Jump to content

Moto Zajednica

Felne: promena boje

boja felni  

31 članova je glasalo

1. 1. Koju boju odabrati za dati motor?

• Crna (trenutna)
      10
    • Bela
      9
    • Siva
      2
    • Zlatna
      10

Recommended Posts

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Ćao svima. Pre svega znam da ima dosta tema o farbanju i plastifikaciji ali ne bih da dižem teme stare 2 god iz mrtvih.

Zanimaju me mišljena o tome da li treba uraditi, gde treba uraditi i koju boju odabrati? Da li raditi plastifikaciju ili farbanje? Da li je teško održavati svetle boje felni čistim?

Na slikama se vide ciljane boje.

Trenutno je crna tj fabrička.

Bela boja se nalazi samo na CBR nalepnici.

Sivu boju ne mogu nikako da ubodem ali bih išao ili na boju kojom su urađene nalepnice HONDA na donjim plastikama ili boju plastike oko izduva ili možda boju dekle.

Zlatne boje nema nigde na motoru ali mi ne deluje loše.

Sve boje su samo približne da bi se stekao utisak jer nigde nisam uspeo da pronađem Paint Code za boje koje se koriste za felne dok za boje samog motora se mogu pronaći na sajtu http://colorrite.com/

Toliko za sada. Čekam odgovore :)

post-5644-0-07669500-1353925334_thumb.jpg

post-5644-0-00175100-1353925350_thumb.jpg

post-5644-0-33767300-1353925357_thumb.jpg

post-5644-0-30662800-1353925363_thumb.jpg

post-5644-0-85489500-1353925370_thumb.png

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Mozda neka zlatna boja? :D

Pa to je četvrta opcija ili se ne primećuje da sam ciljao zlatnu boju? :D

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Zlatna je zaista dobar izbor...mada ja bih uzeo u obzir i petu opciju, a to je...crveno kao nalepnice.

Moze i Repsol narandzasto...

Plastifikacija obavezno (power coating) i da znas da sto je svetlija to zahteva vise paznje...ali se tako i vidi ko voli svoj motor, a ko ga samo arci.

Crne su najzahvalnije za odrzavanje definitivno, a tvoj ukus ce svakako presuditi u kojoj ce boji biti.

Mislio sam da je siva boja najzahvalnija ako se odnosi na tragove od prašine i drugih prljavih materija tog tipa koje se trude da nam pokvare izgled ljubimaca. Znači tvoj glas za crnu. Izjednačenje :)

Zlatna je zaista dobar izbor...mada ja bih uzeo u obzir i petu opciju, a to je...crveno kao nalepnice.

Moze i Repsol narandzasto...

Plastifikacija obavezno (power coating) i da znas da sto je svetlija to zahteva vise paznje...ali se tako i vidi ko voli svoj motor, a ko ga samo arci.

Probao sam neku crvenu boju da pronađem i ni jedna mi ne ide, suviše drečavo. Repsol isto ne ide jer fale sve one divne boje na plastikama :(

OK. A gde može da se raspita oko plastifikacije?

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Zlatna, kao i sve druge pomenute su prilicno neutralne.

Plava i bela su vise za Suzuki...

Zelena naravno za Kawu...

Za Hondu iako ti deluje drecavo, meni se nekako namece da su jedine opcije crveno(manje) i narandzasto(vise).

Zuta niposto, najgora moguca. Kada vidim zuto, odma' mislim na nesto lose...bilo motor, bilo auto.

Da ne reklamiram nikoga, pretrazi malo forum, nacices i plastifikaciju :takoje:

p.s. da znas da ce odma' "neki" da tripuju kako su varene felne i kako to nista ne valja :moto3: ... ti radi sta ti volja.

Zlatna, kao i sve druge pomenute su prilicno neutralne.Plava i bela su vise za Suzuki...Zelena naravno za Kawu...Za Hondu iako ti deluje drecavo, meni se nekako namece da su jedine opcije crveno(manje) i narandzasto(vise).Zuta niposto, najgora moguca. Kada vidim zuto, odma' mislim na nesto lose...bilo motor, bilo auto.Da ne reklamiram nikoga, pretrazi malo forum, nacices i plastifikaciju :takoje: p.s. da znas da ce odma' "neki" da tripuju kako su varene felne i kako to nista ne valja :moto3: ... ti radi sta ti volja.

Pa ja i ne želim nešto drečavo. Hoću samo da se lepo vidi gde je felna a gde je guma. Ovako mi guma deluje kao balonjara najgora.

Honda%2BCBR1000RR%2B05%2B%2BRepsol%2B%2B1.jpg

Samo mi sve te prelepe plastike fale kako bi te felne bile adekvatne.

A gunmetal-siva, u poslednje vreme je bas popularna?

Imaš li primer pošto nisam siguran da znam na šta misliš?

• svrati kad mu je dosadno, 258 postova
  • Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001

Ovo je primer gunmetal boje. Mozes sam da biras koliko ce da se presijava i da li je tamnija ili svetlija. Na tu boju bi isle lepo i reflektujuce, bele ili crvene trakice.

post-13054-0-69397500-1353938986_thumb.jpg

post-13054-0-04448200-1353939002_thumb.jpg

post-13054-0-79598000-1353939844_thumb.jpg

Ovo je primer gunmetal boje. Mozes sam da biras koliko ce da se presijava i da li je tamnija ili svetlija. Na tu boju bi isle lepo i reflektujuce, bele ili crvene trakice.

U početku sam hteo da pronađem neku nijansu te boje ali nekako mi previše zatvori motor u monotone boje. Sada mi je najdraža zlatna. Čekam slike da vidim kako su nekom liku koga znam ispale u zlatnoj varijanti pa da budem bliži odluci. Čak sam video i Repsolku sa zlatnim (naravno na netu) i čak i tu lepo stoji.

A ne mogu da verujem da u anketi je svako različito glasao :D

• svrati kad mu je dosadno, 258 postova
  • Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001

Zlatne felne lepo stoje na yzfR1 ali njoj su i nalepnice u tom fazonu. Zlatna felna bi na hondi lepo izgledala kada bi stavio tegice zlatne boje a nalepnice uradio u malo razlicitoj nijansi crne od samog motora.

post-13054-0-55339600-1353941034_thumb.jpg

post-13054-0-12609400-1353941051_thumb.jpg

Zlatne felne lepo stoje na yzfR1 ali njoj su i nalepnice u tom fazonu. Zlatna felna bi na hondi lepo izgledala kada bi stavio tegice zlatne boje a nalepnice uradio u malo razlicitoj nijansi crne od samog motora.

Znam. I ja sam tražio još neki detalj da se slaže sa novom bojom felni ali i nije neki izbor. Možda kasnije da dodam ako pronađem neke lepe ručice kvačila i prednje kočnice u zlatnoj boji.

Moj glas za zlatnu..verovatno cu i ja nju raditi ili gun metal...motor mi je takodje crn sa sivom..fotografija1311resize.jpg

Zlatna mi je najsuptilnija a da ne bude mračna siva boja koja mi baš umrtvi motor tj izgled. Gun metal mi se i ne sviđa baš. pošto sam sada video gomilu njih koji su ofarbali krakove a ostatak u gun metal varijantu.

Najverovatnije zlatna pošto kao što sam napisao. Čak i ovde mi ok izgledaju a voleo bih jednog dana da kupim repsol plastike.

1_repsol_carrozzeria_005.jpg

• Drug član, 1081 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Sto se mene tice uz ovu kombinaciju bi samo dodao crvene trakice na crnu felnu i nista vise....

Ili ako bas zelis da farbas, moze zlatna...ali da se naprave i nalepnice za rezervoar i ono HONDA skroz dole u zlatnoj boji...naravno samo da se prelepe preko...bez skidanja fabrickih..

Sto se mene tice uz ovu kombinaciju bi samo dodao crvene trakice na crnu felnu i nista vise....

Ili ako bas zelis da farbas, moze zlatna...ali da se naprave i nalepnice za rezervoar i ono HONDA skroz dole u zlatnoj boji...naravno samo da se prelepe preko...bez skidanja fabrickih..

Uh, baš bi da izbegnem bilo kakve intervencije na plastikama jer nemaju manu.

Moja ideja i jeste krenula od crvenih trakica ali onda sam primetio kako na prethodnom motoru mi uopšte nisu bile primetne i uopšte ne daju "treću dimenziju" već samo ako se motor gleda iz profila. Dok kod ofarbane felne tačno se vidi dimenzija gume :)

Prokleti internet, da nije fotki na istom do ovoga nikad ne bi došlo :D

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Hehe! :) I ja sam razmisljao o istoj stvari. Kod mene je crno siva kombinacija, ali su mi vile zlatne. I mogu ti reci da mu mnogo dobro stoje te zlatne vile, iako nema vise nista zlatno na motoru. Tako da sam siguran da bi i zlatne felne mnogo dobro cucile.

I ja sam razmisljao o tom farbanju, ali ipak ne. Samo cu zalepiti trakice i to je to. Na prethodnom motoru koji je bio crn, sam zalepio crvene (mada su vukle na narandzasto) Neka nijansa izmedju i leglo je... bruka! Nema ko me nije pitao za trakice.

Tako da, ja ne farbam. Zalepicu iste takve trakice i cao! :) Samo da ih nadjem da kupim.

BTW, ukusi su razliciti i lepota je u oku posmatraca, ipak sam proceni sta je najbolje. Po meni, zlatna ili siva kao deklo, nista trece!

Pozz! 1zdravo.gif

Po meni, zlatna ili siva kao deklo, nista trece!

Slažem se. I dalje ne mogu da pronađem nijansu sive na koju bih išao tako da i dalje prednjači zlatna zbog vila i nosača kočionih klešta.

Ali pogledaj glasanje. Jeste da nema mnogo glasova i ne znam da li me zezaju ljudi ali im se izgleda baš toliko dopada bela varijanta??? :)

bela nikako,veruj mi...mi smo ofarbali felne u belo,svaki dan od lanca i ulja su crne....to je mucenje zaista,prati ga svaki dan....zlatna definitivno.....

xexe,sto se plastika repsol tice,ebay je zakon....sve plastike od 400 do 500 e....mi uzeli iz hira nekog,cisto da promenimo izgled,sve lezi sraf na sraf...odlicne su...poz

Što se tiče boje felni, isto to mi je drugar jedan rekao. A njega kada god nisam poslušao iz prve ili sam morao ponovo da idem da radim isti posao ili sam se toliko zeznuo da nema popravke. Tako da bela nije opcija. Samo se plašim da mi ne ispadne šabanska boja ili da ne legne lepo uz ostatak.

A za plastike sam već našao gde i kako. 360e ispadne sa dostavom. Samo čekam da dva drugara kupe prvo sebi pa da se uverim u kvalitet i da li su potrebne modifikacije.

Da li možeš da mi kažeš za koji motor ste kupili? Od kog prodavca i ostalo. Što više detalja to bolje. Čitao sam da te plastike najbolje ležu tj najmanje modifikacija ima za Hondine modele. Slike bi bile super. Može na pp ili šta već. Hvala :)

Eto ljudi, žensko kada kaže zlatna onda zlatna :D

xexe,ovako,u pitanju je gsxr k5,slike i ostalo vezano za plastike mozda i uspem ali problem mi je posto sam preko moba,nemam komp,imam ali kao da nemam...medjutim potrudicu se...

sto se tice zlatnih felni,nema nista lepse od crno zlatne kombinacije,kad ti barby :D kaze :D

Hvala Barby. Ako budeš u prilici da mi pribaviš informacije i slike bio bih ti veoma zahvalan. Čak toliko da ti kupim paketić u zemunu :D

xexe moze,obozavam paketice :D :D :D

Samo da ih ne pomešamo na akciji Deda Mraza pa da se završi ovako big-joint.jpg:D

• Podržavam 1

xaxaxa,ipak ja stojim pri onom u zdravom telu,zdrav duh....mada hvala,poklon je jedinstven,niko mi nikada nije kupuo tako nesto :lol:

Zdravo ne bi bilo da sam ponudio paket cigara. A ja sam mislio da sve što je zeleno je i zdravo :D

pa ok,jesam negde cula da je dobro sa vremena na vreme procistiti pluca :lol:

Ja ih ranije čistio tako što vozim pun gas i otvorim usta, ali samo se nagutam raznih buba plus ostanem bez krajnika. Zato sada i ja hoću da probam novi pristup tom problemu :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja