom lobanje, teskim istegnucem levog vratnog misica i dobro oljustenom facom jer je kineska jet kaciga spala sa glave, sto me je sve zajedno kostalo cele moto sezone i ne bas jeftinog lupanja skutera.

Ali nisam se obeshrabrio, vec sam sledece sezone spakovao skuter i nastavio da vozim, samo sada bogatiji za jedno iskustvo i samim tim bezbedniji po sebe.

A dok sam lezao nakon pustanja iz bolnice, keva mi je rekla neces mi ti vise voziti motor, na sta sam rekao kroz osmeh "u pravu si, necu, vozicu jaci :)". I evo, vozim visestruko jaci motor i osetno brze, ali uvek sa fullface kacigom, uvek oprezno, posebno kad imam pesake na putu.

• Ne silazi, 7614 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nadam se da nije glupo da pitam, ovo naprsnuce se ipak desilo i pored protektora?

Naravno, ne odustaj, sredice se to pa se vidimo na drumu!

• BF3 killah, 301 postova
  • Motocikl: FZS 600

po meni je prilično besmislen savet za tu situaciju kada je neko u raskrsnici da ševrdaš po putu :), taj manevar obaranja levo desno zahteva vreme, a ako ti je motor pod nagibom teže ćeš zakočiti, ako te on i pored svega toga ipak ne vidi... najbolje je ipak kočiti i biti spreman 1hmm.gif

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

saranje putem se savetuje u trenutcima prilaska raskrsnici, ne u trenutcima izbegavanja sudara

obzirom na vrlo malu siluetu motora, kretanjem levo desno u svojoj traci u oku vozaca iz sporedne ulice pravis lateralni pomeraj koji je daleko uocljiviji od pukog frontalnog prilaska, sve i da imas kacigu sa rotacijom

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački
  On 1. 12. 2012. at 20:37, Fi011 je napisao:

po meni je prilično besmislen savet za tu situaciju kada je neko u raskrsnici da ševrdaš po putu :), taj manevar obaranja levo desno zahteva vreme, a ako ti je motor pod nagibom teže ćeš zakočiti, ako te on i pored svega toga ipak ne vidi... najbolje je ipak kočiti i biti spreman 1hmm.gif

Nije besmisleno sve što pvećava bezbednost, zaklati se motor pri nailasku na moguću lošu sitaciju i far zaigra a to povećava uočljivost. Ne "obara" se motor ko što možda predpostavljaš.

Izbegavanje prepreke je jedan od osnovnih radnji koji se uči da bi bio primenjiv u praksi, nekad uz predhodno kočenje, nekad ne, zavisi kako naleže situacija i lična procena šta raditi. Najpogubnije je ništa ne činiti i biti spteman za udar.

On 1. 12. 2012. at 20:43, kosooki je napisao:

saranje putem se savetuje u trenutcima prilaska raskrsnici, ne u trenutcima izbegavanja sudara

obzirom na vrlo malu siluetu motora, kretanjem levo desno u svojoj traci u oku vozaca iz sporedne ulice pravis lateralni pomeraj koji je daleko uocljiviji od pukog frontalnog prilaska, sve i da imas kacigu sa rotacijom

:takoje:

• Svrati ponekad, 135 postova

sobzirom da he tema udes na kraju sezone,pazi ne valja ni jedno ni drugo ali znas sta je gore od vec pomenutog? udes na pocetku sezone....e tada imas osecaj da oporavku nema kraja.....

• motoras, 2501 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
  Citiraj
На 10м видим му главу у колима и капирам да уопште не гледа лево, већ десно, али ја и даље желим да верујем да ће стати, аман.

Zbog ovog si "pazario",a iskustvo je nesto sto se stice. Ako ti je za utehu- i iskusni pogrese.

A lepo Djunta rece:

Citiraj
Izbegavanje prepreke je jedan od osnovnih radnji koji se uči da bi bio primenjiv u praksi, nekad uz predhodno kočenje, nekad ne, zavisi kako naleže situacija i lična procena šta raditi. Najpogubnije je ništa ne činiti i biti spteman za udar.

U prevodu-ako vidis da je udar nemoguce izbeci-sve stiskaj! Manje boli kad je brzina manja.I masinu i vozaca.

• Podržavam 1

On 1. 12. 2012. at 21:12, Mikulanac je napisao:

Tu bi jedna rotacija sela ko dupe na noshu !

Jes vala, ja imam zvučno svetlosni automat a kad treba,uključim još emergency mod na žmigavcima. :lol:

• Integrisan, 8655 postova
  On 1. 12. 2012. at 21:31, đunta je napisao:

Jes vala, ja imam zvučno svetlosni automat a kad treba,uključim još emergency mod na žmigavcima. :lol:

Đunta, od tebe manje nismo ni očekivali :zdravo:

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX600F '01

Brz oporavak ti zelim 0takoje.gif

Ako ti je za utehu, na BJB-u imas sjajnih putopisa, kao stvoreni za ubijanje dosade... plus sada imas izgovor za zenu da ona radi sav "posao", ti ne mozes "gore" 1lol.gif1zdravo.gif

• Podržavam 1

On 1. 12. 2012. at 21:36, severian je napisao:

On 1. 12. 2012. at 21:37, Mikulanac je napisao:

Znaci cirkus Kolorado :takoje:

Vrag odno šalu. Pre dve večeri sam imao klasično ieskiviranje automobilom, ne sećam se kad sam bio primoran tako drastično da reagujem. Kad sam pričao Đuntinici, reče da bi ona verovatno imala udar a više nego odlično upravlja autom. Cirkus je na beogradskim ulicama, ruski rulet ko nije spremljen.

ma razumem ja poentu, samo se pitam da li je iko od vas to primenio, i da li je primetio koliko vremena oduzima manevar "šaranja", ili ti ševrdanja :D, dok se pitaš da li će budala da te vidi... znam, probao sam, i mislim da ne pomaže mnogo...

On 1. 12. 2012. at 21:41, đunta je napisao:
  On 1. 12. 2012. at 21:36, severian je napisao:

On 1. 12. 2012. at 21:37, Mikulanac je napisao:

Znaci cirkus Kolorado :takoje:

Vrag odno šalu. Pre dve večeri sam imao klasično ieskiviranje automobilom, ne sećam se kad sam bio primoran tako drastično da reagujem. Kad sam pričao Đuntinici, reče da bi ona verovatno imala udar a više nego odlično upravlja autom. Cirkus je na beogradskim ulicama, ruski rulet ko nije spremljen.

ti si, brate, skroz zađuntio, leba mi...:stabre::moto3:

Da ne citiram i da ne teoretišem. Kad se pravilno poduči i nauči, klaćenje motorom ne iziskuje nikakav dodatni napor, vreme, remeti ili odvlači od drugih radnji... Sve što je ucsvrsi sprečavanja i izbegavanja ovakvih, većinskih nesreća usled previda, neviđenja,... je dobro došlo. Lično nemam nekih problematičnih siutacija zahvaljujući i poboljšanoj uočljivosti i uz defanzivni pristup, da zanemarim iskustvo koje je dodatni kvalitet. Ajd, desi se ko sa autom, al na motorciklu ne, veropvatno zbog pažnje + u odnosu na vožnju u kabini.

On 1. 12. 2012. at 23:14, Robin Hood je napisao:

Pošto sam ja prvi pomenuo ševrdanje...

Nemoj da neko misli da sam bio imalo ozbiljan, ševrdanje je bilo samo u cilju zajebavanja Đunte :aha:

Lako je tebi s Đuntu. Šta bi mi bez šale.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator
  On 1. 12. 2012. at 22:58, Fi011 je napisao:

ma razumem ja poentu, samo se pitam da li je iko od vas to primenio, i da li je primetio koliko vremena oduzima manevar "šaranja", ili ti ševrdanja :D, dok se pitaš da li će budala da te vidi... znam, probao sam, i mislim da ne pomaže mnogo...

I dok tako šaraš levo desno -čovek ti izleti pa se slupaš. Posle kad odete na sud - čovek ispriča da si ti krenuo desno, pa levo pa u njega , a ti onda pokušaj da ubediš sudiju da si tako usporavao. :stabre: :stabre: :stabre:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja