Jump to content

Moto Zajednica

NOVA CBR 600RR 2013

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 227 postova

@ gixxersixxer Velika gomila neistina, da se blago izrazim.

Trenutni CBR600RR je najbolji motor u klasi za sve sem za stazu. Tu je R6 bolji jer je jači u najvišim obrtajima i ko ume da ga drži stalno tu, u prednosti je. Za sve ostale situacije - RR je bolji - ima bolju krivu obrtnog momenta, udobniji je i pobedio je na skoro svim uporednim testovima. Za suzuki nikad nije bilo prevelikih zamerki ali je uvek negde u sredini. Mene posebno nervira dizajn suvozačkog sedišta koji izgleda kao drvena ploča koju je neko spustio tu privremeno (možda ispravljeno na poslednjim modelima, ne sećam se). Inače mi se dopada što zadržavaju gsxr 750 i razmišljam se da ga kupim.

Nemoj mnogo da mislis!

Vidi SADA ako imaju nesto na popustu!

(Ja sam krajem 2008-me kupio 750 K8 za 9500, a tada je za (identican) model za 2009-tu (K9) trebalo da se plati 12000.)

Sta god te zanima 064/3295-208. Srecno! (Po mom skromnom iskustvu sreca je zagarantovana, samo da te naucim kako se pere - jer Suzuki (u odnosu na Yamahu koju sam prethodno imao) ima bas traljavo uradjenu elektriku (zice, konektore i ta sranja))

Da ispostujem temu, "Honda je Honda" (sta god to znacilo, a ova je ruzna u odnosu na model 2003 kad se to pojavilo. Al' aj', Honda je, pa ako tako volite ... Nisam vozio Hondu, komentar je samo na izgled.)

@ gixxersixxer

Sta si se ti "usijao"? Pokupovace bre sve na tvoje preporuke, pa sta ce da nam ostane? Tise malo! (Svojevremeno sam citao neki (nazovi) test Aston Martin Lagonda, pa onda neki americki diler (a "mustra") "Moris Longstrit Holovej IV" (paz' samo to IV, cetvrta generacija moze da prodaje samo zito, pirinac i sl.) objasnjava kako na autu postoji samo jedan jedini znak, uz komentar - "Ljudi moraju da znaju kakav je to auto, necemo da ga reklamiramo.").

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

bas tako ide, kao u reklami. u slowmotionu :P

Hahaha! 1lol.gif E jesi zajebant, nema sta! 0takoje.gif

• svrati kad mu je dosadno, 258 postova
  • Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001

migavci iz doba jure, mustang farovi i rep iz 2002 godine. ruzan. pored svega toga i dalje 118hp...ne moze da se poredi sa r6, da ne pominjem uopste novog gsxr-a 600.

Koliko si motora posedovao do danas, koliko ih imas trenutno, vozio si ovaj motor pa tvrdis da losije ide od r6 ili gsxr-a? Mislis da ljude iz Honde interesuje koliko konja ima suzuki ili yamaha, mislis da 15ks vise cini da je motor bolji?

alahu baci ciglu na ovog stevu i budi precizan. vidi, posto si nesvakidasnje glup, na prvi deo posta necu da se osvrcem i na ova leksikonska pitanja. ako imas sumnje da nemam pojma da vozim dodji u beograd da skoknemo do batajnice, dacu ti prilike da mi se ..bolje da ne psujem da ne dobijem ban... a sada da se osvrnem da drugi deo posta gde ispadas glup. "Mislis da ljude iz Honde interesuje koliko konja ima suzuki ili yamaha", ne, naravno da ih ne interesuje sta im direktna konkurencija izbacuje na trziste, jer oni znaju sve i najpametniji su. I sada poslednji deo " mislis da 15ks vise cini da je motor bolji?" da imam trecu ruku i sa njom bih se za celo kolko si glup. jel ti imas predstavu koliko je 15ks u klasi od 600cc gde su svi od velike cetvorke u 5-6kg tezi-laksi jedni od drugih?

ti decko ne znas sta znaci kad lampica za rezervu trepce a sta znaci kad sija a hoces da diskutujes.

vec sam ti jednom rekao, previse si arogantan i bezobrazan i MNOGO ALI PREVISE SI GLUP i preskoci moje postove.

Nisam te pitao da li znas da vozis, vec da li si imao iskustva sa svim ovim motorima pa mozes da realno ocenis koji je najbolji?

• .............., 92 postova

Dizajn je staromodan tu nema dileme. Ja nemam nista protiv toga, ali nema smisla da je npr. rep isti vec 10 godina.

Verovatno Honda zna sta radi jer ne propadaju kao fabrika.

• Svrati ponekad, 227 postova

Dizajn je staromodan tu nema dileme. Ja nemam nista protiv toga, ali nema smisla da je npr. rep isti vec 10 godina.

Verovatno Honda zna sta radi jer ne propadaju kao fabrika.

Pre svega sve je stvar ukusa!

Tacno je da je dizajn vremesan, ali to ne znaci da nije aktuelan - aj' nadji danas lep "R" a da nije Dukati ili Agusta (a to ima i cenu.)

Ovaj motor pojavio se 2003-ce i po meni nije trebalo menjati bas nista, cak ni prvobitne boje (a ne nesto drugo) - samo da su mu dodali 150ccm (tj. napravili 750).

Rep jeste isti 10 godina ali je i posle 10 godina uzor elegancije i estetike (sa tim loncem pod repom).

Evo ti ovako (i mislim da ce se mnogi R-ovci sloziti) najlepsi R ikada je "MV Agusta F4 750", i taj je nastao davne 1996-te. Sta god su od tada menjali zasrali su - sva sreca pa nisu mnogo.

• .............., 92 postova

Imao sam prilike da gledam dokumentarac kako je F4ka nastala. Taj motor je dizajnirao veoma cenjeni dizajner Massimo Tamburini. Covek u tom dokumentarcu prica koliko se napatio da dodje do izgleda koji je usao u proizvodnju. A kada to kaze dizajner tog kalibra jasno je koliko je truda ulozeno u dizajn koji (slobodno mogu reci) je večan.

Svaka cast Japancima, ali MV Agusta i Ducati su druga prica, tu se dizajn razvija godinama i svaki model je oblikovan sa posebnom paznjom i namerom da taj dizajn traje godinama. I ne radi se samo o motorima, takvi su Italijani i u proizvodnji auta, namestaja, opreme...

Zato mislim da ne treba pricati o repu 600RR kao o pojmu elegancije koji traje godinama.

• Svrati ponekad, 377 postova

stoji da italijani imaju najbolji dizajn ali i japan ume i te kako da uzvrati. pogledaj kakva je jamaha r6 2007 kad je izasla. perverzija. suzuki 2008-2010 600 i 750 isto perverzija. stariji model kawasakija 600 sa izduvom ispod repa prelep takodje. honda repsol 1000 2005 jedan od najlepsih motora svih vremena po meni.

meni je ta avgusta do zla boga grdna sa onim vagina farom. ako hoces da ti nadjem lepi R iz japana mogu da ti kacim slike do sutra nije problem. a ovo sto je honda sad izbacila je smesno, to je poenta svega. da je izbacila isti ovakav motor 2005 godine bio bi u istom fazonu, meh, nista posebno. a kad izbacis u 2012 ovako nesto to je sramota.

• Podržavam 1

• Drug član, 1049 postova
  • Motocikl: Lep

stoji da italijani imaju najbolji dizajn ali i japan ume i te kako da uzvrati. pogledaj kakva je jamaha r6 2007 kad je izasla. perverzija. suzuki 2008-2010 600 i 750 isto perverzija. stariji model kawasakija 600 sa izduvom ispod repa prelep takodje. honda repsol 1000 2005 jedan od najlepsih motora svih vremena po meni.

meni je ta avgusta do zla boga grdna sa onim vagina farom. ako hoces da ti nadjem lepi R iz japana mogu da ti kacim slike do sutra nije problem. a ovo sto je honda sad izbacila je smesno, to je poenta svega. da je izbacila isti ovakav motor 2005 godine bio bi u istom fazonu, meh, nista posebno. a kad izbacis u 2012 ovako nesto to je sramota.

Da li znas kada je npr Ducati dizajniran? Koje godine? I kako su japanski motori izgledali jos narednih 10 godina posle njega?

• Podržavam 1

ne razumem pitanje? kada je koji dukati dizajniran? zar nije suzuki prvi ulicni R? ako mislis na ducati 916 koji je izasao 1994 godine on jeste napravio veliki bum na sceni, ali isto tako posle njega 1998 godine je yamaha r1 napravila ako ne i jos veci bum. sve fabrike imaju neku vrstu zasluge za razvijanje R klase, ovo sto je honda izbacila sad je nazadovanje, da ne skrecemo s teme previse.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Meni je MV Agusta lep motor nema sta ali- cena= smejurija. Performanse- sva 4 japanca je deru samo tako. Znaci kupuj zbog izgleda ili zbog viska para tj. hocu da imam motor koga u Srbiji ima par komada. Ne znam drugi razlog kupovine?

Meni je MV Agusta lep motor nema sta ali- cena= smejurija. Performanse- sva 4 japanca je deru samo tako. Znaci kupuj zbog izgleda ili zbog viska para tj. hocu da imam motor koga u Srbiji ima par komada. Ne znam drugi razlog kupovine?

Pa svako voli razlicite stvari, ja bih uvek pre izabrao Ducati nego bilo kog japanca kao sto smatram da je BMW sam vrh. Meni performanse nista ne znace, nisam Rossi. A svako sigurno voli da ima unikatan motor.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

BMW i jeste trenutno vrh- po testovima tako da tu nema dileme. Mada opet nekome je Honda najupravljivija, bmw najbrzi i ima mozda najbolje kocnice itd... Al ova Agusta truba :D (osim estetike)

• Zainteresovan, 749 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

al je zapenio ovaj suzukiljubac kao da mu život zavisi od toga da nas ubedi kako je ovaj 600 RR ružan ?? Meni je lep brate i šta sad...

a što je Honda prva ugradila elektronski ABS na super sport mašine to nema veze, vazno da su migavci ružni, nisu fensi, led, trt mrt... :stabre:

al je zapenio ovaj suzukiljubac kao da mu život zavisi od toga da nas ubedi kako je ovaj 600 RR ružan ?? Meni je lep brate i šta sad...

a što je Honda prva ugradila elektronski ABS na super sport mašine to nema veze, vazno da su migavci ružni, nisu fensi, led, trt mrt... :stabre:

To ti je ono``ne j.... van svog sela i onda mu u svom selu najlepse jer ne zna za bolje``, mozes misliti koliko zna kada se od celog motora uhvatio za migavce.

To ti je ono``ne j.... van svog sela i onda mu u svom selu najlepse jer ne zna za bolje``, mozes misliti koliko zna kada se od celog motora uhvatio za migavce.

evo sta misle ljudi van mog sela. jedino sto valja mu je boja.

http://www.youtube.c...c&v=eFEHIYytLnY

edit: later, cbr fans.

zato sto migavci nisu integrisani u retrovizore

kakva neoprostiva greška... nisu provalili japanci da se tu u stvari gubi minimum 5 konja i zbog toga "kaska" za konkurencijom :takoje:

kakva neoprostiva greška... nisu provalili japanci da se tu u stvari gubi minimum 5 konja i zbog toga "kaska" za konkurencijom :takoje:

uvatio si se za migavce, a mogao si da se usput uvatis i za rep iz 2002 godine, kockasta sedista, retrovizore instrument tablu....pola motora je iz 2002 godine.

pored toga nema slipper kvacilo i ima preko 5hp manje od svakog motora iz japana iz te godine. sa cenom od 12 000 *(a verovarno i vise, jer stari model je trenutno 12000, nov ce da bude minimum 500 evra vise) kosta kao neke hiljadarke iz japana a ja kao potencijalni kupac treba da

razmatram ovo ruglo od novog modela sa najjadnijim performansama u klasi za te pare? meni je ovo smejurija majke mi. cbr je i te kako otpisan sa moje liste. a ti veljo, i ostali, zamolio bih vas da mi ne izvlacite

po jednu recenicu iz postova, nego da uzmes sve ovo sto sam napisao u obzir, pa ako imas bilo kakav kontra argument onda napisi. edit : gledam vec dva sata ovu hondu i trazim bilo sta sto bi mi bilo lepo na njoj i nasao sam samo jednu stvar, FELNE!

Ono što sam ja zaključio je sledeće: poboljšane kočnice i sistem ABS, poboljšano ubrizgavanje goriva, lakši, uravnoteženiji, centralizovan ram, jače prednje viljuške ... prednja maska je takva jer su hteli da podseća na Moto GP model RCV 213 a naravno bolja je i aerodinamičnost ...za sam model se govori da je to obnovljen CBR a ne nov model ... dakle, Honda kao i uvek, nije želela da fascinira brojkama - mada vidim ima dosta onih koji vole istima da se hvale, već je napravila vozački motor... e zato ja volim Hondu a 120 ili 125 ks me ne pogadja previše ...

i ovaj moj 954 je dosta slabiji na papiru od novijih motora ali na drumu je druga priča :zdravo:

• Podržavam 6

uvatio si se za migavce, a mogao si da se usput uvatis i za rep iz 2002 godine, kockasta sedista, retrovizore instrument tablu....pola motora je iz 2002 godine.

pored toga nema slipper kvacilo i ima preko 5hp manje od svakog motora iz japana iz te godine. sa cenom od 12 000 *(a verovarno i vise, jer stari model je trenutno 12000, nov ce da bude minimum 500 evra vise) kosta kao neke hiljadarke iz japana a ja kao potencijalni kupac treba da

razmatram ovo ruglo od novog modela sa najjadnijim performansama u klasi za te pare? meni je ovo smejurija majke mi. cbr je i te kako otpisan sa moje liste. a ti veljo, i ostali, zamolio bih vas da mi ne izvlacite

po jednu recenicu iz postova, nego da uzmes sve ovo sto sam napisao u obzir, pa ako imas bilo kakav kontra argument onda napisi. edit : gledam vec dva sata ovu hondu i trazim bilo sta sto bi mi bilo lepo na njoj i nasao sam samo jednu stvar, FELNE!

Sta sa tim sto lici na prethodni model, ni Jamaha na R1 nije mnogo menjala od 2004 do 2012godine sto se tice plastika, repa, migavaca, pa jel zbog toga kanta?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja