Jump to content

Moto Zajednica

Ultrazvucne kadice

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Razmisljam da kupim neku od ovih UZ kadica za ciscenje dizni i jos nekih stvari.

http://mobilnicentar.rs/index/Ultrazvucne%20kade_Ultrazvucna%20kada_modeli_543

Sta mislite o njima? Koja tecnost se u njima koristi? Imate li neku preporuku?

Vidim da se za cenu ciscenja dve dizne moze kupiti kadica pa to mogu da radim kod kuce, kad pozelim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6586 postova
  • Motocikl: đački pešački

Odlična ideja, nisam znao da je ovo sad toliko jeftino. Samo ne piše za ove jeftine ništa. Moj drugar ima pravu za dizel dizne. Koristi isključivo namensku tečnost koja košta poprilično, a za rad ima rešenje da ne troši tečnost, stavi dizne u teglu sa tečnošću pa nju u kadu tako da vrlo malo baci tečnosti i to verovatno nakon više upotreba. Za obične delove može i nešto drugo od tečnosti, al sam zaboravio šta sve "majstori" zloupotrebljavaju. Mora da odem da vidim.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ova zadnja ( i najskuplja ) : http://mobilnicentar.rs/artikal/Ultrazvucne%20kade_Ultrazvucna%20kada_UD35s%200.7l_10004340_543#

Kao što piše - prima 0,7 litara tečnosti, pa ti vidi onda kolika je. Ja imam jednu sličnu u kojoj karburator moram da čistim iz dva puta jer ceo nemože da stane odjednom. I pri tom mislim na karburator od MZ-a. Karburatori sa mog Suzukija - ne bi mogli ni iz dva puta da se očiste jer su vakumski i glomazniji .

U zavisnosti šta misliš da čistiš - prvo se raspitaj za mere kadice . :neznam:

• Zainteresovan, 954 postova
  • Motocikl: DL1000 K8

Pa čovek hoće da čisti dizne za to je zapremina od 0,7L dovoljna, samo što meni ova naprava ne deluje baš obećavajuće pgotovo za čišćenje dizni gde mora da postoji simulator rada motora.

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

sem ove dva poslednj(skupe) ostale su bacanje para i glupost.....dobra UZ kadica kosta od 140e pa navise.....

druga stvar je zapremina.....iako na slikama izgledaju veliko, u stvari su zaista male, pa pripazi na to....

sto se tice ciscenja, uvek mozes da upotrebis neki deterdzent, jer on samo uklanja prljavstinu, a ne ostecuje metal.....

• Svrati ponekad, 106 postova

netreba da kupujes kadu otidji u servis mobilnih telefona i zamoli nekog od radnika da ti ocisti dizne ili sta treba ja sam u radnji koristio te kade za ciscenje raznih dijelova motora koji su mogli stati i kada zavrsi posao bez problema

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja