bojanh 142 Napisano Januar 30, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Sredili smo problem Problem je bio plovak na tom drugom karburatoru,nije lepo setao,landarao kao ovi ostali...ali je zatvarao gorivo,nije mi jasno otkud ga je gusilo...cale je malo iskrivio limcic i sad motor radi extra. Jos cu ga sutra opet probati paliti pod saugom i testirati voznju,pa gledati boju svecica i da mu nadjem idealno sagorevanje i onda ga jos dostelovati na vakumetre i to je to. Jedino jos me jedna sitnica malo brine,ali to nije strasno...naprimer,dodjem sa voznje,ugasim ga,pipnem dugme BEZ GASA,on upali odmah...ugasim ga....probam oopet da ga upalim nakon 4-5 minuta...tesko upali bez gasa...moram mu zavrnuti malo gas,verglati ga i upali odmah...i onda malo proturirati do 3000 da bi imao stabilan ler...dakle mozda su jos malo smese problem ili mozda zaprljan filter vazduha...ali to i nije nikakav problem...bitno da sad radi kao pre Smese na 1 i 2 karbu su 1.75 krugova...a na 3 i 4 su 2.5 kruga i boja je idealna,sivkasto-crvenkasta...jos cu se igrati sa tim. e da,jos ovo da pitam...da li cu opet morati da stelujem smese na leto kad bude pakleno vreme...da mu osiromasim tad smese.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 30, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kad bude hladan,i upalis ga,ono saug bez gasa itd,vidi ako neradi na sva 4 koji neradi,to pipnes izduvne grane,u prvih desetak sekundi,ako sad tako radi,smesu nediraj,retkost je da suzuki radi na2 kruga smese....to jesr radi,ali onda znaci da imas zalivanje goriva od nekud, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 30, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan 3 i 4 karburator po meni rade extra...rade na 2.5 kruga smese i boja je svetlo braon. sutra cu proveriti kako zatvara taj prvi plovak u toku rada dok radi motor...okaciti providno crevo i pratiti nivo goriva. ali u sustini,zadovoljan sam kako ide...ide kao i pre sto je isao,mozda cak i bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Februar 1, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Treba sad da pratim nivo goriva dok motor radi na ovom problematicnom plovku...natakao sam neko providno crevo na casicu karburatora... Pitanje: Da li ce motor moci da dobije ispravnu boju sagorevanja na svecici ako ga budem u mestu zagrejao pod saugom 2 minute i turirao malo do 3000-4000 obrtaja kad iskljucim saug ili se motor mora voziti da bi bila ispravna boja svecice ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 1, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan pa saug sluzhi za obogachivanje smeshe, tako da nishta od toga. morachesh da se vozish, nije valjda da ti teshko pada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Februar 1, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Rezervar je na elektrolizi,ali cu sipati u flasu 1 litru i probusiti crevo na cepu,pa jedino tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Mart 8, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Dakle,da privedem ovu temu kraju. Problem je bio visok nivo goriva i lose namestena ler smesa,to je pravilo sve ove cudne probleme. Danas sam isprobao motor i otkida kako ide u odnosu na pre,mnogo startniji,laksi na gasu,lakse se tera u visoke obrtaje. Jedino me zezaju iglice plovka,pa mi drugi karburator nekad prelije,nekad ne,to cu da promenim i vozi misko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosarkica 0 Napisano Maj 26, 2013 U prolazu, 1 post Lokacija: Nis Motocikl: GSX600F Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo. Imam do nekle slicne probleme opisne u ovoj temi pa da pitam za savet. Motor je suzuki gsx600f 93god. Pali odlicno, ide ko blesav al nikako ler gas da nastelujem, il je 3-4000 il se gasi. Kad uspem da ga spustim na 2000 zadrzi par sekundi pocne da obara i ugasi se. Sve ostalo je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav suzuki gsx 600f 96 motor mi je povuko talog dali neko moze da mi kaze kako bi mogo da ga ocepim jel on ima neke dizne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan brekce radi ko coper koda nece da primi gas i onda primi pa ide ok i onda opet malo nece da primi gas i kad stanem na semafor obavezno se gasi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Jun 18, 2019 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skidanje i pranje karburatora i rezervara. Nov filter za vazduh i stelovanje i ako nisu skorije menjane svecice i one. Tj. Jedan redovan servis uz ciscenje karburatora i rezerv i samo da prede. Sve drugo nece da da pravi rezultat. Ne znam kod tog motora kako je, mozda ima srafove na soljama za iatakanje taloga ali moras vakum slavinu da otvoris tako sto ces da napravis vakum i da posle istakanja taloga dok je solja jos otvorena dole propistis malo benzina da ispere. Ja tako vec dva puta ispustam talog ali vise preventivno jer se javlja po malo a kada je vec zapuseno sve zivo tesko da ces resiti problem, probaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan karburatori su ful cisceni svecice su nove glanc filter za vazduh sam se setio pa sam ga skinuo i izduvo i nasprico start sprej da iscisti prljavstinu provozo 1 krug i nema vise problema bar se nadm sutra idem u grad posle posla pa ce mo videti. i da nisam napomeno da sam u nedelju klizno(ali se na srecu nije ogrebo strasno) u 1noj Z krivini pa mozda se naguto prasine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Jun 18, 2019 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas srafove na dnu solja odvrni ih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan imam srafove ali i pun rezervar a moram prvo da ispraznim gorivo javim kad to odradim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Jun 19, 2019 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neve tebi gorovo iz rez da izlazi na tim srafovima ako je slavina ispravna, jedino ako ces rez da peres. Pricamo o srafovima na dnu solje karburatora koji i sluze za istakanje taloga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Jun 19, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Mora ciscenje rezervoara i sita rezervoara a po potrebi zastitno farbanje. To ti je posao od 20 do 170 evra. Zavisi u kakvom je stanju rezervoar sa cim se radi I gde radis. I promeni filter goriva ako nisi menjao. Sa druge strane dzaba sinhronizacija, svecice i ciscenje karbova ako ti je los rezervoar uvek ce se javljati neki problemcici pri radu. Dok to ne uradis drzi rezervoar uvek pun i uradi kako ti je kolega u post iznad rekao. I obrati malo paznju gde sipas gorivo. Takodje, gorivo starije od 3 meseca koje je stajalo bez adititva oce cesto da pravi problem zbog vode u njemu. Nekad je taj period duzi nekad kraci. Ako ti je motor stajao dugo napolju na svim ovim kisama, proveri dal ti lepo dihtuje i poklopac rezervoara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 19, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan nije pokosao ni jednom sutra cu da cistim svecice a filter goriva sam nov stavio jos kad je sve ok bilopre nego sam ga uopste kreno voziti i odvozo 2 rezervoara i poceo da javlja prvi problem da stuca na 110km/hi posle toga sve ok i kad sam preso 300km poceo da radi ko na 2 klipa da radi ko coper ko traktor a ja na naplatnoj rampi sva sreca blizu kuce karbove sam radio prosle godina u septembru u fulu a bio mi je i skoro prazan rezervoar mozda 6-7 litara benzina jel moguce da je povuko talog pored 2 sita 1no u rezervoaru a 2ugo na crevu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1891 Napisano Jun 19, 2019 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prebaci slavinu na pri pa probaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 19, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan hocukod mene je samo 1 slavina aktivna ona sto je prema dole pa cu prebaciti crevo na 2gu i ocistiti svecice pa ce se vidi vlada ce biti ok posle ciscenja svecica glanc su nove denso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1891 Napisano Jun 19, 2019 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koju drugu koji ti model voziš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Jun 19, 2019 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemas potrebe da cistis svecice mozes samo da ih ostetis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 19, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, JevtaNS said: Koju drugu koji ti model voziš suzuki gsx 600 f 96 neko kad je bio kod majstora rezervu su ugasili i tu creva nije bilo pa sam ja to zacepio posto sam sumnjo da curi na to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 20, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan riknule su mi glanc nove svecice ko je stelevo karburatore nije ih odradio dobro u subotu ide kod majstora na servis lezajeva vrata volana i sve ostalo valda nece biti skupo puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilijazec 14 Napisano Jun 20, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: srbija Motocikl: Suzuki gsx 600 f Prijavi odgovor kao problematičan naj bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...